זה היה צפוי.

אני לא רואה למה

איחוד שמבוסס על ברית פרנקוגרמנית ומנוהל ע"י פקידים בלגים צריך להפחיד כל תושב אירופאי.

אנו נמצאים במקום הכי טוב בעולם לגור בו, אז אני ממש לא רואה למה זה צריך להפחיד מישהו . . .
לא שתוצאות מהעבר נותנות ביטחונות לעתיד .
אחרי המלחמה ההיא אירופה יצאה מהבוץ באופן חדשני ומרשים.
[הילדים הכינו ארוחת ערב . . צריכה להפסיק]

מרשים זו לא המילה שהייתי משתמשת בה

היא השתקמה בזכות כסף אמריקאי, כי לארה"ב היו אינטרסים שמה שאפשר להציל מאירופה לא ייפול לידיים סובייטיות. תראי את ספרד למשל בשנות ה-40 וה-50 כשארה"ב אמרה לה "לא" גדול. ואז תסתכלי עליה שוב אחרי שארה"ב שינתה את דעתה.

טוב, אפילו נגיד שאני מסכימה איתך,

ונצא נקודת ההנחה שאירופה השתקמה *רק* בזכות ההון האמריקאי -
אם אנו מסתכלים היכן עדיף בתור אדם פשוט משורה להתגורר
ארה"ב או אירופה: הרי לדעתי אירופה הרבה יותר ידידותית לאדם הפשוט,
תנאי עביודה, תנאים סוציאליים, זכויות אדם

ומרשים - לא רק מהצד הכלכלי אלא גם ובעיקר בגלל העלאת חשיבותן של זכויות האדם,
שזאת בהחלט תרומה אירופאית
אולי באמריקה יש את החלום האמריקאי - אבל באירופה יש את היומיום האירופאי, הסובלני, הנינוח
ללא הבטחות גדולות מדי אבל גם ללא בורות רפש חברתי עמוקים מדי
(נו, טוב - להוציא בריטניה - ראה קישור BULLI)

זה לא ויכוח ערכי או על איפה כדאי או לא כדאי

לחיות. אירופה הייתה מרוסקת עד עפר בתום מלחמת העולם השניה, פיזית, כלכלית, חברתית.. על תוכנית מרשל שמעת? זה מה שאני מדברת עליו. לדמות את אירופה לספינקס שקם מההריסות זה טוב ויפה אבל לא מה שקרה במציאות.

תסלחי לי שאני מתערבת לך

אבל לא התכוונת במקרה לפניקס לא לספינקס? אני ראיתי את זה בהארי פוטר בגלל זה אני אומרת.

צודקת
my bad

ודאי שזה ויכוח שהוא בינהשאר ערכי ובוודאי אירו

פה לא קמה כמו הפניקס (וטוב שלא - כי אנו לא רוצים את אירופה הישנה) אלא כמו
ונוס חדשה הנולדת מבין גלי סערת העבר הרקוב שלה. (נו, מה - שירה גם אני יכולה)

אם ארה"ב נתנה את הכספים - אז עם אותם כספים אפשר לצור ישרעל , ארה"ב ואירופה.
ואירופה מבחינה ערכית, נוחיות איכות חיים ואיכות שידורי הטלויזיה והכדורגל -
לוקחת בגדול

Nobilis

New member
נו באמת...

בלי לזלזל, תוכנית מרשל נמשכה בין השנים 1947 ל-1951. עברו מאז עוד 62 שנה. אירופה יכולה להיות גאה במה שהשיגה בשנים הללו.

Nobilis

New member
הוא עזר

אבל לתלות את התאוששותה של אירופה על תוכנית מרשל בלבד, בוודאי בטווח של כמעט 70 שנה מסוף מלחמת העולם השניה, זה פשטני להחריד. אני לא מכיר היסטוריון רציני שיטען את הטענה הזאת.

אם כבר, התרומה של תוכנית מרשל היא בפאן הפוליטי - היא אחד מהדברים שגרמו לאירופים לעבוד ביחד בשנים שאחרי המלחמה. במובנים מסויימים, גם היא אחראית להיווצרות האיחוד האירופי.

אגב, זה לא היה מענק בלבד. האמריקאים נתנו חלק מהסכום כהלוואה. אל תדאגי להם, הם נטעו יסודות כלכליים יפים בשביל עצמם.

כמובן, כתבתי שלאמריקאים היו אינטרסים

אין מתנות בחינם. ולא טענתי *שרק* על בסיס הכסף הזה הם השתקמו. מה שטענתי היה שלולא הכסף הזה, לא היה מה להתחיל לדבר על שיקום כי אירופה הייתה בקרשים. כי נכון שהכסף הוא לא העניין אלא מה עושים בו, אבל בשביל שיהיה אפשר לממש את התיאוריה צריך את הפרקטיקה להתחיל ממנה. יש לי בדיחה שמדגימה את זה אבל היא סקסיסטית להחריד, אז על רקע הדיון שהתקיים על שיוויון בין המינים אני אוותר

[הערת שוליים] שאולי גם אותה צריך להעביר במסר

בלבד -
מופתעת לראות את השינוי בחתימה שלך !
תוהה באם יש עוד שינויים ?

Woking

New member
ובכן

לא ממש התכוונתי לספר את זה, אבל אתמול הייתי אצל הקוסמטיקאית ועשיתי את ה-bikini line שלי. עכשיו את יודעת עלי הכל.

Woking

New member
של הקוסמטיקאית?

היא מעדיפה לשמור על אנונימיות.

ווקינג כפרה

איך אתה ככה עושה לי פרסומת בכל הישראלים באירופה נשמה. תבוא מחר אני יעשה לך גם את הלמעלה אם אתה שואל אותי שם זה הבעיה שלך וגם זה יותר בולט. ואז באמת יהיה לך מעריצות לא רק איזה אחד או שתיים.

למעלה