ונתקדם קצת.

אוקיי

|חיפושית| אמפתיה |חיפושית| אמונה עיוורת |חיפושית| לחיות (לא דרישה, יותר תקווה אמורפית) |חיפושית| אני רוצה הרבה ילדים |חיפושית| אני לא רוצה להתחתן (שזה די אירוני) >ספל חמאה מתקדמת קצת<

uri80

New member
יאללה גמאני

ערכים - לא יודע, יש מספיק ואני עייף מדי עכשיו מכדי לחשוב על זה. עוד 15 שנה- אני רוצה לקום כל בוקר ולדעת שאני חי את חיי ולא מבזבז אותם לריק. לעשות משהו שאוהב ויהיה בעל משמעות כדי שאוכל בעתיד להסתכל אחורה ולראות כמה דברים הספקתי וכמה דברים עוד נשאר לי לעשות.מבחינתי תנו לי 500 שנה ולא יהיה לי רגע משעמם. להתחתן? שאלה קשה - נראה לי בין 28 ל-30 אבל מה אני יודע? בכל מקרה סביר להניח שאהיה נשוי באיזה ישוב בגליל עם הרבה ירוק מול העיניים וכמה שיותר ילדים (3 נשמע לי טוב, 4 אפילו יותר טוב בהתחשב בעובדה שלא אני האדם שצריך לסחוב כל אחד מהם 9 חודשים...)

../images/Emo105.gif../images/Emo118.gif../images/Emo60.gif../images/Emo54.gif../images/Emo107.gif

יוווווו כמה שמתאים לך ירוק מול העיניים.

אצלי זה פשוט.

אין לי ערכים עדין לא חשבתי על משהו מבוסס מספיק ששוה לחיות למענו (לא שלא נחמד לחיות סתם כך, אבל מפריע לי החלל ב"תכלית", מטרה.
ויתרתי על כל הערכים אני לא בטוחה שהיתי צריכה לוותר על ערכים שלא נגזרים ישירות מאמונה באלוהים, אבל אני גם לא בטוחה שלא.
אין לי מושג מה אני דורשת מעצמי, מה אני רוצה מעצמי ומי אני בכלל... (וכל המחב"תים: אל חשש יש לי מושג ברור מאוד מה אני לא)
אני רוצה בן זוג וילדים.
לא יודעת באיזה גיל אני רוצה להתחתן, אני רק יודעת שמפריעה לי העובדה שכל החברות שלי נשואות ואני רק יודעת שאני כל כך לא בשלה לדבר כזה. זה גורם לי להרגיש אינפנטילית, כזאת שלא "יכולה" להתמודד עם החיים. זאת אומרת, בדיוק כמו שאם מישהו לא היה מסוגל לעמוד בלחץ בתיכון, או לא מסוגל למצוא עבודה קבועה ומכניסה בגיל 35, או לא מוסגל לגדל את הילדים שלו כמו שצריך, כך אני מרגישה.

Le Fay

New member
הייי... ישר נזכרתי ב-Sunscreen

מכירה את המילים? Ladies and gentlemen of the class of '97: Wear sunscreen. If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it. The long-term benefits of sunscreen have been proved by scientists, whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience. I will dispense this advice now. Enjoy the power and beauty of your youth. Oh, never mind. You will not understand the power and beauty of your youth until they've faded. But trust me, in 20 years, you'll look back at photos of yourself and recall in a way you can't grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked. You are not as fat as you imagine. Don't worry about the future. Or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum. The real troubles in your life are apt to be things that never crossed your worried mind, the kind that blindside you at 4 pm on some idle Tuesday. Do one thing every day that scares you. Sing. Don't be reckless with other people's hearts. Don't put up with people who are reckless with yours. Floss.. Don't waste your time on jealousy. Sometimes you're ahead, sometimes you're behind. The race is long and, in the end, it's only with yourself. Remember compliments you receive. Forget the insults. If you succeed in doing this, tell me how. Keep your old love letters. Throw away your old bank statements. Stretch. Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life. The most interesting people I know didn't know at 22 what they wanted to do with their lives. Some of the most interesting 40-year-olds I know still don't. Get plenty of calcium. Be kind to your knees. You'll miss them when they're gone. Maybe you'll marry, maybe you won't. Maybe you'll have children, maybe you won't. Maybe you'll divorce at 40, maybe you'll dance the funky chicken on your 75th wedding anniversary. Whatever you do, don't congratulate yourself too much, or berate yourself either. Your choices are half chance. So are everybody else's. Enjoy your body. Use it every way you can. Don't be afraid of it or of what other people think of it. It's the greatest instrument you'll ever own. Dance, even if you have nowhere to do it but your living room. Read the directions, even if you don't follow them. Do not read beauty magazines. They will only make you feel ugly. Get to know your parents. You never know when they'll be gone for good. Be nice to your siblings. They're your best link to your past and the people most likely to stick with you in the future. Understand that friends come and go, but with a precious few you should hold on. Work hard to bridge the gaps in geography and lifestyle, because the older you get, the more you need the people who knew you when you were young. [...] Respect your elders. Don't expect anyone else to support you. Maybe you have a trust fund. Maybe you'll have a wealthy spouse. But you never know when either one might run out. Don't mess too much with your hair or by the time you're 40 it will look 85. Be careful whose advice you buy, but be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia. Dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it's worth. But trust me on the sunscreen.

Le Fay

New member
ו-Mary Schmich, שכתבה את זה

בטור שלה ב"שיקאגו טריביון" (1 ביוני 1997), בהחלט גדולה! למעשה אחרי שהפיצו את זה ברשת בתור נאום שקורט וונגוט נשא כביכול ב-MIT, שאלו אותו אם הטענה הזו נכונה. הוא אמר: "I thought about it and said I didn't think I gave any talk like that, but I wished I had."

../images/Emo45.gif

זה ממש נכון. איזה כיף לשמוע שאשה כתבה את זה! אני עדין מודאגת. אני צריכה פסק זמן.

וואלה. שאלות כבדות......./images/Emo3.gif

אבל מעמיקות. אוהבת. ואתחיל:
הערכים המרכזיים שלי הם: 1. התנדבות ועזרה לזולת. בלעדי זה, אין טעם לחיי. כי אם אני לא מזיזה שום דבר בעולם ולא עושה שום שינוי (טוב) בו, בשביל מה אני חיה? מה אני עושה פה בעצם? מה ישאר פה אחרי שאעלם? 2. כנות. אני מאמינה שהיא פותרת הכל. תמיד. לא צריך להגיד הכל. קצת טאקט לא מזיק. אבל היא מביאה למקומות אמיתיים ועמוקים. ומונעת אי הבנות. 3. שוויון: אין מישהו שהוא יותר טוב/רע ממני. אין השקפת חיים פחות צודקת משלי. יש מקום לכווווווווולם. מאז שיצאתי בשאלה הערך הזה הוא מרכזי ביותר בחיי. נכון, החלטתי להיות לא דתייה. זה לא אומר שהחברים/משפחה הם מטומטמים.
שאלה מדהימה שאלת. שטורדת המון את מנוחתי. נראה לי שוויתרתי על ה צניעות . לא רק בלבוש. אלא גם במעשים. והיא די חסרה לי. לפעמים אני לובשת בגדים מסויימים שגורמים לי להרגיש נורא עם עצמי, או שאני משתחצנת יותר מידי, לפי טעמי. ואני שונאת את עצמי על זה אחרי כן. אני מנסה לזכור את הערך הזה. אבל לא תמיד מצליחה: להתגבר על החשק "לדפוק הופעה" או להתפרע.
אני לא דורשת כלום כי אין לי מושג מה יקרה עד אז. אבל מאד הייתי רוצה להיות מנהלת של איזו אגודה רבת השפעה.
מבנה משפחתי חמים ונעים. בית פתוח ומכניס אורחים. עם דלת פתוחה והמון אורחים כל שעות היממה.
פעם נשבענו, אני וחברתי שאם אף אחד מאיתנו לא תתחתן עד גיל 25, נתחתן זו עם זו. בינתיים כבר הורדנו את הרף לגיל 21.5 ונישאנו בשנה שעברה. עם גבר אני לא יודעת אם אתחתן בכלל. אולי בשביל ההורים והטקס. זה יהיה נחמד. <מיכלי הצליחה לענות על השאלות מתוך שינה> קבלי שוב ח"ח על השאלות!!!

מפתיעה אותי את!

לא ידעתי שאת נשואה לאשה!!! והכי חשוב לי להגיד לך שאין שום דבר רע בזה שאת דופקת הופעה או מתפרעת!!!!

rigoletto111

New member
הי אלוהימית!

טוב לראות אותך כאן... אז מה שלומך? מה מעשייך בימים אלו?

stאסתי

New member
ננסה

יינו את הערכים המרכזים בחיים על פי השקפת עולמכם- להיות מאושר ולעשות מי שסביבך מאושר...לחייך אל העולם...לשמור אמונים...להיות חבר אמת על אלו ערכים וויתרתם ואתם לא בטוחים שהיתם צריכים לוותר עליהם? - אני לא בטוחה שיש כאלה..עוד בתור דתיה היו לי כמה שיחות עמוקות עם חברה שלי כשאני גרסתי שאפשר לקחת את מה שטוב ביהדות ולוותר על כל שאר הבולשיט שאמור לגרום לך להיות יהודיי יותר טוב. אני חושבת שדי השארתי את הערכים שלי איתי. מה אתם דורשים מעצמכם שבעוד 15 שנה? - להיות עם מישהו שאני אוהבת במקום שאני אוהבת ולהמשיך לחייך, להגיע למשהו בחיים..להיות עצמאית עד אז. איזה מבנה משפחתי אתם חושבים שיהיה לכם? - מוקדם מדי לחשוב על זה..כרגע אפילו רעיון מגורים עם החבר מלחיץ אותי. באיזה גיל אתם חושבים שתרצו להתחתן?- לא ב 5-6 שנים הקרובות (כן אני אחד מהמעוררי רחמים האלה שיש להם עסקה עם הידיד הכי טוב שאם עד גיל 30 אני לא מתחתנת אנחנו מתחתנים הוא יהיה בן 40..)

תודי שניסית

עלינו את הטריקים של פסיכולוגים - בעצם מה שהיה חשוב לך זה לגלות האם רובנו פה בשבלים לחופה
חח... צחקתי (חי חי -מספיק אמין?!) ערכים? בעיקר "תחיה ותן לחיות" ולהיות חברה אמיתית שתתן כתף בכל מצב לא וויתרתי על כלום כידוע לך - אולי רכשתי?
בעוד 15 שנה? מישהו פה צחק עלי שיש לי תכניות מפורטות עד סוף חיי.. אבל בעיקר אני רוצה משפחה ועובדה שאהנה ממנה רצוי גם שיהיה לי תואר שני וללמוד עוד כמה שפות משפחה? בניגוד לכמה אנשים פה אני הייתי בוחרת ב"ילדים ללא בן זוג" כלומר קודם ילדים ואח"כ גבר.ב"ה כרגע יש לי חבר נפלא ודיבורים על ילדים-חתונה רחוקים ממני אלפי קמ' להתחתן? כשנחליט להביא ילדים לעולם (מצידי-עכשיו) די משעשע לראות כבר בנות בגילי מתחילות להינשא (בעולם החילוני זה בא אחרי גיל 23 בד"כ) לפני חתונה יש לי עוד מלא דברים לעשות לילה טוב

spag

New member
זעזעת אותי.

ילדים ואח"כ גבר
כנסי מיד לאיסיקיו לחקירה!

avidadon

New member
אני יכול לנסות../images/Emo163.gif

הממ.. הערך היחיד שעולה לי עכשיו בראש כערך מרכזי הוא יושר. ואולי יש לו גם כמה נספחים נחמדים.
אין באופן עקרוני, לא השתניתי הרבה.
בעוד 15 שנה... תואר אולי?
אשה, ילד או שניים בבית קטן מוקף הרים מוריקים בניו זילנד
.. כמה טריוויאלי.
גיל 32-36

אחרי יומיים של מחשבה....

ציינו את הערכים המרכזים בחיים על פי השקפת עולמכם: מבלי להשמע מליצית מידיי - להיות נחמדה! פחות רגזנית, פחות מעליבה, לתת כמה שרק אפשר ועם חיוך! על אלו ערכים וויתרתם ואתם לא בטוחים שהיתם צריכים לוותר עליהם? וואו... בדיוק אתמול היתה לי שיחה בסגנון עם חברה טובה שלי שהיא דתייה, ואחת ה"בעיות" שמתעוררות ביציאה בשאלה הוא שכר ועונש, בעבר היה לי (כביכול) למה לשאוף - לָמה להיות אדם טוב יותר? אני לא בטוחה שוויתרתי על ערכים, כמו שיותר קשה לי היום למצוא סיבה להשתפר. מעבר לדברים כמו "לשון הרע" וכאלו... שכל המרבה הרי זה משובח... אני חייבת לזוז, ההמשך יגיע מאוחר יותר.... מה אתם דורשים מעצמכם שבעוד 15 שנה? איזה מבנה משפחתי אתם חושבים שיהיה לכם? באיזה גיל אתם חושבים שתרצו להתחתן?

למעלה