אני הערתי על זה חצי שורה
אני התייחסתי למשהו אחר לחלוטין, לרצח מנהיג פוליטי ע"י מי שחושב שהכרעה צריכה לבוא ע"י רצח. הערתי חצי שורה בסוגריים על כיוון הכדורים, מתוך מספר הודעות ארוכות. לא אני זה שבחר להיטפל לאותה חצי שורה. אבל אם נטפלים אליה, לאותה חצי שורה, ראוי להביט במראה הישראלית (ואולי העולמית) ולראות כמה הקיצוניות המשיחית-דתית-ךאומנית מסוכנת לגורל העולם. נכון שזה מסוכן כשזה טרוריסטים מוסלמים, וזה מסוכן כשזה רוצח בודד מוסלמי פונדמנטליסט, וזה מסוכן כשזה רוצח יהודי דתי ימני פונדמנטליסט וזה כמעט אף פעם לא רוצח שמאלני פונדמנטליסט. אולי זו השאיפה של השמאל לשלום מול השאיפה של הימין להכרעה, אולי זה ההומאניזם בבסיס השמאל מול הקסנופוביה בבסיס הימין. לא יודע למה, אבל בוודאי בעשרות השנים האחרונות, להוציא תנועות שמאל טרוריסטיות בודדות וחריגות (מול מאות תנועות ימין קיצוני טרוריסטיות) הימין הפונדמנטליסטי הדתי מסכן את שלום העולם. שאל את אוסאמה, או את הנייה. האם בשמאל אין שעשו רע מאד לעולם? - וודאי. סטאלין עשה רע כמעט יותר מכל אדם אחר בהיסטוריה (בתחרות צמודה עם היטלר, לדעתי). האם זה נושא הדיון כשמדברים על רצח ראש ממשלה? - אני חושב שלא, אבל אין לי בעיה עם הדיון הזה או עם השני. ועמיר לא היה טרוריסט. זו אינה סמנטיקה. הרצח לא היה על רקע טרוריזם, אלא על רקע רצונו של רוצח לשנות את הבחירה הדמוקרטית באמצעות הרצח.