חברים יקרים! הזהרה!

michalgilad

New member
לא מורן יש דבר שנקרא צביעות

וכל אמריקה זה צביעות אחת גדולה, אם את לא מרגישה סוג ב´ אז את חיה בדרים לנד כי זה לא שלמישהו איכפת בתחלס לאף אחד לא איכפת וזאת לצערי האמת
 

מורןLA

New member
חחח...

כל מי שאומר את זה ,´הורג´ אותי מחדש. בעצם מה זה צביעות? למה לא לחשוב קודם לפני שנותנים את הסיבה המדוכדכת הזאת? בשבילי צביעות זה בן אדם שמכיר אותך ולא סובל אותך ומדבר מאוחרי הגב ובפני הוא אומר הכל ההפך ומדבר אלייך יפה הוא בעצם לא מראה את הרגשות האמיתיים שלו כלפייך. אבל בן אדם שלא מכיר אותך הוא לא יודע כלום עלייך מלכתחילה אז הוא לא יכול להיות צבוע כי הוא לא משקר לך בפנים. זה שאת ומי שמרגיש ככה ממורמרים ולא יכולים להיות נחמדים לאנשים אחרים ואתם מגינים עליכם במושג של צביעות של האמריקאים .
 

מורןLA

New member
אז מה שבעצם את מנסה להגיד זה

שבעצם לאף אחד לא אכפת מאף אחד נכון? אם לכולם בכל העולם כולו יהיה אכפת מככלללל האנשים בעולם כולו, אז אני לא יכולה לדמיין איך זה יראה. זה נכון שלכל אחד אכפת מעצמו ומהקרובים שלו וככה זה כמעט בכל מקום. אבל למה לא להיות נחמדים כשאפשר? אנשים רואים בזה טרפיה שהם מחייכים גם לאנשים שהם לא מכירים, קשה לך לקלוט את זה כי את באה ממנטליות אחרת. זה שרע לך מסיבה כזו או אחרת זה לא אומר שאת צרכה להיות ממורמרת ולא נחמדה, זה לא אומר שצריך להיות לך אכפת מכולם. זה נחמד שאנשים נחמדים גם אם הם לא מכירים אותך - לדעתי זה לא צביעות - זה דרך נחמדה ביותר להיות נחמד, יש אנשים שמקבלים את הנחמדיות הזאת מאנשים אחרים, זה נקרא אנרגיה חיובית. ולדעתי בארץ יש הרבה אנרגיות שליליות והם לא תורמות לנו הרבה וזאת אחת הסיבות שאנחנו מתמרמרים על כל מני דברים, כמו בכותרת של השירשור.
 

roy269

New member
בנקים ועמלות

אבדתי את הידים והרגליים בשרשור הזה אבל באיזה שהוא מקום מישהו התייחס לבנקים ועמלות אז ככה כאן עם חשבון בסיטיבנק אני לא משלם כל עמלה או דמי אחזקה או דמי ניהול או כל המצאה שממציאים לנו בארץ. בארץ - על כל פעולה יש דמי רישום. על משיכה בסניף יש עמלה על תשלום בדלפק יש עמלה ולא חסרות דוגמאות ומכאן עולה התהייה הגדולה איך זה שהבנקים בארץ פושטים את הרגל עם כל הכספים שהם גובים מאיתנו ואילו הבנקים בארה"ב "קצת" יותר יציבים וללא תמיכה של עמלות שונות. אז פשוט מאד הבנקים צריכים להרוויח מזה שהם מוכרים כסף - זה צריך להיות עיסוקם המרכזי ומסתבר שבארץ הבנקים לא יודעים לעשות עסקים או מנוהלים בצורה גרועה ולכן מנסים לכסות את ההפסדים שלהם הנובעים מעצם עיסוקם העיקרי בגביית עמלות שונות. השיא היה לפני זמן מה שמישהו תבע את הבנק שחייב אותו בדמי שמירה על ניירות ערך הטענה שלו הייתה שאין ממש ניירות ערך שהבנק שומר עליהם והכל הוא רישום במחשבי הבנק. הבנק שינה את הסעיף משמירת נירות ערך לניהול ניירות ערך. ושמות חדשים לא חסרים להם אז צפו בקרוב לחידושים גם בתחום זה.
 
למעלה