חברות פורום יקרות

catchet

New member
אפילו לסוס אני מניחה מידה של סוביקטיביות

מה יהיה איתך פנרתרית...

אני מניחה שאת מחנכת את ילדייך להיות בני אדם. זה מעולה.

אך מה נעשה עם אותם זכרים בוגרים (וגם נשים בוגרות!) שקיבלו את החינוך הבלתי אנושי המביא אותם להתנהג בצורה זימתית ומשפילה? (לגבי הנשים - הן משפילות את עצמן). לגבי עבריינים קבעה כבר החברה מזמן את דרך העונש. ולאחר שחטפו את העונש, לעתים יש נסיונות לחנכם מחדש.
אולי יתאים פה סיפור קטן: לפני שנים, אשתו של רב מסוים חגגה בת מצווה לבתה, וקבעה באולם מחיצה שמאחוריה הושבו הגברים. כולל ה"בעל", הרב בעצמו. אחר כך אמר הרב שרק עתה הבין מה עושה מנהג המחיצה לנשים......
מעשים, קאטצ'ט, טובים מאלף דיבורי הסבר. אוזנו של הנבל המצוי (כולל הנבל החרדי) אטומה לתחנונייך ולהסברייך. רק סטירה בפרצוף בצורת מעשה שיהפוך עליו את הקערה עשויה לפכח אותו.

אבל כפי שכתבתי כבר, המעשה שלי אינו רק התקוממות מרירה על ההתנהגות הזיכרית המכוערת, לא רק נסיון להעניש. כפי שכתבתי, שחרור הדמיון המיני שלך מעניק לך הנאה, הרגשת חיוניות ובטחון עצמי רב.

catchet

New member
זה לא פשוט לגדל ילדים

אבל כן, בהחלט מלמדת אותם לא לנעוץ מבטים. מה שאני לא מבינה זה איך את יכולה להכיר בכך שנעיצת מבט היא פוגענית ופסולה ולהתנהג בדיוק באותו האופן. אם קבעת שזה פסול זה פסול גם לך. לכל אחד יש סיבות להתנהג באופן בו הוא מתנהג. כמו שלך יש תרוץ להתנהגותך הפסולה גם להם יש את התירוצים שלהם. צריך להביו ששום דבר לא ישבור את מעגל הקסמים הזה מלבד הפסקתו

GreenMamba

New member
את מנהלת דו-שיח של חרשים

לי ולסגולה היו אין ספור ויכוחים על כך שהשימוש שלה במילה שרמוט לא מפסיק את השימוש בשרמוטה- אלא מעודד אותה
שהחפצת גברים לא מפסיקה החפצת נשים- אלא מעודדת אותה
שהשימוש שלה בזובון לא מפסיק את השימוש בכוסית- אלא מכשיר אותו
וכו' וכו'- ולשווא.
אני כבר (כמעט) התייאשתי- אולי את תצליחי.

טוב קאטצ'ט, איך את מציעה שנפסיק את ההתנהגות הזו אצל

הזכרים הבוגרים גסי הרוח שמתנהגים כך?

יש משפט שאומר

"Boys will be boys"

&nbsp
אני מבינה לליבה, בינתיים היא סובלת- עד שגברים יחדלו ממנהגם, חוסר האונים הזה מקבל ביטוי ולא צריך להשתיק אותו, לא משנה מהי השיטה שלה לעכל את התופעה.

Berethor

New member
פשוט מאוד, זה נקרא סטנדרט כפול, נושא שהפנתרית "מתמחה" בו

"A double standard is the application of different sets of principles for similar situations. A double standard may take the form of an instance in which certain concepts (often, for example, a word, phrase, social norm, or rule) are perceived as acceptable to be applied by one group of people, but are considered unacceptable—taboo—when applied by another group."

"A double standard can therefore be described as a biased or morally unfair application of the principle that all are equal in their freedoms. Such double standards are seen as unjustified because they violate a basic maxim of modern legal jurisprudence: that all parties should stand equal before the law. Double standards also violate the principle of justice known as impartiality, which is based on the assumption that the same standards should be applied to all people, without regard to subjective bias or favoritism based on social class, rank, ethnicity, gender, religion, sexual orientation, age or other distinctions. A double standard violates this principle by holding different people accountable according to different standards."

http://en.wikipedia.org/wiki/Double_standard

GreenMamba

New member
LOL

פתאום התברר לי, שהפסוק הזה שאת כל כך מרבה לצטט כהצדקה להתנהגות השוביניסטית ההפוכה שלך- הוא בכלל לא נכון!
קודם כל, זה בכלל לא ממשלי, זה מתהילים (ואם בא לך, גם משמואל)
והפסוק אומר:
עם-חסיד תתחסד; עם-גבר תמים, תיתמם.
עם-נבר תתברר; ועם-עיקש, תתפתל.

ומפרשים נבר- איש בר, תמים, (ולא נבל!).

מצחיק!

נכון, בדקתי עכשיו. ובכל זאת: עם עיקש - תתפתל.

ובואי נגיד ש"עין תחת עין" (תורת משה. פה אני מדייקת, לא?) הוא בעיניי גם "עם נבל תתנבל".

GreenMamba

New member
בוודאי שאת טועה

הפסוק עין תחת עין (או בציטוט המקורי "וְאִם אָסוֹן יִהְיֶה, וְנָתַתָּה נֶפֶשׁ תַּחַת נָפֶשׁ. עַיִן תַּחַת עַיִן שֵׁן תַּחַת שֵׁן יָד תַּחַת יָד רֶגֶל תַּחַת רָגֶל. כְּוִיָּה תַּחַת כְּוִיָּה פֶּצַע תַּחַת פָּצַע חַבּוּרָה תַּחַת חַבּוּרָה") אינו מתאים לענייננו, וזאת מכמה סיבות:
1. מדובר בפסוק על עבירות של פגיעה בגוף ממש, ובכל שיש הוכחה לאסון ממשי. בהגדרה הזו, להבנתי, מבטים לא נכנסים תחת "אסון" (פירוש שלי, לא מחייב אך אחד)
2. הפרשה מתחילה ב" וְאֵלֶּה הַמִּשְׁפָּטִים אֲשֶׁר תָּשִׂים לִפְנֵיהֶם"- ז"א- כל המובא בפרשה הזו הוא עניין משפטי הנדון לפני בית דין. אין לאף אחד זכות לנהוג ע"פ הפסוק הזה בעצמו מידה כנגד מידה, כמו שאין לך זכות לתפוס גנב בביתך ולכלוא אותו בחדר האחורי אצלך בבית ל-3 שנות מאסר, אפילו אם הוא היה מקבל את אותו העונש מבית המשפט
3. ושנו חז"ל- למעט "נפש תחת נפש"- כל יתר העבירות נפתרות בממון. ז"א שהכלל כפשוטו אינו מיושם וכנראה לא יושם מעולם
4. ובעניין הזה ראוי ונכון להביא את אימרתו המפורסמת של המהטמה גנדי- "עין תחת עין וכל העולם יתעוור"
5. ובנימה אישית- אם את טוענת שהגברים הם נבלים ונשמתם מושחתת עקב מבטים אלו- כשאת משתמשת באותן הטקטיקות- נישמתך את מושחתת, באותה מידה.

א. חבלה נפשית הריהי חבלה לכל דבר. ולדעתי מוכרת כך

אף בבית המשפט. ואם אומר שהזבבונים במבטיהם ובקריאותיהם ובשריקותיהם מפעילים עלינו הנשים טרור, לדעתי לא אהיה רחוקה מן האמת. ותגובות של נשים שפורסמו אף בפורום הזה תעדנה.
ב. הביטוי "עין תחת עין" יצא מזמן בשימוש המודרני ממשמעו הפיזי הצר, ומשתמשים בו כמטאפורה. וכך השתמשתי בו גם אני.
ג. תגידי מה שתגידי - השיטה שלי עובדת. היא מאפשרת לי באופן מרהיב לא להתקפל תחת מבטים זבבוניים אלו, היא מאפשרת לי להטעים גברים מה שהם מטעימים אותנו הנשים, שזה לקח טוב להם ושמחה לי, וכמוכן היא מעניקה הנאה ובטחון, מהיותה שחרור מיני שלי.

GreenMamba

New member
אני מבינה

שבזה שהגבת רק ל-2 מהנקודות שהעליתי ז"א שאת מסכימה עם היתר. נהדר.
עכשיו לאלו שהגבת-
אין ספק שהמבטים מטרידים. אבל הביטוי עין תחת עין, בהקשרו, משמש להוראה בדבר נזקי גוף. מלבד זאת, כפי שאמרתי, אין רשות לאדם פרטי לעשות שימוש ב"עין תחת עין" מכיוון העונש אמור להיות מושתת על גזר דין של בית משפט. אם אדם יוציא לאחר עין וזה כנקמה יוציא לראשון את עינו- גם במשפט העיברי הקדום ימצאו שניהם חייבים.
בקשר ל"תגידי מה שתגידי אבל זה עובד"- זהו טיעון אווילי. כי-
א. גם פטיש בראשו של המטריד היה עובד, אז מה? זה עושה את זה ראוי או נכון?
ב. מאחר והם עושים זאת, ולכן הם זבבונים, איך נקרא לך, שעושה את אותו הדבר בדיוק? תפעילי את המוח היצירתי שלך ביצירת שם גנאי לעצמך על אותו משקל (מכיוון שהפעולה זהה, כמובן). אולי פות-סתכלת? (מודה, לא יצירתית כמוך בתחום)
ג. גם מבט תקיף לעיניו של המטריד יעשה את אותה פעולה בדיוק, בלי להתעסק בכל השיט הזה שאת שואבת ממנו איזה הנאה ביזארית. כך שיש דרכים אחרות יעילות לא פחות, זה שאת בוחרת דווקא בדרך הזו מעיד עלייך רבות ורעות.

נתת לי רעיון. לזימתיון המצוי אקרא מין-סתכל. אם את רוצה

לקרוא לי מין-סתכלת, לא אכפת לי. זה שבח בעיניי. לגבי הזכר אני רואה זאת כגינוי.

בקשר לעין תחת עין, כמטאפורה, כולנו עושים זאת. כשמישהו נטפל אלינו בצורה זו או אחרת, למשל מרים עלינו את הקול, רובנו מרימים עליו את הקול בחזרה ,גוערים בו. כשמישהו יעשה נזק לאיזה אביזר שלנו, נניח לשטיח הכניסה, רבים מאיתנו יעשו אותו נזק לשטיח שלו. סכסוכי שכנים גוררים לא פעם פניה למשטרה בכוונה מפורשת שהמשטרה תגרום לאי נעימות גדולה לשכן. תגידי שזו פניה לרשויות ולא לקיחת החוק בידיים, אבל הכוונה היא אותה כוונה.

GreenMamba

New member
מי זה כולנו?

אני לא עשיתי זאת מעולם.
נראה לי שאת שכנה שכיף לגור לידה...
&nbsp
בקשר ל"זה שבח בעיניי. לגבי הזכר אני רואה זאת כגינוי"- והנה הגדרת את עצמך בעצמך כשוביניסטית נשית- אז מה את מלינה על השוביניסטים הגברים? הם ואת קורצתם מאותו החומר ועושים את אותם הדברים- אלא שבעוד להם יכולה לעמוד חזקת ה"מה כבר עשיתי" ו"בכלל לא ידעתי שזה מטריד"- הרי שאת עושה זאת בכוונה ברורה להטריד ולהשפיל, ולכן את גרועה מהם.

מצאתי מזור בעצמי

מזה זמן מה אני עובדת על העלאת הביטחון העצמי שלי, הדימוי העצמי.
לדעת להעריך את כל תכונותיי, לכבד את עצמי, לדבר לעצמי בכבוד, לדרוש יחס ראוי.
היום למשל חנכתי לראשונה את המכנסיים הקצר שלי כי היה חם.
אני בחורה מלאה (פלוס), ומכנסיים קצר שחושף חלק מהרגליים,
הוא דבר שלא חופף עם אידאל היופי (אנו אמורות הרי להסתיר את מה שלא רזה ולהדגיש את מה שכן מושך...).
אבל פאק... היה לי חם. התמהמהתי לפני צאתי מהבית. בסופו של דבר, יצאתי.
אני לא אתן לחברה להחליט בשבילי מה ללבוש ויותר חשוב, לא אתן לה לגרום לי
לפתח כלפי עצמי סלידה. אני אוהבת את עצמי. עבדתי על זה ;)
אז כן, הלכתי ברחוב, והיה קצת מוזר, אבל אמרתי בתוכי משהו ששמעתי - אם מישהו מביט -
ENJOY MY IMPERFECTION :)
חוץ מזה, אני ישות מורכבת. הרבה יותר מציון שנותנים לי על החיצוניות.

catchet

New member

קודם כל נעים מאוד רננה. ברוכה הבאה

&nbsp
נכנסתי ליו טיוב ואני חייבת להגיד שיש לך קול מדהים! מעבר לזה אני גם חושבת שאת כותבת נפלא. ובכלל כולך מקסימה וכיף שהצטרפת אלינו. עכשיו לגבי הדברים שכתבת, זה כמובן נכון. אבל תראי שגם מהצד השני -כשהמבט מחלק לך ציונים טובים זה עדיין מדכא, כי את שבויה בתוכו. חוץ מזה אני שמחה לשמוע שעבדת על הביטחון העצמי שלך וכעת את אוהבת את עצמך. את בהחלט ראויה לאהבה הזו

catchet

New member
אני מרגישה שלא מיצתי כאן את נושא המבט

אבל כן יש עוד דבר אחד חשוב שאני רוצה לומר והוא שאין בחורות שלא אוכלות תסביכים על איך שהן נראות. יש כאלה שחיות עם עצמן בשלום פחות או יותר ויש כאלה שנלחמות בעצמן יום יום. אספר לך סיפור שימחיש את זה, אם אנחנו כבר בעניין של שיתופים. פעם התחיל איתי בחור חתיך בבריכה והזמין אותי לצאת איתו בערב. כשיצאנו והתחלנו להכיר טוב יותר את יודעת מה הוא אמר לי - אני מקווה שלך אין בעיה עם איך שאת נראית... מכאן הבנתי שכולנו חיות באותו סרט. בעוד תעשיית הניתוחים הפלסטיים הולכת ומשגשגת, בנות מרעיבות את עצמן למוות בגיל12 וממשיכים להזרים לנו דימויים של אידיאל יופי שאנחנו נדרשות להידמות לו בכל מחיר. כולנו שטופות בזה, תאמיני לי, אני לגמרי מבינה על מה את מדברת וגאה בך על האומץ שגילית ולמדת לאהוב את עצמך. אגב ראיתי אותך ולדעתי את מהממת

למעלה