זעם מול שלווה

אז בעצם

אם לדעתך זעם מחפה על חוסר טכניקה טובה, כפי שכתבת, אז בעצם אתה אומר: אימונים אימונים אימונים...טוב :) נתחיל ליישם. לפעמים יש לי את התחושה,שאתה רואה תלמידים שמעולים בטכניקה,אבל חסר להם את ה"רייג'" הזה,או איך שלא נקרא לזה,לא בטוח שבזמן אמת,זה יפעל...וישנם אנשים עם רוח לחימה,ודווקא חוסר שלווה או קור רוח,וריכוז,שלא היית רוצה להתמודד מולם אי פעם ברחוב..

ננדין

New member
ברור...

בתור ילד הדבר שהכי פחדתי ממנו במכות של ילדים היה אלו עם הזעם שפשוט היו משתוללים וזורקים ידיים (פתוחות ומאוגרפות) לפנים שלי... למדתי די הרבה ועדיין לא הייתי מסוגל להתמודד איתם עד שבשלב מסוים נפל לי האסימון (וגם המאמן שלי כיוון אותי אחרי שדיברתי איתו...)והפסקתי לפחד ופשוט הייתי מבצע את ההגנות וסגירת הפנים הנכונות ונכנס פנימה בעצמי... זה הרגע שהפסקתי להפסיד במכות של ילדים (למזלי החכמתי ולא המשכתי עם נושא המכות...)

Boogieman

New member
מה שחסר להם זה לא רייג' אלא צ'י.

אם אני מבין אותך נכון, האנשים האלה שעושים הכל נכון ומדוייק, אבל זה נראה מת.

ננדין

New member
ממש לא../images/Emo8.gif

במיוחד לא אם אתה מפרש את המונח צ'י ככוונה או נחישות...

Boogieman

New member
אתה לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה נכון?

אז לא ניכנס כרגע למה זה בדיוק צ'י. אבל באופן כללי, כן, אני מדבר על כוונה ואנרגיה. מה שמצחיק זה שדווקא רבים מאלה שהצ'י מאוד מרכזי באימון שלהם מתנהגים כמו אמבות, אבל מה אפשר לצפות בארץ שבה להיות "רוחני" זה ללבוש אוהלים להיזרק בגואה. בקיצור, לך תבנה מדינה (...באמת, מישהו צריך לעשות את זה וזה לא יהיה אני).

ננדין

New member
היי! תרגע!

גם אני חטאתי (ומידי פעם עוד חוטא) בלבישת אוהלים והיזרקות בגואה
בלי קשר, מרוב חרטטנים, כל פעם שאני שומע את המילה צ'י אני מתחיל לצחקק כמו בתולה בת 14...אז אל תתיחס...

snift

New member
"אינטנט" - ענו "inten"

בייבי, לא סתם גיא אומר לנו את המילה הזו כל הזמן. אני מסכים עם מה שכתבו אחרים, יש להישאר כמה שיותר "קר רוח" אך לעשות הכל עם "inten", לא "רייג'". אחת הדרכים להפחית ממסוכנותו של מישהו מיומן היא לעצבן אותו מספיק כך שהוא יפסיק לחשוב ויתחיל להילחם ללא מחשבה.

Toledano9

New member
why אתם משתמשים ב terms בשפה

אחרת כאשר יש מילים זהות ב hebrew ? יש קשר ל farting ?

Tonjin

New member
מילא זה...

אם כי אני לא לגמרי בטוח שמדובר בפלצנות, גם לי לעיתים עולה בראש מונח מסויים באנגלית ובדיוק באותו רגע קשה לי למצוא את המקבילה האנגלית (אבל אולי זו לא דוגמא טובה, כי אני גם מפליץ לפעמים - אם כי משתדל שזה יקרה שאני לבד) ולפעמים גם בקבוצה מסוימת יש למינוח מסויים כוונה מאד מסוימת ולכן הוא עולה בהקשרים מסויימים... בכל מקרה באנגלית המילה INTEN לא קיימת (אני מניח שהכוונה ל-INTENT)

snift

New member
אכן, נפל לי ה-"t" בפעם הראשונה

ובשאר המקומות זה היה הדבקה של אותה מילה. סביר להניח שאצל גיא השימוש במונח האנגלי מגיע מהמורה הלא דובר עברית שאצלו הוא למד.

marx04

New member
זעם ושלווה בקרב רחוב

שלום בייבי, לפני כ-16 שנה הייתי מעורב בקרב רחוב (זה היה קרב הרחוב היחידי שבו הייתי מעורב בחיי). הייתי אז בן 21 והיה לי אז ותק של כ-5 שנים בקרב מגע. אני נקלעתי לקרב הזה בעל כורחי, כאשר נאלצתי לסייע לחבר שלי להתגונן מפני כמה תוקפים שהתנכלו לו. ההתפתחות היתה כדלקמן: חבר שלי ואני יצאנו ממועדון סנוקר בת"א בשעת לילה מאוחרת, וכל אחד החל ללכת לדרכו. הייתי במרחק של כ-20 מטר ממנו כשראיתי ששני אנשים החלו להתנכל לו ולהכות אותו. רצתי אליו במהירות, וניסיתי להפריד את הניצים. כאשר הגעתי אליו הצטרפו שני תוקפים נוספים. ניגשתי אל אחד מהם וצעקתי עליו שיילך ושלא ייחפש צרות. בתגובה הוא סטר לי והעיף את משקפיי. באותו רגע הבנתי כי אני במצב של קרב, וללא כל מחשבה או כעס אחזתי במותניו והכנסתי לו ברכיה לאשכים. הוא נפל והמשכתי הלאה לתוקף הבא. הוא ניסה להכות אותי עם קסדה - התחמקתי מהמכה, והמשכתי אל מי שנדמה היה לי שהוא התוקף השלישי מתוך מטרה לתקוף אותו באגרוף לפנים, אך משראיתי שיש לו מכשיר קשר, עצרתי את האגרוף, והתחלתי לנסות להרגיע את האדרנלין שזרם לי בגוף (ובאמת זה היה שוטר סיור, שהגיע לשם בנידת לא מסומנת, שדאג להרגיע את הקטטה). זכור לי היטב שהתפלאתי מאד על עצם פריצתה של הקטטה, וכי לכל אורכה (כחצי דקה עד דקה) פשוט הגבתי אינסטנקטיבית למצב אליו נקלעתי והגוף שלי עשה שימוש בכלים הבסיסיים ביותר שלמדתי כדי לנטרל את היריב שלי. אני יכול להעיד שהאדרנלין והאימון בקרב מגע שהיה מוטמע בי היטב עשו את שלהם. פעלתי ללא זעם וללא מחשבה, אך גם לא הייתי שלו או רגוע. נדמה לי שתוך כדי הקטטה הייתי דרוך, וניסיתי לאתר סיכונים ולנטרל אותם. המסקנה שלי מכל הסיפור היא שאם אי פעם אקלע שוב למצב שכזה הייתי רוצה להגיע למצב שכזה כשאני מאומן ומיומן מאד בטיפול במצבים של איום וסכנה פיזיים. בדיעבד אינני חושב שיש צורך או תועלת בזעם, משום שהאיום והסכנה שבמצב מזרימים את האדרנלין הנדרש (ועל כן גם אינני חושב שניתן לדבר על שלווה ורוגע, להבדיל מקור רוח). בברכה, אורי. נ.ב. לא סקעת ולא מויאל - אריק איינשטיין שולתתתתתתתתתת!!!!!!!!!!

מזכיר לי מאוד התנהלות שלי בעבר

קרב הרחוב האחרון שהיה לי היה בכיתה ח'. הסתובבתי עם 2 חברים בכיכר אורדע בר"ג בערב יום העצמאות, והתזנו קצף על אנשים לאות שמחה (טוב, הייתי ילד. היום זה לא היה עולה על דעתי...). פתאום בא לי נער משום מקום, שאל אותי מה פתאום אני משפריץ עליו, עניתי לו שסתם, ואז הוא הוריד לי כאפה / סטירה שהעיפה לי את המשקפיים. באותו רגע הבנתי שאני במצב של קרב. באותה תק' התאמנתי בקרטה, ואינ זוכר שפעלתי על אוטומט. הם היו שלושה, וגם אנחנו - ככה חשבתי. למעשה התמודדתי איתם לבד כי שני חברי נעמדו בצד. אחד ניסה לבעוט אז תפסתי לו את הרגל והעפתי אותו אחורה, עם השני החלפתי מכות תוך כדי שהשלישי נמצא מאחוריו (כלומר זה שעבדתי איתו היווה חוצץ). בערך אחרי דקה הגיע מבוגר אחד שהפריד. לא קרה לי כלום פרט לזה שהמשקפיים שלי עפו. במבט לאחור אני זוכר שהייתי מאוד קר ועבדתי על אוטומט בלי לחשוב. לשאלה המקורית של בייבי: לדעתי כעס זה לא דבר טוב, לא בקרב ולא בחיים. אגרסיביות ונחישות בקרב רחוב זה מצויין, אבל בלי לתת לזה להשתלט עליך. קור רוח זה מצויין. איך מגיעים לזה? באימונים. רן.

אורי

לפעולה האינסטינקטיבית הזו,הייתי רוצה להגיע,זו בעצם המטרה, ולכן שאלתי מלכתחילה. אני מוצאת את עצמי,מגיעה לעיתים עם המון זעם,וכן,זה מפריע לי לחשוב נכון לפעמים. ולכן אני מסכימה עם כל מה שכתבו כאן,לגבי אימונים ועוד אימונים,להגיע למצב של מיומנות,ולפעול בצורה הזו,על אוטומט. הקושי שלי היה להבין,את הבחור שדברתי איתו,שהוא אמר שתגובה צריכה להגיע ממקום של שלווה,על מנת שתהיה טובה ויעילה. אכן חומר למחשבה,תודה :) בייב

avima

New member
שלווה

שליטה בקרב מתחילה לטעמי בשליטה על הסביבה הפנימית של הלוחם השליטה הזו חיונית בקרב לא פחות מדיוק ושליטה על הסביבה החיצונית (על הטכניקה התזמון המיקום ועוד) אין ספק שהדיוק והשליטה הפנימיים דורשים הרבה אימון - לא פחות מאשר לדייק את הבעיטה או האגרוף ישנם טכניקות רבות לצורך כך ואני רק מתחיל בלימוד הזה נקודה למחשבה - פעם אמר לי אחד המתאמנים הבכירים אצלנו בנסיונות השונים לדמות\לדמיין סביבות פנימיות שונות בזמן קרב, הוא גילה שקרב מתוך ?????????? אהבה ?????????? גרם לקרב שלו להיות הטוב ביותר (יותר משלווה, זעם כעס וכ) אני עדיין לא ראיתי את זה אבל יש לאן לשאוף

anush91

New member
לדעתי..

צריך לדעת לשלוט בעצמך..כ זה מגיע אחרי זמן רב של אימונים. כלומר, כעס-במידה, אבל גם קור רוח כדי לדעת איך לפעול.

avima

New member
לא בטוח שיש מצב רוח אחד

אופטימאלי לכול סוגי ההתמודדויות לכן כעס במידה וקור רוח הם לטעמי רק חלק קטן מהאפשרויות שלווה, הרמוניה, טרוף, זעם , הומור ועוד יכולים להיות אפקטיביים לא פחות לפעמים

למעלה