הוי, הפגיעוּת שלנו למונחים!
לא באמת קשור להודעתו של מיסט, למרות שאני משרשר זאת אליה:
mydearudi יקר, אחרי שהצצתי בהודעתו של מיסט (ששעשעה אותי
אך אז קלטתי שאולי אותך זה לא
) הסתקרנתי.
והצצתי בכרטיסך.
ראיתי שכתוב שם בין היתר "...מורה ומטפל בשיטת אלבאום, הדרך הרביעית..." והזדעזעתי קצת מגל של דימויים בלתי-נעימים ששטף אותי, על אנשים שנחשפו לאיזושהי עבודה שנועדה לגילוי התודעה ולפיתוחה ולקחו אותה למקום של
טיפול באנשים ובתפקודיהם או אפילו גרוע יותר.
מהמעט שנחשפתי למה שאתה כותב וחולק כאן, התהווה בי הרושם שאתה עושה רק טוב לאנשים. אני מהמר שאנשים שבאים אליך כמטופלים, זוכים למזור רב, להקלה, לאוזן קשבת, למרחב, לכלים, לעזרה משמעותית ביותר ואפילו נדירה. זה רק הימור, כאמור, אולם זהו ההימור שלי כרגע.
ונזכרתי מיד שהמלים "
הדרך הרביעית" יכולות, ככל מונח אחר, להצביע על דברים
שונים לגמרי עבור אנשים שונים, כך שאינני יכול באמת לדעת מה הן אומרות לך, למשל.
התגובה הפנימית ה"נלהבת" שאפשרתי הצצה אליה, היא שלי כמובן, לא קשורה אליך או לאף-אחד אחר. היא לטיפולי. אני חושף אותה פשוט בכדי להיות שקוף. זוהי הפגיעות
שלי למונחים, שמהווה את הנושא המתנוסס בראש הודעה זו.
מעניין מאד הדבר, שלפני ימים מעטים עלה מלפני החשק לכתוב פה הודעה נוספת בעניין "הדרך הרביעית", במענה לאיזושהי שאלה שדמיינתי בלבי, שלא נשאלה; ומפני שזה היה כה תלוש ובלתי-קשור לכלום, כביכול, לא העליתי אותה לפורום!
ההודעה שעלתה בלבי (ולא הועלתה לפורום, כאמור) תיארה מצב תיאורטי אפשרי שבו מישהו למד זמן כלשהו בבית-ספר לתודעה ומנסה ליישם את הידע שקיבל שם על מטופלים, כאילו הוא ישים עבורם.
בהודעה תיאורטית זו, שלא התגשמה כאמור, מופיעה הבהרה והבחנה ברורה בין הנסיון לטפח את התודעה לבין הנסיון לשפר את החיים. כלים המנסים לעזור למי שרוצים להתעורר הם משהו אחר לחלוטין מאשר כלים המנסים לעזור למי שרוצים לשפר את חייהם. הראשונים קשורים לתודעה, האחרונים לתפקודים.
אם מישהו מנסה לעזור לך לגלות את התודעה ולטפח הופעתה בך, זה מגיע כמענה לצורך שלך להתעורר. ככל שהצורך שלך להתעורר גדל, אפשר להגיש לך סיוע עמוק יותר.
לעומת זאת, אם אתה לוקח את מה שקיבלת באינטראקציה ביניכם ומנסה להשתמש בו לעזרת מטופלים, זהו כידוע לך היטב מצב שונה לחלוטין, מפני שמטופל איננו רוצה להתעורר אלא לשפר את חייו (ו/או את עצמו ו/או את מצבו/בריאותו וכו'). התעוררות ושיפור החיים הם שני דברים שונים לחלוטין.
אז אם בא לך, אתה מוזמן לחלוק למה כוונתך ב"הדרך הרביעית" בהקשר הזה של טיפול או עזרה לאנשים. אני מרוקן את כוסי ויודע מראש שכנראה אין לזה קשר ישיר למה שאני מכיר בתור "הדרך הרביעית".