זכירת האל

אשיב לטיעוניך הרדודים

ראשית- לאל טרנסנדטי אכן לא משנה אם תקיים מצוות. מצוות הן ביטוי סימלי ליחס כלפי האל הטרנסצנדנטי.
הסיפורים המעניקים גשמיות לאל (במקרא למשל, כל שכן באגדה בקבלה ובחסידות) אינם אלא "דיברה תורה בלשון בני אדם".
הפופולאריות של זרמי הגשמיות הללו נראית בעיניך כנימוק מספיק כדי לקבוע מהי אידאת היהדות, ואולם אין זה אלא מעיד על נביבות ושיטחיות "תפיסתך" באידאה זו ובאידאות בכלל.
עאלק אידאליסט אפלטוני.
אין שום קשר בין תורת הרמב"ם לקבלה. אינך מבין לא בקבלה ולא בתורת הרמב"ם.

neophile

New member
אני לא מאמין ביהדות

אבל כן פנאנתאיסט ובחזרה למטרה המקורית של השרשור - כאשר אתה רואה את האל נמצא בכל דבר , קורה לך משהו . או שאולי קורה לך משהו ואז אתה אומר לעצמך כמה נפלא שהאל נמצא בכל דבר וכו' ..

אולי בשיח הפנימי שלך אתה קורא לזה דאו או בכלל משתמש בשם אחר אבל העניין הוא לא איך שאתה קורא לזה ..

Mist2

New member
הודעה למנהל הפורום

אתה חייב לי ארוחה...

ינוקא1

New member

אני חושב שבהתחלה לפחות כן מדובר על מחשבה.

או ליתר דיוק כוונה.

בהמשך מצטרפים שאר הרבדים.
הכוונה זה הדבר היחיד הנמצא בבחירתך , וכאשר אתה מתכווין כלפי משהו , אתה בעצם מודיע על רצונך ללכת במסלול מסוים ופותח את עצמך כלפיו.

לכן בהתחלה צריך לתרגל באופן מודע , לבצע "התכווננות" מספר פעמים ביום כלפי האל \ הויה.

"במקום שמחשבתו של אדם , שם הוא נמצא"
(הבעל שם טוב).

כמובן אסור להגזים ואסור לעשות דברים באופן אובססיבי.

Mist2

New member
כרגע כוונה מבחינתי זו מילה קצת רחבה

אבל זה לא סותר את דבריך.

lightflake

New member
זוהי דרך פנימית להזכרות עצמית

מי שמתעסק בזה בצורה נכונה עם הדרכה נכונה באופן יומיומי ועיקש יבין וידע על מה המדובר לעומק העניין ואפילו אז הוא לא יוכל לנתח את זה באופן שכלי-מילולי וגם לא יהיה לו צורך בכך, לכן לנסות לדון בזה על גבי פורום עם דמויות רבות שכלל לא עוסקות בזה זה דבר שאין בו כל תועלת ...

זכירת האל מתחילה בזכירת האדם את האל...

ממשיכה בזכירת האל את האדם...
ומסתיימת בזכירת התודעה את עצמה

למעלה