ושוב האם 3=0 או 1=0?

bendelac

New member
ושוב האם 3=0 או 1=0?

בתגובות לחידה שכתבתי כאן נאמר שעבור פתרונות ממשיים אין זה אותו דבר. לכן הבאתי (בקובץ מצורף) בנוסף לחידה הקודמת עוד חידה שבה כל הפתרונות ממשיים. בסביבות השעה 16:00 היום הביא את הפתרון (שכתבתי שם בקיצור)

ailag

New member
שוב..

אין לי זמן לערוך שוב קובץ וורד, אבל לפולינום ממעלה שניה יש שני שורשים, לפולינום ממעלה שלישית יש שלושה. אתה לקחת את השורש שייפסל בהצבה בפולינום הראשון .. אה כן, ונראה לי שיש שם גם טעות אריתמטית, אבל לא כזו שמשנה את רוח השאלה. התשובה היא מרוכבת. הנה תרגיל: x-1=0 , לכן |x=|1 (הערך המוחלט של איקס הוא 1) במשוואה הראשונה נעביר אגפים ונקבל x=1 למשוואה השניה יש שני פתרונות, אחד מהם הוא x=-1 . נציב אותו בראשונה ונקבל 1=1- . ברור שזה לא הגיוני, כי המשוואה עם הערך המוחלט היא הרחבה של המשוואה הקודמת, יש לה שני פתרונות אבל רק אחד תקף, השני, מינוס 1, ייפסל.

ailag

New member
תוספת

באותם מידה אפשר לומר שאם x-1=0 אז יש אינסוף פתרונות: 0,1,2,3... למשוואה המקורית יש פתרון אחד, לכן אם נציב את כל הפתרונות רק אחד יתאים למשוואה, והוא x=1.

pallidfool

New member
כן...

x=1 לכן x=x כל מספר ממשי פותר את המשוואה הנ"ל, למשל a, ולכן x=a, וע"פ המשוואה הראשונה a=1 כלומר כל מספר ממשי שווה ל-1. יחי!

bendelac

New member
לא נכון

X היא פונקציה ולכן לא תוכל להציב אותו במקום מספר. (גזור את x ואז תציב 1 או תציב 1 ואז תגזור. האם תקבל אותה תשובה???!)

pallidfool

New member
אתה מדבר על ההסקה הראשונה?

אם כן, אז האם אתה מכחיש ש-x=x? אם לא, אז על מה אתה מדבר?

pallidfool

New member
אז יש לנו בעיה רצינית...

x=1 לכן 1=x ע"פ כלל המעבר (טרנזיטיביות, או מה שתרצו) מתקיים x=x.

ailag

New member
אני חייבת להגיד

שאני יושבת כאן ולא מצליחה להתרכז בחדו"א (מחר! איפ!) ואתם מצליחים לגרום לי לחייך למרות המקצוע המעצבן שאני לומדת. (מתמטיקה טוב. קיבעון על ניסוחים ושינון הוכחות רע.)

pallidfool

New member
אז תדע לך שני דברים:

1) מתימטיקה עדיפה על מדעי המחשב (
) 2) חלוקת מידע, אף אם הוא חסר ערך, היא פעולה נורמלית של בני אדם חברותיים ואינה חורגת, מעצם הווייתה, ממסגרת תקינה של משתנים מותאמים.

bendelac

New member
לקחת משוואה והצבת בה את אותה משוואה

מה ציפית לקבל אין פתרון? בכל מקרה, הוכחת שעבור שתי משוואות (זהות) עם נעלם אחד x=x. לכן עבור כל משוואה שמקיימת x=1 אזי x=x. והפתרון היחיד (עד שיוכח אחרת) של משוואה x=1 הוא x=1 לכן עבור x=1 תקבל באמת ש 1=1!!!

bendelac

New member
הדוגמא לא דומה בכלל

אתה לקחתה קבוצה של פתרונות שרק חלק מהם נכונים. אני עברתי למשוואה אחרת ומצאתי רק פתרון שפותר משוואה זו ולא קבוצה של פתרונות שחלקם פותר משוואה זו.

הדוגמה מדוייקת.

בדיוק כמו ש: x=1 פותר את המשוואה החדשה שלך, כך גם 1- פותר את המשוואה החדשה בדוגמה. גם הדוגמה הבאה מדוייקת!

bendelac

New member
תמיד ניתן לאמר שx=x

לכן לכל משוואה יש אינסוף פתרונות???!

pallidfool

New member
לא,

אם היית צודק בהוכחה השגויה שלך אז מהנ"ל היה נובע שלכל משוואה יש אינסוף פתרונות.

למעלה