זה שיר פרידה

סליחה?

זה לא פורום חשיבה אלטרנטיבית. כמו שלא תגיע לפורום טניס, ותגיד להם- החלטתי לשחק טניס, אבל לפי חוקים שאני המצאתי. רק שכאן לא מדובר במחבט וכדור, אלא בחיה נושמת. יש דרך מקצועית לגדל סוסים, יש דרך חובבנית ויש חאפרים שממציאים בעצמם את הכללים (כמו למשל להאכיל סוסים בפיתות, ולהוציא להם קוצים מהחניכיים עם פלייר). הבנתי שאתה לא שייך לקבוצה האחרונה, אבל ככה זה נשמע כשהגעת. ולחשיבה כזאת הפורום לא ידידותי.
 
אני בטוחה שזה לא היה../images/Emo107.gif

מתוך כוונות רעות. לצערי, לא חסרים בארץ חאפרים שקונים סוסים ללא ניסיון וע"י כך הם מסכנים גם את עצמם וגם את הסוס. בתור אוהבי סוסים חשוב לנו שהסוס יילך למישהו שיידע לטפל בו כמו שצריך ולא יזניח אותו, חוץ מזה שאם אתה לא מכיר שפת גוף של סוסים ואם מעולם לא רכבת, זה יכול להיות מאוד מסוכן בשבילך. וכפי שכבר אמרו, אין לכך כל קשר אם אתה בן או בת. הייתה פה פעם מישהי חסרת ניסיון לחלוטין שרכשה סוס לבן/לבת שלה (ולא ברור אם היא הייתה איזשהו סוג של טרול או לא...), אבל בכל מקרה, היא הציגה את עצמה כבת והיא גם ספגה לא מעט ביקורת על כך.
 

popi199

New member
חייבת להגיב

למרות שהפכתי להיות משתמשת דיי פאסיבית בפורום ראיתי את הויכוחים שהיו פה לגבי היחס של משתמשי הפורום. רוב משתמשי הפורום ראו הרבה פעמים אנשים שלוקחים על עצמם סוסים בלי מספיק ידע ולפעמים גם בלי מספיק אמצעים ופשוט גומרים את הסוסים. מלבד עניין הצער בעלי חיים שיש פה יש גם את הפן המסוכן שבאמת מדובר בחיה גדולה שיכולה להיות גם מסוכנת... ובגלל זה לדעתי חובב סוסים אחראי לא ימליץ למישהו שרק מתחיל להכיר את החיה לקנות סוס כי זה פשוט מיותר, אפילו אם יש לך אנשי מקצוע שמלוים אותך להמליץ לך לקנות סוס זה גובל ברשלנות מצד חברי הפורום, הם עשו בשכל כשהציעו לך לחכות. אגב, הרבה פעמים נכנסו לפה אנשים ורשמו משהו בסגנון "הסוס שלי שוכב ולא קם!! מה לעשות?!" או "לסוס שלי יורדות דמעות מהעין. מה לשים?!" חברי הפורום עייפו מהודעות כאלה ובצדק. אני בטוחה שאתה רוצה את הטוב ביותר לסוס שלך אבל אני מצטערת לומר לך שהטוב ביותר לסוס שלך היה אם היית מחכה כמה שנים לפני שהיית קונה אותו, זה לא מה שאתה רוצה לשמוע ואולי בגלל זה אתה משליך את זה על עניין המגדר. אני יכולה להבטיח לך שאם היית בחורה הייתי כותבת את אותה ההודעה בדיוק בלשון נקבה.
 

hyundai2006

New member
אין לי בעיה שלא יסכימו איתי

אלא אם הצורה שזה נאמר . אני מבין את הגישה שלך , והבהרת את עצמך כמו כמה אחרים בצורה יפה ומכובדת. אני חושב אחרת, ולכמה אנשים היה קשה עם זה והם בחרו להגיב בכעס ובצורה לא יפה. אבל הינה, למרות הכל , קניתי סוס שאני מטפל בו , התחלתי לרכב עליו ,אני מאכיל אותו כמו שצריך כל יום, מנקה את התא וטוב לי עם זה . לדעתי האישית , אם עושים את זה נכון ומחושב, אפשר לקנות סוס בלי !!!! ניסיון , אני עשיתי את זה , ראיתי אחרים שעושים זאת ואף סוס של אף אחד מהם לא נראה מורעב, או סובל מהתעללות. היום , אחרי שבועיים , אני יכול לומר בברור, מזל שלא הקשבתי לכל מי שהמליץ לי לא לקנות .
 

popi199

New member
אם כבר

קנית אז קנית- בהצלחה ותתחדש. אני (ואני חושבת שגם חברי הפורום) לא דואגת לגבי התעללות מכוונת או הרעבה כי ברור לי מהצורה שאתה כותב את ההודעה (למרות שההודעה הראשונה הייתי יותר דומה להודעה על קניית טרקטורון מאשר על קניה של סוס...) שאכפת לך מהסוס שלך ושלא תרעיב אות או תתעלל בו במכוון. אבל הרבה פעמים חוסר ידע יכול לגרום להזנחה לא במכוון כמו אם הסוס שלך נמצא במצוקה דחופה ואין לך את הידע להבחין בכך או שהסוס שלך זקוק לאיזשהו תוסף מזון אבל אתה לא שם לב וזה יכול להשפיע על בריאותו, אם אתה בוחר לסוסך אנשי מקצוע לא מספיק מיומנים (לדוג' מפרזל לא מספיק מיומן של למד כמו שצריך) זה יכול לגרום לבעיות- אצלינו באיזור עבד מפרזל לא מספיק מיומן ששלח כמה סוסים לבי"ח.... אני מקווה שברור לך שלא קנית כלבלב ושסוסים עם כמה שהם נראים חזקים, הם חיה מאד רגישה ולפעמים שינויים שנראים לנו קטנים יכולים לגרום לבעיות גדולות. בנוסף מדובר בחיה שדומה לכספומט- רק הפוך. הטיפול בהם לפעמים עולה המון כסף. וט' וטיפולי חירום לפעמים יכולים לקחת ממך סכום של משכורת חודשית. מה שיש לי להציע לך אחרי קניית הסוס זה שתמצא לך וט' שאתה סומך עליו ולפחות כרגע, עד שתלמד להכיר את הסוס שלך וסוסים אחרים, תתקשר אליו על כל פיפס קטן שמופיע שיכול להראות כמו בעיה בריאותית, בחברי הפורום הייתי מציעה לך להעזר בבעיות קטנות שמופיעות ביומיום אבל לא להסתמך על מה שאומרים לך פה אלא להוועץ תמיד עם אנשי מקצוע, עדיף לך בכלל שהסוס יהיה באורווה מסודרת עם השגחה מתמדת ולא בחצר הבית. ולבסוף תזהר מעיצות של אנשים "חכמים", לא להקשיב לכל מה שמגדלי סוסים אומרים לך באופן אוטומטי, יש הרבה מגדלי סוסים כאמור, שלא נותנים לסוסים שלהם את הטיפול הנכון. בשלב הזה תקשיב אך ורק לאנשי מקצוע מנוסים (וט', מאלפים וכ'ו). בהצלחה.
 

popi199

New member
ועוד משהו שהוא חשוב מאד בעיני

תבטח את הסוס! ביטוח צד ג' שהוא כמו כל ביטוח צד ג' למקרה שהסוס שלך יגרום לנזק לרכוש או לבן אדם וביטוח רפואי (ובשבילך עדיף גם ביטוח חיים אבל זה פחות חשוב לסוס) ככה אם יום אחד תצטרך להוציא המון כסף על ניתוח השיקול הכלכלי לא יהווה בעיה.
 

hyundai2006

New member
פופאי. תודה על הדאגה

מרבית מעצותייך כבר מיוסמות , שום דבר לא נעשה כמובן מאליו והכל נעשה בהתייעצות עם אנשי מקצוע או בעלי ניסיון . עשיתי לו ביטוח צג ג' , הוא בריא וכל הצד הרפואי סגור. יש לי כלב וברור לי עכשיו שלגדל סוס זה מסובך יותר אבל עדיין בגדר האפשרי, ובסיפוק אף יותר גדול . התייאשתי מהפורום, כי זו קבוצה סגורה של אנשים בעלי אותם דעות של מה ואיך צריך לעשות דברים. את השאלות שיש לי היום אני מפנה ישירות לבעלי ידע אמיתי שמוכנים לעזור לי במקום לבקר אותי .
 
למעלה