זהו - הפעם זה קורה.

הנסיך.

New member
טכנית - מדובר במשחק ילדים

אין שום מגבלה טכנית בחמש השנים האחרונות כדי לייצר את כל התנאים שנדרשים להפעלה של מערכת אכיפה כזו. אתה מגביל את עצמך לדברים שאתה מכיר - תקשורת סלולארית, אבל יש דרכים אחרות לטפל בבעיה הזו. כוח עיבוד ו\או תעבורה של מידע היא מממש לא צוואר הבקבוק פה. כבר היום בכבישים ישנן מערכות טיפה יותר מתוחכמות שלו היו מאופשרות היו יכולות לייצר אמצעי אכיפה מופרכים לגמרי...

mj1

New member
מישהו יכול להסביר לי איך על סמך כניסה לקטע

ויציאה מקטע אפשר לתת דוח ללא מעקב רציף לאורך כל הקטע. לצורך ההגזמה אולי אחרי הכניסה לקטע העברתי את המכונית עם מסוק.....

gray

New member
אני בטוח שמישהו כבר ינסה את זה במשפט

נראה מה יצא. אני לא הייתי מהמר על זיכוי.

בכל מקום שבו צריך פרוצדורה סטנדרטית

ורוטינית שדורשת סדר נקיון שכרוכים בעבודה של משאב אנושי וציוד, תהיו בטוחים שזה לעולם לא יקרה. לא בישראל. לא בצה"ל ולא במשטרת ישראל. הנה למשל לידי יש כפר פלסטיני שתושביו מנותקים מעיר המחוז שלהם על ידי גדר הבטחון. כלומר הם חיים במן חצי אי כזה, מוקפים גדר משלושה צדדים וכדי להגיע לעיר, במקום ללכת ברגל 200 מטר צפונה, הם צריכים להקיף את כל הגדר, קודם מזרחה ואחר כך צפונה ואחר כך מערבה מרחק של כמה עשרות ק"מ וגם שם יש מחסום צבאי בדרך. הלכו לבג"ץ לא רק כי הם הודרו מהשטחים החקלאיים שלהם, אלא כי הם לא יכולים לשלוח את הילדים לבתי הספר ואף אינם יכולים לסדר את ענייניהם בעיר. נו, יהודים אנחנו, רחמנים בני רחמנים, וכי נמנע מלימודים והשכלה משכנינו הנאנקים? הוציא הבג"ץ צו המורה לצה"ל הריבון בשטח, לפתוח שער בגדרות לאפשר לפלסטינים בני הכפר לעבור 3 פעמים ביום בפשפש ייעודי בין הכפר לעיר. הצבא הוא נתין של החוק - בג"ץ אמר שער צה"ל בונה שער. הזמינו קבלן, הקבלן בנה שער עם אלקטרוניקה ומנעולים ונתן את המפתחות, אלקטרוניים ופיזיים, בידי החטיבה המרחבית המקומית. בהנחיית הבג"ץ הורה אלוף הפיקוד הריבון למח"ט להורות לקצין האג"ם ולקמב"ץ לכתוב נוהל מעבר פלסטינים בשער. ישבו וכתבו כי בכל יום בין 6:30 בבוקר לבין 7:30 בבוקר יהיה אותו הפשפש פתוח למעבר פלסטינים לעיר הגדולה. וגם בין 12:30 לבין 13:00 וכדי לאפשר להולכים לשוב לארוחת הערב בביתם כך גם לפנות ערב בין 18:00 לבין 19:30. ובכן, שלוש פעמים ביום צריכים החיילים להגיע לשער, לבקש פתיחה אלקטרונית וירטואלית, לסרוק את המקום היטב נגד הפתעות מהפתעות שונות ולהשאיר את השער פתוח באותם זמנים קבועים ומדוייקים.. נכון? לא נכון. כי זאת פרוצדורה סטנדרטית קבועה שכרוכה במשאב אנושי ובציוד. החיילים הם משאב אנושי, נהגי ההאמר שמביאים אותם הם או אנשי קבע או מילואימניקים - קרי משאב אנושי במחסור. המפתח, הפיזי, גם הוא סוג של משאב. גשש צריך? כמובן. מעורבים פה גם כמה האמרים? ומה עם מכשירי קשר ואלקטרוניקה והציוד האישי והנשק של החיילים? אז הפרוצדורה הולכת ככה: כשעה לפני הפתיחה יש נוהל איסוף כוחות באחד המחנות הקרובים לשער. 2 נהגי האמר ממוגן? V 4 לוחמים בכל האמר? V 2 מפקדי האמר? V 1 מפתח? V מכשירי קשר? V 2 האמר ממוגן? V דלק? V נשק? V ענייני אלקטרוניקה? V גשש? V משקפת? V 1 דוברי ערבית שאינו גשש? V 1 רכב להובלת הגשש לאחר הסריקה ליעד המשימה הבא? V וכל הדברים האלו צריכים להתבצע שלוש פעמים ביום עם 'רעש' בששי שבת שבהם הלו"ז ומספר הפתיחות משתנה מעט.. נו, אז מה אתם חושבים שקורה? כמה פעמים אף אחד לא יודע איפה המפתח? כמה פעמים נהג ההאמר השני לא חזר מהבית בזמן? (והראשון רק חזר מסיור לילי שגרתי והוא לא נח מספיק לפי פקודות הצבא) כמה פעמים להאמר עם הציוד המיוחד לא מניע? כמ הפעמים לא מצאו חייל דובר ערבית? כמה פעמים יחידת המחסומים לא שלחה את החיילים שלה לפתיחה? כמה פעמים יש התראת שב"כ לא להתקרב לשער? כמה פעמים שי בעיות במערכת הקשר בהאמר השני? כמה פעמים המיכלית עם הסולר לא הגיעה וההאמר הוא גם רכב כוננות שאסור להזיז אותו? כמה פעמים אחד המפקדים בגימלים? כמה פעמים בדיוק בזמן המסדר מתגלה שלאחד הלוחמים יש בעיה באפוד? כמה פעמים הגשש לא חזר בזמן מסריקות אחרי מיידי אבנים במקום אחר? כמה פעמים המפתח היה אצל הג'ינג'י שיצא הביתה או בכלל סיים את המילואים? בקיצור - חפרו מנהרה מבוטנת למעבר רכב פלסטיני מתחת לגדרות ושלום על ישראל.

ariel00i

New member
שראיתי את המנהרה הזאת אני זוכר שחשבתי לעצמי

למה לעזאזל המדינה משקיעה כסף בשביל לחצוב מנהרה בשביל כפר של כמה אלפים בלחץ ? שאתה מציג את ככה, זה באמת נראה קצת יותר הגיוני. במקרה אני גם לומד כרגע את רזי המנהל הציבורי שבנוי בדיוק על העקרונות הללו. אבל, מצד שני, אם מישהו שם בכנסת רוצה להזיז משהו ומחליטים שהוא מספיק חשוב (להם) הם יודעים להתמודד עם הבירוקרטיה יפה מאוד, או פשוט להסיט משאבים בשביל לפתור בעיות כמו אלו שהעלת פה. ובמקרה שלנו הבעיה היא יכולת עיבוד של מחשבים, שזה קצת יותר פשוט מתקנים לאנשים, אז לא היית בונה על זה שהפונקציה הזאת לא פועלת/תופעל בעתיד הקרוב. זה בהחלט עובד בארצות אחרות ויותר מסביר להניח שהמשטרה שומרת את הקלפים שלה קרובים לחזה ולא מספרת על כל היכולות של המצלמות הללו.

bikbak

New member
יש פתרון לשורש הבעיה, מיצו לראשות הליכוד!

כשר תחבורה כמובן נתיבי דו גלגלי לכל דורש, אוטובאנים מוגבלים ליכולת הרוכב. תחנות רענון מפנקות ולכל השובר את מחסום ה 200 מייל (מתועד במצלמת גטסו) מקבל שובר לקסדה ורחיצה חינם אצל משה. לפנק לפנק לפנק

כל כך הרבה אגדות אורבניות על המצלמות האלו ..

מה ששמעתי בשבוע האחרון, זה פשוט - לא האמין : 1. המצלמה עושה פיענוח לבד. 2. אפשר לכייל לה את האלגוריתם מרחוק כדי שתוכל לצלם את הנהג, מה הוא עושה, מהירות, והפיכה של מצלמה ממהירות לרמזור ולהיפך (יש גם מי שטען שאפשר להוסיף פונקציה בלי להוריד קיימת ) - כל זה מרחוק. 3. המצלמה תזהה תווי פנים של הנהג. האמת מאד פשוטה, אם המערכת יכולה לעשות את כל הדברים הללו בצורה עצמאית , הרי שיש בתוכנה מחשב, ואם יש בתוכה מחשב, הייתי שמח לראות איך הוא שורד את חום יולי אוגוסט כשהוא בקופסת מתכת (אם אני לא טועה בתוך הקופסאות החום עשוי להגיע ללמעלה מ 70 מעלות) . לכל מערכת שנבנתה ע"י אדם יש נקודות כשל. צריך רק למצוא את נקודות הכשל של המערכת הזו .. וללחוץ עליהם. דורון

gray

New member
בניגוד למחשב שיש ברכב ואין לו שום בעיה...

מחשב זה לא PC, זה מערכת עיבוד יעודית, היא יודעת לעשות דברים האוד מסויימים, פיענוח תמונה למשל, אבל CALL OF DUTY לא ירוץ עליה בכלל. היום מצלמה ב300 שקל מזהה פנים בתמונה (מיקום הפנים). הגטסו עולה יותר מ300 ש"ח.

בתאוריה אתה צודק

רק שהחיים זה מבחן מעשי; לא יקרה. בטח לא אצלנו. אפילו אם היכולות ישנן, המהפך והמהפכה התרבותית שצריך פה כדי להפעיל דברים כאלו היא בלתי נתפסת. אתם מעלים בדעתכם שהעם הנוהג בציון יחטוף כל יום דו"ח או שניים, או יותר והכל יהיה על מקומו בשלום? אני לא. אנחנו לא חיים בשוודיה אנחנו חיים בישראל. זה לא יקרה, וודאי שלא בבת אחת. הנה כבר קיבלנו לכך איתות: בהתחלה זה יהיה אולי רק ניסוי עם משלוח דו"חות אזהרה, ורק אחר כך עם השלמת הבדיקות יפתחו את המחלבה - דו"חות ונקודות של ממש. כמו כן, היות שהמערכת המשפטית עוד לא פסקה פה כלום, ולא התמודדה עם זה, נתחיל בדו"חות מהירות של מצלמה. אחר כך, ובהתאם להמשך ולהתנהגות הכללית בכלל נראה אם ניתן ונכון בכלל להפעיל יכולות מתקדמת של אכיפה ממוצעת או מהירות במצלמות רמזור. לא יכול להיות אחרת. זה לא כי אני אופטמי, אלא דווקא כי אני פסימי...

gray

New member
שיטת הסאלמי

יוסיפו לאט לאט דוחות כדי לעמוד בהכנסות המתוכננות. פיצ'רים יצאו לאור טיפין טיפין-בדיוק מהסיבות שתארת, אף אחד לא רוצה לעשות מהומה. אבל בסוף תמצא את עצמך במקומו של האריה (תוציא קצת כדי שאוכל להזיז את הראש וכו').

לא לקח הרבה זמן - קריאה לחרם על מל"ם -תים

עובר במייל ובפייס. למאותגרי פייסבוק הנה ההודעה : קיבלתי את זה במייל, ואני חושב שזה שווה מחשבה... שלום לכולם,בואו נעשה את זה קצר ולעניין – אפשר לפגוע בחברה בורסאית שעושה לנו הנהגים בישראל עוול! כספי החסכונות, הביטוח והפנסיה שלנו ממנים את הקמת פרויקט מצלמות המהירות החדשות באמצעות השקעה בחברת מלם תים. מלם תים היא החברה הישראלית שמבצעת ומוציאה לפועל את פרויקט מצלמות המהירות החדשות!נסיעה מת"א לחיפה במהירות 112 קמ"ש תעלה לנו בעתיד 1,000 ₪ ויותר בגלל התוכנית הזו שמקדמת מצב של כפל קנסות ויותר! כמובן, שבמסגרת החוזה של מלם תים עם המדינה, החברה נהנית מתגמול על כל קנס שמשולם על ידי הנהגים ולכן האינטרס שלה הוא להגדיל עד כמה שאפשר את מספר הקנסות.כך לדוגמה, מצלמות שיועדו להיות מצלמות רמזור בלבד, הפכו להיות מצלמות רמזור שמצלמות גם מהירות. אם יש לכם חסכונות/קרנות/פנסיה/תיק השקעות או כל השקעה אחרת בחברות הבאות שמופיעות ברשימה, אתם משקיעים בעקיפין במלם תים.אז מה עושים?תרימו טלפון/ תשלחו מייל ותדרשו להעביר את הכסף שלכם לחברה שלא משקיע במלם תיםמספיק גוף מוסדי אחד, ש"יזרוק סחורה" לשוק וכך שווי השוק של מלם תים ירד בעשרות אחוזים. אין שום סיבה שרק לנו הנהגים יכאב בכיס בגלל הפרויקט הלא מוסרי הזה! ולהלן רשימת הגופים המחזיקים במניית מלם תים:אקסלנס - (מחזיקה בכ-9.3% ממניות החברה)הפניקס - גם היא משמשת כבעלת עניין בחברהתמיר פישמןאלטשולר שחםילין לפידותמנורה מבטחיםאל תגידו – לא ידעתי, לא שמעתי, מה אפשר היה לעשות.... זה מה שאפשר וצריך לעשות לחברה שעושה לנו רע! אחד שאכפת לו. ההצלחה של המהלך תלויה בכם, אנא הפיצו לכמה שיותר אנשים את ההודעה הזו. למי שיש פייסבוק הנה הלינק: http://www.facebook.com/notes/sharo...וציאה-לפועל-של-מצלמות-המהירות/339648146055836

gamgam

New member
ואני ממשיכה וטוענת שכציבור יש לנו דרך

לפגוע בכיס רק של החברה הסלולארית שמספקת את העברת הנתונים מהמצלמה למרכז הבקרה. כל כך קל היום להחליף חברה סלולארית. אני לא רוצה להיות לקוחה של חברה שמשתתפת בפרוייקט שדופק את הלקוחות שלה. כמה אלפים שיעברו (ומי יודע, אולי יותר) ואולי כבר לא ישתלם לחברה הסלולארית להיות חלק מהפרוייקט הזה. לי אין דרך לדעת מי הספקית, אבל אם יש מישהו שיש לו "מקורות יודעי דבר" זה יכול להיות מאוד מועיל

סינבד

New member
אני בטוח

שאם תצא המילה מי היא חברת הסלולר, הכנסותיה יפגעו קשות ביותר ברגע שיתחילו להגיע הדוחות מהגאטסו.

gamgam

New member
גם אני. ולכן מ-א-ו-ד מעניין אותי לדעת

ב-100% שאכן מדובר באורנג׳, כדי שאוכל להמליץ למכריי שימליצו למכריהם לא להיות לקוחות של מי שנותן יד ל״מס מהירות״ מישהו יודע בוודאות ( לא שמועות)?? מיצו??

למעלה