אוסף קישקושים.
מלחמת לבנון מטרתה היתה אחת: הבטחת שלומם של תושבי הצפון. היו תכניות שמטרתן היתה חיסולה של תשתית הטרור בלבנון, אך נתקלנו בקשיים. הקשיים נבעו בעיקר מאי רצוננו לפגוע באוכלוסיה תמימה וזה עלה לנו... לא היו מחלוקות על הצורך לצאת מלבנון, מחלוקות שחצו מחנות פוליטיים. מנהיגי ישראל דאז חששו משעלול להתרחש לאחר הנסיגה וסרבו להמר. אהוד ברק החליט להמר והכדור עדיין מסתובב... מדי פעם אתה שומע איזה "קפיצה של הכדור", כאשר כל קפיצה כזאת כואבת. בנתיים החזבאללה התחמש מחדש, הוא מודרני, מסודר והיה לו הרבה שמן להתארגן ולתכנן תכניות. לא הייתי רוצה שיתברר לנו כי טעינו בעניין הנסיגה, אבל נראה לי שבקרוב נבין עד כמה טעינו... התכנון הוא להביא שלום!!! שלום משמעותו מציאת פתרונות בנושאים בטחוניים, גיאוגרפים וגם דמוגרפים. הפלשתינים בישראל לא מוכנים לשאת בנטל ולהלחם כנגד האוייב שלנו! הפלשתינים בישראל ומנהיגיהם תומכים בפעולות של אחיהם הרוצחים בפועל. כפי שאתה מרשה לעצמך להגיד ללא היסוס: "אין לנו צורך באדמות הללו", כך מרשה אני לעצמי לטעון כי :"אין לנו צורך בפלשתינים האלו". להבדיל, ערביי ישראל שאינם פלשתינים, מוכנים ומשתתפים בכירים במלחמה כנגד האוייב שלנו!!! אני מקווה שאתה מבין את ההבדל. אני לא מעויניין שאלו שמשתפים פעולה עם אוייבי ישראל, אחיהם של הרוצחים בפועל, ישתתפו בתהליך קבלת ההחלטות בישראל!!!! מי שבינהם הוא אזרח שלו, יוכל להשאר במדינה אך לא יוכל להשתתף בתהליך קבלת ההחלטות. לא נכניס אותו לחדר גזים, לא לתנורים, לא נעביד אותו במחנות עבודה... רק נשלול ממנו את האפשרות לבחור ולהבחר וזכות זאת תהיה לו מתוקף היותו אזרח פלשתיני. אדם שאזרחותו נשללה ויעז לעבור על החוק ועוד בפומבי, יגורש מייד!!! הלוואי שזה יקרה. תהיה פרנסה יפה לנהגי האוטובוסים... אחד כזה גם לא יזכה לפיצויים, מכאן שלא נראה לי שמיליון אנשים יגיעו... עדיף לנסוע באוטובוס ממוזג עם חופן דולרים, מאשר לנסוע באוטובוס מיושן בלי חופן דולרים...הנסיעה מאוד קצרה. אכן אני צופה כ- 20 מנדטים לרשימות שתצדדנה בפינויים המוחלט של האזרחים היושבים היום ביש"ע. אך 100 ח"כים אחרים ישללו כל פינוי שלא יהיה מלווה בהסכם!!!! נחכה להסכם, אך אם לא יהיה הסכם, תבין ישראל כי עליה לבצע צעדים חד-צדדיים כדי להביא שלום לאזרחי ישראל. נראה לי שבמקרה זה יבינו כו-לם כי הטרנספר הוא הפתרון הטוב ביותר. מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא. ושוב: הטרנספר יכלול את פלשתינאי ישראל - אויבנו, ולא את ערביי ישראל - אחינו. לאחר שיסתיים לו הטרנספר, ישרור שקט באזור, שקט שידיר את רגליהם של כל התקשורת הזרה והלחץ הבינלאומי. כל אחד יחיה במדינתו ב ש ל ו ם .