חברים יקרים! הזהרה!

מורןLA

New member
הקטע האבסורדי זה ש...

הנה מפה מתחיל הסיפור להתגלגל.... שחזרתי לפני חודשיים לארץ ולא ידעתי מי נגד מי, הלכתי וקניתי פלאפון ביג טוק של אורנג´, שילמתי 600 דולר ואת השאר על כרטיסי שיחות, הפלאפון מתוצרת מסויימת שאני אנקוב בשמו עשה לי בעיות קליטה ושמיעה, שמעו בו נורא חלש, משום שיש לי אחריו לשנה, נסעתי לאחר שבוע עד לתל אביב כדי ללכת למפעלים לתקן אותו כי זה על אחריות, תיקנו לי, אמרו שיש חלק עם פגם ושזה עכשיו בסדר, אמנם עדיין היתה לי בעיה וביקשתי להחליף את הפלאפון לדגם אחר, אמרו לי שאי אפשר ושהדגם הזה באמת ידוע בתור בעיות עם שמיעה, ניסיתי בחוצפתי לבקש פיצוי כגון אוזניות שמחברים לפלאפון אבל הם לא הסכימו הם אמרו שהם מצטערים הם לא יכולים לעשות שום דבר בנוגע לזה, בעצם מה הם יכולים לעשות? הם רק אנשים פשוטים שמוכרים בחנות, שחכתי שאני לא באמריקה, התאפשתי על עצמי ו\ תפסתי את הבעסה שלי פתאום. ואז עשיתי שטות שהלכתי לקנות פלאפון אחר מדגם אחר של חברה אחרת. עמדתי שם שעה בסניף בהטלבטות אם לקנות או לא, לקנות או לא, הפקיד עשה כל מאמץ לשכנע אותי כמה זה טוב ושכדאי לי, כמעט שהלכתי בלי לקנות אבל מצאתי את עצמי נתונה במן לחץ שכזה ושאלתי מה יקרה אם אני יסע לחו"ל פתאום ואז הוא בא אלי בקטע של ההקפאה, שזה מה ששבר אותי והסכמתי. עשיתי שטות שאני משלמת עליה, אבל במהופך, אני משלמת על שיעור חשוב לחיים צריך לקחת הכל בפורפוציות ובנימות אופטימיות. אני רק מנסה להעביר נקודה ונושא למחשב, ומנסה להזהיר אנשים שרוצים לחזור לארץ, שלא יחשבו שקל פה כמו שם לבטל עסקאות, לקבל פיצוי או את הכסף בחזרה אחרי 30 יום.

dafii

New member
מורן

הכל כאן כל כך לא טוב....אז מצוין..תשארי שם..לא צריכים כאן אורחת פורחת שבאה לביקור ויודעת רק להעביר ביקורת. אז במקום קנס כמו שאת אומרת..את ממשיכה לשלם את דמי מכשיר הפלאפון..זה לא אותו דבר?????? עמלות.מכירה מישהו שעובד חינם??????????? הכל קיים בכל מקום בעולם...אלה שאת באת במטרה מוצהרת שכאן הכל גרוע ובארה"ב הכל טוב.... אז תשארי לך שם יקירה

מורןLA

New member
צודק/ת !!!

קודם כל אני חוזרת לשם, כי ממש רע לי פה, ניסיתי לתת צ´אנס לא הלך לי. לא צריך אותי פה זה גם נכון. אני את החלק שלי תרמתי למדינה בשירות הצבאי. הם גובים עמלות כאילו שהם נכנסות לכיס הפרטי שלהם. ועובדה שבמקום שאני מכירה לא מפריזים בעמלות שכאלה ועובדה בשטח שלא מחייבים אותי בכסף כשאני מפקידה או מוציאה כסף מהחשבון האישי שלי. לא הצהרתי שהכל גרוע כאן - האוכל פה ממש טעים במיוחד הגלידה ואין כמו הפרסומות בטלויזיה והמוצרים לשיער של הארץ ויש עוד המון יתרונות.

Guy K

New member
אבל למה להתקיף את מורן?

כי היא רוצה לחזור לארה"ב? זכותה וכל ההערות של "מצוין, תשארי שם"... לא ממש עושות רושם גבוה על כותב ההודעה

Mega Babe

New member
dafii שם הפורום הוא

"ישראלים בחו"ל" ו"לא ישראלים שיושבים שישראל ומוציאים תסכולים על ישראלים בחו"ל" אז תרגיע ואם אתה רוצה לנהל דיון נורמלי תשתתף. כואב שמורן צודקת נכון? אז אולי תקשיב שיש גם חיים אחרים?

udicol

New member
יופי ....

"ישראלים בחו"ל" אינו משפט נרדף ל-"ישראל כמה שחרא לחיות שם". מי ששהה בישראל במשך חודשיים והיה לחוץ על קניות וחתימת חוזים (מה שקיים בארה"ב המושלמת" ) צריך לשלם על הרבה טעיות שעשה/ת הגברת. חברות גדולות צריכות להתפרנס ולהישמר מחטיירים ותחמנים. נכון הגיעה בחורה תמימה שחשבה לה שהיא תעזוב לאחר חודש חודשיים את הארץ ומסתבר שלא כולם ככה .

Mega Babe

New member
בפירוש לא"ישראל כמה חרה שם"

לא צריך להסחף לאף כיוון אבל מעניין שמי שבח"ול אף פעם לא יורק אש על מי שבארץ. נמאס כבר מ"תשארו שם לא צריכים אנשים כמוכם פה" as if ארץ זבת חלב ודבש. כל אחד ישב איפה שנוח לו וישלם את המחיר האישי שלו, בכל מקום שיבחר. בינתיים אפשר להקשיב בסבלנות לחוויות אחרות ואולי ללמוד משהו. וזה מה שרציתי להגיד.

מורןLA

New member
"חברות גדולות צריכות להתפרנס"

חברות גדולות גם יכולות להתפרנס ביושר ואיכפתיות - הבנה לזולת - ככה הם גם יקבלו יותר אהדה ויותר קליינטים. אם יגידו עליהם שהם עובדים בעיניים אנשים ילכו ישר לחברות אחרות - זה נקרא להתפרנס?

מורןLA

New member
תיקון

לא מוחרים ברשות הגדולות = לא מוכרים ברשתות הגדולות אני מתנצלת שאני כותבת מהר ובהתלהבות - בורחות לי אותיות. זה מה שמראה שאנשים הם בסה"כ אנשים והם גם טועים לפעמים, סלחתם לי על שגיאת הכתיב? אולי תוכלו לסלוח לי על שלא חשבתי טוב לפני שחתמתי על החוזה? שכן טעות זו מירמרה אותי ואת המצב הכלכלי שלי ונתנה לי החלטות חשובות לגבי החיים שלי, החלטתי לחיות בארץ זה לא בשבילי, אני מצטערת שפגעתי במי שחי פה, אבל אין פה חיים, דורכים עליך מימין לשמאל, ושלא נדבר על המנטליות של הבנק, אם כבר משווים, אז שחייבו אותי באמריקה ואמרתי להם שאני עוברת לבנק אחר, הביאו לי את מנהלת הבנק והיא הורידה לי את כל החיובים החודשיים שלא הבנתי למה אני צרכה לשלם אותם, היא פחדה שאני יעבור לבנק אחר, פה רק יודעים לקחת עמלות ועמלות ועמלות, אני עוזבת את הבנק - לא אכפת להם - את שלהם הם מקבלים ! ובגדול!!! לחלק מהאנשים לא איכפת כי הם עושים על הצרכן הקטן שלא מבין מהחיים שלו - הרבה מאוד כסף!

../images/Emo108.gifוואו מורן כמה פלפל הכנסת....

שלום לכל חברי הפורום... מה קורה איתכם? מקווה שאצל כולם הכל סבבי בבי הייתי חייבת להגיב גם מפני שמורן היא חברה קרובה שלי ואני מאחלת רק טוב עבורה וגם כי המקרה שלה אמור לעורר את כל מי שחושב שאפשר להתעלם מהשורות הקטנות והמעצבנות בסוף כל מסמך רשמי במיוחד חוזה! חוזה לא נועד להבנה רק ע"י אנשי עסקים אלא גם לנו האזרח הקטן אשר בד"כ ממעיטים בערכו וביכולתו להתחכם בהתאם... צריך רק קצת נסיון! אני אישית למדתי את הלקח לגבי חוזים וחתימות ובנקים וכו´ בגיל 18 כאשר חתמתי בבנק על מסמך ואח"כ הופתעתי לגלות שלא ממש הבנתי בע"פ את מה שאמרו השורות הקטנות בכתב... להגיד שרק בישראל יש בלאגנים כאלו היא הגזמה חוק הוא חוק בכל מקום כמו-כן גם חוזים, גרתי בארה"ב עם חבר אמרקאי ונכספתי למקרים נוראיים מבחינת הבירוקרטייה והתחושה של אין עם מי לדבר שהתחלתי כבר לחשוב שבישראל הרבה יותר אנושיים והיחס קצת יותר אישי. באשר לפלאפון שאת ממשיכה לשלם מורן זה משום שאת אמורה לשלם על המכשיר אז כן את לא משתמשת בו אך הוא אצלך ואת יכולה להשתמש בו בחו"ל הם לא מתכוונים לתת לאיש פלאפון בחינם. לגבי החוזה של הדירה וחוזים בכלל ישנו קנס של הפרת חוקים וכל חברה קובעת את החוקים של עצמה מחובתנו הצרכן ללמוד את זכויותנו אך לא לשכוח גם חובותינו.. כן כן אני נשמעת "כמוהם" אך הם צודקים אלא אם כן את יכולה להוכיח שכאשר עשית את ההזמנה לא נאמר לך שיש התחייבות לחצי שנה (כבלים) ואת יכולה לנסות ע"י בקשה שיעברו על ההקלטות של אותו יום וזה סיפור קצת יותר מסובך. בקיצור יקירתי, לפעמים משלמים שכר לימוד יקר אך תודה לאל שזה רק בכסף להשתמע סאני....

מורןLA

New member
מתוקה,

אמרו לי שבהקפאה לא משלמים על הטלפון. הם עבדו עלי יפה בעיניים. כל הכבוד להם והכבוד הוא לי לתמימותי.

מורןLA

New member
ובקשר לאינטרנט בכלבים

שאלתי בפירוש אם זה להתחייבות - כי ידעתי שאני לא אשאר הרבה, והם אמרו לי שאני יכולה לנתק נתי שאני רוצה ואין התחיבות. כנראה שפה הבעיה שנובעת (ועוד דבר מוזר שנתקלתי פה) שבכדי להתחבר לאינטרנט זה לא חברה אחת כמו באל איי, פה את מתחברת לשתי חברות ביחד, האחת היא החברה של הכבלים והשניה של האינטרנט, אז אין תיאום בין שתי החברות וכל אחת אומרת משהו אחר, כנראה שבאחת מהם אין התחייבות ובשניה כן, בגלל זה נוצר פה הבלבול, כי מצידם אין התחיבות.

lilaNY

New member
וזה מה שיש ליהונתן גפן להגיד בנושא

הייתי חייבת להביא את המאמר ממעריב

michalgilad

New member
לאחר 4 שנים

אני חזרתי לארץ לפני חצי שנה לאחר 4 שנים בלוס אנג´לס הכל נכון הכל יפה יש שם חווית נהיגה מדהימה וכולם מחייכים ונחמדים ושמישהו מצפצף ברמזור אתה פשוט יודע שזה ישראלי מאחוריך... אז כן יש שם דברים שאין פה אבל אני רוצה שמישהו יגיד לי שהוא אמריקאי אפילו אחרי 20 שנים שם אתם ישראלים וגם אתם משתיכים "לעם" שדוחף מצפצף וכו´, לא אתם לא אמריקאים וגם לא תהיו אתה ישראלים נקודה אז מספיק עם החרטה של ההי סוסיטי כביכול: U R NOT SPECIAL להיפך אתם בדיוק כמו המכסיקנים אזרחים סוג ת´ טוב נו ש´ כי אנחנו הרבה יותר טובים מהמכסיקנים נכון? מי ישמע גדלתם בתרבות הזאת ופתאום הישראליות ברברית מדי בשבילכם? האם שמתם לב כמה האמריקאים שונאים ישראלים? אתם שמתם לב שכמעט כל עבודה שתעבדו שם קשורה בשקרים? ניקוי שטיחים, רימודלינג, מובינג, ויש עוד המון. הכל שקרים וכל מי שגר שם יודע בדיוק למה אני מתכוונת אז נכון לא כולם כאלה אבל הרוב קובע! אז אל תנפנפו לי עם יופי הנפש והיופי של אמריקה כי אתם ישראלים ושום דבר לא ישנה את זה. בראיון שהיה עם סבן שהוא בין הישראלים היותר מצליחים הוא אמר: כמה מסיבות קוקטיל שהוא לא ילך הוא תמיד תמיד ירגיש אזרח סוג ב´, אז מי אתם?

מורןLA

New member
ההרגשה היא בלב

עם את מרגישה אזרח סוג ב´, אז זה מה שתהיי, זה הכל תעתועים של הלב ושל הראש, אני לעומת זאת הרגשתי שנותנים לי שם הרבה יותר כבוד ממה שנותנים לי בארץ, לדוגמא שאת נכנסת לחנות בגדים או כל חנות ואני לא צרכה לפרט, אני לא רוצה להאשים אף אחד אבל תמיד בארץ שהייתי יותר צעירה נתנו לי להרגיש שאני לא שווה, לא כל אחד אבל היו אנשים שדרכו עלי כדי להרגיש שהם טובים יותר, שם קיבלתי הרגשה של כבוד שהיה לי קשה להתרגל אליה בהתחלה אבל זה החמיא לי מאוד, המוכרות בסופר ששואלות פייפר אור פלאסטיק, ושואלות לשלומי. אני אישית בהרגשה הכללית בסופו של דבר אף פעם לא הרגשתי אזרחית סוג ב´, ותתפלאי - אמריקאים אוהבים זרים, חלקם חושבים שיש לנו חוכמת חיים, חלקם אוהבים את הפלפליות שבנו. לאו דווקא חייבים לעבוד עבודה פיזית קשה, אפשר לעשות קורס ולמצוא עבודה בתחום שזה מה שעשעיתי ושוב לא נתנו לי להרגיש אזרחית סוג ב´, קיבלו אותי כמו שמקבלים תלמידים אמריקאים. המשך יבוא אני עושה הפסקה...

מורןLA

New member
לא אמרתי שאיכפת לה

זה גם לא מעניין אותי אם אכפת לה או לא, אבל הגישה היא גישה חיובית, זה מנומס וזה נותן לי להרגיש טוב. היא לא יכולה להיות צבועה כלפי כי היא לא מכירה אותי, אני לא יבוא ויגיד לה מה את שואלת בכלל גם ככה לא מעניין אותך, יש דבר שנקרא נימוס.

למעלה