זכירה מדיטטיבית

mydearudi

New member
לא אגיע

אני מרגיש שמיציתי מיסטיקות מכל סוג שהוא ובמיוחד אלו המסווגים או מאבחנים.
אני מאחל לך הצלחה וסיפוק מהקורס.

Mist2

New member
אני מבטיח, לא לשים בסדנה אתך את כדור הבדולח על השולחן!

אולי אפילו אוכל לצטט כמה משפטים של פרופסורים ומדענים...
חוץ מזה הפגישה הראשונה ללא עלות, כך שאם תרגיש קצת מיסטיות, אתה לא חייב לחזור לפגישה השניה...!

Mist2

New member
טוב, האמת שאני יודע למה אתה לא בא...

לכן אני לא אציק לך יותר... הלונרים האלה זה משהו....

הוי, הפגיעוּת שלנו למונחים!

לא באמת קשור להודעתו של מיסט, למרות שאני משרשר זאת אליה:
mydearudi יקר, אחרי שהצצתי בהודעתו של מיסט (ששעשעה אותי
אך אז קלטתי שאולי אותך זה לא
) הסתקרנתי.
והצצתי בכרטיסך.
ראיתי שכתוב שם בין היתר "...מורה ומטפל בשיטת אלבאום, הדרך הרביעית..." והזדעזעתי קצת מגל של דימויים בלתי-נעימים ששטף אותי, על אנשים שנחשפו לאיזושהי עבודה שנועדה לגילוי התודעה ולפיתוחה ולקחו אותה למקום של טיפול באנשים ובתפקודיהם או אפילו גרוע יותר.

מהמעט שנחשפתי למה שאתה כותב וחולק כאן, התהווה בי הרושם שאתה עושה רק טוב לאנשים. אני מהמר שאנשים שבאים אליך כמטופלים, זוכים למזור רב, להקלה, לאוזן קשבת, למרחב, לכלים, לעזרה משמעותית ביותר ואפילו נדירה. זה רק הימור, כאמור, אולם זהו ההימור שלי כרגע.

ונזכרתי מיד שהמלים "הדרך הרביעית" יכולות, ככל מונח אחר, להצביע על דברים שונים לגמרי עבור אנשים שונים, כך שאינני יכול באמת לדעת מה הן אומרות לך, למשל.

התגובה הפנימית ה"נלהבת" שאפשרתי הצצה אליה, היא שלי כמובן, לא קשורה אליך או לאף-אחד אחר. היא לטיפולי. אני חושף אותה פשוט בכדי להיות שקוף. זוהי הפגיעות שלי למונחים, שמהווה את הנושא המתנוסס בראש הודעה זו.

מעניין מאד הדבר, שלפני ימים מעטים עלה מלפני החשק לכתוב פה הודעה נוספת בעניין "הדרך הרביעית", במענה לאיזושהי שאלה שדמיינתי בלבי, שלא נשאלה; ומפני שזה היה כה תלוש ובלתי-קשור לכלום, כביכול, לא העליתי אותה לפורום!
ההודעה שעלתה בלבי (ולא הועלתה לפורום, כאמור) תיארה מצב תיאורטי אפשרי שבו מישהו למד זמן כלשהו בבית-ספר לתודעה ומנסה ליישם את הידע שקיבל שם על מטופלים, כאילו הוא ישים עבורם.
בהודעה תיאורטית זו, שלא התגשמה כאמור, מופיעה הבהרה והבחנה ברורה בין הנסיון לטפח את התודעה לבין הנסיון לשפר את החיים. כלים המנסים לעזור למי שרוצים להתעורר הם משהו אחר לחלוטין מאשר כלים המנסים לעזור למי שרוצים לשפר את חייהם. הראשונים קשורים לתודעה, האחרונים לתפקודים.

אם מישהו מנסה לעזור לך לגלות את התודעה ולטפח הופעתה בך, זה מגיע כמענה לצורך שלך להתעורר. ככל שהצורך שלך להתעורר גדל, אפשר להגיש לך סיוע עמוק יותר.
לעומת זאת, אם אתה לוקח את מה שקיבלת באינטראקציה ביניכם ומנסה להשתמש בו לעזרת מטופלים, זהו כידוע לך היטב מצב שונה לחלוטין, מפני שמטופל איננו רוצה להתעורר אלא לשפר את חייו (ו/או את עצמו ו/או את מצבו/בריאותו וכו'). התעוררות ושיפור החיים הם שני דברים שונים לחלוטין.

אז אם בא לך, אתה מוזמן לחלוק למה כוונתך ב"הדרך הרביעית" בהקשר הזה של טיפול או עזרה לאנשים. אני מרוקן את כוסי ויודע מראש שכנראה אין לזה קשר ישיר למה שאני מכיר בתור "הדרך הרביעית".

טיפה קטנה לכוס

כמובן שאינני יודע למה התכוון אודי בדבריו, אך אולי המטפל יכול להשתמש בידע שרכש בכדי להועיל למטופל, גם מבלי להעביר למטופל את הידע הזה.
למשל, היכרות של המטפל עם אופן פעולתם של ה"תפקודים" השונים בתוכו, עשויה לאפשר לו לזהות/לראות/לנחש תהליכים המתרחשים במטופל, שאינו בהכרח מודע להם בעצמו.
ראייה מסוג זה מאפשרת לעתים "דיוק" רב יותר ביחס למטופל, ו"הבנה" טובה יותר של החוויה שלו.
בנוסף, היכרות מעמיקה עם "דפוסי הפעולה" של התפקודים, מאפשרת פיתוח של "כלים" או "טכניקות" הפועלות ישירות על התפקודים עצמם.
נדמה לי כי טכניקות של "דמיון מודרך" ו"מחשבה חיובית" הן דוגמאות אפשריות לכך.
הדבר דומה במקצת לפורץ מנעולים, שאינו מלמד את הלקוח כיצד בנוי מנעול, אך מסוגל לעזור לו לפתוח את הדלת תוך שימוש בידע הזה.

Mist2

New member
בלתי אפשרי (לדעתי)

אני חושב שהדרך הרביעית השתרבבה למסמך יותר בשביל לנפח את הרזומה ולהרשים את אלה שמכירים את הנושא.

טוב, נדמה לי שאתה נכנס פה עכשיו לעניינים אישיים.

כלומר, מגיב ביחס לאדם ספציפי, בעוד שאני דיברתי על העקרון, כפי שהבנתי שנציב המים התכוון אליו (לא באופן אישי כלפי מישהו מסויים). כמדומני שאתה ואני לא מכירים אישית את mydearudi ואת עבודתו וכשאני קורא "השתרבבה למסמך יותר בשביל לנפח את הרזומה ולהרשים את אלה שמכירים את הנושא" עולה בי אי-נוחות... כי הרצון המקורי שלי היה רק להבין את הכוונה במלים "הדרך הרביעית" בהקשר זה ולא למתוח ביקורת על אופן פירושו אותן או לייחס לו כוונות כמו אלה שהערכת שיש לו. כמובן שאם "הדרך הרביעית" בשבילנו זה משהו אחר לגמרי וגם יקר ללבנו, אז תעלה בנו איזושהי תגובה מזדעקת כשנפגוש שימוש שנדמה לנו כבלתי-מתאים. אני למשל אפילו הזדעזעתי קצת מהשימוש במונח הזה כפי שסיפרתי בהודעה "הוי, הפגיעוּת שלנו למונחים!"

mydearudi

New member
כלים טיפוליים

לדידי הנושא יקר מכדי להשתרשר אי- שם בזנבו הארוך של הודעה בנושא אחר אז אפתח חדשה. בן, אם תרצה לארגן מחדש את ההודעות שהביאו לזו- בבקשה.
&nbsp
תודה על הכנות האמיצה, גמני מצטרף לאלרגיה למושגים. יכולות הכתיבה שלך מופלאות ואודה לך אם תייעץ לי איך להימנע מאלרגנים אלו ברזומה?
אינני מטפל משנת 2004.. אני די עמוס אי- שם בהיי-טק, ואעדכן את התיאור.
אז- אמשיך בעניין הכלים הטיפוליים מעלה, ברשותך

תודה, תודה ותודה

כרגע אפתח בלכתוב (כאן, בחשכת "הזנב הארוך") ש:

בא לי שתכתוב ברזומה מה שבא לך, שאתה שלם איתו, שנוח לך איתו. אם "הדרך הרביעית" אומר לך את מה שאומר לך, אז זהו זה, זה שם, זכותך.

תהיה זו חוצפה מצידי לדמיין שאני יודע מה קורה (קרה) בחדר הטיפולים שלך וכולי. רק אתה יודע מה אתה עושה (עשית) ואיך הכי נכון מבחינתך לקרוא לזה.

אני חושב, אם הבנתי נכון, שהתכוונת להגיד שהיית X שנים בקבוצה של "הדרך הרביעית" ושאבת משם כל מיני דברים שבחלקם אתה משתמש (השתמשת) גם למטופלים. זוהי זכותך, מן הסתם; ונראה לי שמה שכתבת ברזומה מעביר את זה סבבה לגמרי.

עכשיו אצביע על ה"אלרגנים" ותוכל לעשות עם זה מה שתרצה, אך אנא, עשה בסופו של דבר מה שהכי מתאים *לך* ולא לי:

1. "הדרך הרביעית" מבחינתי ומבחינת אנשים נוספים, איננה קשורה ולא יכולה להיות שיטת טיפול, למרות שכמובן שהצעידה המודרכת בדרך הממשית הזאת (ולא הדמיונית) היא בעלת אפקט טיפולי עמוק ורדיקלי באדם הצועד בה, אולם זוהי תופעת לוואי. היא מתייחסת רק למי שצועד בדרך. עקרונית, במובן הרגיל, אי-אפשר לטפל איתה במישהו.

2. "מורה לדרך הרביעית" זהו מושג שרומז לי ולאנשים נוספים כי הדובר "בעייתי" בדרך כלל. זה לא אישי אליך וזה לאו דווקא נכון בכל מקרה, אולם זוהי ההתרשמות הסבירה ביותר, ברוב המקרים, אם מסתכלים על כך מנקודת מבטו של מי שטיפס על מה שמכונה "גרם המדרגות" והחל לצעוד בדרך עצמה.

מקווה שעזרתי במשהו ולא הצקתי לשווא. הכי חשוב לי שתעשה את מה שמרגיש לך הכי טוב. השתדלתי פשוט להיות שקוף ותו לא. אין לי מושג מה כדאי לך לעשות.

הגבת לרשומה מתוך אחד מיומניי, שאותה שיתפתי להנאת הכל.

זוהי רשומה מ-2006, כאמור, שבה כתבתי לעצמי:

"אני בעצם מציץ אל תוך העולם הזה – הבה לא אשכח זאת. המדיטציה נועדה להגן עלי, לאפשר לי לזכור את עצמי, להרגיש את עצמי. הכלי 'זהו תפקוד שכלי, זהו תפקוד רגשי...' הינו חשוב ביותר, מפני שהוא עוזר לי שלא לטבוע בתוך התפקודים ולשכוח את עצמי."

ביום שישי, כחלק מסריקת יומן מסויים זה, עלה מלפני לפתע הרצון לשתף אותה כאן.

בתגובה, חוויתי שחלקת עושר (פנימי ועוד) וצבעים (מרתקים ונוגעים ללב) בהודעתך העשירה. תודה.

mydearudi

New member
סליחות, כוון במקור לינוקא,

חלק מהנאמר כאן אני מוצא שאני מגיב מיידית, חלקו למחשבה והרבה לרוב מדבריך מביא אותי לבדיקות ומחשבה ארוכה, על כך תודה גדולה.
לקחתי את להציץ אל העולם חשבתי אם וכמה זה עושה אותנו כשליחים לאל ברהמן שתשומת ליבו כלואה ומציצה אל ה'מאיה'.
סגרתי עיניים ובדקתי.. האם הפניית תשומת הלב אל המתבונן כלולה ב'מציץ'? אם מציץ אני לעולם הצורות האיני מצר את יכולת להיות חווה את עצמי?
בנוסף יפה לי התחושה המועברת שאנו הרבה יותר מהמציץ שגלוי לנו, עד כמה איומה התחושה שאיננו מכירים את עצמנו

סליחה ממני, זה באמת שורשר להודעתו של ינוקא.

טעיתי ויזואלית שזה שורשר להודעתי.
לא היה לי ספק שזה שורשר להודעתי.
אז לא לוקח בחזרה את מה שכתבתי ביחס לדבריך העשירים.
ושמח על כך שהטעות שלי גרמה לי לקרוא את זה ביתר תשומת לב (כי ניסיתי גם להבין איך זה התקשר לדבריי) ובכך, שלא יהיה ספק, לגמרי הרווחתי!
מחכה לקרוא את תגובתו של ינוקא למה שכתבת לו.

אני לא בטוח שאני מבין את השאלה.

אתה שואל אם קראתי אותה או שרק קראתי את הכותרת שלה?

mydearudi

New member
נכון, לתשובתי "סליחות" יש תוכן שח שרציתיי את התייחסותך

וגם אי ההתייחסות תתקבל

נהניתי לקרוא זאת פעמיים נוספות.

להרגיש את שאלותיך לעצמך ואת כוונתך.
תודה.

למעלה