זה נורמאלי?

Ima Adama

New member
הבטחתי לספר על "ברירת המחדל"

אם אשפוט (וזה לא ממש מדד...) על פי היממה האחרונה הלוואי שכל ברירות המחדל היו כל כך מוצלחות, לא באופוריה בכלל ולא מתרגשת, אבל עברנו ערב, לילה ויום מעניינים ונעימים יחד. בהם מצאתי דברים שאמורים להעיד מבחינתי על שינוי בגישה ומעבר לזה ראיתי שהוא על הכייפאק, בדיוק הדברים שבזמנו גרמו לי לאהוב ולהעריך אותו. אהבתי במיוחד את מידת הפתיחות שלו לנושא שהיה מאוד מאוד רחוק ממנו וקרוב מאוד אליי, עד כדי כך שמעט מאוד אנשים אני יכולה לשוחח איתם על זה, מדובר באהבה גדולה שלי שקשורה לתחום העיסוק שלי ומה יכול להיות יותר כייף מבין זוג שיכול להבין על מה אתה מדבר, דבר שנעדר ביחסים שלנו. אז מציעה לבינתיים לא לחשוש מ"ברירות מחדל" לעתים הן עשויות הברירות הטובות ביותר. תחזיקו אצבעות:) ושבת שלום לכל האנשים הנחמדים כאן שכתבו והתיחסו באיכפתיות. שוב תודה.

מריר כעסן פסימי בקורתי

לא, לא קל לחיות עם אדם כזה. איזה סוג של אהבה הוא נותן לך? אהבה שבסיסה בטחון, נאמנות, יציבות יחד עם המוןןןןן שליטה. את מסוגלת לחיות עם כל כך הרבה נגטיביות? אני לא!!! ענת

Ima Adama

New member
לכן התגרשתי.

הוא בינתיים מראה סימנים שחל בו שינוי כלשהו. אני מבחינתי לא לוקחת כל סיכון, כי אנחנו היום בנקודה אחרת, כל אחד בטריטוריה שלו וצועדים יחד במינון שאנחנו בוחרים ויכולים לשגת בכל רגע נתון כאילו לא קרה כלום. הילדים לא בתמונה.

חזקוש

New member
מכיר מקרוב סיפור דומה,

חלק מהפרטים זהים וחלקם שונה. הזהה הוא שלאחר תקופה נוכחה האישה כי טעתה וכי בחוץ לא תמצא בן זוג העולה בתכונותיו על זה שהיה למרות חסרונותיו הידועים. לא תמצא חברות ונאמנות כפי שהיתה . אלא שבמקרה זה בן הזוג מלכתחילה לא נאבק נגד רצונה להפרד ,ההפך. וגם לא שש לשוב לזרעות אותה אישה (בלשון המעטה). תחושותייך הן נורמליות לטעמי ולמזלך את זוכה ליחס חיובי אצל גרושך. להצלחת המהלך שרושה שותפות אמיתית של שניכם. לדעת לקבל את הזולת כפי שהוא ולשנות בעמך בתוכך כדי לקבל זאת. וזה לא ויתור אלא חוכמה.

Ima Adama

New member
תראה, עקב האכילס שלי

בתקופת נישואינו, כמה שאני ויתרתי והבלגתי כך הוא השתלט יותר ולא מתוך זדון, אלא תחושה שלו שרק הוא יודע תמיד הכי טוב והכי נכון וכל האחרים טועים. היום הוא כבר מבין, ואגב זו בדיוק אותה תכונה שהניעה אותו לא לוותר עליי כשביקשתי להתגרש ונאבק בי כמעט בכל דרך, לכן אני עדיין ברתיעה כלשהי אבל יודעת ומעריכה את שאר תכונותיו הטובות. היום אני אדם יותר מודע לעצמו, עצמאית לחלוטין והילדים כבר גדולים אז המניעים שלי לוותר "יותר מידי" כפי שעשיתי בעבר כבר לא קיימים.

חזקוש

New member
השוני הנוסף

במקרה שאני מכיר הגבר הוא היה הותרן , לגבי עצמו, צרכיו והתפתחותו . הזוגיות התפוצצה על אירוע זניח מכוון שהחליט שהוא שחדל לותר אוטומטית. מה שעזר לו להגיע להחלטה היא העובדה שהילדים גדלו. אצלך , התמונה שאת מציירת היא תמונה של זוגיות היוצרת דיכוי מסויים ושיפוטיות מתמדת המביאה לחץ על צד אחד. קשה לחיות לאורך זמן עם חוסר הערכה וכבוד . השאלה האם בזאת הוא החכים כמוך? האם הוא יכול לקבל אותך כמו שאת ולא להיות שיפוטי? אם כן אז יש סיכוי שתחזיקי מעמד בזוגיות החדשה. מכוון שאת זקוקה כמו כ"א לפרגון מחמאות שיתוף וגישה חיובית,אולי הוא זקוק לפגישות ייעוץ לבחינת דרכי התנהגותו עם הזולת. חזקי

Ima Adama

New member
כרגע?

הוא כמעט יוצא מגידרו בכל צעד כדי להראות לי שהוא השתנה, הוא מודע יותר לעצמו ולתכונות השליליות שלו שלא מטיבות איתו ועם הסובבים אותו. ברור לי שיש לו בעיה, הוא מאוד מעריך אותי מחד אבל הצורך שלו בביקורת הוא חלק מהנשימה שלו, אז מקווה שמה שעברנו יעזור לו להבחין בין עיקר לטפל ולבחור דרך בריאה יותר. ונכון מבחינתי כבר לא ראיתי כלום, רציתי רק להפסיק את הלחץ כפי שהטבת לנסח. הסיבה שזה החזיק כל כך הרבה שנים היא שאני הייתי סבלנית מידיי והוא העריך ואהב אותי בצד הביקורת... אז כניראה כל הזמן "ריכך" את התחושות אצלי...

המממ.. מכחכחת בגרוני../images/Emo79.gif

אומר לך שניים שלושה דברים חשובים (לי בכל אופן). א! א גדול מאוד! טעות לחשוב שלא תמצאי בחור איכותי (כמו שהיה לך או לא...)רק מכל החשיבה הזו לא תמצאי. חבל חבל שאת חושבת כך. כי באמת לא תוכלי לראות כך אחד כזה בסביבתך... גברים לא באמתרוצים ליותר מכמה לילות בלונדיניות דקיקות ואני דווקא בלונדיניה (אבל מבטן ומלידה) גם אם כבר לא ממש דקיקה LOL
והחשוב מכל? ארבע שנים חלפו....אולי זה הלבד....
אבל מצאת לך חלקת אלוהים קטנה ומאושרת ליד הים בעיר הגדולה את חסרה ביקורת והטפות מוסר(איזה יופי)...את לא מתנצלת יותר לא מבליגה ולא משחיזהההההההה ולא מסתירההההההה לא "נהנית" מחוסר שביעות רצון שלו ...
דחילאק לא מבלבלים לך את המח יקירתי . עלייך לתת את הדעת כמה פעמים לפני שתסובבי את מחוגי השעון לצד ההפוך... מראה. שמודה שקשה לה אחרי כל ההשגים שצויינו להנל" להסתכל על מה ששמה מאחורי גבה..

Ima Adama

New member
צודקת...

ברור ובטוחה שיש עוד אנשים טובים ואיכותיים, אבל בינינו? במה זה יהיה כרוך כדי שאפגוש אחד כזה?? זה כמו מפעל הפיס בגיל שלי... רוב הזמן הייתי מאוד אופטימית ובטוחה בעצמי וביכולות שלי. חלק מהגברים הפנויים בכלל לא רוצים קשר עמוק, כי יש לרובם את כוס החלב אז למה לקנות את כל הפרה?? הפ רוצים לחשוב רק מה יש להם היום ומספיק להם. חלקם הלא קטן שקוע בדיכאון ברמה כזו או אחרת. חלק שכבר נראה טוב או "יושב" כלכלית או מעמדית... מרגיש שמגיע לו לא פחות מפארה פוסט, מרי קירי וג'אן דארק בעטיפה אחת:) אז מה נישאר לי לעשות עם כל זה?? לא רוצה להישמע יהירה, אבל זמני והאנרגיות שלי יקרות לי בכדי שאשקיע אותם על סיכוי די קטן. מה שגורם לי להסתכל אחורה הוא מידה של ביקורת עצמית לטוב ולרע, וכניראה שהמרחק מהילדים צובטים לי בלב, קצת קשה לי ש"לקחתי" להם את המשפחה. ומה לעשות, אנחנו לא יכולים לקבל הכל בחיים. ובינתיים, אני לא הופכת להיות בת הזוג שלו, אלא נפגשים פעמיים בשבוע, מדברים כל יום ומלבד יושר אני לא מרגישה חייבת לו מאומה. ולהגיד לך את האמת? הלוואי ואצליח לאהוב אותו שוב.

מתולתל

New member
רגע, רגע לא הבנתי

אם את בלונדיניה אמיתית ואם (כדבריך) גברים לא ממש רוצים בלונדיניות ליותר מכמה לילות (ואולי גם כמה ימים). אז איך מסתדרות הבלונדיניות? ?

Ima Adama

New member
את יודעת??

אני לא בטוחה מה יותר חשוב, אהבה או רצון... יש אומרים שאהבה לא מספיק ויש אומרים שבלי אהבה אי אפשר. מה עם הרצון? יכול להיות שאם יש רצון אז יכול להצמיח אהבה? בכל זאת עברו הרבה שנים יחד ומבינים גם בלי מילים וזה מפחיד... ולי יש בעיה - אני אדם שמתשתנה כל הזמן וחייבת עניין כמעט תמידי, לכן בן הזוג חייב במידה כלשהי לפחות לבוא איתי\לידי, כי אחרת מאבדים עניין ועניין לעתים עשוי מאוד לעורר אהבה, הרי אנחנו לא מתאהבים רק בריח וכו'.., אלא באופן שבן אדם מדבר, חושב ואיך שהוא עושה את הדברים בדרכו, קרי, אישיות... לטוב ולרע...:) טוב מספיק זיבלתי המח לערב שקט ונינוח שכזה:)

היי אמא אדמה

אני אמנם פרודה למעלה מחודש ולאחר שהרצתי את הסרט לאחור הבנתי איפה טעיתי. אם הפנמתי לא יודעת. מה שאני מציעה לך לעשות הוא לא להשאר עם ההתלבטויות לבד אלא ללכת לאיש מקצוע שככה יסדר לך את העיניינים בראש ויעזור לך להבין בדיוק מאיזו נקודה את רוצה לחזור אליו ומהן הסיבות. מאחלת לך בהצלחה. אני תמיד בעד שלום בית.

Ima Adama

New member
נידמה לי

שהסיבה שאני רוצה לחזור אליו היא שבמידה כלשהי רואה שאין ממש מציאות בחוץ והוא כן הרע במיעוטו שהוא לא רע. לא תמיד אנחנו יכולים לקבל הכל. יש מקומות אחרים שאני לא מוותרת לעצמי, אבל כאן אני מנסה להיות הגיונית. יתכן ואני טועה. לשמחתי הייתי בטיפול שנתיים ולמדתי לשאול את עצמי את השאלות הנכונות, מקווה שלא איבדתי את הטאצ'..:)

מקפיצים

New member
חושבת הכל בולשיט חוץ מהשאלה

האם את יכולה לשכב איתו או לא? אם כן...יש סיכוי טוב. אם לא, הגוף שלך כבר החליט בשבילך. מקפיצה ...

../images/Emo12.gif זה המבחן היחידי??..

המשיכי לקפוץ, אולי תצא לך תשובה טובה יותר כמו שבד"כ יש לך.. מקווה שביום יום את לא נוהגת לתת לגוף שלך להחליט עבורך...

למעלה