זימזומיייםםםם

זימזומיייםםםם

המיתרים שלי מזמזמים... למה זה קורה? ואיך להיפטר מזה??? ועוד שאלה-יש לי גיטרה של SANTANA. מישהו שמע משהו על החברה הזאת???

אני בת

המיתרים בני שבועיים ולגבי ההנחה של האצבעות, יש מצב שאני לא מניחה בול באמצע השריג (אין לי אצבעות יותר מידי ארוכות לאקורדים מסוימים) אבל עד עכשיו הגיטרה לא זימזמה ככה...

jako1234

New member
כמה אפשרויות

1 יכול להיות שהמיתרים שלך לא קשורים כמו שצריך והחיבור שלהם רופף מה שמשמיע את הזמזום. 2 אתה לא לוחץ מספיק חזק על השריגים 3 שאתה לוחץ עם האצבע על השריג תשתדל ללחוץ על אמצע השריג ולא קרוב לדפנות השריג.

golani12

New member
להפך

צריך ללחוץ כמה שיותר קרוב לשריג הרחוק אבל לא לגעת בו

תודה

אני מאוד מקווה שאופציה א' היא לא הנכונה כי החליף לי איש מקצוע בחנות נגינה לפני כשבועיים מיתרים ...

RoieL

New member
זה לא משהו שעין לא מזויינת יכולה לה

בחין בו, זה שינויים של אינצ'ים כדי שהגיטרה שלך תזייף. לכי לכיוון אוקטבות.

oneman2

New member
שינוי של אינצ'ים זה דבר דיי בולט

*הערה חסרת חשיבות*

RoieL

New member
תלוי כמה

אם לצוואר שלה יהיה נטייה של 20 אינצ'ים סביר שהיא הייתה שמה לב

RoieL

New member
ברור, אבל לא תמיד זה נראה לעין

בעיקר אם אין אינדיקציה- הרי הגיטרה שכבה בצד 11 שנים.

טוב רועי קצת נסחפת...

אמנם לא ממש נגעתי בה, אבל איך פתאום גיטרה שהיתה תקינה תידפק אם לא נגעו בה בכלל???

RoieL

New member
לחץ מיתרים או חוסר לחץ אם אין עליה

מיתרים. זה תהליכים טבעיים.

---->

אבל המיתרים לא נוגעים בצואר אם לא לוחצים עליהם. פשוט לא הבנתי למה שגיטרה שנשמרה בתוך נרתיק במקום סגור תשתנה פיזית אם אף אחד לא נגע בה במשך שנים. אמנם המיתרים החלידו אבל עד כמה שאני יכולה לראות,כל השאר נשאר אותו דבר.

Kfitzi

New member
לשאול כאן שאלה כזאת זה כמו :

לשאול בפורום רפואה : "כואבת לי הבטן, מה לעשות?" לשאול בפורום מכוניות : "יש לי טויוטה, כמה היא שווה היום?" בקיצור - חסר המון המון מידע. יש כלכך הרבה גורמים שיכולים לגרום לזומזום... בכלל "זמוזום", למה את קוראת זמזום? יש אנשים שקוראים להיס של המגבר זימזום, יכול להיות שיש חפץ שמונח על המגבר? יכול להיות שהיא מזמזמת גם כשהיא לא מחוברת למגבר? יכול להיות שסט המיתרים עבה מידי בשביל הסטאפ? יכול להיות שהאקשן לא מסודר? יכול להיות שהנגינה שלך לא נכונה? יכול להיות שמשהו בגיטרה רועד? יכול להיות שהשריג שחוק? בקיצור... יש 1000 גורמים. את צריכה לתת יותר מידע, או לתת את הגיטרה לאדם שיודע שיוכל לעזור לך ולפתור לך את הבעיה.

מממ...צודק

קודם כל עניין המגבר לא רלונטי כי אני מנגנת על קלאסית. שריג שחוק-לא נראה לי , נראה במצב טוב (עד כמה שחסרת הבנה כמוני מבינה) מיתרים חדשים דנדשים בני שבועיים סך הכל... יכול להיות שהיא פשוט ממש ממש לא מכוונת וזאת הסיבה? אני גרועה בלכוון (אני מכוונת ידנית לפי הטריק של ללחוץ על מיתר עבה יותר בשריג החמישי ולכוון את הבא אחריו וכו') ואתמול במשך קרוב לחצי שעה ניסיתי לכוון ולא נראה לי שהלך לי כל כך...

Kfitzi

New member
סביר להניח שזה באמת כיוון המיתרים

קחי למשל את האתר שאיתי (ibenshlush ) פרסם כאן... אחד השירשורים מהיום, יש בדף הראשון באתר שלו סרט שאפשר לכוון בעזרתו את הגיטרה. תנסי לכוון את הגיטרה אולי זה יפתור את הבעיה.

למעלה