אתה טועה
ראשית - לא עובדת. בעלי מפרנס מספיק. לא באתי לעבוד.
כשגרנו בארץ, אני עבדתי והוא היה בבית עם הילדות.
עכשיו - הוא עובד. ואני בבית עם שלושה ילדים.
עם המשכורת שלו הוא משלם מספיק מס כדי לבטל כל נקיפות מצפון שיכולות להיות לך על היותי "נטל".
והקובלנה שלי באמת היא נגד מי שבא לחיות שם, בלי קשר בכלל למקום, ובלי עבודה מראש, ובלי אמצעים קיומיים ובלי כלום.
כן.
אני לא נטל.
ואני ממש לא רוצה שוב להיכנס לנושא האישי שלי כי כמו שאמרתי מראש ובתווך, אני לא פונה לאף אחד באופן אישי ודוגמאות אישיות אינן מייצגות את הכלל. יש אחד, ויש המון.
וזה לא אותו הדברץ
ובסופו של יום, למרות שההמון מורכב מפרטים - האיכויות והאיפיונים של ההמון משתנות מהיותו המון. למרות שאינדיבודאלית, כל אחד מהפרטים יכול להיות אחר ושונה.
ודותן, מי שבא למערב אירופה - ממש לא מתכוון לחזור לעוני של רומניה או בולגריה.
מי שבא, בא כי הוא חושב שגם אם ממש רע לו, עדיף שיהיה לו רע בלונדון מרע בבוקרשט.
וככה אגב, חושבים לא רק מי שבא מרומניה, אלא גם מי שבא מישראל ומחפש דרכון פולני.
לא רוצה לחיות בישראל, רוצה אירופה. ולא סתם אירופה, אלא מערב עשיר ונוח שם נותנים כסף בחינם לכל מי שמציג דרכון.
לאלה, לא איכפת לחיות כמו כלבים. העיקר ב"לונדון" (או גרמניה או הולנד.. תבחר.).
וכשחיים ככה, ולא רק אחד, אלא אלפים - נוצרים גטאות ופשיעה.
מדינות מערביות כן מסבסדות ולאורך זמן ויש בלי סוף סיפורים (באמת כל יום כמעט צץ סיפור חדש) לפחות באנגליה, על ניצול של מערכת הרווחה והקצבאות שם.
אז לא דותן, לחשוב שבגלל ששוק גדול הדורשים יהיה גדול יותר, אז תיצמחו להם גם יש מאין מקומות עבודה... זה יותר מנאיבי.
תסתכל מה קורה בעולם בכלל ובאירופה בפרט.
גם במערב אירופה.
מקומות עבודה חדשים נוצרים בקצב שלא מתאים אפילו למי שכבר גם שם.
מקומות עבודה נסגרים כל יום. רשתות ענק נופלות ומפטרות מאוד עובדים...
מאיםה הטיעון ה"נאיבי" הזה ששוק גדול יותר יעודד בפני עצמו יצירת מקומות עבודה?
זה לחלוטין לא מה שקורה.
שוק רווי מעודד ירידת ערך, נפילת תנאי מחיה, ירידת שכר..
רוויה מעודדת רקבון.
אז כן - לחלוטין כן. דעתי היא שגם בתוך האיחוד, צריך להגביל הגירה.
אני יודעת מה היה הרעיון של האיחוד.
אבל זרימת העבודה והאנשים והסחר, היתה אמורה להיות דו כיוונית.
ימינה ושמאלה. מזרחה ומערבה.
שמגדלי החזירים יעברו לגור באיטליה, ומגדלי הכותנה יבואו לספרד וחקלאי הפרחים יהגרו להולנד, ושמפעלי התעשיה יעברו לרומניה... וכו וכו.
בפועל - יש זרימה לכיוון אחד בלבד.
וזו הצפה.
חוזרת ואומרת.
הצפה.
כן.
לדעתי לחלוטין ובלי ספק בכלל - צריך להגביל. לגמרי. או אפילו לעצור לתקופה. עד שהמצב הקיים יתייצב איכשהו. שגם זה ייקח שנים.
אבל במקום בו אתה יורד מהר יותר ויותר במדרון - אתה לא יכול לצפות שמאסה אדירה עוד תיפול עליך ותכביד עליך מלמעלה - ואתה עוד תהיה נאבי מספיק לחשוב שתוכל לסחוב את כולם חזרה למעלה.
באמת דותן.
ושוב חוזרת על מה שאמרתי כבר מאה פעמים לפחות.
לא מדברת על הגירה טבעית. של זוג, או לימודים, או עבודה כשיש עבודה.
אלא מדברת על כל מי שנוסע עם כרטיס בכיוון אחד לחפש את מזלו שם.
כי הבעיה היא שהוא לא אחד.
הם עשרות אלפים.
בבת אחת.
לא מבינה מה כל כך קשה פה להבין שזו טעות.
לא איכפת לי שיש להם זכויות לעבור.
זו בכלל לא הנקודה.
הנקודה היא יישום הזכויות בקנה מידה בלתי אפשרי להתמודדות.
אז כן - צריך להגביל את הזכות.
לא מבינה איך אפשר להפוך את זה למשהו לא מאיים.
או איך אפשר לנסות לטעון נגדי שאם אני עברתי, אז אחרים גם רשאים וזכותם.
מה זה קשור בכלל? (אני התחתנתי עם הולנדי ועברתי להולנד. עם יכולת ובלי נטל. ולו הייתי מתחתנת עם גרמני היתי עוברת לגרמניה. ולו הייתי מתחתנת עם רומני, הייתי שוקלת איפה לגור. בישראל או ברומניה. אבל מה אנגליה קשורה אלי? ואגב כן, גרתי באנגליה. שלוש שנים. כי למדתי שם. וזהו. כשנגמרה לי הסיבה להישאר - עזבתי. ולא ניסיתי למצוא תחבולות.).
אז אני לא מדברת על מי שבא ולא הופך לנטל.
אני מדברת על עשרות אלפים שיבואו ולא יודעים איך לחיות במערב אירופה ומקווים שלא יהפכו לנטל, ולא איכפת להם גם אם כן יהפכו לנטל כי מבחינתם העיקר לגור באנגליה ולא ברומניה (והדוגמאות פה, בכל השרשור הזה הן מייצגות. הן לא בלעדיות).
וזה ברור שהם כן יהפכו לנטל וישפיעו לרעה על איכות החיים של כל מי שמסביבם במדינה ובכלל - כי אין שום אפשרות לאנגליה, או הולנד, או גרמניה או שבדיה לצורך העניין - לקבל עשרות אלפי אנשים חדשים בשעריה ומיד לתת להם את כל המשאבים לחיים נורמליים מערביים להם הם מצפים.
אין.