חברות פורום יקרות

catchet

New member
חברות פורום יקרות

שוב נאלצתי למחוק מכאן פוסט לא מכובד. אותה הודעה מבישה הכילה תכנים מיניים וביטויי אלימות כלפי המין הגברי, דבר שאיני מוכנה שיהיה כאן בפורום, לפחות לא בזמן שאני מנהלת אותו.

מעבר לזה שהפוסט הכיל תכנים בלתי הולמים, הוא גם לא סומן כטריגר - להזכירכן הפורום שלנו לא מיועד למבוגרים בלבד, מה שאומר שבהחלט יכול להיות שיש כאן קוראים צעירים שדברים מן הסוג הזה עשויים לפגוע בנפשם הרכה.

אני מבקשת קצת מחשבה והתחשבות לפני שמקישים על המקלדת.

תודה והמשך יום טוב

catchet

קאטצ'ט, ברורה עמדתך לגבי הפרטים, אבל עקרונית, לדעתך לא חשוב

ללמד אותנו הנשים איך להמנע מהמבטים הזימתיים שכ"כ הרבה זכרים מרגישים חופשיים לשלוח באשה הזרה העוברת על פניהם?

catchet

New member
פנתרית, תאמיני לי שאני סובלת מהמבטים לא פחות ממך

המבט הגברי מבתר אותנו לחלקים ומקבע אותנו בעמדת נחיתות. אנחנו כנשים קודם כל ניבטות ומוערכות בהתאם לאיך שאנחנו נראות. נקודת המבט הגברית היא זו שמעריכה לכן אנחנו נמצאות תמיד כפופות לנקודת מבט זו. יותר מזה, אנחנו מאמצות לעצמינו אותה נקודת מבט, ואומדות זו את זו ואת עצמינו על פי אותם קני מידה גבריים.

אין נקודת מבט אחרת מלבד זו, לפחות לא כרגע, עובדה שאת עצמך נוקטת באותם אמצעים גבריים ושולחת בהם מבט חזרה. אך אם יש דרך כלשהי להתמודד עם הצרה הזו - זו לא יכולה להיות אותה דרך שהביאה את הצרה הזו עלינו. אנחנו צריכות למצוא דרך אחרת, מבט אחר, מה שאומר - להפסיק להעריך אנשים (ובפרט נשים) על פי איך שהן נראות. ללמוד להסתכל אחרת וללמד גם את הגברים להסתכל באופן הזה

catchet

New member

אני מעריכה את התרבותיות שלך, את העדינות הבסיסית.

הענין הוא שבלי מערכת יסודית מאד כמו הדת, אי אפשר לחנך ממש, וכן אומר שהפריצות בחברה החילונית (כן, פריצות. זו מתירנות בסיסית חיובית שעוותה והשתוללה ופרצה כל גדר) גידלה המון של זכרים פרוצים שחונכו לחשוב כי מבטי זימה הם התנהגות נורמטיוית. עד שתקימי מערכת חברתית נרחבת ויסודית בעלת אפקטיביות של דת, הפתרון שלי הוא טוב מאד. הוא מיידי, נגיש. הוא מנטרל את הזימתיות על המקום. הוא נותן לאשה הרגשת נצחון, הרגשת עליונות, מיידית. הוא מלעיט את הזכר הזימתי במזון הרקוב שהלה מבקש להאכיל אותנו, והלה נחנק במקום. הוא נתון לכל אשה כפרט. מכל בחינה שהיא, הפתרון שלי יעיל.
וכן - נא לא לשכוח: הוא מהנה לאשה. לשחרר את הדימיון המיני שלך - כסובייקט העושה מעשים באובייקט הזיכרי - אין יותר מזה מעניק לך הרגשת חיוניות, הנאה, ובטחון עצמי.

catchet

New member
ההחפצה הזו לא לרוחי

לא משנה מאיזה צד היא באה. אפשר להחפיץ כל עוד זה בהסכמה מלאה ולא מרוקן לגמרי את האובייקט מהסוביקטיביות שלו. כלומר,מבחינתי, גבר יכול לשמש אותך רק במידה שאת מכירה בכך שהוא מעבר לסתם תשמיש

babyface13

New member
לדעתי זה כמו השוואה בין ריסוס גרפיטי למגה פיגוע.

גברים עושים מגה פיגוע ופנתרית בסך הכל ריסוס גרפיטי,אלא שגם ההקבלה הזו לא נכונה,כי פנתרית בסך הכל עושה את זה כתגובת נגד/הגנה עצמית מפני מה שהיא סובלת ממנו מדי יום במשך שנים.

catchet

New member
ממש הקבלה לא נכונה

וזה לא נכון שפנתרית עושה את זה רק לשם הגנה עצמית. היא מעידה על עצמה שהיא נהנית להביך ולהשפיל גברים באמצעות נעיצת מבטים

אני נהנית הרבה מעצם השחרור של דימיוני המיני - המחשבה

על המעשים שאפשר לעשות בהם ממלאת אותי בהנאה, חיוניות ובטחון עצמי.

ברור שזה גם אמצעי נגד למבטי זימה של גברים אלו ואחרים. אמצעי נגד יעיל ביותר!!

במה שהייה בדמיון על פעולות שאני עושה באיברי המין הזיכריים

זו הנאה סדיסטית?
תכנסי למסרים, אני שולחת לך שאלה אישית.

meidadc

New member
זו סוגיה מעניינת להתייחס למה שפנתרית אמרה כסדיסטי

ההנחה של הדיון הזה (או ליתר דיוק של הדיון שנמחק) שמבטי זימה הם פוגעניים.
אני חושב שזה כנראה נכון לגבי רוב הנשים ולמיעוט קטן מאוד בקרב הגברים.
ההתייחסות למבט כסדיסטי, כלומר במעשה בכוונה לפגוע, יכול להתממש ככל הנראה רק בקרב אנשים שתופסים מבט כפוגעני.
עבור רוב הגברים מבט כזה איננו פוגעני (בטח אם נבצע קיצוץ-תחום ונתייחס רק לגברים שנועצים מבטי זימה בנשים) ולכן אולי יש כוונה לפגוע, אבל אין נפגע. אין קורבן.

וכגבר מהי דעתך, אישה בסביבה גברית נון סטופ תחת זכוכית מגדלת

מוקפת בהם שבוחנים מכף רגל עד ראש, משוועים לנער אדישות, להעיר הערות לא נחוצות ולא רצויות כדי לסחוט תגובה ולעתים גם להקטין. אישית לי הרבה מאוד מקרים במרחב הציבורי שלא ביקשתי גברים זרים קופצים מאיזו פינה לבלבל אותי בזמן עיסוקיי, ולא קיוויתי אף פעם שישפכו לי צומי עלוב פתאום משום מקום שלא הזמנתי, לא רמזתי, ובקושי יכולה לסבול.
בכל זאת נראה שאין לאן לברוח, אישה.

meidadc

New member
אני חושב שדעתי האישית איננה פסגת הפמיניזם

אני חושב שברצף מגע-אמירה-מבט-מחשבה (פנטזיה), ראוי לבוא בטענות כלפי אדם (גבר או אישה) רק אם הוא נוגע או זורק אמירה פוגענית מבחינה מינית או אחרת.
לעניות דעתי (הבלתי חשובה, כזכור) אדם רשאי להביט איך ולאן שבא לו במרחב הציבורי. וכן, זה כולל להביט לתוך מחשוף נדיב או בליטה במכנסיים של גבר.
וכמובן שיש לכל אדם זכות לפנטז ולחשוב מחשבות זימה כמה שבא לו מבלי לתת דין וחשבון לאף אחד.

לא שמישהו או מישהי צריכים לחכות לאישור שלי, אבל אני לחלוטין מכבד את התחושות של מי שמרגיש שמבט פוגע בו. אני לא שולל את זה ולא סותר את זה.
יחד עם זאת, אני חושב שלפעמים לאנשים יש זכות לעשות דברים שעשויים לפגוע באחר.
זכותם של אנשים להצביע לביבי גם למורת רוחה של גרבוז או ענת וקסמן
זכותם לתופף בתופים בשש בערב גם אם זה מפריע לשכנים
זכותם של אנשים לאכול בשר גם אם זה פוגע בצימחוניים
וזכותם של אנשים להאמין באלוהים גם אם אתאיסטים יודעים שהם טועים ומדרדרים את החברה.

אני מסכים שאישה בסביבה גברית נמצא תחת זכוכית מגדלת.
יחד עם זאת, אני חושב שהחוויה שלה בתוך הסיטואציה הזו היא משהו שצריך לברר אותו בינה לבין עצמה.
התרומה הפמיניסטית לסיטואציה הזו היא בכך שאני משתדל להתחשב ולוותר על זכויותי כדי להמעיט בפגיעה באחר.
אבל אני לא תמיד מצליח. ואני לא מרגיש רע עם עצמי. כי אני לא חושב שאני חייב

catchet

New member
לנעוץ מבט בבחורה לזמן ממושך

למרות שהיא מפגינה כלפיך סלידה זה לא מנומס וגובל בהטרדה. אתה יודע שפעם אחת עוד כשהייתי נערה - זהירות ייתכן טריגר, הלכתי הביתה ברגל ומישהו החליט "להתלוות" אלי, הוא לא עשה כלום רק הלך לצידי והסתכל, אני אישית הייתי מבועתת, כאשר לפי השקפתך - מה הוא בסך הכל עשה הלך לצידי (אין חוק שאוסר על כך) ונעץ בי מבטים ממושכים, אה כן וגם חייך. יכול להיות שהוא לא עבר על שום חוק אבל לדעתי כן עשה מעשה פסול מבחינה מוסרית

meidadc

New member
גם איתך אני מסכים

אני מסכים שזה עשוי להתפרש כלא מנומס וגובל בהטרדה.
הסיפור שסיפרת הוא מטריד ומפחיד. ליבי יוצא אלייך על החוויה המבעיתה שחווית. אין לי וויכוח עם זה.
אין לי פקפוק בתחושה הסובייקטיבית שלך כמוטרדת.
אני חושב גם שהמקרה שלך הוא חמור ממה שאני תיארתי. את מספרת על כך שאמנם לא היה מגע או אמירה, אבל היתה התנהגות מטרידה.
אין ספק שמבט המלווה בהליכה לצידך באופן מטריד, או מבט המלווה בשריקה או מבט המלווה בנגיעה עצמית מהווה הטרדה.

אני חושב שיש בסיפור שתיארת יותר מסתם מבט ממושך

catchet

New member
חוויתי את החוויה הזו

כשהייתי בת שלוש עשרה, מאז חוותי מגוון רחב של חוויות דומות ואף גרועות מזו. אני לא מצפה ממך להבין לעומק את החוויה של להיות מוטרדת ממבט, אבל לפחות אל תציג את זה כאילו מדובר בתחושה סובייקטיבית ותו לא. הטרדה היא הרבה מעבר לתחושה סובייקטבית. נכון, היא תלויה בעדותה של המוטרדת, אבל לא רק. היא תלויה גם (ובעיקר)בכוונתו של המביט

meidadc

New member
אני מקווה שהיתי ברור מספיק

שאני לא מפקפק בחוויה שלך ואני לחלוטין מקבל את זה שנפגעת.
אני לא מתיימר ולעולם לא אתיימר להבין את האימה המצמיתה שחווה נערה או אישה במצבים כאלה. אני מקבל את עדותך כפי שהיא.

גם אם אני אקבל את הגישה שלך שההטרדה תלויה גם ובעיקר בכוונת המביט (ואני לא בטוח שאני מקבל), אני חושב שזה עדיין לגיטימי מבחינה מוסרית לבטא את כוונתו (או כוונתה במקרה של פנתרית) לפנטז ולחוות חוויה מינית מדומיינת באמצעות מבט גרידא.
ושוב - במה שתיארת היה יותר ממבט גרידא, לכן הדוגמא שלך לא משמשת בעיני כראיה מפריכה

תודה על התגובה

לטעמי בכל מקרה, יש המון דברים ש"מותר" ובכל זאת לא עושים. נימוס בסיסי, התחשבות וכבוד.
אין לי רשימה מוכנה אז ככה איכשהו אומר בקצרה איך אני לוקחת על עצמי; לא להניח את רגליי על מושב כשמלפנים ישנו אדם, לא להרים את קולי גבוה סביב אנשים במתחם סגור/צפוף, ולא אידחף ואתקע מבטים ל "סצנת רחוב" אקראית שמתחרשת בין חברים, בני זוג, או נניח ביצוע מעצר של אזרח בידי המשטרה.
&nbsp
יכול להיות שהתפיסה משתנה מאחת לשניה והחוויה באמת סובייקטיבית, אבל לא הייתי ממהרת להציע בירור של המוטרדת בינה לבין עצמה. גם פרשנות לא מוסיפה לשורש, המצוקה פשוט שם. אם אתה הורה לילדה בעצמך סבורה אני שעם הזמן תפתח רגישות אתית, יכולת לראות את הפן המוסרי באירוע ויכולת להבין את התוצאות של הפעולה שננקטה. רגישות אתית כמיומנות מאפשרת לטפח ולשפר את יכולת האדם להבין היבטים מוסריים של בעיה בדרך מדויקת ומותאמת. זה כמו דמיון, כי נדרש כאן להבחין במשהו שלא קיים במובן שניתן לך לחוש, אבל משהו שמצוי בהחלט במודעות שלך ובנוכחות החברתית שלך.

למעלה