חברים יקרים

CriticalValue

New member
חברים יקרים

קראתי בשקיקה את כל ה(איך אתם קוראים לזה?) - "שרשור". נהניתי מאוד*. (*נאמר בציניות) אתם שואלים למה? הקדמה: אני לא מכיר את מטרות הפורום, מעולם לא ביקרתי בו בעבר. הפורום נקרא "פורום רפואה משלימה", את זה הצלחתי להבין. אני חושב שכל רעיון, (מדע, אמנות, אמונה, דת וכו') צריך להיות מסוגל להתמודד עם ביקורת. גילוי נאות: הדוקטור (לסטטיסטיקה) יוסי לוי, שלפי מה שמר גלילי מספר - עומד מאחורי ההפגנה (?), מתפרנס מהיותו (בין השאר) סטטיסטיקאי (בכיר?) בחברת התרופות "טבע". (לחלוטין חף מאינטרסים*) גוף ההודעה: אני חושב שכאשר מר גלילי (אדם שאם הייתם מכירים, ודאי הייתם מתייחסים אליו שונה כאן בדיון. לדוגמא - http://www.talgalili.com/?p=1240) החליט לפרסם את ההודעה בפורום זה, כוונתו העיקרית היתה לנהל דיון. ברור שמטרתו לא היתה לפרסם את ההפגנה. מר גלילי מנהל מספר פורומים בו הוא כתב ראשי (עם כמה עשרות קוראים כל אחד) ויש לו זרועות מאוד ארוכות ברחבי ה"בלוגספירה" (ככה קוראים לזה?) הישראלית, אם הוא ירצה לפרסם משהו, הוא ימצא את הקהל המתאים ויגיע אליו. ממש לא יצעק מוות לערבים בתוך עזה. תשובה לשאלה "למה נהניתי מאוד* ": הבנתי שאתם לא מצליחים לנהל דיון. לא מצליחים להבין שאנשים בסך הכל רוצים ל-ד-ב-ר. אנשים רוצים לשמוע ולהשמיע. לא רוצים להתנצח ולא רוצים לגרום לאחר לחשוב שהוא טועה. (לפחות לא בדיון הזה...) ברור שכאשר אנשים מגיעים מעמדות כל כך שונות: - מטפלת בכירה רב תחומית: רפלקסולוגית בכירה, נטורופטית, מטפלת במספר שיטות עיסוי, מתרגלת יוגה, טנטרה וברימה - *מטפלת הוליסטית, *מלווה תהליכי שינוי והעצמה *מלמדת אנגלית בתנועה והנאה - מטפל בכיר בעיסוי רפואי שיקומי 054-9795002 - אל מול: מתעתד לסיים תואר שני בביו-סטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב לקראת תחילת 2010. עובד כסטטיסטיקאי במעבדה לסטטיסטיקה של אוניברסיטת תל-אביב. אז ב-ר-ו-ר שיש פה הבדלים תהומיים באופן המחשבה, (מי אמר מדע מול רגש?) טהל ללא סספק יש גם המון מה להפיק אחד מהשני, למה סתם להתנגח? למה לא (ואני פונה למצדדים בשיטה) לשמוע מה יש למר גלילי להגיד, ולהתמודד עם העובדות שהוא מציג? הרי לא סביר שהומאופתיה זה שטויות, כנראה שאפשר להתמודד עם ה"מחקרים" המדעיים. למה לא לנסות להעמיד את מר גלילי על טעותו? אז אני כבר אענה בשמכם, "כי כל יומיים בא מישהו וטוען שהכל שטויות. לא מאמין? שלא יבוא לפה. למה אנחנו צריכים להתגונן? " אז אני גם אענה לכם - (ואני מודה שניסחתי את התשובה שלכם כדי שיהיה לי נוח לענות עליה.) אז בואו נניח שמר גלילי היה בא לפורום ומנסה הודעה בעלת אופי שכזה: אני לא ממש מכיר את התחום, אבל הייתי שמח אם תוכלו להרחיב מעט כדי שאוכל להכיר את הנושא יותר לעומק. ובצורה עדינה היה מציג את ה"מחקרים" שלו כחלק מהשאלות שהוא שואל, אז מקומו כן היה פה? סיכום: תפסיקו לריב. אל תרשמו בחתימה האלקטרונית שלכם שאתם "מטפלים" ותפזרו פה לכל עבר כעסים ואנרגיות שליליות. ואתה מר גלילי, מה חשבת לעצמך כשנכנסת לאמצע עזה וצעקת מוות לערבים? תודות: גוגל.

freearth10

New member
לי זה דווקא נראה כמו מקום מאוד נכון

היי CriticalValue, לכעס יש מקום בחיינו ואני מעדיפה לא להחניק אותו בפנים, אלא להוציא אותו החוצה. לא יכולתי לתאר את מה שטל עשה בצורה טובה יותר ממך: נכנס לאמצע עזה וצעק:מוות לערבים. יש כאן בכלל על מה לדבר? כמובן שאם הוא היה בא ושואל הוא היה פותח מקום לדיון. מאחר שאני קצת מכירה את טל ומאוד אוהבת אותו, אני מאוד על הגישה, כי בתקופה שהוא היה פעיל כאן בפורום היתה כאן גם רויטל שלא הפסיקה להלל את ההומיאופתיה כמי שהצילה את חייה. וכפי שכבר נאמר בשרשור ההוא לא פעם: עם עובדות אני לא מתווכחת. היא בעזרת ההומיאופתיה הצליחה להציל את חייה ולהגשים חלום. מאיה

freearth10

New member
אני מאוד על הגישה=

אני מאוד מתפלאה על הגישה. חחח... רציתי למחוק את המאוד ומחקתי את המתפלאה, כי האמת היא שאני דווקא לא כל כך מתפלאה...
מאיה

CriticalValue

New member
לא זכור לי שראיתי

באף אחת מההודעות שקראתי לא ראיתי את מר גלילי טוען שהומיאופתיה לא יכולה לעזור לאף אחד. לכן כל הסיפורים הפרטיים לא רלוונטיים לדיון. (לא היו ולא יהיו, לכן מומלץ שלא להביא אותם כטענה.) הטענה של המתנגדים שליטה, למיטב הבנתי, היא שאין להומיאופתיה השפעה מעבר (!) להשפעת הפלאסבו. ואני מסכים שאכן אין לזלזל בהשפעה זו. כפי שאני רואה את זה, מר גלילי, איש מדע, (האם סטטיסטיקה היא מדע?) לא מתרשם מ-"לאשתו של בן דוד שלי זה הציל את החיים". הוא, בצדק, רוצה לשמוע על האנשים שההומיאופתיה לא עזרה להם (אם יש כאלו). רק כך אפשר לקבוע קביעה אמיתית לגבי יעילות הטיפול.

freearth10

New member
אז למה להפגין נגדה?

הדעה הפרטית שלי: לא ההומיאופתיה ולא הקינסיולוגיה ולא השיאצו ולא... הם שעוזרים לאנשים, אלא האדם בעצמו שמחפש תשובה. ואותה רויטל הגיעה קודם כל אל מרפא סיני שלדעתה לא עזר לה כלל. ואני בכלל לא בטוחה האם זה לא הוא שפתח אצלה משהו שאמנם גרם לה להתנגדות, אבל גם פתח משהו שאיפשר לה את הטיפול הבא - ההומיאופתיה, שאליו היא הגיעה כבר הרבה יותר מוכנה. הומיאופתיה, רפלקסולוגיה, דיקור סיני... הם תחילתו של שינוי שמהדהד שנים לאחר שהטיפול כבר מזמן הסתיים. זה לא איזשהו קסם שפותר את הכל, זה תהליך, זו דרך חיים. חחח... טל מחפש את האנשים שההומיאופתיה לא עזרה להם (וכן זו שאלה טובה, אם יש כאלו בכלל...) כדי לקבוע קביעה אמיתית??? ולמה לא לשמוע את הסיפורים הפרטיים? הרי אפילו הילדים משכונת חיים כבר ידעו: "פרטים רבים עושים שלם כל פרט ופרט הוא חלק אם נחבר אותם יחדיו הנה תמונה מושלמת". מי שמתעלם מהפרט הקטן יקבל תמונה מעוותת, גם אם מישהו טוען שהוכיח אותה ואין מצב בו סטטיסטיקה יכולה להתחשב בכל הפרטים הקטנים. ודרך אגב, מי אתה critical value? נכון, יכול להיות שאתה סתם אדם שכרגע נכנס למערכת של תפוז ואפילו לא מכיר את המילה שרשור, אבל כשאני מחברת את כל הפרטים יחד משהו לא מסתדר לי עם הכרטיס האישי הכל כך טרי שלך... מאיה

CriticalValue

New member
סיפור מקרה

1. האם מר גלילי מחפש את האנשים הללו? אני מאמין שאינו מסתובב ברחוב ומחפש, אבל הוא גם לא צריך, הוא רק צריך למצוא את מי שכן חיפש. למעשה, הוא (לטענתו) כבר מצא, את החוקרים שבדקו את הטיפולים הללו וטענו שאינם יעילים. 2. אני מסכים שקשה להתווכח עם המדע. הקונצזוס סביב העולם המדעי חזק מדי בשביל שיוכל אדם לעמוד ולהגיד על אוסף מחקרים שהם קשקוש. זה עדיין לא אומר שלמחקר מדעי אין זכות קיום. כמו שנאמר - זה שהוא פרנואידי לא אומר שלא רודפים אחריו. אין מה לעשות, מחקר מדעי אמפירי, שמתבסס, למיטב זכרוני, על חוק המספרים הגדולים ובפרט על משפט הגבול המרכזי, לא יכול להתייחס לפרטים הקטנים. חוקר שעושה ניסוי על מאות אנשים, לא ישקלל בתוצאותיו את העובדה שלפלוני הטיפול "נתן הרגשה טובה" למרות שלא עזר בהחלמה מהבעיה. 3. את אומרת "תמונה מעוותת", ואני אומר - נהפוכו. התמונה נקבעת לפי הפרטים העיקרית. אם ניתן משקל רק (או בעיקר) לפרטים הקטנים - או אז נקבל תמונה מעוותת. 4. אדם שבוחר בדרך טיפול מסויימת, צריך לקבל את ההחלטה בצורה מושכלת. אם יש תחום שלגביו יש הסכמה שאינו יעיל, אפילו אם זה רק הסכמה מדעית, כדאי שהציבור ידע זאת. 5. למה להפגין נגדה? האמת? אני פשוט חושב שאנשים רצו להופיע ב ynet, אולי אפילו להתראיין אצל רזי (ברקאי). (שימי לב שיש מספר גדול של קבוצות בפייסבוק "מחאה נגד מחירי הדלק". כל אחד פותח עמוד ונהיה "מנהיג המהפכה". בתקווה לצבור אנשים ולסחוף את כולם אחריו.) מעבר לזה, את מתארת את הנושא כ"דרך חיים", אני מסכים עם זה. אך אם אדם שסובל מבעיה רפואית כלשהי ולא חי על פי "דרך החיים" הזו, בוחר ללכת לטיפול רפואי - הוא ככל הנראה רוצה את הפתרון המהיר והבטוח ביותר. אני מתאר לעצמי, שמטרת ההפגנה היתה להסביר לאנשים - הומיאופתיה זו לא הבחירה עבורכם. (שימי לב שההפגנה היתה מופנית אך ורק כלפי הומיאופתיה, ולא כנגד רפואה משלימה) *** אכן הגעתי לפורום במקרה. מכיר טוב מאוד את עולם האינטרנט והמחשבים, אך לא את עולם הקהילות והפורמים. מעולם לא היה לי "משתמש" בפורום של תפוז או בכל מערכת פורומים אחרת. לאחר שקראתי את השיחה שלכם, הרגשתי צורך להגיד את שאמרתי. לחצתי "הוסף תגובה" והתבקשתי להרשם כמשתמש. עשיתי זאת. משום מה, התגובה שלי התווספה לעמוד הראשי ולא לעמוד השיחה. מוזר. במילה "שירשור" עשה מר גלילי שימוש בהודעתו הראשונה ומכאן השימוש שאני עשיתי בה. אני בניגוד למר גלילי, מעדיף להפריד בין הקיום שלי באינטרנט, לבין הקיום שלי בעולם שמחוצה לו. גם אם היית מחפשת בגוגל את שמי - היית מעלה חרס. הבחירה בשם CriticalValue היתה הבחירה השניה לאחר שהשם Pvalue כבר היתה תפוס. אם יורשה לי גם לשאול אותך שאלות מאיה: 1. האם עשית, באוניברסיטה, או בכל מקום אחר, קורס בסיסי כלשהו בסטטיסטיקה? 2. האם היית ממליצה ליקירייך ללכת לטיפול בהומיאופתיה? 3. מה זה אומר "מטפלת הוליסטית"? האם זו שיטה לטיפול בבעיות רפואיות? (כאב ראש או סרטן?) 4.נניח לרגע שיש לך רופא משפחה שאת סומכת עליו, ומטפל מהרפואה האלטרנטיבית (תבחרי מה שבא לך) שאת גם סומכת עליו. בעת סתירה בין המלצותיהם - למי תקשיבי? (ברור שזה תלוי במקרה ובשיקול הדעת, אני שואל שאלה היפוטתית. אם אין תשובה - זה בסדר)

freearth10

New member
ברור ../images/Emo13.gif

גם Pvalue היה מביא אותי לאותו המקום, אני מניחה
. ולשאולותיך: 1. לא, אני לא באה מתחום המדע המדוייק. אני לא מתייחסת לסטטיסטיקה משום שהיא לא יכולה להכיל את כל הנתונים שגורמים לאיזושהי תוצאה ולכן היא לטעמי מאוד לא מדוייקת. 2. לא, אני כמובן הייתי מציעה להם את מה שאני מכירה הכי טוב - קינסיולוגיה
3. מטפלת הוליסטית רואה את האדם השלם את התופעות של מה שאתה קורא רפואיות שיש לו, את ההתנהגות שלו, את דרך ההליכה שלו, את הנשימה שלו, את הראיה שלו, את החברים שהוא בוחר...היא לא מטפלת בכאב הראש או בסרטן אלא במי שיש לו גם כאב ראש או סרטן כחלק מכל מי שהוא ובדרך הזו נפתרים גם נושאים שבכלל לא היתה כוונה לטפל בהם. ואתן לך דוגמא:טיפלתי פעם בבחורה שהגיעה אלי בגלל צרבות. אני לא רופאה ולא מטפלת בפאן הפיזי, אבל כן טיפלנו בכעסים שיש לה על אבא שלה והתוצאה היתה שהצרבות פשוט נעלמו מעולמה. היא קיבלה שוב הזדמנות ליצור לעצמה מערכת יחסים טובה יותר ומקבלת יותר והיא כשלעצמה הביאה לחייה הרבה מן הטוב שלא היה לה קודם. 4. אני לא סומכת על רופאת משפחה. כשאהיה זקוקה לעזרה ברור לי לגמרי שאחפש את התשובה בתחום הרפואה ההוליסטית. מאיה

CriticalValue

New member
מעניין מאוד

קיניסיולוגיה מתקשר לי ורבלית למשהו שקשור בתנועה, האין זה כך? האם הטיפול בכעסים על האבא היה בעל מאפיינים של טיפול פסיכולוגי? שיחתי? איך מתבצע טיפול הוליסטי? איך טופלו הכעסים? האם נדרשת הכשרה פורמלית כדי להיות מטפל הוליסיטי?

freearth10

New member
קינסיולוגיה היא תורת התנועה

תנועת הגוף,תנועת הרגש, תנועת הרוח. לא, הטיפול בכעסים לא היה בעל אופי פסיכולוגי - אני לא פסיכולוגית. תוך כדי בדיקת רגישות למזון, עלה מזון מסויים, נטרלנו את המתח השלילי בעזרת חזרה בגילאים, הליכה על השמונה האינסופי, משפטים חיוביים, ח.פ.צ חיים, איזון צאקרות,עיסוי אינטואיטיבי... וכאילו כלום לא קרה אמנם היא החלה להרגיש פחות ופחות צרבות, אמנם פתאום היא פגשה בן זוג בדיוק כמו שהיא ביקשה, אמנם היא הגיעה להשגים מקצועיים שלא חלמה עליהם אפילו קודם, אבל בקשר עם אבא שלה לא השתנה הרבה ואז יום אחד היה פיצוץ ולאחריו החל הכל להשתנות אט אט. היום חזר לה האבא שהיא חשבה שעזב אותה כשהיא היתה בת 7. איך מתבצע טיפול הוליסטי? קצת קשה לי לענות על זה בהכללה, כי לכל מטפל כאן יש כלים אחרים, אבל תודה על השאלה. מחר אענה במסגרת הפינה לקינסיולוגיה על דרך הטיפול באמצעות הקינסיולוגיה. הכעסים טופלו כמו כל דבר אחר באמצעות בדיקת השריר. לאן שהוא הוביל אותנו - לשם פנינו. מה אומר החוק? כמו שאתה אולי מבין, אני לא חברה טובה שלו
. אני כל החיים לומדת. אני חושבת שכדי להיות מטפל הוליסטי, קנה המידה הוא לא התעודה, אלא היכולת להקשיב, היכולת לאהוב, היכולת לאפשר לאחר מקום בטוח,נעים בו הוא יכול להוציא את כל מה שהוא כבר לא צריך, היכולת להישאר כמה שיותר פתוח גם כשמגיעים למקומות שלא מבינים את ההגיון שהביא אותנו לשם. ואת זה אני ממש לא בטוחה שניתן לרכוש בעזרת התעודה הפורמלית. מאיה

CriticalValue

New member
אגב

מבין כל המטפלים שמסתובבים פה, מישהו יכול להגיד לי בערך מה עלות של טיפול הוליסטי שכזה?

TheGreatNut

New member
טיפול הוליסטי זה לא שיטה כזאת או אחרת.

טיפול הוליסטי זה הדרך שבה המטפל מטפל. גם רופא יכול לתת טיפול הוליסטי. ומטפל ברפואה משלימה, לא משנה באיזו שיטה, יכול לתת טיפול שאינו הוליסטי. אני לא כל כך מבין את השאלה שלך. שאלת בעקרון מהי העלות של כל טיפול מכל סוג שהוא, כל עוד הוא מתבצע באופן הוליסטי (שלם). אני לא חושב שמטפלים / רופאים מתמחרים את הטיפול שלהם בהתאם לאם הוא הוליסטי או לא. מה גם שיש מטפלים שמגדירים עצמם כמטפלים הוליסטיים בעוד שהם לא, ויש שהם מטפלים הוליסטים שאינם מתייחסים בכלל למילה הזאת.

0 אור 0

New member
לא מאיה - ובכל זאת עונה

1. האם מר גלילי מחפש את האנשים הללו? אני מאמין שאינו מסתובב ברחוב ומחפש, אבל הוא גם לא צריך, הוא רק צריך למצוא את מי שכן חיפש. למעשה, הוא (לטענתו) כבר מצא, את החוקרים שבדקו את הטיפולים הללו וטענו שאינם יעילים. >> כולנו יודעים שעל כל מחקר יש מחקר נגדי, ספציפית הספר שהביא כאסמכתה פוסל את כל הרפואה המשלימה על כל שיטותיה וגווניה. ויש גם מחקרים שמוכיחים אחרת (צר לי שאני לא שומרת סימוכין - אם תחפש בפורום תמצא שמישהו הביא קישורים לאתרים עם מחקרים רבים כאלה) 2. אני מסכים שקשה להתווכח עם המדע. הקונצזוס סביב העולם המדעי חזק מדי בשביל שיוכל אדם לעמוד ולהגיד על אוסף מחקרים שהם קשקוש. זה עדיין לא אומר שלמחקר מדעי אין זכות קיום. כמו שנאמר - זה שהוא פרנואידי לא אומר שלא רודפים אחריו. אין מה לעשות, מחקר מדעי אמפירי, שמתבסס, למיטב זכרוני, על חוק המספרים הגדולים ובפרט על משפט הגבול המרכזי, לא יכול להתייחס לפרטים הקטנים. חוקר שעושה ניסוי על מאות אנשים, לא ישקלל בתוצאותיו את העובדה שלפלוני הטיפול "נתן הרגשה טובה" למרות שלא עזר בהחלמה מהבעיה. >> יש חשיבות רבה למדע, ויש למדע זכות קיום. יחד עם זה למחקר המדעי יש הרבה מגבלות, ובפרט בנושאי בריאות - עדיין אין כלים מספיקים למדידה של מה זה "בריאות טובה" אנשים רבים שמטוופלים ברפואה המשלימה סובלים מבעיות שקשה לאבחן או מבעיות שישלהן אבחון אבל לא טיפול. ספציפית לגבי חוק המספרים הגדולים - זו בדיוק אחת מהמגבלות של המחקר המדעי בנושאים הללו. הכלים הקיימים היום לא מספיקים כדי לבדל לא את הגורם ולא את התוצאה ולכן לעתים קורובות המחקרים שגויים (וזאת תוך התעלמות מוחלטת בנושא של אינטרסים, תקציבים ושאר ירקות) המסקנה היא לא שהמחקר המדעי אינו חשוב, המסקנה היא שניתן לקבל החלטות שמבוססות על ידע שהמדע עוד לא הוכיח כמאמינים בתחום, אנו משוכנעים שיום אחד יצטבר מספיק ידע ויהיו מספיק מחקרים מעמיקים שיוכיחו את אותם הדברים שכיום אנחנו רואים ועדיין לא מתועדים במחקר. בינתיים אחנו מתבססים על סיפורי מקרה ועל ידע ונסיון (מאד דומה לרפואה אגב) 3. את אומרת "תמונה מעוותת", ואני אומר - נהפוכו. התמונה נקבעת לפי הפרטים העיקרית. אם ניתן משקל רק (או בעיקר) לפרטים הקטנים - או אז נקבל תמונה מעוותת. 4. אדם שבוחר בדרך טיפול מסויימת, צריך לקבל את ההחלטה בצורה מושכלת. אם יש תחום שלגביו יש הסכמה שאינו יעיל, אפילו אם זה רק הסכמה מדעית, כדאי שהציבור ידע זאת. >> אין בעיה עם העברת ידע לציבור, מה שאמרנו הוא רק שהדרך של הפגנה נראית מוגזמת וללא פרופורציה. 5. אם יורשה לי גם לשאול אותך שאלות מאיה: 1. האם עשית, באוניברסיטה, או בכל מקום אחר, קורס בסיסי כלשהו בסטטיסטיקה? >> מאיה אולי לא, אבל אני כן - סטטיסטיקה, תהליכים אקראיים וסטוכסטיים, שיטות חישוביות ועוד. וכל זה לא רלבנטי כאשר אתה מקבל החלטה על אדם בודד, באותו רגע הסטטיסטיקה הופכת למידע נוסף שלפעמים הוא חשוב ולפעמים פחות. בהנתן שהמחק נעשהבתנאים הנכונים ועם ההנחות הנכונות (לא כמו המחקר על החמוציות שהביאו פה לפני כחודש ונעשה בניגוד לכל הידע על איך הפעולה שלהן) אז: אם הסטטיסטיקה הצליחה להוכיח נזק בטוח ממשהו (למשל עישון סיגריות, למשל שומן טרנס) אזי אני אעזר בה כגורם החלטה, אם הסטטיסטיקה הצליחה להוכיח הצלחה בטוחה של משהו אז בדואי אני אשמח להעיזר בו אבל - אם הסטטיסטיקה טוענת שמשהו לא עוזר אבל גם לא מזיק - יכול להיות שאני בכל זאת אחליט לנסות אותו. כי אני לא מסכנת כלום, וכאמור עבורך זה 40% הצלחה, עבורי זה 100%. 2. האם היית ממליצה ליקירייך ללכת לטיפול בהומיאופתיה? >> אני אישית ממליצה קודם על שיטות אחרות, אבל כמה יקרים שאני מכירה נעזרים בהומאופתיה בהצלחה. והמטפלים שפה בפורום נאמנים עלי כאנשים איכותיים, אמינים ולא שרלטנים - לולא היו מרגישים שהם עוזרים לאנשים, בטוחתני שהיו עוזבים את התחום ועוברים לתחום אחר. 3. מה זה אומר "מטפלת הוליסטית"? האם זו שיטה לטיפול בבעיות רפואיות? (כאב ראש או סרטן?) >> שאלה מצויינת!!! המטפל ההוליסטי אינו מטפל במחלה ולא בבעיה הרפואית. המטפל ההוליסטי מטפל באדם שיש לו בעיה. לכן מי שיש לו כאב ראש וגיע לרופא קונבצינולי יקבל תמיד כדור מתוך רשימה שמתאימה לאותם הסימפטומים (אם הכאב הוא כזה או אחר), אבל אצל המטפל ההוליסטי כל אחד יקבל טיפול אחר, כי אנו מנסים למצוא את הגורם לכאב הראש. אצלך זה נובע מחוסר איזון הורמונלי, אצל השני משריר תפוס, אצל השלישי ממתח ואצל הרביעי בכלל מחוסר שתיה מספקת. אם נצליח לאתר את הגורם, נבנה יחד עם האדם את הדרך להחלמה. ולפעמים זה לא פשוט, ולפעמים זה לא מיידי, ולפעמים אפילו זה לא בידיים שלנו - כשיש למישהו גידול במוח, אני נותנת לו טיפול תומך, אבל את הניתוח יבצע הכירורג. 4.נניח לרגע שיש לך רופא משפחה שאת סומכת עליו, ומטפל מהרפואה האלטרנטיבית (תבחרי מה שבא לך) שאת גם סומכת עליו. בעת סתירה בין המלצותיהם - למי תקשיבי? (ברור שזה תלוי במקרה ובשיקול הדעת, אני שואל שאלה היפוטתית. אם אין תשובה - זה בסדר) >> אני בדרך כלל סומכת על עצמי, בודקת ולומדת את הדברים ולקוחת את האחריות על בריאותי - הרופא יסביר את שיקוליו, המטפל יסביר את שלו, האינטרנט יוסיף מידע ואז אני אחליט. למזלי יש לי היום רופא משפחה שפתוח לנושא האלטרנטיבי - וכשבאתי אליו עם אבחון מרפלקסולוגית שיש לי גידול, הוא שלח אותי בלי למצמץ אפילו לאולטרסאונד ול CT.

יעל ND

New member
לא הבנתי, על מה מדובר

כנראה, לא ראיתי דיון, עליו מדברים. רק רציתי - ללא קשר לנושא הדיון עצמו, כי לא הבנתי מה הוא! - להגיב על דבריך לגבי אפקט פלסבו בהומאופתיה. בכל תרופה ובכול טיפול בכלל יש אפקט פלסבו. בהומאופתיה הוא גם קיים והשפעתו חולפת כמו גם השפעת כל אפקט פלסבו. ואז נשאר רק אפקט טיפולי. ובהומאופתיה הוא מדהים. כשמדברים על אפקט פלבו בהומאופתיה זה מצחיק אותי מאד, כי תוצאות הכי מהירות וטובות אנחנו רואים בילדים (במיוחד בתינוקות), בבעלי חיים ובאנשים חסרי הכרה - כלומר, דוקא בקבוצות, שלא מצפות כלום מהטיפול. ובאותה הזדמנות נראה לי כדאי להזכיר על אנשים מתנגדים להומאופתיה מסיבות שלהם (למשל, חוששים או לא מאמינים וכו'), לוקחים אותה למרות זאת מסיבות שונות (למשל, שלום בית או שנותנים להם ללא ידיעתם וכו') - וזה עוזר פלאות. אבל כמובן שיש גם אי-הצלחות, כמו בכול טיפול. דרך אגב, חלק מאי-הצלחות אלה זה פשוט טיפולים שלא הביאו לסיומם. במילים אחרות: לא הומאופתיה אשמה, אלא המטופל... ויש גם דברים, שמגיבות טוב יותר לטיפול בשיטות אחרות. וזה נורמאלי ולא גורר ממעלות ההומאופתיה.

0 אור 0

New member
תסתכלי כמה שורות למטה - הפגנה נגד הומאופתיה

בדיון הגיבו לא מעט אנשים, אבל אף לא הומאופת אחד, וקולם חסר

יעל ND

New member
אור יקרה,

כפי שלא כל דבר אנחנו מטפלים, כך גם לא לכל דבר יש לענות. יש יותר ויותר דברים הזויים בארץ. מה לעשות.

0 אור 0

New member
ללא ידיעתם?

ברייקי יש כלל אסור להעניק רייקי ללא אישור המקבל, אני חושבת שזה קיים בעוד לא מעט שיטות בהומאופתיה זה מקובל? ואיך מאבחנים?

למעלה