זה מצחיק אותי

ל נ צ ח

New member
על זה נאמר:

*קהלת ג* (יט) כִּי מִקְרֶה בְנֵי הָאָדָם וּמִקְרֶה הַבְּהֵמָה וּמִקְרֶה אֶחָד לָהֶם כְּמוֹת זֶה כֵּן מוֹת זֶה וְרוּחַ אֶחָד לַכֹּל וּמוֹתַר הָאָדָם מִן הַבְּהֵמָה אָיִן כִּי הַכֹּל הָבֶל: (כ) הַכֹּל הוֹלֵךְ אֶל מָקוֹם אֶחָד הַכֹּל הָיָה מִן הֶעָפָר וְהַכֹּל שָׁב אֶל הֶעָפָר: (כא) מִי יוֹדֵעַ רוּחַ בְּנֵי הָאָדָם הָעֹלָה הִיא לְמָעְלָה וְרוּחַ הַבְּהֵמָה הַיֹּרֶדֶת הִיא לְמַטָּה לָאָרֶץ: (כב) וְרָאִיתִי כִּי אֵין טוֹב מֵאֲשֶׁר יִשְׂמַח הָאָדָם בְּמַעֲשָׂיו כִּי הוּא חֶלְקוֹ כִּי מִי יְבִיאֶנּוּ לִרְאוֹת בְּמֶה שֶׁיִּהְיֶה אַחֲרָיו: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
סוס מוכן ליום מלחמה וליהוה התשועה

ספר משלי פרק כא (כח) עד כזבים יאבד ואיש שומע לנצח ידבר: (כט) העז איש רשע בפניו וישר הוא יכין דרכיו: (ל) אין חכמה ואין תבונה ואין עצה לנגד יהוה: (לא) סוס מוכן ליום מלחמה וליהוה התשועה: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

adamfbs

New member
למה

שנינו לא יכולים להיות נכונים? זה עובד בגאומטריה.

Levos

New member
אם תגובתך הייתה אלי

מוטב שתפרש אותה, כי לא הבנתי מה ניסית לאמר.

ל נ צ ח

New member
מדבר יהוה ממני אליך המחלל הצוהל.

אתה בדברי החילול שלך לאלוהים משול לסוס בריא וצוהל רענן ובוטח בעצמו כסוס המוכן ליום מלחמה שממנה התשועה והכבוד שיביא הסוס על עצמו לאחר הנצחון שלו. למלחמה נכנס הסוס ללא פגע, בריא ושלם בגופו ובנפשו וכך בטוח הוא שכמו שנכנס כך גם יחזור ממנה וכמנצח. אך האמת היא שלו התבוסה וההשפלה וליהוה התשועה. *ספר משלי פרק כא* (כח) עד כזבים יאבד ואיש שומע לנצח ידבר: (כט) העז איש רשע בפניו וישר הוא יכין דרכיו: (ל) אין חכמה ואין תבונה ואין עצה לנגד יהוה: (לא) סוס מוכן ליום מלחמה וליהוה התשועה: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Levos

New member
מה כבר עשיתי, שהכעיס אותך?

בסך הכל ציטוט קטן מקהלת. לא חיללתי דבר(לפחות בשרשור הזה). רגע, אלוהים מדבר דרכך? אם אתה בקשר איתו כרגע, אכפת לך לבקש ממנו להפסיק את הנזילה במקלחת שלי?

ל נ צ ח

New member
א) ראה בשורה האחרונה שכתבת

ב) כן! אלוהים מדבר ממני ובקשות כשלך מתעב. באם ואתה אותי כבר מבין אז טוב ובאם אתה אותי עדיין לא מבין אז עוד יותר טוב המבין אותי מבין והלא מבין אותי בקרוב מאוד כבר יבין, ועוד איך שיבין. *ישעיה נב* (ו) לָכֵן יֵדַע עַמִּי שְׁמִי לָכֵן בַּיּוֹם הַהוּא כִּי אֲנִי הוּא הַמְדַבֵּר הִנֵּנִי: (ז) מַה נָּאווּ עַל הֶהָרִים רַגְלֵי מְבַשֵּׂר מַשְׁמִיעַ שָׁלוֹם מְבַשֵּׂר טוֹב מַשְׁמִיעַ יְשׁוּעָה אֹמֵר לְצִיּוֹן מָלַךְ אֱלֹהָיִךְ: ~ * ~ שבוע טוב, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Levos

New member
אה, החתימה... שכחתי ממנה

טוב, הצדק איתך. ואם אתה לא מוכן לעשות לי טובה קטנה, לא צריך! אני אזמין אינסטלטור בעצמי.

shabaz

New member
לנצח, יש נבואות לאחרונה חבר?

אין לי הרבה זמן לאחרונה, אז אני חושש שלא נוכל לעשות קרב נבואות פורען :(

erezsh

New member
מרתק..

החיים והמוות הם דברים מוחלטים? לפי מה אתה קובע את המסקנה המדהימה הזו? חיים ומוות הם לא דברים שאפשר לייחס להם מוחלטות או יחסיות (אלא אם כן אתה מגדיר זאת בצורה שונה, ואז אשמח לשמוע הסבר). בכל מקרה, בין כל הקלישאות שזרקת לבין כל הטענות הלא-מבוססות לא-קשורות שזרקת, די בילבלת אותי - אנחנו חיים במטריקס או לא? יש משמעות לחיים או אין? החיים הם החיים (הממ..) או לא? ושאלה לסיכום: אם עבור כל אחד החיים הם זין מסוג שונה, זה אומר שכל אחד פה נדפק קצת אחרת? בברכת אנרגיה קוסמית שופעת בבולשיט, ארז.

adamfbs

New member
אני שמח :)

בגלל שזילזלת. בול שיט הוא בול שיט הוא בול שיט. וכך גם כל ההתעסקות הזאתי. ועכשיו, לתשובות. ההגדרה היותר נכונה לדעתי היא שהמוות הוא דבר מוחלט, איך אני קובע את זה? אין אני מגדיר או מחליט מה יהיה אחרי או לפני, מתי ואיך ולמה או מדוע. כל שאני מרגיש (בדגש) הוא שהוא הדבר המוחלט או הבסיסי ביותר (בקונצנזוס הכי רחב, בקיצר). למה? כי כולנו נמות. מתי איך למה? זה לא משנה בכלל. השאלה מה נעשה עד אז. אנחנו חיים במטריקס. קצת אחר זאת אומרת, במקום הפעלולים המדהימים שהצופים רואים יש קסמים קטנים לעיניים מאד בהירות והמכונות ששואבות את האנרגיה יכולות להיות גם "רק בתפיסה" אם אתה מאמין קנאי במדע. יש משמעות אחת - להיות חופשי, וזאת לא ספקולציה, זה הדבר הבסיסי ביותר (שוב, מבחינת חתך הרחב הגדול ביותר לקונצנזוס, שזה בעצם הדבר היחיד שנסכים עליו). כל אחד מסתכל מצלופן אחר על החיים, אבל כולנו מתחברים בנקודה בסיסית אחת שעושה את כולנו שווים, וזה מה שחשוב. זאת המשמעות, בעצם. יש כאלה שאוהבים את זה חזק, ארז :)

.m

New member
מה עושה אותך "חופשי"?

לא צינית, לא מתחכמת, באמת מחפשת הסבר - מה עושה אותך חופשי
mai

adamfbs

New member
אני לא חופשי

אני רק הולך בדרך לכיוון ההוא. אף פעם לא אהיה חופשי, זה חלום, ומה הם החיים ללא חלום? "dust in the wind"

.m

New member
שואלת שוב

מהם אותם קריטריונים לאותו חופש חמקמק?
mai (אפשר לקבל תשובה ישירה ולא מתחמקת, בבקשה?)

שלוימלא

New member
וכי למה תקבי הסבר מהמבולבל בעצמו?-

ואיך יגיד אם משנתו אינה סדורה אלא אוסף ססמאות פופוליסטיות אה לה קסטנדה? . חופש? תגדירי לעצמך מה הוא חופש עבורך ואז תוכלי לבחון עצמך עפ"י הגדרתך ולשאוף להגיע למחוז חפצך. דרכו של הלוחם מכוונת פנימה ולא החוצה . העוצמה האמיתית נמצאת בפנים. ומי שמנסה להגדיר עצמו עפ"י התגובות של סביבתו, בחר במקרה הזה בסביבה הלא מתאימה. בולשיט, שטויות,שום דבר לא משנה , בלה בלה בלה אבל בכל זאת בואו תשמעו ותלמדו..... סלח בחור כך דיברו המורות של פעם בכיתות הנמוכות של בה"ס היסודי וכבר אז זה לא עשה (עלי ) שום רושם. להבא, כוון יותר גבוה. לבריאות!

adamfbs

New member
זוהי טעות :)

שאעשה רק פעם אחת. בשבילי חופש הוא חירות מכל דבר שמשעבד, בשבילי חופש הוא חירות מאגו ומהמתמכרויות, בצורה בנאלית - ביזבוז אנרגיה לשווא, מזון ושתייה שאינם מועילים לי מלבד לתווך הקצר (הסיפוק הריגעי), ובמישור הפחות בנאלי - פחות התעסקות בדיבור על דברים ויותר עשייתם - למה? כי בסופו של דבר גם המילה המדוברת השתלטה עליי, לפני זמן מה. הייתי מתדיין מעולה, וזה עשה לי הרגשה טובה. זה לא אני, כל ההתמכרויות האלה, להיות כל כך חלש שאתה נשלט על ידי דבר עושה לי בחילה, שאני רק רוצה להשתחרר ממנו. אתה צודק. זאת הייתה מעידה. אך אתה משתמש בנשק הלא נכון בזמן הלא נכון, במעין אירוניה, ואינני הולך לשים אותך במקומך (לא שאני ראוי לכך). הנושא הזה היה חייב להיכתב, כבר ראיתי אותו בראשי לפני הרבה מאד זמן ורק עכשיו אני נזכר בזאת (דה ז'ה וו), אינני יודע למה. אבל עכשיו זה מאחוריי.

למעלה