זכירת האל

Mist2

New member
זכירת האל

הרבה דתות, מצביעות על כך, שעלינו לזכור את האל, הנמצא תמיד ובכל מקום.
איזה מין מאמץ הוא זכירת האל?
לא מדובר כאן במחשבות על האל, או מחשבות על כך שהוא נמצא כאן תמיד.
ולא מדובר בדמיון כזה או אחר.
דומה הדבר לתחושה המבשרת על נוכחות נוספת.
רק, שבמקרה זה, לא מדובר רק בתחושה, מדובר בפעולה משולבת של התפקודים:
התפקוד הרגשי, התפקוד המוטורי (ניתן לכנות אותו כאן "תחושתי") והתפקוד השכלי.
מצב זה, מקפיץ אותנו אל הרגע, וכל עוד נחזיק בוא, נימצא ברגע…

מאיפה אתה מגרד את הגימיקים האלו?

אם יש לך תחושה של נוכחות נוספת, אז סביר להניח שהנוכחות הזו היא רובד של התודעה שלך שפשוט לא היה מודע לך עד עכשיו.
המגע עם הלא מודע גורם למנגנוני הגנה מסויימים לפעול. פרסוניפיקציה שלו משמשת כמנגנון הגנה שמציב גבולות בינך לבינו. האגו, האישיות זקוק לגבולות האלו כדי לשמור על יציבותו.
אם אתה אכן חש דברים כאלו וזו לא עוד אחת מהשטויות הממוחזרות שלקחת מספרי גורדייף וכנופייתו- הייתי ממליץ לך שלא להיסחף לפרשנוית דתיות מזיקות ופשוט לתת לזמן לעשות את שלו ולרובד הלא מודע להיחשף לאיטו.
למעשה- אם תתעקש לפרש- תחסום את עצמך מלהתבונן.
אחזור על זה שוב- אם תתעקש לפרש- תחסום את עצמך מלהתבונן. אף אחד לא יתבונן במקומך.

Mist2

New member
בראבו

רק שאין שום קשר לדברי.
איזה קישרון מדהים יש לך להיתפס לדבר הטפל ביותר ולפספס את העיקר בהודעה.
זה מה שחשבתי עליך.
כעת אני מבין שאין לך כל אפשרות לעסוק בעיקר, כיוון שאתה לא מסוגל להבין אפילו חלק קטן ממנו.
וכך נותר לך רק לפרש בצורה מעוותת, חלקי רעיונות טפלים מההודעה העיקרית שלי.
בהודעה הנוכחית, אפילו לא מדובר בחלקי רעיונות אלא במילים.

אם היתה לך כוונה אחרת

ממה שהתייחסתי אליה הרי שלא היטבת להביע אותה במילים, ולכן אתה יכול לבוא בטענות רק כלפי מוגבלותך ההבעתית.

Mist2

New member
לא הייתה לי כל כוונה

לנסות להסביר לך משהו מרעיון זה.
במקרה שלך, אין לי כל דרך להסביר לך, עליך לצבור נסיון, הוויה והבנה בעצמך כדי להבין את דברי.
אבל כל מה שיש לך הם מילים.

מבחינתי מדובר בהתבוננות והבנה שלי, אני מנסה לנסח את דברי בשפה רגילה (וכך אני מדייק פחות לצערי) כדי שמי ששנימצא במצב התפתחות הדומה לשלי יבין את דברי.

בקיצור- אתה לא מצליח להתבטא

והרשה לי לומר לך משהו- תודעה אינה אלא מבנה של ידע בשפה קולקטיבית. אם אינך מסוגל להתבטא באמצעות שפה נורמטיבית- אינך בעל תודעה.
האתגר שניצב מולך הוא להביע את עצמך (או "הבנתך") בשפה קולקטיבית.
מכיוון שאינך מסוגל לעשות זאת- אין ספק כלשהו שרמת התודעה שלך היא נמוכה מאד. זה אולי לא נעים לשמוע אבל זו האמת.
אני לא פוסל את האפשרות שיתכן שיש לך *הבנה* טובה של הנושא שעליו אתה רוצה לדבר, אבל היעדר יכולתך להביע אותו בשפה נורמטיבית קולקטיבית מעיד שאינך יודע אותו.
וגם לגבי האפשרות הזו, שאתה מבין על מה אתה מדבר גם אם אין לתודעתך אחיזה בו, אני סקפטי, מהסיבה שאני חושד שאינך אלא קופי פייסט של ספרי אוספנסקי-גורדייף, אבל כבר התעכבתי על העניין הזה קודם לכן.

Mist2

New member
בקיצור - אתה לא מצליח להבין

לא הייתה לי כל כוונה להסביר את דברי לך.
אני לא חושב שאתה מעוניין שיסבירו לך משהו, ואין לך כל מושג על מה אני מדבר.

אם היית רוצה הסבר, היית יכול לבקש.
אז אולי הייתי מנסה להסביר לך, אבל כפי שרשמתי בהודעה הקודמת שלי, הדבר לא היה מועיל.

אתה לא מסוגל להודות בדבר הפשוט והבסיסי ביותר, שאתה לא מבין...

אני מבין היטב את מה שכתבת בטקסט

אולם מה שהתכוונת להביע ולא הצלחת- אינני מבין ולמען האמת- גם אין לי כ"כ עניין להבין.
נשמע גם שאתה ממש רוצה שישאלו אותך למה בעצם התכוונת כדי שתוכל לתת לסוס המת הזה הזדמנות שניה לנצח במירוץ.
אבל סוסים מתים לא יתחרו עוד לעולם.
מניסיוני- אם פערת פיך ויצאו ממנו שטויות- הדבר החכם ביותר לעשות הוא לא להיאחז בהן. דווקא אם אתה נאחז בשטויות מתות- אתה מונע מהן לעבור לגילגול הבא ולהגשים את מהותן.

Mist2

New member
אני משתדל להיות ברור, קשה לו להבין

וחוץ מזה לא הייתי בטוח האם כותבים סע או סא :)

בנקודה בשיחה שבה אתה

מתחיל עם "הכל חוזר אליך וקקה בידיך" אני מבין שכשלו טיעוניך ואתה בריגרסיה לגן חובה. לך לישון.

למעלה