זה הופך אותי לסנוב?

demoloc

New member
זה הופך אותי לסנוב?

המצב משתנה , אבל העיקרון חוזר , אני אתן דוגמא למשהו שקרה לאחרונה . אני בתור אחד ממועצת תלמידים הזמינו אותנו לסופשבוע מנהיגות , עכשיו אני שלא ידעתי מה זה אומר , חובב היסטוריה , בונה על עתיד פוליטי ציפיתי למשהו מרתק , הרצאות על מנהיגי עבר, תכונות מפתח , דילמות,מוסר , אתיקה או כל דבר שעלול להתקשר למנהיגות ופונה אל האינטלקט , ונורא התלהבתי . הגעתי לשם ולהפתעתי גיליתי שמדובר במשחקי חברה של כיתה ג' (אנחנו במועצה בעיקרון כיתות ח' - יב' , אני יא' ) , יצירות בצבעים , וחידות היגיון מטופשות וחרושות ( תהפכו את IX ל6 בעזרת קו אחד...יופי..יש לכם משהו יותר ישן?) , משחקי היכרות שנמשכו שעות כי אף אחד לא החליט מה המאכל האהוב עליו ודברים של כיתות ב' ... פעם אחת היה דבר שנגע במנהיגות , אבל שלקחתי את זה טיפה לעומק השתיקו אותי , אני אסביר: נתנו לנו(המדריכה) את המצב הבא: "בעיר אוטופיה (אין קשר בין המושג,סתם שם של מקום דימיוני) קיימים טלפונים ציבוריים ,שמשלמים בהם מחיר סימלי ואפשר לדבר כמה שרוצים לכל מקום בלי להוסיף אגורה ,העירייה הפסידה כסף וביקשה משר האוצר לבטל את זה , והוא אמר שלא ניתן , ואסור להוציא את הטלפונים ,ואסור לשנות את התעריף . אז ראש העיר פנה לדר. גאוני שמצא מייד פיתרון , מהו? " נדלג על הרעיונות שעלו , כי זה לא משנה עכשיו .. הפיתרון של דר. גאוני היה לשים משקולת בטלפון שלא יהיה נוח לדבר ואנשים ינתקו . אני ציינתי שבחברה דמוקרטית לא יעשו את זה כי זה פגיעה מכוונת בציבור , ומוקדם או מאוחר יגלו את זה , והציבור יתעצבן על הנושא והרי הוא משלם מיסים לא כדי שיגבילו אותו. בתגובה היא אמרה שהיא לא רמה שזה חברה דמוקרטית , אז אמרתי שאם זה לא דמוקרטיה מה מונע ממני כראש עיר לקחת שני קציני ק.ג.ב שיקרעו את הצורה למי שמדבר יותר מ5 דקות. אז היא אמרה שזה גם לא דיקטטורה , ושאלתי אם אני לא מוגבל לאף כלל חוץ מאלו שקשורים לטלפון שצויינו למעלה,והיא אמרה שזה נכון . אז שוב , אני שולח שני גסטפו'ז שיגלו עולם של צבעים למי שמדבר יותר מידי. אז השתיקו אותי ואמרו שאני מתעקש על נושאים וסתם נצמד לדברים לא חשובים , אז אמרתי שזה כן חשוב כי הפיתרון לא נכון , אז היה מעבר חד של נושא ... לכל האורך , שניסיתי לשנות את הנושא למשהו שכן קשור למנהיגות , בישירות או עקיפין השתיקו אותי וגם נאמר שאני סתם מנסה להעמיד פנים שאני יותר חכם מכולם . אז הנושא שלי כמובן , הוא זה באמת הופך אותי לסנוב שאני מצפה שיהיה משהו שיפנה טיפה לאינטלקט מחוץ לשעות הלימודים? אם אני בא בציפייה שילמדו על חשבון זמן משחק אפילו למרות שמדובר בסדנאת מנהיגות הופך אותי לאחד שמנסה להראות לכולם שאני יותר טוב , כי זה נורא הפריע לי הערה הזו והייתי רוצה תגובה, או האם היה לכם מצב שזה שהתעניינתם בנושא וציפיתם למשהו שיפנה לאינטלקט וזה פשוט לא , אויל לאחרים כן ,אני לא יכול לשפוט מהעיניים שלהם ,אבל אליי לפחות זה לא פנה , אז אני מנסה להוכיח שכאילו אני חכם יותר ? בגלל שהציפיות שלי למשהו טיפה יותר...אמממ...רציני? ולא משהו ברמה של כיתה א'?
הבנתם למה התכוונתי? כי אני חושב שלא יצא לי כל כך ברור..

ביציק

New member
אני חושב שיש בך מן "השחצנות"

שמאפיינת מחוננים או מבריקים. אתה לא חייב להיתקע במועצת התלמידים הזו. מועצת התלמידים וכל החידות שלהם מותאמות לכל שכבות בני האדם, חשבת על זה?

demoloc

New member
אבל אני כן מעוניין לשנות

ואני כן חושב שיש לי מה להציע

atayen

New member
אני מסכימה עם דניאל

באינטרנט כמו באינטרנט, אין לי מושג איך הגעתי לפה. ובכ"ז, ראיתי את המילה "מחוננים" והתפתיתי לקרוא...(נו, מה לעשות) בכל אופן, אני מסכימה עם דניאל (מאוד נהניתי לקרוא תגובתך:) אני מבינה את תסכולך,זה מאוד מעצבן להתענייןולהביע דעה,ושמישהו אחר מבטל זאת בזלזול.ממש מבאס. אולי תנסה לחשוב על זה גם מהצד שלהם..רוב האנשים אוהבים יותר שיקשיבו להם מאשר להקשיב לאחרים,אז אולי כשאתה רוצה לפתח את הדיון לאספקט מסויים שמעניין אותך, תנסה לערב את כל הכתה. תעביר את הכדור לידיים שלהם, שירגישו שאתה פונה אליהם ולא נגדם (או נגד הרעיון שלהם) ותקשיב למה שיש להם לומר.אפשר לעשות את זה בכל מיני דרכים, אני סומכת על היצירתיות שלך.. מאוד עוזר לשאול את עצמך: "איך אני הייתי מרגיש/חושב/מגיב במקומו" לשמוע את מה שאתה אומר, כאילו מישהו בא ואומר את זה לך (בלי צנזורה! :) זה מאוד יכול לקדם את האינטרסים שלך ולפתח תקשורת טובה. עלה והצלח! נטעיה.

E s t e b a n

New member
כן ולא..

לדעתי זה לא הופך אותך לסנוב, אלא הופך אותך לתמים: ציפיות זה דבר אחד, מציאות זה דבר אחר. כפי שנאמר כאן, יש חשיבות לדרך בה הדברים מתבצעים. אם יש לך מטרה, אז עליך למצוא את הדרך היעילה ביותר להשיג אותה.. וכשזה בא בקטע של לעבוד עם אנשים, אז יש דרכים להניע אותם ויש דרכים להתנכר להם. אפשר להתעצבן שמשתיקים אותך, ואפשר ללמוד מכך על אותה קבוצה או אותם אנשים, מה הערכים החשובים שלהם, מה דרכי המחשבה שלהם, ולשכלל בפעם הבאה את תגובתך -- כדי להשיג את המטרה. אם אתה באמת מתעניין בנושא המנהיגות ברמה המקצועית, יש לא מעט ספרות בנושא. בכל ספר בתחום ההתנהגות הארגונית יש פרק על מנהיגות -- הייתי ממליץ לך לקרוא את כל הספר ולא רק את הפרק הזה.

demoloc

New member
../images/Emo13.gif

אני באמת מתעניין (יש באמת ספר בשם "מנהיגות" של ג'וליאני,שווה קריאה), ונאי יחסית לא באתי עם ציפיות גבוהות , אלא עם ציפיות . (<--נקודה) . שיהיה איזשהוא קשר לנושא , לא חייב להיות עמוק ומדוייק , פשוט שיהיה הפנייה , קשה לי לראות את הקשר בין הכנת מסכות מגבס למנהיגות ... ובוודאי שאם וויכוח שמתקשר ישירות לתחום כמו הוויכוח הנ"ל מושתק זה לא מעיד הרבה על הסדנא ...

demoloc

New member
אוקיי ,צודק

אבל איך הגעת למען השם לזה מהדברים שלי? לא זיזלתי באף אחד , לא אמרתי שילדים בכיתה א'- ג' טיפשים , פשוט חומר שאני אלמד וחומר שהם ילמדו לא יהיה זהה נכון? מעולם לא זיזלתי באף אחד בגלל רמת הIQ שלו , רק על פי ההתנהגות. ודי ברור שיש סיכוי גדול שאני לא אעסוק בפוליטיקה, זה לא מונע ממני להתעניין בנושא , ואני ציפיתי מסדנא למנהיגות לעסוק במנהיגות , ולהתמודד עם בעיות גם אם הפיתרון הקודם מוכח כלא נכון , אם בחשיבה יצירתית עסקנו , ומצאנו פיתרון מיוחד כי האחרים לא פעלו , אבל לרוע המזל גם הוא לא פועל , אז הוא לא יעיל במיוחד נכון? ושוב , ניכר מההודעה שלך שאתה חושב שאני מזלזל , אני לא זיזלתי באף אחד , ואני מכבד את כולם , אבל אני לא נותן להם יותר כבוד בלי הצדק כמו שאני לא אתן פחות כבוד בלי הצדק , אני לא אלמד ב'ניקים פיזיקה גרעינית כי עם כל הכבוד להם , ויש כבוד , הם פשוט לא יעמדו בזה ... ועל אותו משקל אני לא אלמד יא' חיבור וחיסור . אני לא מזלז באף אחד סתם.

demoloc

New member
זה עיניין של דעה

יש דברים שאשנים עשו שאי אפשר שלא לזלזל בהם אחרי זה ... (אני באמת צריך לתת דוגמאות? תחשוב טוב...)

ביציק

New member
יש המון אנשים מחוננים ואפילו גאונים

שלא אומרים שמץ על זה. לעומת זאת, ישנם אלה שאוהבים להראות את עצמם ואוהבים להתעקש על דעתם בצורה כ"כ אסרטיבית שמונעת מהם לראות את האמת שדבר, כי הם בחיים לא יתנו למישהו לגרום להם לשגות. למה? כי הם מחוננים והם טובים יותר והכל אצלם מבוסס על ההיגיון והמתמטיקה. עכשיו אני רואה את המעלות שיש ברגישות ובחוכמה מרובה, כי השילוב של שניהם מנצח. העולם לא מושתת רק על רציונאליזציה של הדברים, אלא גם הבנה רגשית של הדברים. ואני יודע למה אמרתי שרוב המחוננים הם שחצנים, הם מקבלים חינוך בבית שהם מיוחדים ושונים מן החברה, הם תמיד מקבלים מחמאות שהם חכמים יותר (זה עוד לגיטימי). ההורים מנסים להרחיקם מהחברה בטענה ש"הם לא מתאימים להם, אתה צריך ילדים על רמה" וכיו"ב. זה גורם לאותו מחונן להרגיש רגשי עליונות על החברה, להיות שחצן ולרמוס את כולם, כי הוא "הכי". מחוננים מתחילים לראות במהלך התבגרותם שהם מצליחים להבין הכל מהר יותר מכולם, הם מקבלים ציונים גבוהים יותר מכולם, יש להם ידע נרחב יותר מכולם ועוד. קשה להם לראות את החיים בצורה גמישה יותר, כי הם חונכו להבין את הכל בצורה לוגית ורציונאלית. זה ה"פאק" אצל חינוך של מחוננים. אני מקווה שתפנימו כמה מן הדברים כאן.

antreprize

New member
לא נכון

מי הכניס לך לראש שמחוננים הם שחצנים?זה לא נכון,זה פשוט אומר שכל השאר אידיוטים

למעלה