חברים יקרים

מצוין

סו"ס הגעת למקנה ששנינו יכולים לחתום עליה ולהמשיך להתנהל לאורה. אנשים שחושבים כמוך ואנשים שחושבים כמוני לא מגיעים למכנה משותף בדיבור ולכן חבל על השחתת מילים ושירשורים. (זאת גם הסיבה שלא התתפתי ברשור הזה מתחילתו.) אני אגיד לך מניסיון של הזמן האחרון מתי כן יצא לי דבר עם אחד מהחבר'ה שלך. לאחרונה חבר טוב שלי חלה ובמשך 4 חודשים חי על משככי כאבים (ז"א לרפואה מערבית לא היה מה לעשות למענו). אחרי 4 חודשים הוא נשבר ואמר לי ולעצמו-מה אכפת לי אשתה קצת מים מדוללים חסרי כל יכולת....(-: כי את כל השאר כבר עשיתי הוא שתה ואחרי תקופה קצרה,ירד ממשככי הכאבים וחזר לחייו הקודמים....אבל זה מקרה בודד מאד. בד"כ אני ואתה לא נפגש וכך צריך להשאיר את המצב. אין דרך עבורי לשכנע אותך ואין דרך עבורך לשכנע אותי. בוא נשאר ככה ונעזוב אחד את השני במנוחה. אני לא אפגין נגדך ואתה לא תפגין נגדי. ואני בטוחה שנוכל למצוא נושאים כבדי משקל הרבה יותר להפגין עבורם יחד. (מה דעתך על גזענות, או אלימות נגד נשים?!) כל טוב עירית

WhiteBear

New member
חברים, סיימתי את הדיון

אני מבקש להודות לכולם על הסובלנות לשירשורי ההומאופתיה האחרונים. עייפתי מהקצב הנוכחי ואני מוותר על המשכו. בסופו של יום אני מרגיש שמה שהלך פה היה מיותר ולא הוביל לתועלת. אם מי מכם מרגיש שאני חב לו התנצלות על כך - הריני מתנצל. טל

ינוקא1

New member
היי טל

אני לא השתתפתי בדיון , גם כי אינני מבין כלום בהומאופתיה. עם זאת אני רוצה להצביע על נקודה שמבחינתי היא היתרון של הרפואה המשלימה לסוגיה על הרפואה הקונבנציונלית : יש אצלינו ברירה טבעית קשה ואכזרית. מטפל לא יצליח לשרוד כלכלית מספר שנים כמטפל , אם הוא לא יהיה טוב. כנ"ל לגבי שיטות. שיטה לא טובה , לא תשרוד. אין לנו מערכות ממוסדות שתומכות בנו - לפחות לא לרובינו. "תלוש המשכורת" שלנו , איננו קבוע. הממסד כמעט ואיננו מכיר בנו. מצד שני - יש לנו את החופש לעבוד בצורה עצמאית , יש לנו הרבה חופש לנסות וללמוד דברים ושיטות וליישם אותן בעבודתינו. זה יוצר מגוון מאוד רחב של שיטות שקיימות היום. כמו כן בזכות האינטרנט קיים היום שפע של ידע זמין וקורסים וסדנאות וכו'. בניגוד למערכת הרפואה הממוסדת שהיא ממשלתית , אנחנו עובדים ב"שוק חופשי" וחלים עלינו כל הכללים של שוק חופשי. גם היתרונות וגם החסרונות. אני מאוד מאמין שלמרות החסרונות והסיכון הגדול יחסית , בסופו של דבר השוק החופשי הוכיח ומוכיח את עצמו. רוב המטפלים שפגשתי ולא משנה באיזו שיטה , היו מטפלים טובים. לכן אני אומר - כל עוד אין "סכנת חיים" ואין טיפולים שהם סכנה לציבור , הדרך הכי טובה היא לעזוב את השוק החופשי לנפשו ולאפשר לכוחות השוק לעשות את שלהם. אם ההומאופתיה לא יעילה , בסופו של דבר היא תשקע תחת שיטות וטכניקות אחרות יעילות יותר. ואם היא כן יעילה היא תשרוד ותשתכלל. בהצלחה לכולם.

hal767

New member
בצער רב אני נאלץ לחלוק עליך במשהו

"מטפל לא יצליח לשרוד כלכלית מספר שנים כמטפל , אם הוא לא יהיה טוב". אני מכיר מספר שרלטנים שהם נוכלים, רמאים רודפי בצע ששורדים הייטב בתחום הרפואה המשלימה שנים רבות, מזיקים למטופלים שלהם וכל זאת הודות יכולתם לעשות לעצמם יחסי ציבור מוצלחים והודות לתמימותם של מטופלים תמימים ופראיירים. כמובן שלא אפרט.

0 אור 0

New member
חבל

אני מבינה את אלמנט הזמן, אין ספק שהשרשור הזה היה מאד תובעני, ויחד עם זה אני חושבת שהוא העלה נושאים חשובים ודיון חשוב, גם אם לא תמיד נוח , וגם אם נדמה שאף אחד לא זז מעמדתו ההתחלתית, לדעתי זה היה נכון ברמת הכותרות ולא ברמה של תכנים חשובים בתוך הדיון. אז תודה לך שבחרת לשתף פה ונשמח אם תמשיך לבקר

למעלה