ושוב ישראל אשמה

אי אפשר לקבור את הראש בחול

אי אפשר שלא להקשיב לדברי החמאס על הרצון להשמיד אותנו. זו טעות לזלזל בדברים הללו.

ביהודה ושומרון יש יותר סיכוי להגיע לשלום, אבל כשזה מנותק מהעם הפליסטנאי היושב בעזה, זה בעייתי, כי צריך פיתרון כולל.

יכול להיות שצריך פיתרון בשלבים.

מה שבטוח זה שלהוציא את כל החיילים שלנו מיו"ש זה פשוט התאבדות. אנחנו חושפים את כל גוש דן לאיום טילים (אלפי טילים, כי המרחק הוא כלום). אי אפשר להפקיר את בטחון המדינה, ואף מדינה לא הייתה עושה דבר כזה לעצמה.

תראה את גרמניה ויפן

הפכו לכלכלות החזקות בעולם, בלי צבא.

אם הפלסטינאים היו רוצים שקט (אני מאמין שרוב העם רוצה, אבל המנהיגות מחורבנת), היו יכולים להסתכל על המודל של גרמניה ויפן, להגיד אנחנו זונחים את דרך המלחמה ומתמקדים בקידום עצמי בכל מישור אחר. ואז לא אכפת להם אם אנחנו משאירים שם חיילים שלנו או לא.

LdsPdV

New member
באמת יופי של השוואה

בין גרמניה ויפן לפלסטינים ...

רגע, שאני אבין, על פי האנלוגיה שלך ישראל היא בעצם ארה"ב ?

LdsPdV

New member

בדיחה טובה

LdsPdV

New member
דניאל - עוד פעם תמימות ???

כבר היום מכוונים אלינו עשרות ואולי מאות אלפי טילים ורקטות מכל כיוון אפשרי.
כלומר על פי התיאוריה שלך כבר הפקרנו את בטחון המדינה...

ככול שהזמן עובר, המצב שלנו נהיה גרוע יותר ויותר...

אף אחד לא ביקש ממך לזלזל בדברים של אף אחד.
אבל לדעתי רצוי שימצא פתרון לפני הסיבוב הבא...

עזה היא מקום קטן שניתן להתמודד איתו

עם כיפת ברזל.

יו"ש משקיפה מקרוב מאוד (מאות מטרים עד קילומטרים בודדים) כמעט על כל שטחה הבנוי של מדינת ישראל. זה טירוף לאפשר להם הצבת אלפי (ואולי עשרות אלפי) רקטות שיטווחו כל בית בישראל. לא נוכל לזוז פה. המצב הנוכחי לא קרוב לגיהנום שעלול להיות פה.

שוב, אני אומר שצריך להפסיק לבנות ביו"ש, ולתת להם לבנות כמה שהם רוצים, רק להשאיר שם חיילים שלנו, עד שנגיע איתם להסכם אמין כלשהו.

LdsPdV

New member
אותי

קצת יותר מטריד הטילים שמכוונים אלינו מאיראן, לבנון, סוריה (ולצורך הדיון גם ממצרים...).

אבל אתה בטוח שמה שיהרוס אותנו זה קטיושות וגראדים...
הם כבר ניסו כמה פעמים ולא מי יודע מה הצליחו...
ובכל זאת אתה משתמש בזה כתירוץ על מנת לא לתת להם את מה שכל העולם דורש ממך לתת להם...

ברגע שאתה נותן להם עצמאות מלאה

איראן תחמש אותם בכל מה שיש לחיזבאללה. לא יעזרו גם 50 כיפות ברזל להתמודד עם האיום מכל שטחי יו"ש.

אני מבין את הרצון שלך עשות איתם שקט, אבל צריך מינימום אחריות.

LdsPdV

New member
ואני חושב

שהגישה שלך (AKA לא ניתן להם מדינה ונקווה שיהיה בסדר) תביא הרבה יותר מהר למצב ש- 50 כיפות ברזל לא יעזרו לך...

כלומר הגישה שלך (לדעתי כמובן) היא הגישה הלא אחראית...

אבל זו אינה הגישה שלי

הגישה שלי היא לנקות את יו"ש מיהודים, פרט לגושי ההתיישבות הגדולים ביותר (שניתן לקרוא להם ערים, תמורתן ינתן שטח שווה גודל בתחומי הקו הירוק). בכל השטח הזה של יו"ש יש לתת לפלסטינאים לנהל מדינה, אך בשלב הראשון, בפיקוח בטחוני מלא של חיילי צה"ל. הצבא ביו"ש יהיה אחד, ויהיה צבא צה"ל.

הצבא שלנו יסוג מיו"ש, ביום שיהיה הסכם שלום עם מנגנון שיבטיח את המשך פירוז השטח מכלי נשק פלסטינאים.

LdsPdV

New member
ואני בכלל חשבתי

שאתה זה מר הדדיות...

תקשיב דניאל, ברגע שאתה מציב תנאים, גם הצד השני יציב תנאים.
כיוון שאף צד לא מוכן לקבל את התנאים של הצד השני, לדעתי, חבל על הדיבורים.
כנראה שעדיף לחזור לטבוח אחד בשני..
.

BW37

New member
את זה עוד לא שמעתי

אתה הראשון שאומר לישראל יש לגיטימציה להתקיים
כי תקפו אותה ראשונים...

ושוב, אם אתה מקבל את אותם החלטות
אתה לא רק צריך לסגת לקוי 67
אלא הרבה יותר
החלטת החלוקה משאירה לישראל הרבה פחות שטח
אם אתה כבר רוצה לקיים את ההחלטה...

נכון

קוי 67 הם ממש לא קוי תוכנית החלוקה.

הם לא יקבלו את קוי תוכנית החלוקה כיום. מדוע ? כי הם ניסו להשמיד אותנו בזמן שרצינו לקיים את תוכנית החלוקה, רצו, והפסידו. כעת הם יקבלו מה שאנחנו מוכנים לתת, וזה קוי 67.

זה כמו ששופט הכריע שאתה ועוד בחור זכאים כל אחד ל- 50% מנכס כלשהו. הבחור סירב לקבל את החלטת השופט, התעקש שכל הנכס שלו, וניסה לרצוח אותך (ולמזלך הוא נכשל). הגיוני שהבחור הזה עדיין יקבל 50% מהנכס לאחר ניסיון הרצח ? באיזה עולם אתה חי BW ??

BW37

New member
ברור

זה החוק
בישראל ובכל מקום אחר
אם יש נכס שלך יש חצי
ולמישהו יש חצי
והוא ניסה לרצוח אותך
הוא ילך לכלא על ניסיון לרצח
ועדיין הוא הבעלים של חצי מהנכס

אתה יודע מה בסדר, רק בוא נעשה את זה

קרוב יותר למציאות.

הוא לא רק ניסה לרצוח אותך, אלא רצח עשרות אנשים מבני ביתך (לא רצה להשאיר זכר ממך). באותה מלחמה הם רצחו אחוז אחד מהישוב היהודי (עד כמה שזכור לי 6000 איש נרצחו מתוך ישוב שמנה 600,000).

הוא יכנס לכלא על עשרות מאסרי עולם מצטברים.

מכיוון שהנכס הוא שטח אדמה שלגביו יש ויכוח איך יחולק בדיוק בין השותפים, נמשיך להתדיין בעוד מאות שנים כשהוא יצא מהכלא.

LdsPdV

New member
כל מה שחיפשת באו"ם

היתה הכרה במדינה יהודית וכל מה שהאו"ם היה נותן לך היית לוקח.
לרגע אל תסיק מזה שמשהו בצד שלך הסכים שעל חלק מהשטח תוקם פלסטין.

ברגע שהבריטים (שנמנעו בהצבעה באו"ם) הודיעו שהם "בורחים" מהמקום הזה היה ברור לכולם שיהיה פה בלגן...
אל תשחק אותה תמים...

תשמע, יש פה ספק

האם היינו נותנים לערבים להקים את הצד שלהם בתוכנית החלוקה ? הם לא נתנו לנו הזדמנות בכלל, ישר ניסו להשמידנו.

אתה לוקח את הספק הזה לרעתנו, אני לוקח אותו לטובתנו. מה שבטוח זה, שלגבי הערבים אין ספק, הם ניסו להשמיד אותנו (ולא היה חסר הרבה שגם היו מצליחים).

LdsPdV

New member
אין לי שום ספק

אתה רוצה חיזוק ?

שאל את הבריטים למה הם "ברחו מפה" ב- 14 במאי ובמקביל הודיעו שלא יכפו את תוכנית החלוקה על הצדדים ולא נשארו עד ה- 1 באוגוסט (שזה היה מועד הפינוי המקורי).
שאל אנשים שחיו פה (בעיקר אנשי אצ"ל ולח"י).

אל תהיה תמים דניאל...

תקרא קצת היסטוריה:

אשמח לדעת על איזה חלק מההיסטוריה הזו אתה חולק:

"לקראת מלחמת העולם השנייה ניסתה ממשלת בריטניה למנוע את המשך העלייה היהודית לשטח א"י, ולשמור על הסטטוס קוו בין האוכלוסייה הערבית והיהודית בשטח זה. לאחר המלחמה, בעקבות כישלון המאמצים להגיע לפתרון לשאלת א"י, שיהיה מוסכם על הצדדים היריבים בא"י (היהודים והערבים) ומקובל על הממשל האמריקני, והתגברות הלחצים הבינלאומיים על ממשלת בריטניה למצוא פתרון לבעיית העקורים היהודיים באירופה, קיבל הקבינט הבריטי בספטמבר 1947 החלטה סופית לסיים את המנדט הבריטי בשטח א"י, לפנות משם את הצבא הבריטי, ולהעביר את האחריות למציאת פתרון לשאלת א"י לידי האו"ם. צעד זה הוביל להחלטת האו"ם על חלוקת ארץ ישראל למדינה יהודית ומדינה ערבית ב-כ"ט בנובמבר 1947. הוועד הערבי העליון החליט לדחות את החלטת החלוקה עוד לפני שהתקבלה, כדבריו של חבר הוועד, ג'מאל אל-חוסייני: "פלסטין תתמלא באש ובדם" [אם היהודים יקבלו חלק ממנה]. אנשי הנהגת היישוב והתנועה הציונית קיבלו את תוכנית החלוקה ואף פעלו נמרצות לאישורה באו"ם, זאת על אף הסתייגויות ממנה (שבאו בעיקר מהתנועה הרוויזיוניסטית). מדינות ערב דחו את הרעיון כי פליטי השואה היהודים ייושבו מחדש בארץ, בטענה כי מדובר בבעיה פנימית של אומות אירופה, שיש לפותרה על אדמת אירופה ולא באמצעות הגירתם לארץ. הערבים התנגדו לתוכנית החלוקה, והחלה לחימה בדרכים ובערים המעורבות והתקפות על יישובים יהודיים מבודדים. כוחות המנדט הבריטי ששלטו בארץ התרכזו בהיערכותם לפינוי ומנעו עלייה חופשית של יהודים, אסרו על הכנסת נשק, אחזקת נשק והתארגנות צבאית יהודית. כוחות המגן היהודים היו מורכבים משלושה ארגונים שפעלו בתנאי מחתרת: ההגנה, שהיה הגדול והדומיננטי והיה מזוהה עם מחנה הפועלים והיישוב העברי המאורגן בארץ ישראל, האצ"ל והלח"י שהיו ארגונים קטנים יותר והיו מזוהים עם הרוויזיוניסטים.

מיד לאחר החלטת האו"ם החלה התארגנות של הנהגת היישוב היהודי לקראת סיום המנדט הבריטי בא"י, שהתמקדה בחיזוק הכוח הצבאי של היישוב, על בסיס ההנחה, שמיד לאחר עזיבת הבריטים צפויה פלישה של צבאות מדינות ערב השכנות לשטח א"י. ההתארגנות התמקדה במספר תחומים - גיוס כוח אדם והכשרתו, המשך ההעפלה, רכישת נשק בחוץ לארץ והברחתו לארץ, ייצור נשק ותחמושת בתנאי מחתרת - ונעשתה עדיין על בסיס התנדבותי.

ואכן למחרת ההצבעה בעצרת האו"ם, ב-30 בנובמבר 1947 (י"ח כסלו תש"ח), תקפו הערבים ביריות נוסעי אוטובוס יהודי בדרכו מנתניה לירושלים סמוך לשדה התעופה לוד. 6 מנוסעי האוטובוס נהרגו ושבעה נפצעו. תקרית זו הייתה הראשונה בסדרה של התקפות ערביות על מטרות יהודיות, וניתן לראות בה את אקורד הפתיחה של מלחמת העצמאות."

למעלה