נכשלתי? נכשלנו!!!
הכשלון הוא לא פרטי שלי, הוא כשלונה של המדינה. זכותך להביע את עמדתך על-כך שאילו היינו נסוגים מלבנון לאחר גירושו של אש"ף, היתה התועלת רבה מהנזק. אבל שכותי גם להאמין כי אלו שקיבלו החלטה להשאר, למרות שרצו לצאת, היו להם סיבות טובות. אחת הסיבות יכולים לגזור ממבחן התוצאה: למרות שהיתנו בלבנון, הצליח הטרור להרים ראש!!! אז כמה היה מרים את ראשו אילו לא היינו נשארים שם?? אל תנסה להיות חכם לאחר מעשה, כי חכמים יש הרבה ולכל אחד ההגיון שלו. יש לי גם חדשות בשבילך: לדעתי ה"מעשה" לא נגמר! נצטרך במוקדם או במאוחר להכנס לשם שוב כדי לתקן את מחדלו של אהוד ברק. ככל שניכנס מאוחר יותר, כך מספר הקורבנות שלנו יהיה רב יותר. ואם לא ניכנס, נצטרך להתעסק בלהכניס אזרחים לתוך קברים... שרות לאומי הינו ההפך המוחלט משיוויון שמתחייב בדמוקרטיה. לא יעלה על הדעת שאדם במדינה דמוקרטית יזכה להתחמק משרות מבצעי בגלל השתיכותו האתנית או אחרת. צה"ל הינו גוף שיש בו כדי לאחד את כולנו לתוך סיר אחד!!! בגיל 18 מגיעים אליו כו-לם! עשירים, עניים, מרמת אביב ומשכונת התקווה, ערבים, חרדים, דתיים, עולים, נשים, גברים, הומואים, לסביות... כו-לם שווים!!!! צה"ל יצוות את המתגייסים על-פי שיקוליו הוא ללא הבדל דת/גזע/מין. לא צריך נח"ל חרדי, שירות לאומי ועוד מסגרות למיניהם... כל מתגייס לצה"ל יצטרך לדעת כי רוב הסיכויים שהוא ישמש כחייל קרבי שיצטרך להלחם כנגד אויבי המדינה והבטחת בטחונם של אזרחי המדינה. מי שלא ירצה לקחת סיכון (ללא הבדל דת/גזע/מין) שלא יתגייס!!!! מי שמרצונו ייסרב להתגייס, תמנע ממנו הזכות לבחור ולהבחר ויידרש ממנו תשלום מס חודשי שיפצה על השתמטותו/ה משרות סדיר ומילואים. במתכוון התחמקת מלהתייחס לעובדה כי אהוד ברק אכן יכל לגייס את כו-לם!! אבל היו לו קדימויות אחרות... כמה אומלל! על כל מקרה: השמאל הקיצוני (מר"צ + פלשתינים) מוערך בכ- 20 מנדטים. החרדים + דתיים מוערכים ב 20 מנדטים נוספים. רק טימטום שלנו ימנע את גיוסם של כו-לם!!!! הרשימות לכנסת יצטרכו לקבל את הכרעתו המדינית של הבוחר ולהציע את שרותיהן לקואליציה למען תיקונם של מחדלים הקשורים לחברה. לא טענתי שיש לגרש את כל הפלשתינים! טענתי שיש לשלול מהם את הזכות לבחור ולהבחר וששהותם בארץ תבחן מבחינה בטחונית בלבד! אם אתה סבור שיש כמיליון "מקרים בטחוניים", משמע שאתה מודע ל"איכות החומר". את "החומר" הזה אנחנו נטרנספר!!! אני מעריך כי עם הזמן, היתר יסכימו להתפנות מרצון, במיוחד כאשר הם יודעים כי כאשר ישראל תציע להם דולר, הם יקבלו אותו! כאשר גורמים ערבים יציעו 10 דולר, לא בטוח יקבלו אותם... באמצעות הערכות נכונה, ניתן לסיים את הטרנספר תוך שבוע מרגע ההחלטה. אז באמת שנצטרך להרבה פחות סיוע מארה"ב, כי הרי ישרור שלום!!!! כל שנצטרך זה שהמאבטחים המצויים היום בכל 2 מ"ר במדינה, יהיו מסביב לגדרות. אם הזמן כו-לם יראו את מציאות השלום וארה"ב תוכל להשקיע דולרים בכלכלתה במקום להשקיע בישראל. ירידת שפיכות הדמים לאפס תתקבל בברכה בכל כלי תקשורת אפשרי!!! כפי שאף אחד לא בא בשאלות: "כיצד תסתיים המלחמה בפשיעה", כך אין לשאול שאלות בסגנון: "כיצד תסתיים המלחמה בטרור". המלחמה בטרור הינה לחימה בלתי פוסקת!!! כל יום שעובר ללא לחימה, הוא יום בו הטרור נערך ומבצע את זממו. במלחמה כנגד הטרור ישנן עליות ומורדות. העליות מתבטאות במניעה, הירידות מתבטאות בחללים. אם המורדות הן אלו שיגרמו לנו להפסיק להלחם בטרור, כי אז מטרתם של הטרוריסטים תושג!! ואז הטרור יגדל ויגדל ויגדל... מתאים לך??? כרגע נכנס כוח חדש במלחמה כנגד הטרור, כוח חזק ושמו ארה"ב. מדינה שיודעת היטב מיהם ראשי המאפיה... נראה לי שאנו צפויים לגל של עליות במלחמה כנגד הטרור ונותני החסות לטרור.