זה היה צפוי.

TatyBar

New member
את עובדת ומשלמת מסים. יופי לך.

אבל עשרות אלפי אחרים הולכים להגיע לסיטי של לונדון, בבת אחת (!!) ב 2014. בלי עבודה, בלי מקצוע, בלי הכשרה, בלי שפה, בלי בית בלי תרבות (יופי, ברור שתקפצו עלי, הכוונה היא לתרבות אחרת ושונה!), ועם ילדים וסבתות.
נראה לי שתמשיכי להינות שם??
חכי בסבלנות ונדבר עוד שנתיים.
ואת לא מכירה אותי.
להעליב אותי במשפט האחרון שלך זה חכמה קטנה מדי ועלובה מדי.

shebrew

New member
ואת לא מכירה אותי

אף אחד לא הגיש לי את העבודה על מגש של כסף.
התראינתי מול עשות אלפי אחרים ולקחו אותי. אותי - המהגרת בלי שום קשר לבריטניה או לאירופה. למה לקחו אותי? כי אני טובה במה שאני עושה. ככה זה בעולם יקירתי - מי שטוב במה שהוא עושה - לא משנה מה ארץ המקור שלו - הוא יהיה טוב היכן ש-י-ב-ח-ר לחיות. וככה זה צריך להיות. מי שרוצה להגרר אחרי הבעל/אישה - בעיה שלו/ה.

TatyBar

New member
הבנת הנקרא קצת!!

תקראי שוב את הפוסט שלי.
את בוחרת להיעלב ממשהו שממש לא קשור אלייך.
אני לא דיברתי באופן אישי על אף אחד.
לא עלייך ולא על אף אחד.
דיברתי על המונים.
את מכירה את ההבדל בין אחד להרבה?
בין אינדיבידואל להמון??
אם את לוקחת את זה באופן אישי, זה אומר שיש אצלך בעיה עם זה.
אצלי - אין שום בעיה או עניין עם "בודדים".
יש לי בעיה עם המון.
ויש לי בעיה עם מי שנוסע ושולח לחמו על פני המים.. בייחוד - כשזה מגיע בקנה מידה לא הגיוני בכלל.
ואת העלבון המתנשא שלך, שוב, בסיפא - את באמת יכולה לאכול לבד.
אני לא הייתי צריכה לחפש עבודה "דארלינג"..
כי בניגוד אלייך - אני לא הייתי צריכה להוכיח את עצמי מול אלפי אחרים. למה? כי אלי פנו מיוזמתן, החברות הבינלאומיות ששמעו שאני עוברת להולנד.
אז את מוזמנת להמשיך ולהתנשא מעל המהגרים האחרים אם בא לך.
אני לא הכתובת שתגרום לך להרגיש טוב יותר עם עצמך.

een ogenblik

New member
זו לא בעיה בהבנת הנקרא,

אמנם לא כתבת על אף אחד מאיתנו באופן אישי, ומכיוון שלא הגעתי לכאן על סמך דרכון זר קודם ולא לבריטניה גם איני שייכת בשום צורה להמונים, אבל כאשר את מדברת על המוני מהגרים, את מדברת על כלל המורכב מפריטים.

אינך יכולה להאשים מי שייך לכלל אותו תקפת בחוסר הבנה, רק כי תקפת את הכלל ולא אותו אישית. התקפת הכלל היא התקפת כל מי שנמצא בתוך אותו כלל, הווה אומר - כל מי ששיך להמון המהגרים לבריטניה בעלי הדרכון הרומני.

TatyBar

New member
אני מפסיקה פה

העברתי את הנקודה שרציתי להעביר.
ניסוח, מעולם לא היה בעייתי אצלי, כך שמי שבוחר לקרוא דברים שלא כתבתי ולא אמרתי, זכותו.
אני ממש לא רוצה להיגרר לפסים אישיים.
הפוסט שלי והטרוניה שלי היא לא נגד אדם ספציפי.
היא נגד המגמה.
והניצול.
שיהיה סופ״ש נעים.
אני הולכת להינות מהשלג פה.

זה שאת היפסקת לא אומר בהכרח שגם אני

הפסקתי

כולנו כאן יודעים לקרא ולהבין ברמה די טובה
ואף אחד לא טען שאת לא מתנסחת היטב

אז אולי הבעיה היא לא ה*ניסוח* ?

אשפי תעמולה רבים [שלא אזכיר את שמם ] התנסחו מצוין

נהפוך הוא - במחשבה שניה אני שבאתי לאירופה

בעקבות בן זוג אירופאי שהכריח אותי להתחתן איתו כדי שאקבל את הדרכון
(לא חשוב, זה היה חוק פעם)
אני מרגישה שאני כאן מאד מאד בחסד וממש לא בזכות.
אם למישהו יש זכות להיות כאן הרי זה לאותם רומנים, בולגרים, ליטאויים, ובקרוב בע"ה במהרה
גם קוסובארים, אלבאנים ותורכים.

אני זכיתי לחסדי היבשת לא בגלל שום כישרון כלשהו שלי, להוציא יכולתי המופלאה להתמזמז עם הולנדים.
בעוד שהרומנים והשאר נמצאים כאן בזכות אמנות בי"ל של המדינות שלהן -
המדינות שהן הרשות העליונה המחליטה מה נכון וטוב לאותה מדינה משתתפת ואזרחיה.
ובזמן שהייתי במקום הנפלא הזה, לא נתתי שום תרומה מיוחדת למדינה או לאיחוק
וניצלתי את כל החוקים שיכולתי לנצל -אם להפחתת מס או לזכות לימודים ועד להנחה לכרטיסים לאופרה,
למרות שלא ניצלתי את האפשרות לטיפול שיניים מוזל.

הרומנים, הבולגרים, הפןלנים לשעבר עובדים קשה ותורמים בכך שהם עושים עבודות שאחרים אינן רוצים לעדות או בשכר נמןך - מראה לי שכולם מאושרי0
כולל החבר שליפ

TatyBar

New member
אוף - כתבתי לך תשובה מושקעת והיא נמחקה!

כי זו תשובה לעניין מה שכבת. עניינית ונכונה.
ואני מסכימה איתך.
כי הבעיה שלי היא לא עם הגירה מבוקרת של בני זוג.
הגירה טבעית.
הגירה של בני זוגהיא לא - והיא לא יכולה להיות מטבע הברים - בקנה מידה ובמאסות כאלא שישפיעו על המערכות במדינה.
הגירה נקודתית של בני זוג באופן אינדיבידואלי, לא תביא בבת אחת לדרישה לא צפויה ואדירה של שירותי בריאות או כלכלה או רווחה או חינוך או רפואה או שיכון או כלום.
ועם זה - אין לי בעיה.
זה שאת בהולנד, וגם אני, ב"זכות" קשרים אישיים - זה נורמלי בעולם שלנו.
וככה עוברים אנשים לכל מקום. גם למדינות אחרות.
כמו בעלי למשל שקודם הגיע לארץ בעקבותיי.
ורק אחרי זה (סתם כי לא הצליח לו בארץ) עברנו לפה.
זה נורמלי. ככה אנשים עוברים גם לרומניה ורוסיה ואוקראינה והודו ואמריקה.
נגד זה אין לי בעיה בכלל.
ואין לי בעיה גם נגד הגירת עובדים. זה גם נורמלי.
מי שמגיע כי הציעו לו עבודה - יותר ממבורך לבוא.
הבעיה שלי היא במאסות של אלה שבאים בלי תכנון, בלי שיש להם איפה לגור ובלי שיש למדינה יכולת לסיע להם במחיה שלהם.
כי לכל המאסות שיבואו, לא יכולים להיות דיור ועבודה ומקום בבית ספר ומקום בבתי אבות.
ואין למדינות הללו מספיק משאבים (כלכליים, אנושיים או אחרים) כדי לעמוד בנטל השירותים שהם יצטרכו לתת לכל המאסות שיגיעוץ
כי עשרות אלפים שירצו להגר למערב אירופה - איפה הם ימצאו עבודה?? הרי כל אלו שעובדים בעבודות "שחורות" שאכן נדרשים כאלה אנשים שמסכימים לעבודות כאלה - הרי אין מספיק עבודות כאלו לכולם.
וזו הבעיה שלי.
לא החוק. החוק קיים והאיחוד קיים והכללים ברורים. ומותר לעבור. והרעיון טוב, בבסיסו.
אבל הוצאתו לפועל, באופן בלתי מבוקר כזה כמו שצופים שיהיה - זה יביא לקריסת מערכות.
זו הטרוניה שלי.
לא נגד אינדיבידואל שעובר. בגלל שיש לו יחסים עם מישהו מקומי, או בגלל שהציעו לו עבודה.
ולו היו כל אלו שמחפשים את האושר במערב, עוברים במינון נמוך, תוך איזו "קווטה" שתאפשר הסתכלות - ניחא.
אבל הם הולכים להציף.
תסתכלי מה קרה בישראל, כשהיתה עליה מבוקרת בשנות השבעים, מרוסיה, וכולם יכול לעיטמע. כי היו מספיק משאבים והם התחלקו באופן הדרגתי לעולים שלא הגיעו בהמוניהם, אלא טיפטפו לאיתם.
והמערכת יכלה להתסגל.
והעליות של שנות התשעים, או מבצעי אתיופיה, שהביאו גל של אנשים שלא היה מקום לשכן אותם כמו בני אדם נורמליים אפילו..
תראי מה קרה שם.
חסימת מערכת. אין מספיק בתים ואין מספיק בתי ספר ואין מספיק שירותי רווחה... כלום.
כשיש הצפה, אז דברים לא יכולים לעבוד.
כי המערכות מטבען, בנויות לאנשים שקיימים, ולעוד צפי כלשהו בעתדי.
אבל לא להגירה מאסיבית של אלפים בבת אחת.
כי לכל אלה, אכן יש זכות לעבור מכח חוקי האיחוד - והעיה שלי היא לא החוקתיות של המעברים שלהם - אלא שלכל אלה, לא תהיה עבודה, ולא תהיה פרנסה ולא יהיה איפה לגור.

אז התשובה שלך נכונה ואני מסכימה איתה לגמרי.
ובגלל זה אני טוענת שוב ושוב שהטיעון שלי הוא לא נגד בן אדם אחד ספציפי. לא באופן אישי.ולא נגד רומני אחד או ישראלי אחד שרוצים לעבור.
אלא נגד מאסות של אנשים ומשפחות שיבואו ובבת אחת יגדילו את הנטל של המדינות, שגם ככה מתקשות לעמוד במה שכבר קיים.

לא רואה איך מה שכתבתי פה, יכול להתפרש כמשהו אישי או מעליב.
ממש לא.

humeni

New member
נו...זה ממש מפגר

גם לי היתה נטייה להסתכל על זה ככה...לי אין שום אזרחות פה,אפילו לא ויזת שהיה מסודרת
הגעתי לפה ללמוד בבית ספר ספציפי ובגלל הסיבה שלצערי במקצוע שלי יש פה עבודה ובארץ לא,סיבה קונקרטית והגיונית.

ועד שהגעתי לפה גם אני הסתכלתי על אלה ככה...פשוט כי הם עושים הכי הרבה רעש
רובם סתם מזיינים את השכל ולא יסעו לשום מקום עם הדרכון שלהם,אלה שכן נוסעים עם המחשבה הדבילית שהם
הולכים לחיות כמו מלכים ולהוציא את העיניים לחברים בישראל,מגלים שלכל מקום יש את החרא שלו,שיש עדיפות
וסלקציה ברורה לילידי המדינה,ולהשתלבות תרבותית,אזרחות היא רק חתיכת נייר,המיסים גבוהים בצורה פסיכית(כשאתה לא עני)
לי סבבה פה ומתאים לי,אבל לרוב האנשים האלה מאוד קשה בלי החגים משפחה מנהגים הלך רוח שהם מכירים...
בקיצור-הברירה הטבעית מחסלת פה אוטומטית את עניין ההגירה כי הוצאתי אזרחות מהסבתא של הדודה שלי

לגבי העניין השני...לא יודעת מה יש לאנשים עם זה
לדעתי מהמון כיוונים זאת אחלה מנטליות,וזאת מנטליות לא פוליטיקה,וזה נעשה מאגואיזם מוחלט של הפרט-כשהאנטילופות ביחד בעדר
גדול ,קשה הרבה יותר לאריות לצוד אחת...לאנטילופות ממש לא אכפת אחת מהשניה,אבל הן צמודות ביחד וכשהחלשה תיפול הן יעזרו לה לקום
מתוך מחשבה על התחת של עצמן,וזאת מנטליות שגם מכתיבה את התנהגות החברה..זה לא איחוד...זה קרטל

ולכן,כמה שיותר פרטים מונעים התחזקות ומונופול של פרט אחד(לא שזה עוזר פה הרבה),גיוון ושוני חברתי הם מאוד חשובים,ובנוסף,וזה הניצול של מדינות "חלשות",הן מרככות את הנפילה
זה כמו שלושה אנשים חזקים שמחזיקים ידיים על פי תהום,מול 40 איש חלקם חזקים חלקם חלשים על פי תהום
תראי...הנפילה תגיע ,10 שנים,20 זה אופטימי,כשהיא תגיע כדאי לא להיות לבד

העניים הפושעים הלא משתלבים הקבצנים,הם אחוז קטן ולא מייצג,הם פשוט עושים הכי הרבה רעש בעין אז נראה שזה כל מה שיש
וכמובן שמאוד קל להשתמש בזה למטרות פוליטיות.
יש לקבל את העובדה שכולם בני אדם(אולי לא ,לכי תדעי מה הממשלה מסתירה מאיתנו..)ולכולם זכות לחיות איפה שהם רוצים
ואם בגלל החלטה פוליטית מטומטמת שפר עליהם מזלם...יופי להם,גם אם זה נעשה על חשבוני,זה לא העסק שלי
ואם אבזבז אנרגיה על זה זה יגרור אותי למטה ואת מי שלידי למטה

dotandvir

New member
אין פה שום עניין של טפילות

האיחוד האירופאי הוא גוף פוליטי וככזה הוא כוחו הוא בדיוק כמספר התושבים והאזרחים שהוא מייצג. בעולם הגלובלי יותר אנשים = יותר כוח בהסכמי מסחר, בשוק פנימי שיש בו מיסים נמוכים ובמטבע אחיד שחוסך המרות מט"ח שאף אחד חוץ מהבנקאים לא מתעשר מהן.

כחלק מהורדת מקדם החיכוך יש גם תנועה חופשית של אנשים ורק טבעי שאנשים ינסו להגר למקום יותר טוב. הרעיון שאפשר לחסום את זה כתלות במדינה שהם הגיעו ממנה נראה לי קלוש - גם ככה היו הגבלות של 7 שנים על המצטרפות החדשות.

במדינות שיש בהן היום עבודה ממילא יש סיכוי שיעדיפו מקומיים ובמדינות שאין בהן עבודה אין לאף אחד מה לחפש. כך שאני לא רואה מאיפה יבוא גל ההגירה הענק שכולם חוששים ממנו. אולי במקום לדבר על הפחד מהמהגרים ירימו את שכר המינימום במדינות שחוששות כל כך וייצרו את הכח המרתיע שאת מדברת עליו.
במקום לכעוס על בעלי ההון שמחפשים לנצל את מי שאפשר כועסים על אנשים שרוצים לשפר את רמת חייהם ועוד קוראים להם עלוקות כי הם באו לעבוד בשכר מינימום במדינה מרוחקת. ממש תמונת ראי יצרת פה.

דותן

TatyBar

New member
הם לא באים לעבוד.

כי לא תהיה עבודה לכולם.
ואז הם יהיו נטל.
לו היתה עבודה לכולם, וחינוך ומשאבים והכל - לא היתה בעיה בכלל.

dotandvir

New member
אז הם יעזבו כמו שהם באו

בסופו של יום שום מדינה לא מסבסדת מטוב ליבה אף בן אדם לאורך זמן. ייקח קצת זמן וימצא האיזון הנכון. אני מניח שגם את לא עבדת מהיום הראשון שלך בהולנד ולכן אני לא רואה איזו קובלנה יכולה להיות לך נגד אחרים שבאים לחפש עבודה.

ולגבי העבודה, יכול להיות ששוק גדול יותר יעודד בפני עצמו יצירת מקומות עבודה?

אלא אם כן עצם הטענה שלך היא שגם בתוך האיחוד צריכים לאפשר הגירה רק בתנאים מגבילים וזו לדעתי תהיה טעות.

דותן

TatyBar

New member
אתה טועה

ראשית - לא עובדת. בעלי מפרנס מספיק. לא באתי לעבוד.
כשגרנו בארץ, אני עבדתי והוא היה בבית עם הילדות.
עכשיו - הוא עובד. ואני בבית עם שלושה ילדים.
עם המשכורת שלו הוא משלם מספיק מס כדי לבטל כל נקיפות מצפון שיכולות להיות לך על היותי "נטל".
והקובלנה שלי באמת היא נגד מי שבא לחיות שם, בלי קשר בכלל למקום, ובלי עבודה מראש, ובלי אמצעים קיומיים ובלי כלום.
כן.
אני לא נטל.
ואני ממש לא רוצה שוב להיכנס לנושא האישי שלי כי כמו שאמרתי מראש ובתווך, אני לא פונה לאף אחד באופן אישי ודוגמאות אישיות אינן מייצגות את הכלל. יש אחד, ויש המון.
וזה לא אותו הדברץ
ובסופו של יום, למרות שההמון מורכב מפרטים - האיכויות והאיפיונים של ההמון משתנות מהיותו המון. למרות שאינדיבודאלית, כל אחד מהפרטים יכול להיות אחר ושונה.
ודותן, מי שבא למערב אירופה - ממש לא מתכוון לחזור לעוני של רומניה או בולגריה.
מי שבא, בא כי הוא חושב שגם אם ממש רע לו, עדיף שיהיה לו רע בלונדון מרע בבוקרשט.
וככה אגב, חושבים לא רק מי שבא מרומניה, אלא גם מי שבא מישראל ומחפש דרכון פולני.
לא רוצה לחיות בישראל, רוצה אירופה. ולא סתם אירופה, אלא מערב עשיר ונוח שם נותנים כסף בחינם לכל מי שמציג דרכון.
לאלה, לא איכפת לחיות כמו כלבים. העיקר ב"לונדון" (או גרמניה או הולנד.. תבחר.).
וכשחיים ככה, ולא רק אחד, אלא אלפים - נוצרים גטאות ופשיעה.
מדינות מערביות כן מסבסדות ולאורך זמן ויש בלי סוף סיפורים (באמת כל יום כמעט צץ סיפור חדש) לפחות באנגליה, על ניצול של מערכת הרווחה והקצבאות שם.
אז לא דותן, לחשוב שבגלל ששוק גדול הדורשים יהיה גדול יותר, אז תיצמחו להם גם יש מאין מקומות עבודה... זה יותר מנאיבי.
תסתכל מה קורה בעולם בכלל ובאירופה בפרט.
גם במערב אירופה.
מקומות עבודה חדשים נוצרים בקצב שלא מתאים אפילו למי שכבר גם שם.
מקומות עבודה נסגרים כל יום. רשתות ענק נופלות ומפטרות מאוד עובדים...
מאיםה הטיעון ה"נאיבי" הזה ששוק גדול יותר יעודד בפני עצמו יצירת מקומות עבודה?
זה לחלוטין לא מה שקורה.
שוק רווי מעודד ירידת ערך, נפילת תנאי מחיה, ירידת שכר..
רוויה מעודדת רקבון.
אז כן - לחלוטין כן. דעתי היא שגם בתוך האיחוד, צריך להגביל הגירה.

אני יודעת מה היה הרעיון של האיחוד.
אבל זרימת העבודה והאנשים והסחר, היתה אמורה להיות דו כיוונית.
ימינה ושמאלה. מזרחה ומערבה.
שמגדלי החזירים יעברו לגור באיטליה, ומגדלי הכותנה יבואו לספרד וחקלאי הפרחים יהגרו להולנד, ושמפעלי התעשיה יעברו לרומניה... וכו וכו.
בפועל - יש זרימה לכיוון אחד בלבד.
וזו הצפה.
חוזרת ואומרת.
הצפה.
כן.
לדעתי לחלוטין ובלי ספק בכלל - צריך להגביל. לגמרי. או אפילו לעצור לתקופה. עד שהמצב הקיים יתייצב איכשהו. שגם זה ייקח שנים.
אבל במקום בו אתה יורד מהר יותר ויותר במדרון - אתה לא יכול לצפות שמאסה אדירה עוד תיפול עליך ותכביד עליך מלמעלה - ואתה עוד תהיה נאבי מספיק לחשוב שתוכל לסחוב את כולם חזרה למעלה.
באמת דותן.

ושוב חוזרת על מה שאמרתי כבר מאה פעמים לפחות.
לא מדברת על הגירה טבעית. של זוג, או לימודים, או עבודה כשיש עבודה.
אלא מדברת על כל מי שנוסע עם כרטיס בכיוון אחד לחפש את מזלו שם.
כי הבעיה היא שהוא לא אחד.
הם עשרות אלפים.
בבת אחת.

לא מבינה מה כל כך קשה פה להבין שזו טעות.
לא איכפת לי שיש להם זכויות לעבור.
זו בכלל לא הנקודה.
הנקודה היא יישום הזכויות בקנה מידה בלתי אפשרי להתמודדות.
אז כן - צריך להגביל את הזכות.
לא מבינה איך אפשר להפוך את זה למשהו לא מאיים.
או איך אפשר לנסות לטעון נגדי שאם אני עברתי, אז אחרים גם רשאים וזכותם.
מה זה קשור בכלל? (אני התחתנתי עם הולנדי ועברתי להולנד. עם יכולת ובלי נטל. ולו הייתי מתחתנת עם גרמני היתי עוברת לגרמניה. ולו הייתי מתחתנת עם רומני, הייתי שוקלת איפה לגור. בישראל או ברומניה. אבל מה אנגליה קשורה אלי? ואגב כן, גרתי באנגליה. שלוש שנים. כי למדתי שם. וזהו. כשנגמרה לי הסיבה להישאר - עזבתי. ולא ניסיתי למצוא תחבולות.).
אז אני לא מדברת על מי שבא ולא הופך לנטל.
אני מדברת על עשרות אלפים שיבואו ולא יודעים איך לחיות במערב אירופה ומקווים שלא יהפכו לנטל, ולא איכפת להם גם אם כן יהפכו לנטל כי מבחינתם העיקר לגור באנגליה ולא ברומניה (והדוגמאות פה, בכל השרשור הזה הן מייצגות. הן לא בלעדיות).
וזה ברור שהם כן יהפכו לנטל וישפיעו לרעה על איכות החיים של כל מי שמסביבם במדינה ובכלל - כי אין שום אפשרות לאנגליה, או הולנד, או גרמניה או שבדיה לצורך העניין - לקבל עשרות אלפי אנשים חדשים בשעריה ומיד לתת להם את כל המשאבים לחיים נורמליים מערביים להם הם מצפים.
אין.

dotandvir

New member
אני חושב שיש לנו דעות שונות

אין כאן עניין של צודק וטועה. לדעתי אף אחד לא העלה בדעתו שמישהו יהגר למדינות עניות אלא שאחרי מלחמת העולם השניה כנראה שאף אחד לא חשב שגרמניה שוב תהיה העשירה ביותר.

חלק מהעניין של האיחוד הוא חופש תנועה של אזרחים ובשביל הצד הכלכלי קיימים הפוליטיקאים בבריסל ובהאג. בשוודיה, למשל, אדם שלא יכול להוכיח שיש לו אמצעים או עבודה לא יקבל אישור להישאר. נכון שתמיד אפשר להישאר בשחור אבל אז גם אין עזרה סוציאלית. לגבי הפשיעה - זה מצב מצער אבל אני לא רואה דרך לפתור אותו אלא בכך שתגרמי לאנשים שבאים לא לפנות אליה באמצעות קצבאות. אבל בשוודיה הם לא יקבלו קצבאות בלי מספר אישי ולא יקבלו מספר אישי בלי עבודה - רוב האנשים הנורמטיביים פשוט יסתובבו ויחזרו למקום שהם באו ממנו וכל השאר ממילא לא חיכו ל-2014 כדי להגיע.

ולצערי, למרות שבעלך עובד את עדיין נטל על המדינה כי את זכאית לתנאים סוציאליים ואם חלילה תתגרשו את לא תחזרי לישראל על מנת לחזור לעבוד. אני מניח שגם תקבלי איזה שהוא סוג של ביטוח לאומי בזמן הפנסיה שלך ומי משלם את זה אם לא יתר האזרחים?

דותן

TatyBar

New member
שוב אני?

אני לא נטל. אני משלמת מסים. גם פה וגם בארץ אני עוד משלמת ביטוח לאומי.
ואם כן אהיה נטל, אז זה בוודאי לא מצב אותו אני צופה מראש או נכנסת אליו בידיעה ברורה וצפויה.
וזה כבר ממש מרחיק לכת.
כל אחד יכול להפוך לנכה וכל אחד יכול לאבד עבודה.
זו ממש לא דוגמא לכלום כי בואו נפסיק לחיות וזהו.
יש מצבת נתונים.
ואני לא נטל. וכשהגעתי הנה, לא הגעתי בלי כלום לחפש את מזלי. הגעתי למקום יציב עם עבודה קבועה של בעלי. ובית. וחינוך.
ואם אתגרש או יקרה איזה אסון אחר - אצטרך לעבוד.
ואם אעבוד - אעבוד פה או שם. זה כבר לא חשוב.
ואני ממש לא מוכנה לדבר על עצמי כדוגמא לכלום - כמו שאני לא לוקחת אותך כדוגמא לכלום.
אני מדברת על כלל והמון.
אז די כבר.
וזה לא כי לא נעים לי.
זה כי זה לא אותו דבר ולא קשור וכן- הדוגמא שלי היא של מה שאני כן חושבת שצריך לאפשר.
זוגיות ולימודים ועבודה.
אבל סתם ככה? בלי כלום, לקנות כרטיס ואחרי המבול?
ממש לא.
כי המבול על כולנו.

ומה שאני חושבת שאף אחד לא העלה בדעתו לפני חמישים שנה - או אפילו לפני 14 שנים, זה שההגירה ההמונית והעניה והאינטרסנטית, תהיה כל כך קשה וגדולה ובעייתית ושהאנשים ישנו את מבנה העולם הקיים ושאינטגרציה לא תעבוד בכלל בכלל, בטח לא בטווח זמנים שלא יגרום לירידה והשפעה לרעה על הכלל הקיים.
פשיעה - אי אפשר למנוע.
מעבר אנשים שככל הנראה יגרום לפשיעה - כן.
לא בגלל שאתה פושע. אלא בגלל שהמוני אחרים יגיעו לזה "בלית ברירה". העיקר לא לחזור.
מי שחוזר - הי מעטים ובטלים בשישים.
וכן. המון מחכים ל 2014 פשוט כי קודם, כדי להיות שכיר באנגליה, אתה צריך אישורים אם אתה מרומניה. ורוב אלה שרוצים להגר - לא הולכים להיות עצמאיים. אלא רוצים לעבוד בכל דבר. שמישהו ייתן להם עבודה. ושמישהו ייעשה בשבילם.
אז כן. האנגלים צופים גל הגירה ענק.
ורוצים למנוע אותו.
ובצדק.

dotandvir

New member
מי שגר בבית מזכוכית שלא יזרוק אבנים

מי שהתחילה את כל הדיון עם זעקות החמס שלה נגד המהגרים הפרזיטים היא את. למה את ובעלך לא גרים בישראל? למה את לא עובדת? תארי לעצמך שכל גבר הולנדי יתחתן עם בחורה ישראלית ואולי אפילו (שומו שמיים) עם בחור ישראלי - פתאום יהיו מאות אלפים ישראלים בהולנד.

מי שבוחרת להצביע על ציבור של אנשים וחושבת שבגלל שהוא אנונימי זה בסדר לכנות אותו בשמות גנאי שלא תתפלא שמישהו מזכיר לה שהיא גם חלק מציבור המהגרים ושגם עליה אפשר לדבר באופן כללי ולהצביע באופן פרטי. תארי לעצמך שהיה נפתח פה שרשור על נשים ממדינות פחות מתפתחות שמחפשות בעלים מבוססים במערב אירופה - האם לא היית מרגישה שמצביעים עליך פרטית? כנראה שנגעת לחלק מהאנשים בנקודה רגישה והם הגיבו כמו שמגיב אדם מאויים.

ושוב אני אומר, מי שרוצה להישאר בכל מחיר יגנוב את הגבול וישאר. מי שבא לעבוד ולא יצליח קשה לי להאמין שהוא יהפוך לפושע רק על מנת שלא לחזור. אני יכול להאמין כזה דבר על מדינות כמו סומליה אבל לא על מדינות מוסדרות יחסית כמו רומניה ובולגריה.

דותן

TatyBar

New member
לא מבינה

למה אי אפשר לנהל דיון ענייני בלי פסים אישיים.
אנחנו גרנו הארץ והוא לא הסתדר פה. אחרי שהבנו שקשה לו מדי, החלטנו לנסות בהולנד.
אם הוא הולנדי ואני ישראלית אנחנו צריכים להיות זכאים לגור גם פה וגם שם.
אם יהיה סצנריו בו מאות אלפים יתחתנו וירצו להגר, אני יותר מאתמוך בהגבלות כלשהן. לא חשוב עכשיו איזה כי זה לא הדיון. אבל כן, אם זה יגיע לקנה מידה הרסני אז בוודאי.
וכידוע לך, כשרציתי להביא את בעלי לארץ, היינו צריכים לעבור מכשולים רבים מאוד. מכיר את נוהל משרד הפנים?
לא קל.
ובצדק.
ואם היית מכיר את הסיפור שלי היית יודע שלא חיפשתי בעל עשיר ממערב אירופה. לא באופן אופורטוניסטי שאתה מנסה להציג כדוגמא.
ולכן, לו היה מתפתח על זה דיון, הייתי יכולה להשתתף בו באופן ענייני.

והנה לך.
לקינוח.
http://www.dailymail.co.uk/news/art...-ruthless-gangmasters-rubbing-hands-glee.html

למעלה