חברות פורום יקרות

GreenMamba

New member
אני חושבת שאת מהממת

ומי שיש לו בעיה עם זה- שיקפוץ
!!
&nbsp
&nbsp
 

דני80

New member
כמה שאלות

קודם כל אני רוצה לציין שבשנים האחרונות אני נמנע מלהסתכל על נשים ברחוב כי אני מודע לכך שיש כאלה שלא אוהבות את זה.

דבר שני, אני יודע שהיום נוטים להגזים בחשיבות של היופי החיצוני של האשה, ושהמצב הזה לא רצוי.

אז ככה:

1. האם אין מקרים שבהם אשה חשה מוחמאת כשגבר מביט בה? ואם יש מקרים כאלה, האם לדעתך המקרים האלה הם לא לגיטימיים? כלומר האם היא טועה בכך שהיא חשה מוחמאת ולא מוטרדת?

2. לדעתי זה לא נכון שמתייחסים לנשים רק לפי המראה שלהן. כשמכירים מישהי אז ההתייחסות אליה היא לפי מכלול של דברים. את חושבת שאני טועה בעניין זה? ואם כן במה בדיוק אני טועה?

3. לדעתי אי-אפשר ליצור חברה שבה מבטלים לחלוטין את המושג "יופי חיצוני של בני אדם". ההתייחסות תמיד תהיה במידה כזו או אחרת על-פי המראה החיצוני. להגיד לאשה שהיא נראית טוב או לבושה יפה - זה לדעתי דבר שלא יעלם. כאשר יהיה יותר שויון - אז מכסימום יתחילו לומר גם לגברים שהם נראים טוב. אם זה יקרה כך, האם את תראי בכך תופעה שלילית?
 
..

א. ברור שיש נשים שמוחמאות מקומפלימטים על המראה שלהן וזה לגיטימי לחלוטין.
2. העניין שמתייחסים לפי המראה החיצוני לפני שמכירים וגם הרצון להכיר/להעסיק וכד'
3. לא לבטל אבל להכניס לפרופורציה שערכן של נשים לא נקבע אך ורק על פי המראה שלהן.
 

catchet

New member
אז ככה

ברור שיש מקרים בהם אישה מוחמאת מהמבט של הגבר. אך הבעיה מורכבת יותר מזה, לא נראה לי שזה המקום לפרט. אסתפק בלהגיד שאין הבדל חד משמעי בין מבט מחניף למבט מטריד. אתה כגבר צריך להיזהר וכל הזמן לבדוק שאינך חוצה גבולות אסורים.

נכון אחרי שמכירים מתייחסים למכלול, אבל קודם כל למראה, וזה מעיד על סולם הערכים החברתי-גברי.

אני לא בעד לבטל את ערך היופי, אבל כן להדיח אותו מראש סולם הערכים.

אני חושבת שכבר היום מחלקים לגברים ציונים על פי איך שהם נראים, אך מוותרים להם יותר כי זה לא מתפקידם הטבעי להיות יפים, לכן הם גם סובלים פחות מהבחינה הזו.
 

GreenMamba

New member
אני אענה לראשון

יש הבדל בין מבט מעריך וחטוף, לבין מבט נעוץ זימתי ו"מפשיט"
אם אתה גבר אמיתי, וקלטת שהמבט שלך לא נענה בתגובה מזמינה מהצד השני- פשוט תפסיק.
 
אילו שאלות משונות. כל אדם שאינו זבבון סתום יגיד לך שיש הבדל

בין מבט זימה לבין מבט אוהד/מתעניין. אתה חושב שאשה לא יודעת להבדיל בין השניים?
אני רק יכולה "לבשר" לך שנועצי המבטים הם זבבונים. הם לא מביטים בנשים באהדה, שלא לדבר על חיבה. הם מביטים בגסות זימתית, במטרה להשפיל, ליהנות מההשפלה של האשה, ולהרגיש בבית בושת בלי לשלם.
 
אני אוסיף לגבי מבטי סגידה במרכאות, או הערצה

לא כולן רוצות צומי ולא כל צומי הוא רצוי, אז יש מבטים שלא משפילים ובכל זאת לא רצויים וגורמים אי נוחות. ויש מבטים באמת לא נסבלים, סוג המטרידן שמסתכל על כל מה שזז.
 

aaa123

Member
איך את קובעת מה המטרה של אלו שמביטים?

הם סיפרו לך שהמטרה שלהם היא להשפיל?
לגבי הטענה שלך שהם מגיבים למבט שלך כאילו חטפו מגה פיגוע אז נראה לי שטענה זאת נכונה רק בדמיון שלך.
ממש לא אכפת לי מה אדם אחר מדמיין כשהוא מביט בי וזה עניינו הפרטי,ונראה לי שהמבט היחיד שיכול לפגוע בי הוא מבט שמאיים עלי(וברור למשל שאם מישהו ינעץ את עיניו במרחק של 5 סנטימטר מגופי אז יש תחושה של איום פיזי).
 
ניסוח זיכרי, חשיבה זיכרית. בעיניי, מזמן, זה מטומטם.

אני בטוחה שהגולשות פה (אולי לא ממבה) הבינו בדיוק מה אמרתי.
 

GreenMamba

New member
כנראה פיספסתי את המיזכר שבו מינו אותך לדוברת שלי

בינתיים, עד שתקבלי את אישור חבר המנהלים לתקן הזה, אודה לך אם לא תדברי בשמי (וגם תטעי, כמובן)
 

GreenMamba

New member
תאמין לי שאם היית מטרה למבטים הללו

היית מבין מיד מה ההבדל בין מבט זימתי ומפשיט למבט מתעניין ומחמיא. בינתיים אתה מדבר כמו העשיר שלא ידע רעב מימיו ומטיף לעניים על מוסר עבודה.
 

דני80

New member
תגובה

גם אם המטרה איננה להשפיל, התוצאה היא תחושת השפלה, וזה מה שחשוב.
 
למעלה