זה צבא, זה ?

resh0

New member
יעד, תכנית, ביצוע.

היעד הראשי של כל ממשלה שהיא צריך להיות: שאיפה שהאזרחים יחיו. היעד השני בחשיבותו: שאיפה שהאזרחים יחיו בביטחון מקסימלי, ללא איומים קיומיים. היעד השלישי בחשיבותו: שאיפה שהאזרחים יחיו במצב של שלום אמיתי ורווחה כלכלית. כך זה נראה וצריך להראות בכל מדינה חופשית. לך יש ראיונות אחרים... או שהיעד הראשי יהיה טובת המפלגה (אמא רוסיה הטובה...), או שהיעד הראשי יהיה טובת המנהיג (כל משטר ערבי). מלחמת שלום הגליל מטרתה היתה לעמוד ביעד הראשי שאותו כל ממשלה במדינה חופשית מחוייבת לשאוף לשלמות!!! גם ביעד השני בחשיבותו. גם אם מקריבים כ- 60 חיילים בממוצע בשנה, כואב כמה שיכאב, זה משתלם! כי אם לא נבצע את המלאכה השחורה הזאת, מספר האזרחים ההרוגים יהיה 600 בשנה... נכון, ניתן היה לשפר את הביצועים ונעזוב לרגע את האשמים על-פני 20 שנה... אל תשכח! יתכן גם שהשיפורים לא היו מצליחים... במיוחד ה"שיפורים" שאותם הציע השמאל המדיני הישראלי, כניעה ומסירת הגולן לסורים, בתקווה שזה מה שיבטיח את שלומם ובטחונם של תושבי צפון המדינה... נכון, צריך לבטל את כל הפתורים למיניהם,כולל השירות הלאומי!!! צריך להיות צבא אחד שמצוות את המתגיסים על-פי שיקוליו הוא. אל תדאג, זה יהיה!!! אני סבור שישנו סיכוי לא מבוטל שנתניהו יסחוף את הליכוד לניצחון גדול שיאפשר הקמת קואליציה ללא חרדים/דתיים/פלשתינים. אהוד ברק יכל לעשות את זה!!! במקום שס´ לקחת את הליכוד (עפ"י דרישת הקהל) ואז לגייס את כו-לם!!! אבל היו לו אינטרסים אחרים...בסוף יצא קרח מכאן ומכאן. על כל מקרה, אמליץ לאחד הח"כים מהימין לבקש דיון בכנסת בעניין אי גיוסם של הפלשתינים בישראל, באותו הדיון גם אתה תקבל תשובה לשאלה: האם הפלשתינים בישראל מוכנים להלחם מול האוייב, להבדיל מערביי ישראל שאכן כך נוהגים. אם אינך יודע את התשובה מראש, אז מוטב שתוציא את ראש בת היענה מהחור באדמה... דרך אגב, פלשתינים יש לגרש כי הם לא ישראלים ומשתייכים ותומכים באוייב. את היתר שלא מוכנים לשרת, אין לגרש, אלא למנוע מהם להשתתף בתהליך קבלת ההחלטות ולחייב אותם בתשלום כופר שיפצה על השתמטותם. לא נגרש ערבים כי הם ערבים!!! נטרנספר פלשתינים! לא משנה מהי דתם, פרט לפלשתינים יהודים כי הם יוצאי דופן מכח חוק השבות, חוק שגם בו צריך לערוך שיפוצים נרחבים. כאשר ידעו המועמדים לטרנספר כי אלו שלא יטרנספרו את עצמם מרצון, לא יזכו לפיצויים, לא יהיו מיליון...אפילו לא אלף. על כל מקרה ציינתי מפורשות כי פעולה שכזאת תסייע לשוק העבודה בישראל ותהיה פרנסה למאבטחים ונהגי אוטובוס. אגד למשל, מסיעה יותר ממיליון אזרחים ביום... אז יקח יומיים שלוש! העיקר בלי יריות. עלות מבצע הפינוי יתקזז מול כספי הפיצויים הנחסכים. אתה יודע? 400 אלף ישראלים יכולים גם הם לעשות בלאגן... לא טענתי כי לא יהיו מכאובים בתהליך הטרנספר, אבל מהם מכאובי השלום מול ייסורי המלחמה? הטרנספר יביא שלום ואז נתרווח בכורסה. לך לאמריקאים והם יתנו לך שיעור באמצעים שבהם משיגים מטרות. אם נלחם כמוהם בטרור, המטרה תושג ועוד איך תושג!!! אנחנו לא פחות טובים מהם, אם רק נרצה.

אלי.

New member
נכשלת.

כי מיד אחרי גירוש לתוניס צה"ל היה צריך לעוף משם, ולחסוך את הכאוס. גם אם המצב מלפני המלחמה היה נמשך גם אחרי גירוש אש"פ (מה שלא היה סביר), הרי לא היית מדגדג אפילו את מספר הקורבנות שנפלו על אדמת לבנון. לא, לא צריך לוותר על השירות הלאומי - הוא מאפשר לעשות עבודה "אזרחית", תומכת-קהילה או תומכת-צבא. טענתי מהעבר עומדת בעינה - לפעמים מישהו בשירות לאומי עושה עבודה שחמישה ג´ובניקים יחד לא עושים. למה לבטל דבר טוב ? אני מבין שאתה מוכן להרוס את המדינה בכדי לא לאפשר לערבים דרך להשתתף בנטל, אבל גם להרס עצמי צריך שיהיה גבול ... את מה שיעשה נתניהו נשאיר לנתניהו ולשרה. עפ"י הסקר הכללי האחרון שאני מכיר, מי שיבחר לראשות הליכוד (29 מנדטים) לא יוכל להקים ממשלה ללא החרדים. נסה למצוא דרך מילוט פחות אוטופית לטענותיך. את ה´דיונים´ שתבקש אני מחכה לראות, ובינתיים אני מגחך לי בצד
כתבת "פלשתינים יש לגרש כי הם לא ישראלים ומשתייכים ותומכים באוייב". חייב לציין שאפילו גבלס לא היה מנסח זאת טוב יותר: גם שקר (הם לא ישראלים), גם הכללה, וגם גזענות. אתה הולך ומשתפר ... הלאה: אתה תפצה את אלה שתטרנספר, וחושב שישארו ´אולי אלף´ שלא יסכימו להיות מגורשים. מעניין. אצלך כנראה לא רק הראש באדמה. ישראל מבקשת סיוע נוסף מארה"ב, וזו אינה נותנת. אחרי קבלת רעיון הטרנספר, גם הסיוע הבסיסי שקיים לא יהיה. אבל אתה תפצה ... נו, אשרי החולם. גם האלף שאתה חולם עליהם הם משאלת לב - גם אם אלף יסכימו לעקור - גם להם, כאמור, לא יהיה לך כסף לפיצויים. בודאי לא כשעל כל דולר שלך בתמורה לעקירה, מובטחים להם 10 דולר להישארות. בקיצור - אנחנו עדיין עם מיליון איש שסותמים את המדינה - מה עושים, בלי "טיפת דם" ו"בלי יריה אחת" ? ונכון - 200,000 ישראלים יכולים לעשות מהומות - אבל תוריד 150,000 שהלכו רק לצורך רמת חיים ויתפנו מרצון, ונשארת עם 50,000, שנשארים לעשות מהומות מעבר לגבול, אצל רג´וב. שיהיה להם לבריאות. הלכתי לאמריקאים: הם ניסו להפיל את סדאם ב-1990, והוא עדיין שולט. עכשיו הם מנסים שוב, אבל העולם כבר לא מאמין להם, וגם הקונגרס רוצה להבין איך בדיוק תסתיים המלחמה (יכול להיות שבעקבות לבנון
). הם התקפלו בקוריאה, והתקפלו בוייטנם. באפגניסטן הם החליפו שלטון מושחת בשלטון מושחת לא פחות, ובין-לאדן ? כרגיל, מסתתר איפשהו. אז למדתי, הבנתי שאני כנראה פועל נכון - וחזרתי.

resh0

New member
נכשלתי? נכשלנו!!!

הכשלון הוא לא פרטי שלי, הוא כשלונה של המדינה. זכותך להביע את עמדתך על-כך שאילו היינו נסוגים מלבנון לאחר גירושו של אש"ף, היתה התועלת רבה מהנזק. אבל שכותי גם להאמין כי אלו שקיבלו החלטה להשאר, למרות שרצו לצאת, היו להם סיבות טובות. אחת הסיבות יכולים לגזור ממבחן התוצאה: למרות שהיתנו בלבנון, הצליח הטרור להרים ראש!!! אז כמה היה מרים את ראשו אילו לא היינו נשארים שם?? אל תנסה להיות חכם לאחר מעשה, כי חכמים יש הרבה ולכל אחד ההגיון שלו. יש לי גם חדשות בשבילך: לדעתי ה"מעשה" לא נגמר! נצטרך במוקדם או במאוחר להכנס לשם שוב כדי לתקן את מחדלו של אהוד ברק. ככל שניכנס מאוחר יותר, כך מספר הקורבנות שלנו יהיה רב יותר. ואם לא ניכנס, נצטרך להתעסק בלהכניס אזרחים לתוך קברים... שרות לאומי הינו ההפך המוחלט משיוויון שמתחייב בדמוקרטיה. לא יעלה על הדעת שאדם במדינה דמוקרטית יזכה להתחמק משרות מבצעי בגלל השתיכותו האתנית או אחרת. צה"ל הינו גוף שיש בו כדי לאחד את כולנו לתוך סיר אחד!!! בגיל 18 מגיעים אליו כו-לם! עשירים, עניים, מרמת אביב ומשכונת התקווה, ערבים, חרדים, דתיים, עולים, נשים, גברים, הומואים, לסביות... כו-לם שווים!!!! צה"ל יצוות את המתגייסים על-פי שיקוליו הוא ללא הבדל דת/גזע/מין. לא צריך נח"ל חרדי, שירות לאומי ועוד מסגרות למיניהם... כל מתגייס לצה"ל יצטרך לדעת כי רוב הסיכויים שהוא ישמש כחייל קרבי שיצטרך להלחם כנגד אויבי המדינה והבטחת בטחונם של אזרחי המדינה. מי שלא ירצה לקחת סיכון (ללא הבדל דת/גזע/מין) שלא יתגייס!!!! מי שמרצונו ייסרב להתגייס, תמנע ממנו הזכות לבחור ולהבחר ויידרש ממנו תשלום מס חודשי שיפצה על השתמטותו/ה משרות סדיר ומילואים. במתכוון התחמקת מלהתייחס לעובדה כי אהוד ברק אכן יכל לגייס את כו-לם!! אבל היו לו קדימויות אחרות... כמה אומלל! על כל מקרה: השמאל הקיצוני (מר"צ + פלשתינים) מוערך בכ- 20 מנדטים. החרדים + דתיים מוערכים ב 20 מנדטים נוספים. רק טימטום שלנו ימנע את גיוסם של כו-לם!!!! הרשימות לכנסת יצטרכו לקבל את הכרעתו המדינית של הבוחר ולהציע את שרותיהן לקואליציה למען תיקונם של מחדלים הקשורים לחברה. לא טענתי שיש לגרש את כל הפלשתינים! טענתי שיש לשלול מהם את הזכות לבחור ולהבחר וששהותם בארץ תבחן מבחינה בטחונית בלבד! אם אתה סבור שיש כמיליון "מקרים בטחוניים", משמע שאתה מודע ל"איכות החומר". את "החומר" הזה אנחנו נטרנספר!!! אני מעריך כי עם הזמן, היתר יסכימו להתפנות מרצון, במיוחד כאשר הם יודעים כי כאשר ישראל תציע להם דולר, הם יקבלו אותו! כאשר גורמים ערבים יציעו 10 דולר, לא בטוח יקבלו אותם... באמצעות הערכות נכונה, ניתן לסיים את הטרנספר תוך שבוע מרגע ההחלטה. אז באמת שנצטרך להרבה פחות סיוע מארה"ב, כי הרי ישרור שלום!!!! כל שנצטרך זה שהמאבטחים המצויים היום בכל 2 מ"ר במדינה, יהיו מסביב לגדרות. אם הזמן כו-לם יראו את מציאות השלום וארה"ב תוכל להשקיע דולרים בכלכלתה במקום להשקיע בישראל. ירידת שפיכות הדמים לאפס תתקבל בברכה בכל כלי תקשורת אפשרי!!! כפי שאף אחד לא בא בשאלות: "כיצד תסתיים המלחמה בפשיעה", כך אין לשאול שאלות בסגנון: "כיצד תסתיים המלחמה בטרור". המלחמה בטרור הינה לחימה בלתי פוסקת!!! כל יום שעובר ללא לחימה, הוא יום בו הטרור נערך ומבצע את זממו. במלחמה כנגד הטרור ישנן עליות ומורדות. העליות מתבטאות במניעה, הירידות מתבטאות בחללים. אם המורדות הן אלו שיגרמו לנו להפסיק להלחם בטרור, כי אז מטרתם של הטרוריסטים תושג!! ואז הטרור יגדל ויגדל ויגדל... מתאים לך??? כרגע נכנס כוח חדש במלחמה כנגד הטרור, כוח חזק ושמו ארה"ב. מדינה שיודעת היטב מיהם ראשי המאפיה... נראה לי שאנו צפויים לגל של עליות במלחמה כנגד הטרור ונותני החסות לטרור.

אלי.

New member
בודאי שזה לא ממש אתה.

אבל מכיון שאתה לוקח את הצד ´ההוא´ במלחמה בויכוח בינינו - אז אתה נכשלת. הטרור הרים ראש לא למרות שהותנו בלבנון, אלא בגלל שהייתנו שם. איפה נולדו הטרור ומלחמת הגרילה בצה"ל, אם לא בלבנון ? אם היינו יוצאים בזמן, יתכן מאד (סבירות מאד גבוהה) שהחיזבאללה לא היה קם בלבנון. החדשות שלך לא מדברות אלי: אני חי את ההווה, ולא את ה´אילו´, ו´אם´. כרגע שקט יחסית בלבנון ומלבנון, ואני ממש לא פוחד מארגון של 500 מחבלים שיעשה לי טרור מעבר לגדר. טרור זה כאן, בתוכנו. ´שרות לאומי´ אינו מוגדר כשוויון, אלא כמתן הזדמנות לכל אחד לתרום איפה שצריך, ובהתאם ליכולתו. ´שרות לאומי´ הוא אפילו דבר מבורך, כשמכירים מהו חומר ה´נגדים´ הרווח בצה"ל. השמדה של דבר שטוב לך בכדי לנטרל את מי ששנוא עליך זה טוב למתאבדי החמאס והג´יהאד. אנחנו קצת יותר נאורים מהם. יוקם גוף אחד שיהיה אחראי גם על השרות הלאומי וגם על צה"ל, וכל אחד יעבוד במה שהוא יכול וטוב בו. לא במתכוון ולא שלא במתכוון התעלמתי מברק - הוא פשוט לא שווה התייחסות, בעניין הכפיה הדתית. לגביו, אני מסכים אתך בכל מילה. אני מסכים אתך (שמע, זה מתחיל להדאיג
) גם בעוד עניין - הרשימות הסקטוריאליות יצטרכו להצמד לאחת המפלגות הגדולות. למי יצמדו ? כל אחת תחליט לעצמה. לגבי הגירוש מול שלילת אזרחות - זה באמת משנה ? הרי המטרה הסופית המוצהרת שלך היא שהם לא יהיו פה, אז מה פתאום אתה מתחסד ? תשלול אזרחות, תאפה פיצה, תטגן חביתה - המוטו הגזעני ברור. וכן, אני סבור שכל ה-1,000,000 יהיו מספיק בוגרים (שלא כמונו, כנגד הכפיה הדתית), ויצאו לחסום ולסתום כששוללים את אזרחותם - והם לא יהיו לבד. אדם צריך להיות נמושה אמיתית בכדי לשבת בבית ולא לעשות כלום כששוללים את אזרחותו. את 10 הדולרים הם יקבלו גם יקבלו, ואני מבטיח לך שזה יבוא בדיוק מאותו ארנק שהיום ישראל מקבלת ממנו כסף - ארה"ב תומכת תמיד במתנגדי השלטון, כשמדובר בשלטון טרור. ואחרון - גם אני בונה על ארה"ב לפתרון הסכסוך, אבל ממש ממש לא בכיוון שאתה בונה עליה, ובחודש האחרון היא הפתיעה אפילו אותי בהחלטותיה.

resh0

New member
והפשע "נולד" בגלל המשטרה...

כידוע, החזבאללה היה לפני שנכנסנו ללבנון. היו מלחמות עקובות מדם בין עמל לחזבאללה. במקביל היתה מלחמת עיראק איראן, זאת היתה תקופת הפריחה של מדינת ישראל!!! בעוד איראן היתה עסוקה מול איראן, היא לא הטילה את מלוא משקלה בתמיכה בחיזבאללה וכך יצאו עמל כמנצחים. עמל והפתח התפנו למלחמה כנגד ישראל וישראל הבריחה אותם מלבנון. החזבאללה היה אז קטן, אבל אם סיומה של מלחמת עיראק איראן, החלה הזרמת הכספים וגיוס האנשים. מי שנראה לו שלולא שהייתנו שם לא היה מתפתח החזבאללה, לדעתי טועה ומטעה. אין דבר כזה "שקט יחסי" כאשר מדובר בבטחונם של אנשים. יש או "שקט" או "אי שקט". אני לא מתאר לעצמי מצב בו נורות קטיושות אל וושינגטון פעם בחודש והנשיא יוצא לו בהצהרה כי אין טעם לפעול כי הרי מדובר ב"שקט יחסי"... חסל סדר הקישקושים!!! בצפון אין שקט ומידת אי השקט תעלה בהתמדה. בדיוק כפי שארע אחרי מבצע ליטני. זה לא תלוי בנו!!! זה תלוי בייצר הפונדמנטליסטי האיסלאמי שאינו יכול להתקיים ללא קורטוב של טרור. אם כבר שיוויון בשרות צבאי, מדוע שכל אחד לא יוכל לשרת במסגרת שירות לאומי??? היעלה על הדעת כי המבדיל בין אחד שמחייבים אותו לשרות סדיר רגיל לבין אחד שלא, יהיה תלוי במוצאו האתני?? במדינה דמוקרטית חייבות להיות זכויות וחובות האזרחים עפ"י קריטריונים שיוויוניים, ללא הבדל דת/גזע/מין. לא יעלה על הדעת שיהיו אזרחים שיסכנו את נפשם בהגנת המדינה ובמקביל אליהם יהיו אחרים שיתחמקו בגלל מוצאם האתני... לדעתי זאת גזענות!!! אלו יחיו כולם, אלו חלקם יצטרך לשלם בדם... חומר הנגדים בצה"ל הוא מצויין! אל תלכלך ואל תכליל. לא התכוונתי שהמפלגות הסקטוריאליות תצטרפנה, אלא התכוונתי ש 2 המפלגות הגדולות וגם המפלגות הסקטורייליות יצטרכו לשתף פעולה!! בתחום המדיני הציבור יגיד את שלו בבחירות ויש לקבל את הכרעתו, בייתר התחומים אין כמעט הבדלים וניתן יחד לעשות פלאים! אסור לחזור על הטעות שאותה עשה ברק. המטרה שלי היא להביא שלום לאזרחי ישראל. שלום שיושג אך ורק אם נפרד מהפלשתינים לשלום. מי מהפלשתינים שירצה להשאר בתנאים של תושב ארעי, בבקשה! מי מהפלשתינים שירצה לקחת את כספי הפיצויים, בבקשה! מי שישתולל, יישאר בלי זה ובלי זה!!!! בסופו של תהליך יישארו כאן פלשתינים שלווים בלבד ואינני פוסל שבמסגרת תיקון חוק השבות הגזעני, יקבעו קריטריונים שיאפשרו להם ביום מין הימים להיות אזרחים מלאים. לא רוצה לראות יותר ח"כים עוכרי ישראל, לא רוצה לראות מארגני התפרעויות של פלשתינים מול המשטרה, לא רוצה לשמוע עוד על ערים שהמשטרה מפחדת להכנס אליהן...כל זה לא יהיה יותר!!! לדעתי זה ביא למצב של שלום אמיתי ואם אכן כך יקרה, אז אני גזען גאה. לא הבנתי את ההפתעה שבהחלטות ארה"ב. שום דבר לא השתנה!!! טאנט ואח"כ מיצ´ל. הפסקה מוחלטת של הטרור, תקופת צינון, צעדים בוני אמון, מו"ם מדיני. טוב שהפלשתינים כופפו רק את השמאל המדיני הישראלי ולא גם את האמריקאים...

אלי.

New member
לפעמים זה יתכן.

היום נעצר שוטר ששידל אשה לעבוד בזנות. הכל יתכן. השיעים ה´איראנים´ הגיעו ללבנון מיד אחרי צה"ל. החיזבאללה הוקם מתוכם ב-1984. אין ספק שלמען המטרה הנעלה הזו היינו חייבים להקריב חיילים. בודאי שיש דבר כזה "שקט יחסי" - זה בדיוק מה שיש בצפון ביחס למה שהיה קודם. כמובן שגם את החלק הקטן של מה שקורה לא צריך לקבל, אבל מצד שני גם כשטיילת בלבנון לא "קיבלת" את הפיגועים, ונלחמת בחיזבאללה. אז מה ? לא נהרגו 25 חיילים בשנה ? האם שווה להקריב את הכמות הזו ולהשאר בלבנון רק בכדי להרגיש צודק ? הקריטריונים להצבה ב´שירות לאומי´ שונים ומגוונים. מבחינתי אין שום מניעה שישראלי-פלשתינאי ישרת בצה"ל, ואין שום מניעה שיהודי ישרת ב´שירות לאומי´. הכל לפי נתונים. החיילים הישראלים-פלשתינאים פשוט לא יוצבו בגזרת הרשות, אלא בגזרות אחרות. אם לא מתאים לך, אתה מוזמן להציב אותם בשירות לאומי´. לבחירתך. לגבי חומר הנגדים בצה"ל: צה"ל הוא לא מערכת פתוחה, אלא מערכת היררכית נוקשה, עם ´חוקים´ מתקופת האבן, שבהם אתה מקבל דרגה על פי פז"מ גם אם אתה שווה לתחת. גם רמת השכר שם אינה מזהירה, בלשון המעטה. יוצא מזה דבר מאד פשוט - מי שיודע שאף אחד לא יסתכל עליו באזרחות - נשאר והופך עם הזמן לנגד. היתר יוצאים לשוק החופשי. בסיכומו של דבר, יוצא שרוב רובם של הנגדים בצה"ל לא שווים את עלות הארוחות שצה"ל מספק להם. אין כאן הכללה - אמרתי רוב, לא אמרתי כולם. אתה מציע ששתי המפלגות הגדולות יחברו אחת לשניה, ואליהן יצטרפו הסקטוריאליות. בעקבות ההצעה הזו מה שיקרה זה שבתחום המדיני המפלגות הגדולות לא יצליחו להגיע לעמק השווה, המדיניות תהיה משהו באמצע, והסקטוריאליות ימצצו את הדם והכסף. מעניין - לא סיפרת לי שהפכת להיות ´פריק´ של הממשלה המכהנת ... עדיין לא ענית לי - מה תעשה עם 1,000,000 אזרחים שסותמים את המדינה - איך תפנה אותם, ועם איזה כוחות בדיוק ? התיאוריה שלך ברורה לי לחלוטין - אבל בכל זאת אני חושב שהגיע הזמן שתתעמת גם עם המציאות. קדימה. ההפתעה שלי ממדיניות ארה"ב מקורה בזניחת הקו של הטלת וטו על כל החלטה שמתפרשת כ´אנטי ישראלית´, והתקרבות מרשימה לקו האירופי. מבחינתי, ארה"ב התחילה להבין שלפעמים ישראל היא נטל, וטוב שיש את סעודיה כשצריך. זה לא רע, וזה יכול להיות מעניין בהמשך. והפלשתינאים לא כופפו את השמאל - להזכירך, השמאל נמוג. בכל זאת, משהו רע קורה, והימין פורש מהממשלה. אז את מי כופפו ?

resh0

New member
אי בשקט יילך ויגבר... ואז??

ואז זה כבר לא יהיה 25 , זה יהיה 250 !!! ובנוסף, בדלל אוזלת היד של כוחות הביטחון בהנחיית ממשלת ישראל, יתחילו גם לעזוב את השטח. ואז יגידו "חכמי השמאל": "מה אתם מתפלאים? הם צודקים!!! הם "רק" רוצים שישראל תמסור לסוריה את רמת הגולן. הדרך להפסיק את הפיגועים של החיזבאללה היא דרך מדינית בלבד, דרך הכניעה בלבד..." מה שמרגיע אותי היא העובדה שאני מאמין שאז מידת השפעתם של "חכמי השמאל" תהיה קטנה ושולית. טבעו של הטרור הוא שהוא גודל ככל שלא מטפלים בו!! הוא יכאיב לך עוד ועוד עד שיצליח לממש את מטרותיו. במילים אחרות: הטרור יימשך ויתגבר, עד שנחסלו אותו, או עד שייחסל אותנו! ארבע אפשרויות: 1. כניעה לתכתיבי הטרור. 2. חיסול של הטרור "ללא רחמים". 3. השלמה עם הטרור המתגבר, ללא תגובה. 4. לחכות ליום שהטרור ייחסל אותנו. בחר אחת מהדרכים. אם יש לך דרך אפשרית אחרת, אז אל תתביש ותציג אותה. בעניין הגיוס: מה זה "נתונים"?? האם כוונתך היא נתונים להשתיכות אתנית ו/או פוליטית? מה הקישקוש הזה??? גוף מסודר במדינה דמוקרטית פועל אך ורק על-פי קריטריונים וחלילה שיהיו מבוססים על הבדלי דת/גזע/מין. ערבי, חרדי, או כל תוצר מיגזרי אחר שאינו מוכן לקחת סיכון כי צהל יצוות אותו למאמץ פעיל להבטחת שלומם של אזרחי ישראל ומיגור אויביה, שלא יתגייס!!! זוהי בחירתו/ה הוא/היא. עם אחד - גיוס אחד!!! מי שצה"ל יקבע עבורו כי שרותו הצבאי יסתכם בלסייע לילדים לחצות מעבר חצייה, יעשה זאת בגאווה. מי שצה"ל יקבע עבורו להיות לוחם ו/או לאבטח מתקנים, יעשה זאת בגאווה. נסיים את הגזענות בתחום הגיוס!!! זאת היא משימה עליונה בחשיבותה. בצה"ל הנגדים והקצינים בקבע לא מקודמים עפ"י וותק. כיום אם אין לנגד/קצין תקן, הוא לא מקודם בדרגה ובשכר. על תקן שמתפנה מתמודדים (בד"כ מדי קיץ) כמה קצינים/נגדים וכמובן שהטובים יותר הם אלו שזוכים בתקן ובדרגה. הלוואי שניהול רשויות המדינה היה מתבצע ביעילות כפי שמבוצע בצה"ל!!! אין לך מושג מה שקורה בצה"ל! אין לך מושג על מערך כח האדם בצה"ל! אתה מלכלך על אנשים שעושים ימים כלילות למען בטחונך ובטחון ילדיך! נראה לי שמזמן אתה לא עושה מילואים, או משתמט ממילואים! תשלח לי במסר את הפרטים האישיים שלך ואארגן לך במיידית "סיור הכרות עם הצבא שאינך מכיר". 2 המפלגות הגדולות תהיינה ליכוד ומר"צ. אני מצפה מהמפלגות החילוניות שהציבור לא הביע את אמונו בדרכם המדינית, להצטרף לקואליציה מתוך השלמה עם רצון הציבור!!! אם למשל מחנה הימין יזכה לרוב גדול בבחירות הקרובות, על מפלגות השמאל החילוניות להצטרף לקואליציה תוך ויתור על עמדותיהן המדיניות, לטובת השגים בתחומים החברתיים. אותם הדברים נכונים גם אם למשל מחנה השמאל יזכה לרוב גדול. דרך ה"אמצע" המדינית הננקטת היום, הוכחה ככישלון. נדרשת הכרעה! כפי שאמרתי בהודעתי הקודמת, לא כולם צפויים לגירוש. מי שידוע לכוחות הביטחון כאזרח שלו, יוכל להשאר כאן בתנאים של תושב ארעי. מי מהם שיילך להפגין ללא אישור המשטרה, משמעותו היא כי הוא מפסיק להיות שלו, המשמעות היא יניתן לגרשו. נראה לך שאלו יקחו סיכון??? ואם יקחו סיכון, אז תוך יומיים שלושה יהיו הם באוטובוסים בדרכם לביתם החדש ללא פיצויים. אני יודע שזה לא יהיה קל ושיהיו בזה הרבה כאבים, אבל מה הם כאבי השלום מול ייסורי המלחמה? מבחן התוצאה יראה כי בישראל יישארו פלשתינים שלוים בלבד!!! היתר יהיו מאחרי הגדרות. תהיה יציבות בטחונית מיידית והמבצע יוכתר בהצלחה. סוף סוף נצליח להביא שלום! האמריקאים לא כל הזמן הטילו וטו אוטומאטי ובעצם החלטות האו"ם בנושאים טריטורייליים מענייננת אולי את סבתא של סבתא שלי שנאכלה ע"י התולעים. מדיניות ארה"ב לא השתנה באופן מעשי והיא עומדת על טאנט, מיצ´ל והבנה כי עתיד הסיכסוך הטריטריילי (הגבול הסופי) ייקבע במסגרת הסכם מדיני בהסכמה בין הצדדים. בהחלט שהטרור כופף אותנו וזה התחיל לפני כ 8 שנים! אחרי שנעיף את ממשלת הכלום הזאת, אתה תראה שיהיה בישראל כוח פוליטי שיצדד בחיסול הטרור, כמו שצריך!!! אני אופטימי!! אותי הטרור לא יצליח לכופף.

הרטוב

New member
אתה עושה אנלוגיה בין הצבא הבריטי

לצה"ל? מה הקשר בין המצב שם לפה? לאלוהים הפתרונים. ויכול להיות שראשי הצבא הבריטי יודעים על מה הם מדברים כי הם לא נלחמים נגד טירור מקומי. ובכלל נראה לי שאתה נמנה גם כן על הפתיים שמאמינים שהולכת להיות מתקפה אמריקאית בריטית בעיראק? אם ארה"ב הייתה באמת ובתמים רוצה להלחם בטירור העולמי היא הייתה מתחילה כאן בעראפת ומבקשת יפה יפה מישראל לחסל אותו ואת הרשות הפלשתינית. אבל ארה"ב רוצה להקים את המדינה הפלשתינית הטירוריסטית הזאת לצד ישראל כדי לקדם את האינורסים הכלכליים שלה במזרח התיכון.

אלי.

New member
האנלוגיה היא בין בכירי הצבא הבריטי

ובכירי צה"ל, בלי קשר למה שעומד מולם. בכ"ז שים לב על מה אנחנו מדברים - בריטניה הולכת להפגיז מהאוויר את עיראק, ואולי להוריד שניים וחצי חיילי רגלים למשימות קומנדו, כמו באפגניסטן. מהסד"כ הזה יכולה לצאת תבוסה ? לא. אבל, בכ"ז מוצאים ראשי הצבא לנכון להציף את הבעיות שיכולות לקרות, וזה אפילו מתפרסם בכל העולם. אצלנו זה יכול לקרות, הנס הזה ? לא. אצלנו לא מפקפקים בכלום, וצה"ל הרי ערוך לכל משימה, קטנה כגדולה. הרמטכ"ל אולי מבין מה רוצים ממנו (אולי), אבל בסופו של עניין, ברמה התחתונה, יושב החיל על הספה בבית הערבי ומצהיר קבל עם ועולם שהוא לא מבין מה הוא עושה כאן.

הרטוב

New member
לחייל קוראים אור יניב

והוא גר בירושלים 2 קמ´ מבית ג´אללה,התמונות צולמו בבית ג´אללה והבחור ידוע כשמאלני מחוק. לפני צילום הכתבה חיפשו כתבי הערוץ חייל שמאלן וכמובן מצאו אותו, כל הכתבה הזאת הייתה מבויימת באחריות. כבר בליל שיש מיד עם סיום שידור הכתבה התחלתי להריץ טלפונים כי היה לי ברור שמשהו מסריח מאוד קשור לחייל הזה ולכתבה הזאת. זאת עיתונאות מחדל המכוונת להעביר מסרים שיקריים לעם ישראל על מנת להחליש אותו במאבק על עצמאותו,זאת עיתונאות תעמולה מבויימת עד לפרט האחרון. הנה אתה במודע או שלא במודע משתמש בחומר הזה בנושא שלא קשור בכלל לאשכול הנחמד ששירשרת פה.

nightbird

New member
לרוב המכריע של החיילים

אין שום בעיה מוסרית או עקרונית עם מה שהם עושים. אלו העובדות.

אלי.

New member
בסדר, אתן דוגמא שאינה פוליטית:

האם ברור לנו שהחיילים בעין-עריק ידעו בדיוק לצורך מה הם מונחים שם ?

aaa123

Member
ממתי ראשי הצבא מבינים בחשיבות

של מטרות מדיניות? אני חושב שזה התפקיד של המדינאים ולא של אנשי הצבא. משימתו של צה"ל היא לשמור על קיומה של מדינת ישראל. טוב שאין לנו גנרל שאומר שצהל עלול להכשל במשימה זאת כי גם אם יש סכנה שלא נצליח במשימה זאת עדיין לנסות להצליח זה הרע במיעוטו. מה אתה מציע שנגיד שאנחנו חלשים מדי כדי להגן על עצמנו ונברח לחוץ לארץ?

אלי.

New member
אתה צודק.

הם לא צריכים להתערב במטרות מדיניות, אבל הם כן צריכים להתריע על כך שתכנון מסויים יגבה מחיר גבוה, או אפילו יכשל. הצבא לא מורכב מרובוטים, אלא מאנשים כמוני וכמוך, וחובה שתהיה להם דעה מקצועית בתחום עיסוקם, שאותה יוכלו להביע (רק ברמות הגבוהות, כמובן).

למעלה