זימזומיייםםםם

Amiram_e

New member
הי

לדעתי מקור הבעיה יכול להיות משלושה פקטורים: א. גשר שמחזיק את המיתרים (באיזור הקשירה) לא יושב טוב. הייתי מנסה לשחרר את כל המיתרים ולנסות להוציא את הגשר (במשיכה, הוא יושב על מין מסילה כזו) ולהחזיר אותו. ב. כמו שאמרו לך, כניראה המיתרים לא ניקשרו טוב. אם תצלמי את המיקום של קשירת המיתרים במצלמה דיגיטלית ותשלחי לכאן אני אוכל להגיד לך אם קשרו לך את המיתרים בצורה נכונה. גם איש "מקצוע" יכול לטעות. לפעמים זה יכול להיות, יצא לי לראות את הבן של בעל החנות מחבר אותם. ג. ייתכן ולגיטרה שלך יש בעיה פיזית בגריף (צוואר) בכל מקרה הייתי מציע שתלכי לחנות שממנה קנית ותתיעצי איתם. רכשת שם גיטרה ומיתרים ומגיע לך שירות לא? אני הגעתי לחבות ווינטאג' בזמנו עם בעיה דומה והציעו לי להחליף את הגיטרה ללא תשלום נוסף.

Amiram_e

New member
עוד שאלה

האם כל המיתרים מזמזמים, או שרק אחד מהם? כי אז אולי מיתר מסוים הוא דפוק. האם הם מזמזים כמיתרים פתוחים או רק כאשר את לוחצת על אחד ה FRETים? בכל מקרה, מיתרים לא מכוונים אינם גורמים לזמזומים. הם פשוט יזייפו. תתני למישהו אחר שיודע לנגן לנסות, כך תוכלי לבצע לבטל את האפשרות שזו האצבע שלך שלוחצת חזק מידי.

Kfitzi

New member
גיטרה לא מכוונת

בהחלט יכולה לזמזם יותר. מתח המיתרים נמוך יותר, או אולי אפילו נמוך מידי, תווך התנועה של המיתר גדל - ובהחלט עןולה הסבירות שהמיתר יגע בשריגים כאשר הוא זז.

byrdparis

New member
קפיץ קפוץ ..

הנחת ישר שהגיטרה אינה מכוונת כלפי מטה (מתח המיתרים נמוך ומזמזמים) אך זה יכול להיות ההיפך ...ומתח גבוהה יותר יוצר אקשן בעיתי ונוגע בסריגים לאחר ה פרט ה 12 ומזמזם .. בכל אופן יש לבדוק את הסט אפ עם ישנם זמזומים בקלאסית ..

Kfitzi

New member
../images/Emo45.gif רות חיובי

קיבלתי את התיקון

הי ,

אמממ... היא נקנתה לפני 11 שנים... ונראה לי שחל פה חוק ההתישנות על השירות שמגיע לי:) ואם הבעיה אכן במיתרים ולא בחוסר כיוון של הגיטרה, אני בהחלט אלך למוכר שממנו קניתי אותם לפני שבועיים. פשוט הם נראים לי מיתרים טובים (בכל זאת עלו 70 שקל) ככה שלדעתי זה משהו בכיוון או כמו שאמרת בחיבור שלהם לגיטרה... עכשיו, לגבי מה שאמרת בסעיף א, אתה מדבר על הגשר במסילה למטה,נכון?כי עכשיו הסתכלתי ונראה לי שהוא יושב טוב. לגבי הקשירה,צילמתי ואני אנסה להעלות את התמונות יותר מאוחר , אני מקווה שתצליח לראות משהו שם... תודה תודה תודה!

Amiram_e

New member
דווקא רציתי שתצלמי את הצד השני

היכן שמשחילים את המיתר. לא באיזור המפתחות היכן שמותחים אותו. לקשירה בצד שצילמת אין משמעות לזמזום.

golani12

New member
הא אז את לא בשבילי...

"
אך יש אחת עם תלתלים ברונטית, משגעת את כולם
" ...

terje

New member
שיר גדול

שלומי שבת המלך יאללה בתופים, תן לו בדרבוקע

Amiram_e

New member
בנושא כיוון הגיטרה

אני ממליץ בחום לרכוש טיונר. אני בעל שמיעה מוסיקלית ממש טובה ועדיין אני מכוון אך ורק עם טיונר. זה הכי מדוייק. כאשר את מכוונת בשיטת המיתר החמישי הכיוון הוא יחסי ולא אבסולוטי. את בעצם מסתמכת שהמיתר הראשון בשרשרת מכוון. איך את יודעת שבאמת הוא מכוון? את חייבת את התו הראושון שיהיה תו להתיחסות ולכוון אותו לפי צליל מדוייק (אפשר למצוא באינטרנט קובץ MP3 של התו לה - A לדוגמה, או אפילו, תצחקי אפשר לכוון לפי צליל הטלפון - סול G )

צודק,

האמת ששוקלת גם את זה... רק שטיונר רציני עולה מעל ל-150 שקל (מצאתי משהו ב-160 במרום) ונכון שזה ממש לא הרבה אבל יש לי עוד הוצאות כרגע על עוד דברים חוץ מנושא הגיטרה ככה שאני משתדלת לחסוך איפה שאפשר... חשבתי שיהיה לפחות קיצור דרך בנושא הכיוון אבל אני רואה שכנראה שלא...

Amiram_e

New member
יש קיצור דרך

את יכולה להוריד קובץ כיוון של אחד התווים. בדרך כלל זה אמור להיות עבור מיתר לה A. ואז מכוונים לפיו את המיתר השישי E ואת שאר המיתרים. מישהו כאן פרסם את האתר שלו www.guitar-itai.com ראיתי שיש באתר להוריד קובץ לכיוון הגיטרה. אם יש לך במקרה איזה אורגן קטן בבית את יכולה לכוון לפיו. עוד אפשרות, תבררי בחנות מוסיקה, יש מין משרוקיות שבאמצעותן אפשר לכוון כלים. לדעתי זה אמור להיות בהרבה יותר זול.

הי,

המשרוקיות הרבה יותר זולות,בסביבות ה 15-30 שקלים וכמעט קניתי אחת אבל כשהמוכר הדגים לי איך הוא מכוון איתה, הבנתי שהיא לא ממש בשבילי. לגבי האתר-אתמול ישבתי וניסיתי לכוון באמצעותו ולא נראה לי שממש הצלחתי , אמנם הזימזומים פחתו אבל הגיטרה נשמעת עכשיו מפלצתית בזיופים שלה-פשוט אין לי חשק לנגן עליה... כנראה שאני לא בנויה לכיוונים בקיצורי דרך. בקצב הזה כנראה שאני אקנה טיונר- יש לך משהו טוב להמליץ לי עליו? (פחות מ-200 שקל)

למעלה