ועל התועבה הזו

ixmix

New member
הוא מאד שונה, מעשהו = הרס התרבות

הישראלית, הרס הדמוקרטיה. אם ההכרעות בישראל יתבצעו דרך קנה של אקדח ובאמצעות רצח, זה הסוף שלנו. וזה לא בגלל רבין, שבעיני היה רחוק מלהיות קדוש (ואדם כמעט לא ראוי, בקנה המידה שלי למנהיג בשמאל), וזה לא בגלל הרצח, וזה לא כי הנרצח הוא שמאלן (אם כי ברור מנין עפים הכדורים שוב ושוב, ולכיוון מי, ולא רק בישראל) או האמירה המטומטמת שיהודי רצח יהודי... יהודי רוצח יהודי כל הזמן, בתי הכלא מלאים ברוצחים כאלה, כפי שציינת, אבל אין בהם מי שבאמצעות רצח ניסה לשנות את סדר היום הפוליטי ולהשיג הכרעה פוליטית (מלבד המנוול עוכר ישראל יגאל עמיר, יימח שמו ושם זכרו). אז אם מי שעשה מעשה נבלה חמור שכזה כלפי החברה הישראלית, מעשה שכל כולו פגיעה חמורה בדמוקרטיה והכרעה הדמוקרטית, מעשה שאם ישתלט עלינו כדרך הכרעה יהיה הסוף של ישראל - שקול בעינינו לרוצח אחר (רק כי שניהם רצחו) - המצב באמת מדאיג.

החלטות בישראל נעשות כל הזמן

בכל מיני אמצעים לא ממש לגיטימיים. מצעד הגאוה של ההומואים, למשל, בסכנה בגלל איומי אלימות.

ixmix

New member
וחובתנו להילחם בכך.

העובדה שישנה השפעה לא לגיטימית על ההכרעה הדמוקרטית בישראל היא עובדה מדאיגה, מקוממת ופסולה. חובתנו להילחם בה, ובוודאי שהצעה בסגנון שהוצע על ידך (רוצח ראש ממשלה שקול לכל רוצח אחר) אינה מהווה מלחמה בתופעה הפסולה, כי אם כניעה לה. נכון, הצדק עמך, המציאות קשה, לא נעימה והמאבק היום יומי נגד אלימות ולמען הכרעה דמוקרטית הוא מאבק כמעט סיזיפי - אבל זה בדיוק סוג המאבק שאנו צריכים לנהל למען עתיד המדינה שלנו. לדעתי אין לנו תקומה ולא חיים כאן ללא דמוקרטיה, ויש לעשות כל מה שניתן בכדי לצמצם את הפגיעה בה. זו בדיוק הסיבה עבורי לצעוד במצעד הגאווה, למרות שאני לא הומו או לסבית.

להלחם בכך על ידי

המצאת חוקים לגופו של אדם רטרואקטיבית? גם זה לא צעד דמוקרטי במיוחד. עמיר נשפט על רצח. הוא צריך להיענש על רצח. כמו ששליסל נשפט על נסיון לרצח או גרימת חבלה חמורה- ולא על נסיון להחזיר את ההומואים לארון.

ixmix

New member
החוק הקיים בהחלט מספיק.

מאסר עולם, באם לא נקצב דינו של הרוצח, הינו עד סוף חייו. אני סבור שיש להוסיף את האפשרות לגזר דין של מאסר עולם ללא אפשרות חנינה, אבל כרגע אין אותה (לרוצח המונים, למשל). הדרישה שלי פשוטה - ששום נשיא לעולם לא יחשוב אפילו לשחרר את הרוצח הזה, שפשעו מתועב ומצדיק שיישב בכלא עד יומו האחרון. אם בכל זאת רוצים לשנות את החוק, לא צריך חוק אישי נגד אותו בן זונה, אפשר לחוקק כי רוצח ראש ממשלה לא ישוחרר עד יומו האחרון. פשוט.

ixmix

New member
וייתכן שמיותר.

לגבי הרטורואקטיביות, אני מזכיר לך שחשבנו שזה לא יכול לקרות לנו. אמנם כבר נרצחו ברצח פוליטי לא מעט מנהיגי בעולם (רובם, או כולם... שמאלנים). לארצות הברית יש מסורת של רצח נשיאים ופוליטיקאים מהשמאל על ידי ימני קיצוני וסהרורי. אנחנו לא יכלנו לדעת ולכן אין בעיה עם הרטרואקטיביות של החוק. אין לי בעיה גם עם היותו מפלה, משום שכפי שציינתי מדובר ברצח ייחודי. יש לי בהחלט בעיה עם היותו של חוק אישי, ואני חושב שחוק אסור לו שיהיה אישי.

אלי ו.

New member
לפני שחוזרים על אי אמיתות

הייתי מזכיר את ההתנקשות של עמוס קינן בשר התחבורה מהמפד"ל פנקס ואת התנקשות ההגנה בדה-האן החרדי.

קינן מעולם לא הורשע

ודה האן נרצח מפני שהיה אנטי ציוני- כלומר שמאלני מדי לשמאלני ההגנה. בכל מקרה, ההכללה של איקסמיקס לא נכונה- לינקולן, למשל, היה רפובליקאי (אם כי בות' לא פעל כדמוקרט). קנדי נרצח ע"י פסיכי שפעל לבדו, לא ידוע המניע, ורייגן הרפובליקאי נורה על ידי מעריץ של ג'ודי פוסטר. אפשר להזכיר גם את האנרכיסטים הרצחניים של סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 בתור "שמאל".

אלי ו.

New member
נכון קינן לא הורשע

אבל הוא עדיין ניסה לרצוח את פנקס. העובדה שהמשטרה ובית המשפט פישלו/העלימו עין לא משנה את העובדה שהוא חלאה.

זוכר את חזקת החפות של אנסי קצב?

אז היא תופסת גם לגבי קינן. גם הוא לא ניסה לרצוח את פינקס על רקע של שמאל- ימין אלא בגלל איזה תקנה בקשר לנסיעת מכוניות בשבת.

אלי ו.

New member
בקשר לשמאל ימין

אפשר לשחק בזה עד אינסוף ולטעון שיגאל עמיר בכלל רצח את רבין על רקע דתי ולא על רקע ימין שמאל. מה זה בכלל ימין ושמאל? הרי מאז המאה ה 18 בצרפת הימין כבר מזמן אינו האצולה והשמאל אינו הפרולטריון. בקשר לקינן, כשאדם נתפס בורח מפיצוץ דירת פוליטיקאי אותו תקף פעמים רבות בעיתון, יחד עם מומחה לחומרי נפץ, שומר על זכות השתיקה כדי לא להפליל עצמו הוא עדיין חף מפשע כל עוד ביהמ"ש לא קבע אחרת. אין זה אומר שהוא לא עשה את זה.

ixmix

New member
בוא נזכיר קצת.

הולך, אין לי בעיה עם להזכיר. עמוס קינן לא הורשע, וממילא מניעיו לא ממש ברורים. ההגנה התנקשה בדה האן על רקע שמאלניותו, אנואר סאדאת שרצה שלום עם ישראל ועל זאת נרצח בידי ימני קיצוני דתי, מוהנדארס קרמשאנד גאנדי שהטיף לשלום והתנגד למלחמת אחים ועל כך נרצח בידי מתנקש הינדי דתי ימני קיצוני, אברהם לינקולן שנאבק למען זכויות האדם וביטול העבדות ועל כך נרצח בידי ימני קיצוני סהרורי בן הדרום, מרטין לותר קינג שנאבק נגד אלימות וגזענות ועל כך נרצח בידי רוצח לבן ימני קיצוני, ג'ון קנדי הדמוקרט שנאבק (כפי שאמר בעצמו) נגד עוני, עריצות והמלחמה עצמה נרצח בידי אוסוולד (שאמנם תמך בפידל, ובכל זאת קנדי נרצח על רקע מלחמתו במשטרים טוטאליטריים), רפיק בהא א דין אל חרירי (رفيق بهاء الدين الحريري) שהכריז על רצונו בשלום עם ישראל בתנאים מסוימים נרצח בידי מתנקשים מהימין הקיצוני (מארגון מקומי קטן, כשיש המאשימים את סוריה - מדינה בעלת מאפינים ימניים קיצוניים), פרנץ פרדיננד שרתה רפורמה ויחסי שלום עם מדינות שכנות ונרצח על ידי לאומן סרבי, חיים ארלוזורוב איש השמאל שנרצח על ידי שני רויזיוניסטים. להמשיך?

תזכיר לי בבקשה

מתי הורשעו סטבסקי ורוזנבלט? גם עוד כמה שמות ברשימה לך בעייתיים. לינקולן נרצח לא בגלל ביטול העבדות, אלא בגלל שיצא למלחמה שמנעה את פרישת הדרום מארצות הברית. הירצחו בידי איש דרום מקבילה לרצח מנהיג ימני על ידי פלסטיני. לגבי אוסוואלד- לא ברור למה הוא רצח את קנדי. אם יעקב רובינשטיין לא היה רוצח אותו אולי היינו יודעים. סוריה נשלטת היום על ידי מפלגת הבעת'- על הנייר היא אמורה להיות דווקא שמאלנית, אם כי במדינות טוטאליטאריות קשה להבחין בין שמאל וימין.

אלי ו.

New member
הרקע להתנקשות של קינן היה ברור

לא פחות ואולי יותר מהרקע של יגאל עמיר. זה היה נסיון רצח פוליטי כדי למחות נגד כפיה דתית, תקנה שפנקס תיקן שחייבה את בעלי הרכב הפרטי בישראל להשבית את רכבם יומיים בשבוע, יום אחד לפי בחירה והאחר שבת. אגב, עיתון "העולם הזה" תמך לאחר מעשה ברצח ואף נתן לקינן טור לאחר ששוקן פיטר אותו. לא הייתי יוצא מחוץ לישראל למאבקי שמאל ימין מכיון שאז הייתי נאלץ להזכיר את כל הרציחות של המשטרים הקומוניסטיים.

mucool2

New member
אינספור ארגוני טרור בעולם

משתייכים לשמאל. הם גם רצחו לא מעט מנהיגים וסתם אנשים.

אלי ו.

New member
וסתם להזכיר את המתנקשת השניה

בנשיא פורד (ריפובליקני) שהיתה חברה בארגון שמאלני רדיקלי. (מסכן פורד, התנקשו בו פעמיים והוא בכלל לא נבחר להיות נשיא)

ixmix

New member
העובדה נשארת:

העובדה הראשונה - בישראל לא קם מעולם יחיד מוסת מהשמאל לרצוח ראש ממשלה ימני (לא שזה לא יכול לקרות, אבל זו ההסטוריה עד כה). העובדה השניה - בעולם לא קם יחיד מוסת מהשמאל לרצוח ראש ממשלה ימני (לא שזה לא יכול לקרות, אבל זו ההסטוריה עד כה). משטרי שמאל רצחניים בוודאי שהיו (סטאלין כמשל), וזה דיון אחר לחלוטין. וכל זה לא משנה את העובדה שרוצח פוליטי, זה שמנסה לשנות הכרעה פוליטית דרך קנה האקדח, צריך לשבת בכלא עד יומו האחרון.

סרק סרק!

אם היתה לך תשובה רצינית לא היית נטפל לדקויות כאלה. נכון שהעובדה שרצח אלדו מורו נעשה על ידי ארגון טרור ולא על ידי יחיד מאפשר לך להבדיל אותו מיגאל עמיר, אבל ימני היה יכול להשתמש באותן עובדות בדיוק כדי לטעון ההיפך ממך.

למעלה