ושוב ישראל אשמה

Moris777

New member
|נכון| וזאת אשליה שמדובר פה ב2 צדדים

שמנהלים משא ומתן.
הכח להשפיע ולהניע נמצא תמיד אצל הצד החזק, השולט, המנהל את השטח.
ומה לעשות, רוב המדינה הזאת מעדיפה להיות ממורמרת על המצב הכלכלי ןמחיר הערק,
בהתעלמות מודעת מכך שרוב התקציבים מושקעים באלמנטים של כח, צבא, ושליטה.

mri10

New member
אני לא מחכה

שתשלח אותי, פשוט קראתי!!!!!

יש לי כמה שאלות בשבילך.

1.אתה מאמין באלוקים??

2.אתה מאמין בתנ"ך??

3.אתה מאמין בזכות ההיסטורית שלנו על הארץ הזאת??

אני יודע שלעולם הדיון הזה לא יסתיים,הן בגלל מורכבותו,והן בגלל שאנו יהודים שאוהבים להתווכח.

אבל מענין אותי, אם יש בינינו תיאום בדברים הבסיסיים שמלכדים אותנו כעם יהודי בארצו.

או שמא גם על זה אתה קורא תיגר.

כנות תתקבל בברכה.

BW37

New member
תשובות

1. כן, אני מאמין באלוהים
ולא הוא לא בחר ולא מעדיף את העם היהודי יותר משאר בני האדם
ולא ממש לא מעניין אותו מה אתה אוכל, לובש וכו
הוא רוצה שתהיה בן אדם טוב,
בפעם היחידה שהוא דיבר עם האנשים, הוא רשם 10 חוקים, חוקים שהם כולם חוקים סוציאלים
אין שום חוק על כשרות, צניעות, ואפילו החוק המקורי של יום השבת הוא חוק סוציאלי
ולא איך שפירשו אותו כבר אנשים

2. מאמין בתנך ? מה יש להאמין ? ספר, ספר היסטורי מעניין שנכתב על ידי סופרים של מלכים

3. אני אענה הפוך
מי שמאמין שלעם ישראל יש זכויות על ארץ ישראל, וצריך להלחם עליה
אז הוא צריך לדרוש שהיום, ישראל תתקוף ותכבוש את ירדן ואת חלק מסוריה
ארץ ישראל היא לא רק דן או יהודה ושומרון, היא גם כל שטח מדינת ירדן וחלק מסוריה
ולכן קודם תדרוש לכבוש את רוב השטח
ואם אתה בעד לוותר על השטח
זה אומר שגם אין בעיה לוותר על יהודה ושומרון כי כבר ויתרת על שטחים קדושים

ואגב עם יהודי בארצו
רק להזכיר לך שרוב היהודים לא חיים בישראל
המרכז היהודי בעולם היום הוא צפון אמריקה
בארצות הברית וקנדה חיים היום יותר יהודים מאשר בישראל

איזה כיף שיש לי כבר תשובה מוכנה עבורך

איך שהוא כשמדובר בנושא הפלסטנאי, אתה נוהג לשכוח את העובדות, והילד הפלסטניאי שטוף המוח שבך יוצא החוצה, כולו מבולבל.

אז הינה שוב, *העובדות* מדוע המצב של הפלסטינאים כל כך מחורבן היום (אני מניח שיום אחד תצליח לשנן את הפרק ההיסטורי הזה בע"פ, ואז נפסיק את הויכוח):

האו"ם קיבל את תוכנית החלוקה ופסק שתהיה מדינת ישראל לצד מדינה פלסטנאית. הפסלטנאים התקוממו כנגד ההחלטה הדמוקרטית הזו שהתקבלה באו"ם, והחליטו שבכוח הזרוע, כוח ההרג, הם ישנו אותה. הם כשלו במזימה הלא מוסרית שלהם, ואחד העונשים שקיבלו מאיתנו על הבגידה הנלוזה שלהם בהחלטה דמוקרטית עולמית, והרצון שלהם להשמיד אותנו, היה שלא תתבצע תוכנית החלוקה כלשונה. הערבים שלא התקוממו כנגד החלטת האו"ם ולא ניסו להשמיד אותנו במלחמת העצמאות, נשארו לחיות איתנו בשלום עד היום.

LdsPdV

New member
עאלק נשארו לחיות איתנו בשלום עד היום

רק תזכיר לי בבקשה כמה מלחמות + אינתיפאדות + פיגועים (וכו') היו לנו מ- 1948 ועד היום ?
וזה בלי להזכיר הרבה מאוד אנשים (משני הצדדים) שבחרו פשוט לעזוב את האזור ולהמשיך את חייהם במקומות אחרים בעולם...

ממש נופת צופים...

אתה רק מחזק את מה שאני אומר

כי למרות כל זה, אנחנו (היהודים) עדיין חיים לצידם באותה המדינה. אם היינו כל כך "רעים" כמו שהילד הפלסטינאי שב- BW אוהב לטעון, הם כבר מזמן לא היו בקירבנו.

LdsPdV

New member
איך בדיוק אני מחזק את מה שאתה אומר ?

מבחינתך חיים לצידנו באותה מדינה אומר מלחמה \ "מבצע" פעם בעשור באופן קבוע.
משום מה זה לא כל כך מסתדר לי עם חיים לצידנו בשלום...

זה בכלל לא משנה כמה אנחנו רעים או טובים.
הם רוצים לחיות פה בדיוק כמו שאתה רוצה לחיות פה (בעיקר כי פה הם נולדו וגדלו, כולל כמה דורות אחורה בהרבה מקרים).

פשוט לא הבנת את הנקודה שלי מההתחלה

הנקודה שלי היתה, שאנחנו קיבלנו את תוכנית החלוקה והתכוננו ליישם אותה. הערבים המרצחים של אותה התקופה, לא הסכימו לקבל אותה, ורצו להשמיד אותנו. מי שלא רצה להשמיד אותנו, נשאר לחיות איתנו עד היום. אתה יכול להגיד שהחיים עם ערביי ישראל אינם גן עדן עלי אדמות ועם כך אסכים, ובכל זאת, אנחנו חיים ביחד. אין לי ספק שאם הערבים המרצחים של 1948 היו לוקחים את תוכנית החלוקה במקום לנסות ולרצוח אותנו, היינו חיים לצידם כיום, בלי לנסות להשמידם (כמו שאנו נותנים לערביי ישראל להתקיים בתוכנו).

LdsPdV

New member
דניאל, אל תשחק איתי משחקי מילים

לא קיבלנו שום תוכנית חלוקה.
תוכנית חלוקה אומרת 2 מדינות זו לצד זו.
מעולם לא הכרת בתוכנית החלוקה או במדינה שאמורה לקום לצידך.

עובדות דניאל, עובדות...

(ואני לרגע לא חושב שהצד השני היה "בסדר", ברור שהוא התנהג בצורה טיפשית ועשה המון טעויות, אבל גם הצד שלך התנהג ועדיין ממשיך להתנהג בצורה טיפשית ולעשות המון טעויות).

היתה תוכנית החלוקה

מתוך התוכנית, אנחנו הכרזנו עצמאות על הצד שלנו, בתמיכה דמוקרטית של אומות העולם (שנינו לא חיינו אז, אך אני מבטיח לך שההצבעה עברה בצורה דמוקרטית באו"ם, אשמח להפנות אותך למקורות מידע רלוונטים).

הערבים היו יכולים להכריז עצמאות באותו האופן על הצד שלהם. אבל במקום זאת, הם החליטו פשוט להשמיד אותנו (גם לכך אשמח להפנות אותך למקורות רלוונטים שיספרו לך על מלחמת העצמאות וסיבותיה).

LdsPdV

New member
תראה

דבר ראשון ראה את תגובתי ששורשרה משום מה לעצמי (ותודה להנעלתה...
)

דבר שני, אילו שכינינו היו מכריזים ב- 1948 על מדינת פלסטין ואחרי זה יוצאים למלחמה נגדינו - זה היה משנה משהו מבחינתך ?
זה שהכרזת על עצמך ממש לא אומר שקיבלת את החלטת האו"ם.
לדעתי זה אומר שבחרת לקבל רק "חצי" מאותה החלטה של האו"ם (כמובן שהחצי שנוח \ מתאים לך לקבל) ולהתעלם מ"החצי השני" של ההחלטה.

אנחנו הכרזנו על הצד שלנו

לא מבין מה הבעיה עם זה ? רצית שנכריז על הקמת מדינה יהודית וגם הקמת מדינה ערבית ? שהם יכריזו על שלהם. אבל הם בכלל לא רצו להכריז, מהרגע שתוכנית החלוקה עלתה להצבעה , הם היו בדיעה שלא יקום ולא יהיה. הם התכחשו לה לגמרי. לא היה בכלל הגיון שנכריז על הצד שלהם, כי הם לא רצו אותה, ונשבעו להשמיד אותנו (וכן קיימו את שבועתם כשכפו עלינו את מלחמת העצמאות).

BW37

New member
מתי היה להם להכריז ?

היתה מלחמה
בסיום המלחמה ירדן ששלטה בגדה המערבית
סיפחה את כל יהודה ושומרון לשטחה ואיזרחה את התושבים
ב67 ישראל כבשה את השטח ומאז מחזיקה אותו בשלטון צבאי

זה לא רלוונטי אם עם מסוים הכריז משהו בדקה מסוימת
כמו שזה ממש לא חשוב מי הראשון שירה
מדינת ישראל התחילה כמה מהמלחמות באזור
האם זה אומר שבאותו הרגע ישראל איבדה את הזכויות שלה ?

למה ככה ?

"הייתה מלחמה" ??? זה כל מה שיש לך להגיד על זה ?

אתה "מצניע" את הפרק הכי חשוב, שנתן לגיטימציה לישראל עם רוב יהודי. אותו פרק שבו מדינות העולם הכריעו בצורה דמוקרטית שזה מה שהן רוצות.

אני מבין שאתה נגד דמוקרטיה עולמית, ונגד הציונות. אז בעד מה אתה ? סתם בעד הפלסטנאים, בלי נימוקים ערכיים, ממש כמו הילדים שטופי המוח שלהם ?

LdsPdV

New member
המדינות גם הכריעו בצורה דמוקרטית

שגם לשכנים שלך מגיעה מדינה.
מזה התעלמת בעבר ואתה ממשיך להתעלם גם היום.

אני מבין שאתה גם נגד דמוקרטיה עולמית - נכון ?

אני דווקא מאוד בעד לקיים את ההחלטה הזו

הבעיה היא, שכמו שאתה רואה החמאס היום רוצה רק דבר אחד מאיתנו: לראות אותנו טובעים בים.

האם אנחנו יכולים לתת עצמאות מלאה למרצחים כאלו ? לפתוח להם את גבולות הים, היבשה והאוויר, כדי שיצטיידו בכלי נשק לריסוקנו הסופי ?

LdsPdV

New member
ממש רוצה לקיים

מזל שלא אמרת שהאטום האיראני זה מה שמונע ממך לקיים את אותה החלטה...

יפה לך שהחלטת שבגלל שתיתן עצמאות לשכנים שלך - הם יעלו עליך וירסקו אותך.
ואם לא תיתן להם עצמאות אז הם יפסיקו לרצות \ לדרוש אותה וישבו בשקט ?

ואולי, רק אולי, אם תיתן להם עצמאות והם יתקפו אותך, העולם כבר לא יתן להם יותר לגיטימציה (ויעצום עיניים \ יתמוך בך במקרה שתחליט "לזיין להם את הצורה").
תבין, היום אתה מדינה נגד עם כבוש.
ברגע שזה מדינה נגד מדינה - כל הסטטוס משתנה (מבחינת העולם).
משנה מי מהצדדים הפר את הסכם השלום (שיקולים שכרגע ממש לא מעניינים אף אחד מהצדדים ובטח שלא את שאר מדינות העולם - כי הרי אין הסכם שלום שמישהו יכול להפר).

מה שהשתנה מאז אותה מלחמת העצמאות ועד היום זה בעיקר היכולת של מדינות ערב לפתוח במלחמה מול ישראל.
בניגוד לשנת 1948, בשנת 2013 ישראל היא עובדה קיימת.
העולם מכיר בישראל ולא יתן למדינות ערב לתקוף את ישראל בלי התערבות גסה מאוד מצד מדינות נאט"ו (ברשות ארה"ב כמובן).

נראה לך הגיוני

שאחרי מלחמת העולם השנייה, בנות הברית היו עוזבות לגמרי את גרמניה ויפן. הרי נגמרה המלחמה, מה היה לבנות הברית לחפש שם ?

הם דאגו שהאזור יישאר מפורז, ועד היום גרמניה ויפן לא מחזיקות צבא.

אי אפשר לצפות מאיתנו שנפקיר את עתידנו וניתן להם להתחמש, במיוחד כשהם אומרים בריש גלי שהם רק מחפשים להשמיד אותנו (חמאס).

אני חושב שצריך לפנות את יו"ש (פרט לגושי ההתיישבות הגדולים ביותר, תמורתם יקבלו שטח בגודל זהה בתחומי הקו הירוק), ולהשאיר שם חיילים שלנו, ולתת להם להתנהל תוך שאנחנו מבטיחים את הביטחון שלנו

LdsPdV

New member
כשנוח לך

להאמין להצהרות של הצד השני (בכל הקשור להשמדתנו) - אתה מאמין לכל מילה שיוצאת להם מהפה.
כשלא נוח לך להאמין להצהרות של הצד השני (וברור לך שחלק מהם רוצים שלום) - אז אין פרטנר לשלום (כלומר הם שקרנים).

אי אפשר לצפות מאיתנו שנפקיר את עתידנו ?
אני חושב שעצם זה שאנחנו לא עושים הסכם שלום כזה או אחר - בטוח לא יסיים את הסכסוך ולדעתי גם ממש לא תורם \ יתרום לעתידנו...

מה שאתה חושב - באמת לא רלוונטי.
מה שרלוונטי זה מה העולם חושב (ואני חושב שאתה יודע מה רוב העולם חושב עלינו...)
להזכירך אתה לא בודד פה על הכדור הזה...

למעלה