ושוב האם 3=0 או 1=0?

ailag

New member
לא

אתה לקחת משוואה שיש לה שלושה פתרונות, בחרת אחד מהם אקראית והצבת במשוואה שיש לה שני פתרונות. אתה מצאת "רק" פתרון אחד כי לא חיפשת את השניים האחרים. הם שם. בדוגמאות שלי ושל פליד פול (?), יש יותר פתרונות למשוואות המתקדמות מאשר למקורית, ולכן מסננים אותם כדי להגיע רק לפתרונות של המקורית. מספר הפתרונות של פולינום = דרגתו. ואם יש לך פולינום מדרגה שלישית ומצאת רק פתרון אחד, זה בגלל שלא חיפשת במרוכבים.

bendelac

New member
לא אמרתי שאתה טועה

לקחתי רק פתרון אחד של המשוואה(היחיד שלו מתאים) ולא את כולם. ולא אמרתי שאתה טועה אלא שהדוגמאות אינם זהות.

ailag

New member
אני לעולם לא טועֶה

אם כבר, אני לפעמים טועָה. אבל לא כאן. אני אסביר לאט כדי שתבין למה התכוונתי.. אתה לקחת פולינום מדרגה שניה. כמה שורשים יש לו? שניים. פיתחת אותו כך שיהיה מדרגה שלישית. כמה שורשים יש לחדש? שלושה. זה אומר ששניים מהם מתאימים למקורי, ואחד הוא תוצאה של העובדה, שהכרחת את המשוואה להיות פולינום מדרגה שלישית. כי אין מצב שתעלה דרגה לפולינום ותישאר עם אותו מספר פתרונות. בוא נבדוק את שלושתם! שניים מתאימים יופי, ואחד לא מתאים - כנראה הוא זה שנוסף כשהעלינו את הדרגה. אז הוא מיותר. לא נשתמש בו. קפיש?

jaXon

New member
אני מסכים שזה שונה

ואני אומר שוב מה שאמרתי אז : בממשיים ההיסקים תקינים לגמרי! הסיבה היחידה שהגענו לסתירה היא שמראש לא קיים פתרון ממשי משקיים את המשוואה הראשונה. כאשר מתחילים ממשוואה ללא פתרון ניתן להסיק כל דבר שבעולם. זו בעצם צורה להוכיח בדרך השלילה שלא קיים פתרון.

bendelac

New member
../images/Emo62.gifפתרון:

כמו שכבר נאמר למשוואה ממעלה 2 יש שני פתרונות(לפעמים פתרון מדומה ולפעמים כפול). ולמשוואה ממעלה 3 יש שלוש פתרונות. וזה ע"פ המשפט היסודי של האלגברה: לפולינום ממעלה N יש N פתרונות. כל מה שנאמר היה נכון (מלבד הדוגמאות)! פשוט א"א לא ציין מדוע למשוואה ממעלה N יש N פתרונות, גם אני לא הוכיח את זה. פשוט רציתי לראות אם משהו יזכיר בפירוש את המשפט היסודי של האלגברה( כל כך יסודי שמלמדים אותו רק באוניברסיטה!) למי שרוצה להוכיח הנה דרך: ניתן להוכיח באינדוקציה שאם לכל פולינום ממעלה 1 יש פתרון יחיד אזי לפולינום ממעלה 2 יש 2 פתרונות מפני שניתן להגיע למשוואה כזו: 0=(x-x0)*(x-x1) וזה שני פולינומים ממעלה ראשונה שלכל אחד פתרון (אולי זהה אולי שונה אולי מדונה וכו´).

1ca1

New member
למעשה C סגור אלגברית

לכן הוא מכיל את כל הפתרונות של כל פולינום ממעלה כלשהי... ד"א מעניין שאת המשפט היסודי של האלגברה לימדו אותי (בלי הוכחה) בשיעור הראשון של מרוכבים... ויש בעיה אחת עם ההוכחה שלך באינדוקציה... מאחר שאתה יכול לפרק כל פולינום למכפלה של גורמים כאלה (נראה לי קוראים להם גורמים לינאריים) אבל הקטע הוא שאם אתה מסתמך על זה, עליך להוכיח את זה...

pallidfool

New member
אז...

אז מה? אז למשוואה ממעלה שלישית יש שלוש פתרונות. מה זה אומר? למה זה מראה מה שגוי בהוכחה?

bendelac

New member
אז..

ממשוואה ממעלה 2 הגעתי למשוואה ממעלה 3 לכן הוספתי פתרון. את הפתרון שהוספתי הצבתי במשוואה ממעלה 2 ופתרון זה לא מקיים אותה. לעומת זאת אם תקח את שני הפתרונות הנוספים של הפולינום ממעלה שלישית הם כן יתאימו לפולינום מהמשוואה השניה!

ailag

New member
תגיד,

אם זה מה שאמרנו כל הזמן, למה התעקשת לא להבין?

ailag

New member
לא מקבלים מה שרוצים.

זה ממש ממש קטנוני ומעצבן. האם מתמטיקה היא תורה של מילים או מספרים? זה רק מראה שאתה לא באמת מבין את הרעיון מאחורי המתמטיקה.

bendelac

New member
זו היתה התערבות שאף אחד לא יזכיר

את המילים המפורשות!! או למה משפט יסודי נלמד רק באוניברסיטה? ולא של איזה נושא מסובך או/ו שאינו נלמד אלא של אלגברה!!

bendelac

New member
ניסוח מחדש של השורה האחרונה

ולא תגיד של איזה נושא מסובך(שאינו נלמד בתיכון), אלא של האלגברה!!!

ailag

New member
אוף

אני אמרתי את זה כמה פעמים , ואתה פשוט התעקשת להמשיך להגיד "אבל הצבתי את הפתרון הממשי וזה לא עבד". נו אופנס, אבל זה היה שרשור ממש מעצבן.

jaXon

New member
הנה דוגמא קיצונית

אם אנו שואלים "מה לא בסדר בהוכחה" אזי אין לזה שום קשר לריבוי השורשים של פולינום. אני עדיין טוען שמדובר בפרשנות לוגית של התוצאה. למשל, קח את הדוגמא הבאה שאינה קשורה לפולינומים : "אחד חלקי x שווה 0" אם נכפיל את שני האגפים ב x (שזה חוקי כיוון שX=0 אינו פתרון) נקבל 1=0 ואותו עקרון חל גם על הדוגמא שהבאת (בממשיים). אין פתרון במשוואה המקורית ולכן מגיעים לסתירות שונות ומשונות.

pallidfool

New member
רק לציין משהו:

הכפלה של שני האגפים באיקס היא חוקית גם אם הוא שווה לאפס.

omri-segal

New member
לא בהכרח משמר קבוצת פתרונות

חוצמזה, במקרה שלנו, X הוא אינסוף...

למעלה