זעם מול שלווה

זעם מול שלווה

במהלך שיחה עם ידיד,עלתה השאלה מה יקרה חלילה,אם אותקף.(ואני לא מדברת על סיטואציה של קטטה שאני רואה, ומשם כמובן אני בורחת כמה שיותר מהר..אלא על מצב אמת,הוא תוקף,ועליי להגיב על מנת להגן על עצמי) אני אמרתי: שאגיב מתוך כעס,זעם,פחד,בהלה וכו..ואין לו מושג לאן הוא נכנס כי רוב הסיכויים במידה ואצליח,פשוט "אהרוג אותו"..אך באותה מידה,עלולה להיות סיטואציה,שאקפא במקום,ולא אצליח להגיב או ליישם את מה שלמדתי,מתוך בהלה. אך המגמה שלי היא,האופציה הראשונה כמובן.. אותו ידיד טען כי אני פועלת או מגיבה מתוך כעס אל התוקף – דם בעיניים, רצח, אחסל אותו וכו'… ומכאן התחיל דיון שמצד אחד אני : זעם וכעס הוא דבר טוב כי הוא נותן פרץ של אדרנלין שיעזור לי להגן על עצמי בפני התוקף. ומצד שני הוא : כעס וזעם מפריעים לשיקול דעת נכון – תחת הכותרת "לעולם אל תתקוף בכעס" אני טוענת כי להגיע למצב של "שלווה" בזמן התקפה לוקח שנים של אימון או כמעט בלתי אפשרי להגיע למצב כזה בזמן שאתה תוקף (למשל : בזמן אימון כאשר שניים מתאמנים ואחד מכאיב לשני אז השני "יחזיר" לו כי זאת תהיה תגובתו לאור הכאב) הוא טוען כי אותה "שלווה" היא דבר חיוני וחשוב ויש צורך ללמוד לשלוט ביצרים ובתגובות כחלק ראשון במהלך לימודי אומנויות לחימה. אני מסכימה איתו, אך אני עדיין טוענת, שה"רייג'" תופס מקום מאד חשוב. ומי שהגיע עד הלום, כל הכבוד!! שאלותיי הן: מה דעתכם? (האם סקעת או מוייאל? בוא נשים לזה פעם אחת סוף…סתם סתם) כיצד אתם רואים את עצמכם בסיטואציה כזו? תתקפו מתוך כעס? או שלווה? האם אפשר בכלל לפעול ולהגן על עצמך, מתוך שלווה?איך הייתם רוצים לראות את עצמכם בסיטואציה כזו? האם נדרשות שנים של אימון על מנת להגיע למצב של הגנה מתוך שלווה? רוגע? מה עדיף? ואיך בכלל מגיעים למצב שפועלים מתוך שלווה ושליטה עצמית? חג שמח, ומופלטות טעימות לכולם,בייב

oxide

New member
הגישה שננקטה אצלנו בשיעורים בזמנו

היא של "זעם ממוקד". בגדול, ב"טווח הארוך", אתה צריך להישאר רגוע וממוקד כדי שתוכל לחשוב ולהגיב בחוכמה. אך ברגעים הנכונים עליך לרתום את האגרסיביות להתפרצויות ממוקדות כאשר אתה מכה את החבוב עד זוב דם. כך הצליח ג'ונסון בשנות ה..20? 30? לשבור באגרוף אחד להעיף החוצה שלוש שיניים, בנוסף לשבירת הלסת וארובת העין, של יריבו (שאת שמו שכחתי כרגע), ועוד עם כפפת אגרוף על היד (תארו לעצמכם מה היה קורה לפנים של המתאגרף השני אם זו היתה מכת אגרוף חשופה או מכת מרפק או משהו שכזה. היה יכול להיהרג).

oxide

New member
נצל"ש - שאלה אחרונה על ג'ו'גיטסו

בכלליות, או בפרט אצל דוד בנימין, איך הייתם מעריכים את היחס בין עבודת הקרקע (בריחים, הטלות, נעילות, התגוששות וכדומה) לבין עבודת ה'מכות' (בעיטות, אגרופים, מרפקיות, ברכיות, רסיות, וכולה וכדומה וכיוצא בזה)? עד כמה שאני מעריך מאוד עבודת קרקע וחושב שהיא *חייבת* להיות חלק בלתי נפרד מהכשרתו של כל לוחם (להוציא מתאגרפים או משהו), לא הייתי רוצה שכמעט כל עבודתי תתמקד רק בה.

jossel

New member
מושגים והגדרות

אני עלול להסתבך כאן בהגדרות מילוניות לכן אבקש סליחה מראש מכל מי שעלול להיפגע או לחלוק על הכתוב.אני אנסה להעביר תחושה. שלווה היא דבר מצויין אך לא בעת עימות.נראה לי שהגדרה מעט יותר יותר קולעת תהיה קור רוח,ולמה? קור רוח יכול להעיד על "שליטה בעניין" ואם זהו לוחם בעל ניסיון ואימון{לא חייב} זה יכול גם להעיד על מקצועיות נטו.אתה פשוט יודע איך לפעול מבלי שתצטרך לחשוב על האירוע ועל הרגשות שמתלווים אליך באותו רגע.ישנה הסיבה,התגובה וזהו! לדעתי{האישית} זעם יכול להוות מנגנון הגנה מסויים משום שהוא יגרום לנו באמת לפעול ולא סתם "לעמוד שם".אין צורך להתאמן על להיות זועם זה עניין טבעי שנכון או לא נכון לאחד.{לא מבלבל זעם עם אגרסיביות}. ישנה אימרה בסינית האומרת שהכאת היריב משולה להליכה,כלומר באופן טבעי כמעט ללא מאמץ ובנוגע לעניינו -ללא איבוד עשתונות וערוב רגשות באופן שאינו נחוץ. לדעתי,הדבר לא לוקח שנים אינ-ספור אלא תלוי מאוד בצורת דרכי האימון של המתאמן.במילים אחרות,לוקח זמן אבל לא צריך "10 שנים" כמו שחלק מהמורים אוהבים לתאר את הזמן הדרוש לשם השגת יכולות מעין אלו.

לא סבכת אותי :)

"הדבר לא לוקח שנים אינ-ספור אלא תלוי מאוד בצורת דרכי האימון של המתאמן" אשמח אם תפרט,מהי לדעתך הדרך הנכונה באימון? על מנת להגיע למצב האופטימלי הזה? לגבי הזעם,אתה מתכוון לרוח לחימה? או זעם - תגובה? באשר היא..

jossel

New member
אחת הדרכים

שאני מכיר.היא שמירת תנוחה בעמידה למשך פרקי זמן ממושכים. וודאי ישנם עוד תירגולים שאני לא מכירם. עמידה מפתחת קואורדינציה,כוח ובמישור המנטאלי שע"פ הבנתי הוא אחד עם המאמץ הפיזי שבו עומד הגוף, מפתחת חלק מהתכונות ה"רצויות" לעימות.לא ארחיב כרגע בעניין העמידות. למה הכוונה רוח -לחימה?אולי אני אגדיר רוח לחימה אחרת ממה שיגדיר אותו אדם אחר ועדיין שנינו נהיה צודקים וטועים באותה מידה. זעם הוא זעם הוא זעם,מי שהרגיש זעם יודע איך להגדיר אותו לעצמו,ומתנצל על ההתפלספות אבל אלו מושגים כלליים שכל אדם יוכל למתוח לכיוון מסויים.

bmt29

New member
../images/Emo45.gif

מאוד אהבתי את ההגדרה של שלווה כקור רוח! אני מסכים איתה לחלוטין... לדעתי אדם צריך ללמוד להילחם בקור רוח, שכן ככה הוא צלול יותר והדבר מאפשר לו לעשות בחירות נכונות וללחום טוב יותר. אבל נוצר פה קושי, זה לא דבר קל להילחם בקור רוח. לכן לדעתי הדבר הטוב ביותר הוא להמשיך ולהתאמן עד שקור הרוח הזה יבוא בטבעיות, ועד שיבוא להשתמש בזעם טהור ואגרסיביות בשעת הלחימה... כן אחרי הפסקה של מספר חודשים חזרתי לפורום...

Boogieman

New member
שלווה, עד כמה שזה תלוי בי.

תיקון-שלווה פלוס דריכות, לא מדובר על שאנטי, בדיוק להיפך (בואו נזרוק את המילה "זאן-שין" לסיר גם כן). נכון, זה לוקח שנים של תרגול, אבל מה לא?. וזה נהיה יותר גרוע, לא מספיק לתרגל את זה בדוג'ו, זה צריך להיות מתורגל בחיים, כל הזמן. אם את יכולה להשאר שלווה בכל מיני סיטואציות מפתיעות/מפחידות/לא נעימות בחיים, יש יותר שיכוי שתשמרי על שלווה בקרב. מן הסתם, הקרב הוא הרבה יותר אינטנסיבי מכל הקטעים של היום-יום, אז אין מה לחכות לשלווה מושלמת שם, רק מספיק, בשאיפה, כדי לגרום לך לא לאבד את הראש. איך עושים את זה? הנה דוגמא לתרגיל שאני עושה (לא לנסות את זה בבית ילדים). כל פעם שאני נתקל בסיטואציה מפחידה כשאני על האופנוע (והזדמנויות לא חסר), אני מקבל בוסט של אדרנלין. אז פעם הייתי עוצר בצד ומחכה שהרעידות והדפיקות לב יעברו, עכשיו אני פשוט נותן לזה לקרות וממשיך לרכב כרגיל (עם כל המוטוריקה העדינה שכרוכה בזה) כשאני עוקב אחרי ההשפעות של האדרנלין עלי. אותו דבר אפשר לתרגל כשמטפס עלייך ג'וק, כשאת שוברת כוס, כשהחתולה קופצת לך על הראש כשאת ישנה ושאר הדברים הכייפים שקורים בחיים. כל זה נכון לגבי מצב שבו תוקפים אותי, ולתקוף מיוזמתי אני לא מתכוון (למעט לתקוף ראשון מישהו שכבר עומד לתקוף אותי) אלא אם כן מדובר באחד מכמה מצבים מאוד ספציפיים שבהם אני אפילו לא אנסה לשמור על השלווה ופשוט אפרק את הבנאדם לחתיכות בלי לחשוב יותר מדי על התוצאות.

הרעיונות שנתת מצויינים

למעט הג'וקים - בוא לא נכנס לשם אפילו... :) מפני שתמיד עולה בפני השאלה,מה ואם? הרי האימונים בדוג'ו הם מעיין תנאי מעבדה,ולא ניתן לצפות מה יקרה... האופציות שנתת בהחלט יכולות "להכין" אותי,או לפחות ללמד אותי,איך אני מגיבה במקרים של הפתעה,מגורם חיצוני,שאני לא מוכנה אליהם, כיצד אני פועלת,ומאיזה מקום אני פועלת...תודה.

Boogieman

New member
בייב, אם אני הייתי המאסטר הסיני שלך

הייתי זורק אותך לבור מלא בג'וקים כדי שתתמודדי עם הפחדים שלך. יש לך מזל שאני לא סיני!

ננדין

New member
יש לה מזל שאני ויוסי מפחדים גם

מג'וקים, אחרת זה היה מצחיק...

oxide

New member
כן סיניים הם אנשים בלתי מתפשרים

עבדתי פעם כטבח במסעדה סינית.. הפאשלה הכי קטנה ושאר הטבחים הסיניים היו מתחילים להעליל עלי בסינית זועמת, עם נגיעות קטנות של עברית משובשת "בלה בלה בלה בלה!! ראש קטן!! בלה בלה בלה!! אין בפנים כלום דבר!! בלה בלה בלה".

snift

New member
אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת, ביחוד

בכל מה שקשור לאפנוע. רק בעניין החתול לא הצלחתי לעשות זאת. לא משנה כמה פעמים זה קרה, היצור פשוט לא למד שלא לקפוץ עלי כשאני ישן. לא הצלחתי להתגבר על התגובה האוטומטית ששיגרה אותו לעבר הקיר.

Boogieman

New member
ואני בטוח שהחתול לא למד להתגבר על

התגובה האוטומטית להמשיך לקפוץ לך על הראש כאילו לא קרה כלום:)

יוסיא

New member
האדרנלין עליו אתה מדבר...

פרץ האדרנלין עליו אתה מדבר יכול אולי לא להיות חדש לך...מבחינת הרגשה.. אך מה עםעצם התנהלותך באותו הרגע...? אני אדם אשר מת על הדפיקות לב האלו עם האדרנלין..ממש להרגיש את הלב שואב דם ולהרגישכולך חד ודרוך...בהרבה מקרים אני עוסק בספורט אשר נותן את ההרגשה הזו... אני לא נרתע ממנה אני מברך אותה...האם זה יעזור לי בקרב? בו ישנם עוד אלמנטים חוץ מאותו הפרץ המדובר? מה עם גורם ההפתעה? האם זהו דבר שלא מאוד חשוב לתרגל אותו? לדעתי אפילו קצת יותר מאותו פרץ אדרנלין....תלמד איך להתמודד עם גורם הפתעה ואז כמות האדרנלין תפחת..ככה אני רואה זאת בכל אופן.. וחוץ מזה ..לפעמים עדיף להתקיף ראשון בוגימן..כי אז יתרון ההפתעה הוא אצלך..וזה יתרון מאוד משמעותי..בייחוד שמדובר לא בקרב זירה בו יש חוקים וסיבובים..קרב ב"רחוב" ייגמר מאוד מהר ובדרך כלל פחות מדקה.. לא סתם אומרים שמי שמביא את המכה הראשונה בדרך כלל מנצחץץלא תמיד אבל ההפתעה בפאנץ' הראשון כל כך משתקת שלפעמים אנשיםן קופאים..

Boogieman

New member
לא ממש הבנתי אותך.

בדוגמה שהבאתי, פרץ האדרנלין בא בתגובה למצב מפתיע ומסוכן, וכזה שדורש תגובה מהירה ומורכבת כדי לצאת ממנו בשלום. זה נראה לי די דומה למצב של קרב. כל הקטע של מה שכתבתי נוגע לתרגול ההתנהלות שלי באותו הרגע, זאת אומרת, להמשיך לתפקד ולרכב כרגיל למרות שכרגע כמעט נמרחתי על השמשה הקדמית של משאית או משהו. אחלה תרגול, ובנוסף, אין כמו כמעט-התרסקות בשביל להעיר אותך בבוקר ולהשאיר אותך עם חיוך דבילי לחצי שעה. כמו שכתבתי בסוף ההודעה שלי, אני עשוי לתקוף ראשון אם אני חושב שהקרב הוא בלתי נמנע, אבל לא מדובר בזה שאני אתחיל את הקרב, אלא בלהקדים את ההתקפה של היריב. פתיחה של קרב זה כבר סיפור אחר לגמרי.

ננדין

New member
ברור שמוייאל ולא סקעת!

סתתתתתם, שניהם ##א... עכשיו ברצינות, איך שאני רואה את זה זעם מחפה על חוסר בטכניקה טובה/מתאימה לאותה סיטואציה... כלומר יש לו יתרון אבל יש לו גם חיסרון גדול וזה העובדה שהוא מעוור אותך ומוציא אותך משליטה... כאשר תוקפים או מתגוננים צריך להיות בשליטה וצריך לדעת מתי להפסיק, לא לכל תוקף ברחוב מגיע למות, לא? JOSEEL כתב נכון, לא צריך לבלבל בין זעם לבין אגרסיביות/נחישות... בקרב רחוב המצב המושלם זה לשמור על קור רוח אבל עדיין להגיב בנחישות כאשר צריך... כלומר להיות אגרסיבי אבל בשליטה, להגיב בצורה אגרסיבית אבל לדעת מתי לעצור... איך מגיעים לזה? אבי נרדיה אמר לי פעם שעם האימונים (ובעיקר עם הקרבות) אתה מפתח את היכולת הזאת להישאר בשליטה אך עדיין להגיב בנחישות כאשר אתה צריך... אני מאמין לו, אבל קטונתי כי אני בכלל לא בטוח שהגעתי לרמה הזאת עדיין...

למעלה