זכירה מדיטטיבית

ינוקא1

New member

ניסחת בהיר ויפה

זה קורה כל הזמן. לכל אדם באשר הוא.

במידות שונות, בצורות שונות.

אפשר להגיד, בערך, שככל שהשכחה עמוקה יותר, כך האדם הוא יותר "רובוט ביולוגי" ופחות משהו אחר.

ברגע זה ממש, למשל, המודעות אבודה במידה מסויימת בתוך התפקודים (של כל מי שקורא/ת את זה; וגם של מי שכתב את זה כמובן). היא תמיד אבודה בהם במידה כלשהי.

זה כמו אור שיכול להיות מוטל על התפקודים או בלוע בתוכם.
וזה לא "או או" אלא מידות וגוונים.
ככל שיותר אור מוטל על התפקודים - הם מסוגלים לפעול טוב יותר, נקי יותר.

האור איננו חשיבה, כמובן; חשיבה היא תפקוד.

ניתן לומר, שככל שיותר מודעות משוחררת מהתפקודים, כך התפקודים יכולים לפעול טוב יותר (קרי, ה"רובוט" משתפר) והשכחה העצמית נעשית גלויה יותר (ניתן לומר שניצוצות-המודעות שאבודים בתוך התפקודים נעשים גלויים בפני ניצוצות-המודעות המשוחררים מהתפקודים. הערות צופה בשינה, בזמן אמת).

גם אך לא רק.

במקרה המסויים ההוא כשכתבתי "מדיטציה" התכוונתי בקירוב ל"מה שמאפשר לי להיות". כלומר, להתארגנות התפקודים באופן המאפשר נוכחות רציפה ככל האפשר שיש בה מגמה של לימוד והעמקה. במקרים אחרים אני עשוי להשתמש במלה "מדיטציה" במגוון משמעויות אחרות.

דומה שלפעמים הנמוך הוא היוזם ולפעמים הגבוה הוא היוזם.

כשהנמוך יוזם ("מיישר את האצבע", כמו שתיארת) אז ברוכים הבאים, הגבוה מתגלה כמי שכבר נמצא כאן, מחכה.
והנמוך פה עובד שעות נוספות כבר יותר מעשר שנים, טפו טפו טפו, שרק ימשיך כך ואף ישתבח.

וכשהגבוה יוזם (תודה לאל) הנמוך מאומן להיענות היטב (תודה לאל).

איך זה אצלך?

*

כמובן שלפעמים לא זה ולא זה.
לפעמים יש רק מצב שני.
או ראשון.

* מ-2005 לערך, המצב השני אצלי כבר מכיל יותר ויותר את ידיעת העדרו של המצב השלישי. והמצב השני למד, משנה לשנה, לעשות יותר ויותר מאמצים, יותר ויותר נכונים.

Mist2

New member
אני לא עוסק במדיטציה

מנסה לנצל כל רגע, לכן לא הבנתי את עניין ההתארגנות.

Mist2

New member
למה מודט?

אתה בטוח שהמושג הזה מתאים כאן?
אוספנסקי התייחס בצורה שונה לגמרי למדיטציה.
ורוב האנשים ואני באמת מתכוון לזה, רואים במדיטציה כדבר מה שונה לגמרי...

בטוח בהחלט.

במסורות ההתעוררות למיניהן (*זה שונה מאשר במסורות המודרניות יותר של "שיפור עצמי" או "שיפור החיים", שם מדיטציה זה משהו אחר לגמרי), מדיטציה כמעין מצב שבו יושבים ועוצמים עיניים היא בהחלט החלק היותר קטן - והיותר גלוי למתבונן מהצד - של עולם המדיטציה.

יתכן שכך נפגשים בה לראשונה, אולם בהמשך המלה "מדיטציה" מתגלית כמצביעה על רובד פנימי שמטופח 24/7. לעתים המלה מצביעה על המצב עצמו ולעתים היא מצביעה על הכלים או העבודה (המתקיימים ברגע, אגב פעילויות אחרות) המזמנים אותו או מאפשרים אותו או מכירים בו או מטפחים אותו.

אקהרט טולה הסביר זאת בצורה נהדרת במהלך שתי הדקות הראשונות של הסרטון: https://www.youtube.com/watch?v=foU1qgOdtwg&t=99s

כמובן שבלשון העממית, "מדיטציה" היא אך ורק מעין מצב שבו יושבים בצורה מוגדרת ועושים - או לא עושים - משהו מוגדר, מבחינה פנימית.

אז אולי בלשון העממית, אין לך עניין עם מדיטציה, אך בלשון שלי, של אקהרט טולה ושל כל מי שחיים את זה, אתה בהחלט עוסק במהות של המדיטציה. מופתע?

Mist2

New member
לא מופתע

כי הדבר כבר נאמר לי ע״י כמה אנשים, אבל אני לא בטוח שאני מקבל זאת לגמרי.
ואם אני מקבל, אז לדעתי יש צורך דחוף לשנות את המושג, כי אף אחד לא מבין אותו בצורתו הנוכחית.
&nbsp
אוספנסקי נשאל על מדיטציה, ושלל כל אפשרות למדוט בצורה נכונה.
לפי זכרוני, הוא ענה, שללא זכירה עצמית לא ניתן למדוט....

"יש צורך דחוף לשנות את המושג"

אצל מי?
איך?
למושגים חיים משלהם.
ותפקידים משלהם.
אנחנו יכולים לשנות את המושג אצלנו.
ולהסביר.
אך אין לקוות שנוכל לשנות את המושג אצל רבים אחרים, הלא כן?
הסרטון הנ"ל שנפתח בהסבר בהיר יחסית של אקהרט טולה על העניין, נצפה על-ידי יותר ממיליון אנשים. המושג לא השתנה משמעותית בעקבות כך.
אתה עצמך קיבלת הסבר על כך ממספר אנשים וציינת: "...אבל אני לא בטוח שאני מקבל זאת לגמרי..."

לגבי הדיאלוג עם אוספנסקי, יש להבינו כמובן בהקשר המתאים.
וכן, אין ספק שאי-אפשר למדוט (במובן שהזכרתי) בלעדי זכירה עצמית.
רוב ה"מודטים" משלים את עצמם במידות שונות ובצורות שונות. יתכן שאוספנסקי התייחס נקודתית לכך.

Mist2

New member
בקשר למושג לא הבנת אותי

בקשר לאוספנסקי, כמובן שהוא התייחס גם לכך, אבל אם נחזור לדבריך, אז אתה דיברת על ניסיון לזכור את עצמי וקראת לזה מדיטציה.
אוספנסקי מדבר על כך שהמדיטציה אפשרית, רק אחרי שהאדם מצליח כבר לזכור את עצמו...

חשדתי שלא הבנתי

לגבי מדיטציה:
יש דרגות.
יש סוגים.
זהו מונח כללי מאד.
גם בהקשר של התעוררות.
בכלליות: הוא מצביע ה-State וגם על הכלים המובילים אליו.

אם הייתי מדבר אל מישהו שעוסק בהתעוררות ואני רוצה לסייע לו, יתכן שאם היה שואל לגבי מדיטציה, הייתי מנסה לשחררו מהשטות הזאת, אם להיות בוטים לרגע.
הייתי מבהיר לו שעד שהוא לא זוכר את עצמו, אין שָם דבר למעט אשליה עצמית כלשהי.

לחלופין, הייתי מבהיר לו ש"מדיטציה", במקורה ובכוונתה העמוקה, הינה בעיקרה פשוט שם נרדף לאחד משני דברים:
1. מצב ער.
2. מצב פנימי או טכניקה פנימית המובילים למצב ער.

אין ספק שמישהו שהתנסה במצבי תודעה גבוהים ויש לו מיומנויות זכירה עצמית משמעותיות, אז ברגע בו הוא מנסה באמת ובתמים לזכור את עצמו זוהי כבר צורה כלשהי של מדיטציה. הוא מנסה למדוט (וגם הנסיון למדוט הוא כבר צורה של מדיטציה).

"זכירה עצמית" היא מקרה פרטי של "מדיטציה".
והיא גם תנאי בסיסי לכל צורה משמעותית של מדיטציה הקשורה להתעוררות.

למען הסר ספק: כיום נפוצות "מדיטציות" רבות שאין להם כל קשר להתעוררות ורבות מהן אף עוסקות בהרדמה עצמית מסוגים שונים, במתכוון או שלא במתכוון.

"צורך דחוף לשנות את המושג" -

אה, התכוונת שיהיה אפקטיבי יותר אם אשתמש במקרים אלה במושג אחר?

Mist2

New member
כן בגדול

המושג הוא בכלל מערבי, הבא לתאר תרגולים מזרחיים שונים, שאת רובם לא הבינו כראוי או שנוצרה סטיה כה גדולה שאין כבר באמת קשר למקור.
ואז אתה בא ומשתמש במילה מדיטציה, ולאף אחד כבר אין באמת מושג מה זה.
או נכון יותר לומר שכולם בטוחים שהם יודעים מה זה...
בעולם המדיטציה ישנם שלוש מושגים שכל שמגג משתמש בהם ללא הפסק, אבל לאף אחד אין שום מושג אמתי על מה מדובר.
1. מדיטציה
2. מיינד
3. אגו

נראה לי שהם פשוט אומרים דברים שונים לאנשים שונים

בסופו של דבר, אלה רק מילים.
מורים מסוימים ושיטות מסוימות הגדירו אותן היטב, אבל אלה הן הגדרות ספציפיות לשיטה.
הרי אם תדבר עם פסיכולוג על אגו, כנראה תדברו על דברים שונים לגמרי.
אולי למילים האלה אין משמעות "נכונה" בפני עצמן, אלא רק בהקשר לשיטה או דעה כלשהי.
אולי זה נכון לעוד כמה מילים - למשל משמעות המונח "ערות" בשרשור הנוכחי אינה בהכרח זהה עבור כל המשתתפים בו.

למעלה