זה מצחיק אותי

Lu Tze

New member
לא הבנתי,

לשיטתך, הימנעות מהמוות היא הדבר היחדי שחשוב. לכן פעולה "נכונה" היא כזאת שמרחיקה את המוות. מה הסיפוק בזה?

אמיר96

New member
האמת נשמע לי מאוד דומה

לפלוסופיה אקזנציאליסטית. בעיניי אתה טרול כי אתה נכנס לפורום שאין לך שום עיניין בו רק כדי ללעוג למשתתפים בפורום או לנושא הפורום. אם אין לך עיניין בפלוסופיה אז בבקשה אל תתעסק בפלוסופיה. גם לי אין עיניין בדרך החיים שלך, שנראית לי מאוד מטופשת ואידיוטית.

adamfbs

New member
אתה משעשע :)

מבקר מצויין, רואה כל דבר! הפעם, לא. הבהרות קלות בשבילך - אינני לועג למשתתפי הפורום (שכנראה אחזור אליו רק לעיתים רחוקות מאד), מטרתי היא עזרה להם ואינני רק עושה זאת. זה לא רק אוכל! מי אמר שאני עוסק בפילוסופיה? תודה שהגבת על דרכי, כפי שאני לא הגבתי על דרכך, אני בטח טרול מטופש שדורך בכל הדרכים הלא נכונות (אירוניה?). אל תשפוט אדם עד שתהיה במקומו? שזה בעצם, אף פעם. אז יאללה, אמיר, תחשוב שנייה.

ל נ צ ח

New member
במקומו= במצב המסויים ולא הוא עצמו

במקומו או המצב המסויים בו הוא נקלע אליו באשמתו או שלא באשמתו. ולכן במקומו זה בעצם במצבו מצב שלך החכם בעיני עצמך אין לך תעודת-ביטוח שכזה מצב חרא לא יבוא עליך כאשר באם בזה ירצה אלוהים מענישך. מצב שתיפול אליו בעל כורחך. שבת שלום, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

אמיר96

New member
אני בהחלט משעשע

וגם אתה. האם אתה מסיונר שבא לחלץ אותנו מהתהומות הפילוסופיים שאליהם נקלענו? אתה מרבה לדבר בחידות. מה שאופייני למיסטקנים. בעיניי זו מיסטיקה בגרוש. כמובן שתמיד יכול להיות שאני לא מבין אותך. הרי זה הנשק האולטימטיבי של מיסטקנים לומר שלא מבינים אותם, היות שהם לעולם לא מסבירים את עצמם.

adamfbs

New member
אני יכול להפנות אותו דבר נגדך

(כל כוח בטבע יוצר כוח נגדי לו) באומר שאתם המדענים\פילוסופים תמיד צריכים לתת פרוש והגדרה לכל דבר ובכך הדבר מאבד מעוצמתו. אין זה משנה כלל מי אני ומי אתה. אני לא מסיונר או מיסיטקן. החידות קיימות בדיוק לשם המטרה שלא תגדיר אותי, כי אז אני אמות. אני יודע שאני משעשע! אני ליצן! הסברתי את עצמי הרבה יותר מידי פעמים כאן, מספיק בשביל לאבד את כל החידות.

אמיר96

New member
תראה

אכן הסברת את עצמך לא מעט, מה שלא נראה לי שהיתה כוונתך מלכתחילה. בהתחלה בעיקר יצאת נגד (עם שמוש רב במילה "חרא" ו "זין"), ולא נראה לי שהתכוונת כל כך לחשוף את עצמך. "אם תדבר ברור מידי , אתה מסתכן בכך שיבינו אותך" (לא זוכר מי בדיוק אמר את זה). אכן להסביר את עצמך זה דבר מסוכן. אתה מסתכן בלהפוך לבנאלי. קראתי את ההסברים שלך. אין לי בעצם שום דבר נגדם. יכול להיות שאני שותף להם אפילו במידה כזו או אחרת, וכמו שאמר לך גרימסום, הם לא זרים לפלוסופיה בכלל (במיוחד פלוסופיה אקזנציאליסטית). כמובן שאז אמרת לגרימסום שעליו לשתוק, אבל אתה בעצמך לא שומר על זכות השתיקה, אחרת לא היית יכול להשתתף בדיון הזה. אני חושב שמה שלא מוצא חן בעיניי היא לא הפלוסופיה או השקפת העולם שלך כשלעצמה, אלא ההרגשה שלי שאתה מעונין שהיא תתן לך איזו הרגשה של מיוחדות, לעומת ההמון "המתנהג כבן אלמוות בצורה מבחילה". יכול להיות שהרעיונות שלך הן דווקא הרבה יותר נפוצים ממה שאתה חושב.

adamfbs

New member
וידוי אחרון

לפני המוות. לא חשפתי דבר, את האמת. זה היה סוג של משחק קטן. אינני מיוחד, להפך, אני שווה לכולם, כי את כולם המוות ייקח. החיסרון היחיד של רוב בני האדם בימינו (ובעיקר בצורה המערבית) הוא שאני רואה אותם מתעלמים מדבר כה ברור, וזה מעציב אותי, אז אני מנסה לתת קצת - למי שחשוב לי לתת לו קצת. בקשר לדעותיי, חוזרים עליהם בלי סוף בהמון מאמונות המזרח הרוחניות, גם הפילוסופים וגם האנטי-פילוסופים. כל זה לא משנה בכלל. אם אתה רוצה להכליל אותי לתוך קבוצה - עשה כך. אינני אומר שאני מיוחד, אינני מבקר או מתריס, אינני כלום, החשיבות העצמית איננה כאן, חבר. בנאלי, מעשי, פילוסופי, עמוק, חשוב. דברים אלה לא משנים בכלל, הם בעיניי המתבונן, ספקולציות. אם אחשוף עצמי יותר מידי אסתכן בקיבוע, אתפס כמשהו קבוע, שאינו משתנה, ובאינטרנט - בטח ובטח שלא אתפס. ועכשיו לדבר הנכון ביותר שאמרת - זכות השתיקה. זה פרדוקס - לנסות להעביר משהו שאחת מאמות המידה שלו היא שתיקה בצורה כזאת או אחרת. אך הוא לא פרדוקס למי שרואה מעבר (או מבין שדברים משתנים). כפי שחזרתי ואמרתי, אינני טהור עדיין, ואולי אף פעם גם לא אהייה. מעידה זאת הייתה כשם שמכור לסמים מזריק לעצמו עוד פעם אחת לפני הגמילה (למרות שזה שקר), הסיבה היחידה שעשיתי זאת היא מפני שהרגשתי שעליי לעשות את זה פעם אחת ולא יותר (למרות שזה שקר, כמו שאר ההתמכרויות). ועכשיו זה נגמר, כיוון שסוף סוף מישהו אמר דבר נכון. אז, נתראה אף פעם, או כל הזמן. יום טוב

haimbert

New member
לאן אתה בורח?

אני רוצה לומר לך שאתה טועה, אך גם צודק, וכך כולנו. כמו שאמר הסופיסט היווני פרוטגורס "האדם הוא קנה מידה להכל". אז מה נשאר לנו חוץ מלהמשיך להתנצח?...שתיקה. טוב היא לא באה בחשבון מפני שאי אפשר לשתוק כל-הזמן, וחוץ מזה היא אמיתית בדיוק כמו הדיבור. אני רוצה לדעת אם הבנתי את הפילוסופיה שלך כפי שרצית שנבין,אתה דוגל בחיים מלאים שלפי איך שהבנתי הם בנוסח, חייה כאילו בכל רגע אתה עומד למות, ואתה טוען שבכדי לחיות את החיים במלוא עוצמתם אתה חייב לעשות כל פעולה בצורה האותנטית ביותר בשבילך(ו"אתה" לדעתי זה סכום של הרבה אינדבידואלים אחרים) ולסלוד מכל פקפוק בהחלטתך שלך מפני שגם ככה אם כל הדעות האחרות כולל שלך שגויות וצודקות בד-בבד עדיף כבר לבחור אחת ולדבוק בה, מפני שפיזור נפש רק מבלבל ומחליש. אני צודק?

adamfbs

New member
לאן אתה חוזר?

אני רוצה לומר לך שאתה צודק, אך גם טועה. מה נשאר לנו? במקום לדבר על זה, לעשות את זה. להשתמש בדיבור כשצריך, לא כשאפשר. לשתוק שצריך, לא כשאפשר. צריך לפקפק, מתי שהופך אתה ליהיר מידי (אחד מארבעת האוייבים בדרך), גם בדרך עליך לפקפק, אך ללא קשר לשאפתנות או לפחד, אם תמצא דרך שנראית טוב יותר - לך בה, אין דרך טובה מהשנייה לה (רק יותר אמיתית, או יותר שקרית, או יותר מתאימה לך). פיזור נפש היא חולשה מסויימת, והוא מתרחש בדרך כלל בגלל חוסר אנרגיה או מיקוד, ששאילת השאלות הלא נכונות מובילה אליו.

pokpok

New member
מספיק כבר עם הקטע הזה של "טרול"

נמאס כבר שבכל פורום "זקני הפורום" בזים ומזלזלים בכל משתתף חדש שלא מסכים איתם או במשתתף פסיבי שמחליט רק מידי פעם להגיב או להעלות נושא. אז יופי,אתם מכירים את המושג טרול ומוכנים לשולפו כל אימת שמשתתף כמו המשתתף הנ"ל מעז לומר את דבריו. לאף אחד מכם איןזכות נעלה מזכותו של המששתף הנ"ל לומר את דעתו,לכן אל תעיפו אותו אל תתנשאו מעליו ואל תגידו לו במה לעסוק. דבריו לא נראים לכם ,תגיבו לעניין (כמו שאחרים עשו) או שפשוט תתעלמו ,אבל אל תגידו לו מה לעשות ובמה להתעסק , דמותכם הוירטואלית לא חשובה יותר משלו גם בפורום הנ"ל , פזמניקים.

אמיר96

New member
אתה טרול!../images/Emo6.gif

תראה, שכל אחד ישפוט לעצמו. הסברתי גם למה אני חושב ככה. זו תופעה ידועה שיש אנשים שנכנסים לפורום מסוים רק כדי ללעוג. כתבתי את זה על סמך ההודעה הראשונה ועכשיו כבר לא הייתי כותב את זה. אני פז"מניק? מקווה שאני לא נחשב לרס"ר של הפורום... לא יודע אם אני כל כך ותיק ובכל אופן זה באמת לא העיניין.

shabaz

New member
לעג זה טוב.

ויותר מזה, לעג זה משעשע. כמובן, שכולנו שמענו את העניין של פגיעה בכבוד האדם, אבל בחיי, האם אנחנו באמת מקשיבים לזה? הרי ממתי אתה לא תתעצבן כאשר אדם ירגיז אותך? מתי לא תעביר קללה על אדם שחתך אותך בכביש? פרויד טוען, שמשמעות הלעג בחברה היום יומית הינה פורקן של פסיכוזה בהתהוותה. וחוץ מזה, זה נורמלי.

ל נ צ ח

New member
עד כזבים יאבד ואיש שומע לנצח ידבר:

ספר משלי פרק כא (כח) עד כזבים יאבד ואיש שומע לנצח ידבר: (כט) העז איש רשע בפניו וישר הוא יכין דרכיו: (ל) אין חכמה ואין תבונה ואין עצה לנגד יהוה: (לא) סוס מוכן ליום מלחמה וליהוה התשועה: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Grimsom

New member
על האמת שבשתיקה

פוקו אמר פעם, שהאדם יכול להיות חופשי רק בשתיקה. אם לכך אתה מתכוון, יש בכך הרבה אמת, ולא פחות חשוב מזה - הרבה יופי. מכיוון שאנו מופצצים ברעיונות, בדעות, גם כאשר אנו לא מודעים לכך - הדרך הטובה ביותר להפטר מהם באמת ולהגיע לשתיקה נוסח פוקו שכזו, היא להשתמש בהם אלו נגד אלו - להפריך כל דעה באמצעות מוגבלותה לעומת אחרת. זה מה שקורה, לדעתי, בדיאלקטיקה האפלטונית, ולמעשה זוהי הדרך עליה מורים, לדעתי, מרבית הפילוסופים האינטואיציוניסטים. לא מדובר במשהו זר לפילוסופיה - מדובר באחת החכמות הגדולות שלה.

Grimsom

New member
האר נא את עיני

היכן הסתירה, על מנת שאוכל להשתחרר גם מדעה זו.

adamfbs

New member
זה כל כך פשוט

אתה באמת רוצה שאני אהרוס לך את הכיף בלמצוא את זה? רק תגיד ואגלה את התשובה

adamfbs

New member
אתה אומר שהגות מגיעה משתיקה

ואני אעדיף לקרוא להגות או לחוכמה הזאת מודעות מוגברת. ובכל זאת אתה ממשיך לדבר (או לכתוב, הא). זה כמו להאמין במשהו ולא ללכת בדרך שלו. או לנסות להחזיק את החבל בשתי הצדדים שלו, ואני בטוח שיש עוד מליון משפטים שמתאימים לקטגוריה. כל זה לא משנה בכלל, בכלל לא. שתיקה היא חשובה מאד ברגעים מסויימים, אבל היא לא אלוהות, אלא אם כן אתה בוחר להאמין בזה (ואחרי הכל אמונה בוראת מציאות). תאמין במשהו ותפעל על פיו במקום להמשיך לדבר עליו כאילו הוא ביקום אחר (ויכול מאד להיות שהוא באמת שם).

למעלה