זה לא אני, זה אתה...

Raul Duke

New member
מה זה "קלאסיקה"? "חובה" ?

בלי קשר לטעם אישי , אפשר להגיד (באופן מאוד פשטני) שמדובר על אלבומים שעמדו במבחן הזמן...בדומה למוסיקה קלאסית וקלאסיקות של הג'אז. בקשר לדורז-אלבום אהוב עלי במיוחד ולכן אני די משוחד בנושא , אבל בהחלט לא סיבה לקנות כל דבר שיצא תחת הכותרת "THE DOORS" ..יש לי את כל האלבומים הרשמיים , ואני בקושי נוגע בהם , בד"כ אוסף טוב עושה את העבודה. בקשר לביטלס שהיו פה כמה תגובות לגביהם - אני עד לפני איזה שנה לא הבנתי מה עושים מהם סיפור... העניין הוא שאחרי ששומעים אותם כמה פעמים ברצינות ( עדיף תוך כדי נגינה בגיטרה א-לה קומזיץ ) מגיעים להבנה מסויימת שהחבר'ה פשוט ידעו לכתוב מוסיקה. אין כמעט ליין אקורדים טוב שהחברה האלה לא ניגנו כבר , ולמרות שיש להם הרבה שטויות ( אני לא אקנה את כל הסינגלים מתקופת ה "LOVE ME DO " שלהם ), יש גם הרבה יצירות מופת , ויש לציין את הביטלס החמישי , מרטין , כשותף. בכל מקרה - יש סיבה לכך שבברקלי יש ספר מוקדש רק להם כחלק מתוכנית הלימודים ( פעם אחרונה שבדקתי ) באשר לדילן - לא תמיד אני אוהב את מה שהוא עושה ובהחלט קשה היה קשה בהתחלה להאזין ל "שירה" שלו , אבל כל מי שניסה יודע עד כמה קשה להחזיק שיר טוב רק עם גיטרה וגעיית ברווז , והבנאדם עשה מזה (ועדיין עושה )קריירה ארוכה עם הרבה אלבומים טובים , ואת מה שהוא כבר שכח הרבה "מוזיקאים" של היום לא למדו עדיין. אגב אפשר לפעמים להעריך אותו יותר שכששומעים את השירים שלו בביצועים אחרים ( לפחות במקרה של הנדריקס , גם דילן חושב כך ) ג'נסיס- אני מעריך את התרומה שלהם והחשיבות . כרגע לא מסוגל לשמוע אותם ( גם זה יגיע ) באופן כללי יותר-לא כל מה שיש לו סאונד של סיקסטיז-סבנטיז או מוגדר כקלאסיקה על ידי "מומחים" למיניהם הוא באמת כזה . אבל מה שמפריד את המוץ מהתבן זה לרוב מבחן הזמן. מעניין איזה הופעה תביא היום יותר קהל ( בארץ לדוגמא ) פינק פלויד באיחוד מלא
או בריטני ספירס בעירום מלא...

6565

New member
אני חושב שזה כן מתקשר לסלידה מז'אנר

מסויים, אני לפחות שומע את המוזיקה שלי לא לפי "קלאסיקות" אלא לפי ז'אנרים, סוגים וכלים, וממעט מאוד להיפתח לז'אנרים שהחלטתי שהם לא בשבילי . רוק פסיכודלי למשל זו דוגמא מצויינת למשהו שאני לא אבין לעולם, וכנראה כבר לא אתחיל לנסות ( ואני אומר את זה למרות גילי הלא מבוגר בכלל ) . לא אוהב את השימוש המאוס בסינטיסייזרים, לא אוהב את הקצב ולא נמשך למוזיקה ולטקסטים . ניסיתי לשמוע את "דארק סייד", לא ממש את כולו אלא בחלקים, וגם אם כל האנשים בעולם זולתי יחשיבו אותה לפיסגת היצירה האנושית אני אעמוד על סירובי להמשיך ולהתעמק באלבום, בלהקה ובז'אנר המדובר בכלל . לא בשבילי , תודה . כנ"ל לגבי ג'פרסון איירפליין, ושאר כוכבי העניין הזה .

melancholy man

New member
פסיכדליה...

פסיכדליה וסינסטיסיזרים? דרק סייד ופסיכדליה?, זכותך כמובן לטעמך האישי, אבל מה שתיארת (חוץ מג'פרסון) זה לא פסיכדליה.. ואת הדרק סייד צריך לשמוע מהתחלה עד הסוף אחרת זה כמו לראות ריבוע מתוך ציור ולהגיד זה לא מעניין אותי

HelterSkelter1

New member
דווקא סינתיסייזרים ופסיכדליה

קשורים טוב מאוד אחד לשני... לפי תפיסתי, אורגן ההאמונד הוא סוג של סינתיסייזר (אם אני לא טועה, סינתיסייזר זהו כלי מוזיקלי אלקטרוני שיוצר צלילים חדשים או מעוות ועושה "מניפולציות" בצלילים קיימים) וההאמונד הוא כלי מאוד חשוב בפסיכדליה (גם המוג ודומיו).

אורגן ההאמונד אינו סינתיסייזר

ההאמונד יובא לרוק הבריטי דרך ה-R'n'B האמריקאי - סטיווי וונדר, ריי צ'ארלס, ועוד. תחשוב על זה. ההאמונד נהיה כלי חשוב ברוק הבריטי עוד לפני הפסיכדליה, כאשר להקות עוד ניסו לחקות את נגני הריתמ'נ'בלוז השחורים. ראה ה-Animals ולהקות רבות אחרות.

HelterSkelter1

New member
אין קשר

בין איפה נעשה השימוש בכלי לראשונה. בכמעט כל כלי משתמשים במספר רחב של סגנונות. זה שנעשה שימוש בהאמונד ע"י מוזיקאי R&B (וגם ג'אז) זה עדיין לא שולל את הקשר של ההאמונד לפסיכדליה. אם ההאמונד אינו נחשב ל"סינתיסייזר" (משהו שהוא הגיוני) אשמח אם תגדירי סינתיסייזר

melancholy man

New member
שניכם כמובן צודקים

אבל אני לא חושב שזה קשור להקשר של ההודעה לה הגבתי

בבקשה...

כל מה שרצית לדעת על הסינתיסייזר, ולא העזת לשאול. האמונד אינו סינתיסייזר. הסינתים הראשונים (המסחריים) היו מדגם מוג moog ומקורם בסוף שנות השישים, למיטב זכרוני.

NIR Y

New member
מגניב (ולא ממש קשור)

ממש אהבתי את המתאפורה (אני מנחש שככה כותבים את זה) חשבת עליה סתם בזמן הכתיבה ?

פנגו

New member
../images/Emo128.gif דרייק סייד, אכן לא פיסכדליה ../images/Emo128.gif

נראה שאתה מדבר מחוסר ידע,אתה מערבב מושגים,ןשמות אז להבא-תדייק במושגים לפני שאתה קוטל סתם.

noosh

New member
המממ... כבר אמרתי את זה

והרוב כאן יודעים שלדעתי טומי הוא פשוט.... סתמי. אינ באמת לא מצליחה להתחבר, ובאמת שניסיתי הקשבתי, טחנתי, ניסיתי, באמת שניסיתי... זה פשוט לא מעניין

Abbe Faria

New member
Nooshy can you hear me

Can you feel me near you Nooshy can you see me Could I help to cheer you? Nooshy? Nooshy?

John LennonS

New member
לגבי טומי...

לדעתי אלבום חלש - הוא נשמע לי פעם אחרונה יותר טוב מהפעמים הקודמות אבל הוא פשוט לא עושה לי את זה... אני אישית מעדיף אלפי מונים את הבא בתור שזה באמת אלבום ענק לדעתי. אלבום אחר שאני לא מבין מה עושים ממנו רעש הוא מוריסון הוטל... זה פשוט אחד האלבומים הגרועים ביותר ששמעתי מעודי ואלוהים יודע כמה אני אוהב את הדלתות. זה אחד האלבומים הכי משמעממים שיצא לי לשמוע, יש בו יותר מידי בלוז ומוריסון חושב שם שהוא איזה זמר כושי מתחילת המאה הקודמת בניו אורלינס. וזה ממש לא בשבילי. ועכשיו לגולת הכותרת...לטעמי הוא אלבום בינוני ומטה וממש קשה היה לי להישאר ער בזמן השמיעה - דיפ פרפל דיפ פרפל. לדעתי מהומה על לא מאומה. אפריל שכולם משבחים הוא שיר מעצבן וגרוע, יותר מידי תיפוף מוזר ושירה שעושה לי כאבי ראש כמעט כמו שעושה לי מוסיקה במועדונים של ימינו. מלבד ללניה שהוא שיר יפהפה האלבום ואני לא התחברנו מעולם.

Dude X

New member
שמתם לב כמה תגובות יש לשרשור הזה?!

זה לא קורה כל יום
אז אני מוסיף עוד תגובה בשביל הכיף
ואני גם רוצה להגיד שת'יק אז א בריק הוא לא יצירת מופת..... כמה שניסיתי לא הצלחתי לעבור את 10 הדקות הראשונות אני מעדיף את אקוולאנג בכל מצב

למעלה