זה מצחיק אותי

adamfbs

New member
זה מצחיק אותי

אני לרוב נמנע משיחות פילוסופיות, חיפוש האמת כבכיבול, איזה תיזה כזאת או אחרת או הערצה עיוורת אחרי "גאונים מהעבר" (ועכשיו אחרי ההקדמה המיותרת), אבל אני אעשה את החד פעמי הזה ואלך (בום ביי טרי טווווו). כל המילה המדוברת הזאת היא מיותרת, כל החיפוש אחרי טוב ורע עליונים לעומת האני לעומת לאן צריך ללכת, מה היא משמעות ומה זה המוות. כל אלה ספוקלציות, וכל אחד חוגג על המשפט המפורסם שהכל סובייקטיבי. הדבר היחיד שכולם כולל כולם יסכימו עליו הוא שהם ימותו (בצורה כזאת או אחרת). יש רק שני דברים מוחלטים, חיים ומוות. כל השאר לא ממש חשוב, כל השאר כל עוד הוא לא תלוי ישירות באחד מהשניים הוא התעסקות בחרא. ולכאן נכנסת גם קטגוריית ההתעסקות הפילוסופית. ובקיצור, השאלות האלה שאתם שואלים את עצמכם ואחרים, או מתוועצים עם גאוני העבר הם כל כך בנאליות שהם נשכחו (ואינני מרצה או מורה, אלא סתם טיפש כמוכם שאיננו טהור עדיין). תתוועצו במוות, כל השאר על הזין שלכם, עם כל השפה הגבוהה, הרהיטות, החשיבות, הלאן ללכת ומאין באנו או עליונות ורדידות. הכל זין, יש שיגידו ארוך ועבה ויש שיגידו קטן וצר. לאף אחד לא אכפת מלבדכם ועוד כמה שרואים כמעט כמוכם את אותו זין. ועכשיו הפואנטה, שכולם מחפשים (מצחיק, גם הפואנטה היא היא איזה אמת), יש שייראו את הסרט של מונטי פייטון על משמעות החיים אחרי שקראו מיליוני פילוסופים ושמעו מליון דעות ויגידו: "זה זה!". אלה לדעתי טיפשים, אפילו קצת יותר ממני. הרוב יחליטו שהחיים הם החיים (סגנון פייט קלאב כאוס מגניב כן!!!), ואין טעם לנסות לחפור משהו, אלא פשוט לחיות. ויש מעטים מאד שלא ייצטרכו להסביר עצמם ולא תצליך לתהות על קנקנם של לאן הם הולכים ומאיפה הם באים, כי הם לא מחפשים את התשובות מבחוץ. לרוב בצורה הפיזית הבנאלית אלה אותם נזירים שתקנים, מתאבדים שנשכחו עם הזמן ואמנים לא מוערכים. המוח הזה שלכם, אתם צריכים להשתמש בו ביעילות מירבית כדי לצאת מהמטריקס הזה, המכונות המזורגגות יודעות טוב מאד איך לגרום לנו להאמין באיכות של הסטייק ודיבורים על קיום. על אמת. על חיים. ומה שאתם עושים לרוב איננו שונה מקבצנים שמבקשים כסף בשביל לקנות סמים. הכללות, חרא וטימטום רב כתבתי בשבילכם, שתחוו קצת בזבוז אנרגיה מלא ורציני. אני אוהב אתכם בדרך הרמונית עד כדי כאב, רק אל תזרקו את הכל הצידה, יש עוד זמן לשנות. תמיד.

miromiro

New member
אני מוחה-

על השימוש בתואר "זין" לתאור כל מיני סיטואציות וחוויות אישיות. על הזין שלי יהיו רק דברים טובים וזין, הוא לא כזה בעייתי כמו שאתה מציג אותו. לבריאות ולחיי הזין.

.m

New member
מצטרפת למחאה!

לי בכלל אין זין. מה זה אומר עלי???
mai

miromiro

New member
מה זאת אומרת???

יכול להיות לך, גם אם הוא לא מחובר אלייך.

adamfbs

New member
סרקזם הוא בריחה מהמציאות

או לפי הציניקנים "הומור מתוחכם". תן לכינוי הזה בול שיט, אולי תרגיש יותר טוב עם עצמך. אני לא מדבר כאן על טוב או רע

Lu Tze

New member
הרגע שללת את כל המוסר בעולם.

ז"א, אם כל מה שיש זה חיים ומוות, מה הטעם?

adamfbs

New member
להיות ראוי לחיים

על ידי הערכת המוות כדבר היחיד שחשוב. ובמילים אחרות, במקום סיפוקים רגעיים הסיפוק האמיתי והשלם הוא כאשר אתה יודע שכל פעולה שאתה עושה היא נכונה ובכך אתה מנצח ועובר כל דבר שהוא חסר חשיבות. או הולך בדרכך המשמעות האמיתית. המשמעות היחידה היא להיות חופשי

haimbert

New member
אל תבלבל את השכל

כבר רבים וגדולים לפניך טענו את אותו הדבר(ניטשה לדוגמא), ניהליזם טוטאלי, אין מוסר, אין תכלית אין משמעות. אוקיי הבנו, למסקנה הזו די קל להגיע. אבל מה הפיתרון שלך?...מה אתה מציע?...לעשות על כל מה שעולה ברוחך כי זו המשמעות?...חופש?... סארטר מצדד במשפט "האדם הוא מה שהוא עושה מעצמו", הוא טוען שכל אדם אחראי לעצמו אך גם בצורה מסוימת גם לכלל האנושות, מפני שכל רעיון אמיתי שאתה מעלה בראשך ורוצה לחיות על-פיו אתה מדמה אותו כאילו כך היית רוצה שכל אדם ואדם ינהג, אתה מעצב את האנושות. תחשוב אם כל אחד היה חי כפי שאתה טוען שצריך לחיות ותסיק מסקנות לגבי איך העולם יראה. זו מטלה לא קלה נכון?...יפה, זה מה שהאנושות מנסה לעשות בכל אורך תולדות האדם, אם היא הייתה יוצאת בהצהרה פשוטה כמו שלך והייתה עוזבת כל ערך היא הייתה חדלה מלהתקיים. אז תתחיל ליצור משמעות ואל תבלבל את השכל כמה שאין משמעות.

Lu Tze

New member
למה ללכלך על ניטשה?

ניטשה טען שיש מוסר, אבל המוסר הזה הוא פנימי. לפי ניטשה על האדם להיות נאמן רק לעצמו. הבחור הזה אומר (לפי מה שהבנתי) שכל מטרת החיים היא להימנע ממוות. זה הכל.

adamfbs

New member
להפך

לקבל את המוות בידיים פתוחות. וזה לא רק או כל, למעט אם אתה רוצה להגיד יאללה בו נשתה כוסית וודקה ונשכח מהעניין, נחזור לטפח את האגו ולקשקש באינטרנט על פילוסופיות בשביל להיות חשוב כלפי עצמי (שהוא בכלל לא עצמי). כרגע אני מבקר טיפש, מחר כנראה לא אהיה, תקרא ותבין שהכל משתנה. אני לא נמנע מהמוות, אני מבין שהוא קיים בכל רגע, ומשום כך עלי לבחור בניצחון בכל רגע מאשר בהפסד, ובסופו של דבר אחרי שמהטוטלת מפסיקה לזוז מצד לצד המוות כבר מאוחריי, וכאשר ייחטוף אותי יהיה זה ברור מאליו. טבעי. והסיפוק יישכח, כל מה שיהיה זה מה שתבחר לראות. יש שרואים את אלוהים כאנטרופורומורפי, ויש שחושבים שאם מתנסים מספיק בחיים אז נהיים יותר חכמים. אתה תהייה השופט (לבנתיים).

Lu Tze

New member
תסביר את הרעיון שלך מההתחלה.

הנה מה שאני הצלחתי להבין: יש בחיים שני דברים בטוחים, מוות וחיים. אז מה?

adamfbs

New member
אתה מנסה להגדיר את דבריי

כמו מתמטיקה פשוטה לכיתה א'. אם 1 + 1 = 2 אז אפשר ללמוד גם ווקטורים ותורת הקוונטים ולשכוח מזה. ובמילים אחרות, בסופו של דבר אתה תחליט איך לקרוא את מה שכתבתי ואיך לפרש את זה, הסברתי את שכתבתי במילים אחרות כבר הרבה מאד פעמים במהלך התגובות, ובכל זאת הדברים עדיין כתובים בבסיסם בהודעה אחת, אתה רוצה עוד תרגום? בבקשה. זה לא בטוח, זה מוחלט (טוהר כלשהו במילה). החיים הם לא ממש מוחלטים, אבל המוות הופך אותם למוחלטים. העובדה שהמוות הוא מוחלט צריכה לתת לנו את ההכוונה או את המשמעות או את הכיוון היחיד בחיים. לפעול אך ורק כתגובה למוות. ובמילים אחרות, יש אנשים שהרופא היה אומר להם שיש להם שבוע לחיות היו הם מנסים לחיות את חייהם בשלמותם, בכל רגע נתון, בלי לבזבז רגעים מיותרים על התמכרויות (לאגו כלא בנאלי, לאלכוהול כבנאלי), על כעס (כדוגמה להקצנת רגשות) ולעשות כל פעולה שלהם שלמה, כיוון שהם רוצים את הסיפוק שחוו את חייהם "בשלמותם", שלא "פיספסו" דבר. ובו בזאת, יש שימשיכו לחיות את חייהם כהרגלם, בתור הסתפקות מסויימת בבינוניות ובפסימיות מסוימת של הרגלים, של תיאור העולם שלהם. ובקיצור ולעניין, זה לא היה בכלל משנה את הלך החיים שלהם. שתי הדוגמות הללו הן מאד בנאליות, ועוד יותר בנאלי שאנחנו במצב הרבה יותר גרוע מאותם השניים, הם יודעים שימותו עוד שבוע, אנחנו לא יודעים מתי נמות - ובגלל זה יש שיבחרו להתנהג כמו בני-אלמוות בצורה מבחילה. עכשיו, תשפוט

Lu Tze

New member
אני מנסה להבין את מה שאתה אומר.

לא להגדיר את זה. עזוב, ארז הצליח להעביר את מה שרציתי לומר בצורה יותר טובה.

Chief san

New member
עכשיו הסברת את עצמך! אבל לא הבנתי

אתה טוען שהמוות מוחלט ולכן מגדיר את הדרך לחיות. לחיות באופן מוחלט. הכיוון הנכון של החיים הוא החיים עצמם. גם אם טעיתי בהבנתך זה מקובל עליך. ופה נתקעתי. איך אתה קובע מה זה לחיות באופן מוחלט? מה פסול בכעס? או בהתמכרות לאלכוהול? כיצד דיונים פילוסופים משמימים הם פחות חיים מהדרך שלך (שלא הבנתי מהי)? אם המוות הוא מוחלט, אם לא קיים ולו מת אחד שמחטט באף, אז לחטט באף (אפילו אם אין מה להוציא) זה לחיות את החיים במלואם.

adamfbs

New member
סלח לי

שאינני מבין את הדוגמה המטפורית האחרונה שלך, כרגע אינני מרוכז. לשאר- איך אני קובע מה נכון ומה לא נכון? זה כבר ספקולציות, יש שיבחרו שהתמכרות זה דבר מעולה, ולפעמים יש הטבות בלחיות בכלא. הדרך הנכונה לדעתי בשבילי (בדגש) היא לחיות באופן אמיתי לעצמך - בשביל להגיע לחופש. אני לא אומר שכעס הוא פסול, או שהמכרות לאלכוהול זה רע או שדיונים פילוסופים הם פחותים או פחות טובים. כל שאני אומר הוא שברגע שאדם מבין שבכל רגע המוות יכול לקחת אותו אז הדרך היחידה להיות חופשי באמת (עם דגש) היא על ידי כנות עצמית מוחלטת. ובמילים אחרות - אני באמת צריך לכעוס עכשיו? איזה מטרה זה ישרת לאלף עזאזל? (מטרה אמיתית) אני באמת צריך את האלכוהול הזה? הוא טוב לי רק כי הוא איזה סיפוק רגעי. אנחנו יצורי סיפוקים שבדרך כלל חיים כבני אלמוות כי כך תיארו לנו את העולם, אם אוהבים שקרים אז העולם הוא יופי-יופי!

Chief san

New member
מסכים איתך

חופש הוא השתחררות מכבלי מחשבה. זהירות! אתה עלול לגלות שחופש הוא שקר כובל לא פחות מהאשליות הברורות מאליהן. מטרה אמיתית? האם כוונתך ש"אמיתיות" המטרה תלויה בעוצמת אמונתך במטרה?

adamfbs

New member
בשביל זה

ממשיכים לקשב השלישי, לא עוצרים בשני. לוחם הוא זהיר. אמיתיות היא סובייקטיבית, ולכן היא אינה כוללת ותוחמת (בלה בלה בלה). המטרה היא להיות חופשי - בשבילי ולדעתי. יש שיבחרו עם הידיעה המדהימה שיכולים ויומותו הם בכל רגע לעשות כלום, ויש שיקבלו סיפוק סנצנציוני בשיחרור מעול כבד שעל גבם, שלדעתם הוא מועיל להם (והוא בעצם טפיל - או המכונות מהמטריקס). אמיתיות המטרה איננה תלויה בעוצמת אמונתי, תיאור העולם שאני מתאר לך קיים כבר, כל שיש הוא או להצטרף אליו או להתעלם ממנו. עוצמתי (שהיא בכלל לא שלי, או שלך) עוזרת לי בדרכי, היא הנשק היחיד, בעצם, בשביל שלא אפול או אסטה, היא איננה בונה את הדרך.

adamfbs

New member
אתה בטח חכם יותר ממני

כי קראת יותר ממני ולמדת יותר ממני ובטוח שאתה יותר גדול ממני, אם לא בגיל אז בבגרות הפילוסופית. בטוח גם כן בטוח שהמודעות שלך מעליי ואתה כולך טוב ממני. או לפחות מבקר הרבה יותר טוב ממני, או לפחות יודע יותר טוב ממני מה נכון ומה לא נכון. מצחיק מאד :) אני לא מת על סרקזם, אבל יש לי הרגשה שזה הדבר היחיד שתקשיב לו עכשיו, אם בכלל. לא אכפת לי מה מי אמר, אני לא תומך בכאוס או בחוסר משמעות, או בטוב ורע ולאן ומה קורה. כל מה שאני אומר שאמות המידע היחידות הם חיים ומוות, עם זה תעשה מה שאתה רוצה ואני אעשה מה שאני רוצה, ואולי נחלוף אחד ליד השני יום אחד ונחליף מילה או שניים, כל זה לא משנה בכלל. את הספקולקציות הגדולות תבחר אתה לעשות כי בטוח שלא נוח לך עם הספקוקלציות הקטנות (אתה בטח עצבני או רוצה להגיב כבר, אוחחח, תשחרר עוד קצת אנרגיה, כי אני בטוח לא אחזיר לך תשובה). רוצה להבין את הדרך שלי? תשאוב עוצמה ותקרא שוב, וכשתמצא טעות לא תקבל פרס, רק זפטה לפנים. אני אוהב אותך :)

למעלה