ונתקדם קצת.

R a c h e

New member
אני, כנראה, הייתי קודם

אבל לא הספקתי להדביק אותו, הוא הביא את זה איתו.....

Le Fay

New member
אהה! אז זה משו כמו

spontaneous combustion, אבל בשתי חזיתות במקביל?
תמיד חשבתי שאתם פלא טבע!

Le Fay

New member
פשששיו... כבד!

נירה לי כבר התחלתי להסתגל (בערך). ובכל זאת:
עצמאות, אינטגרציה פנימית, נאמנות.
לשמור מרחק מנבלים.
מצבה מאבן, רצוי שחורה.
1 + 2 +
חס וחלילה! טפו-טפו-טפו (אם אני אומרת פעם "כן" - הנה יש לך הסכמה בכתב לאשפז אותי!).

Le Fay

New member
כשיהיה לך, תדע ../images/Emo6.gif

סתאאאם. מה שקוראים באנגלית "אינטגריטי": כשאורח החיים שלך מתיישב יפה ובאופן עקבי עם כל העמדות שלך, וגם העמדות מתיישבות היטב זו עם זו. קרוב אולי ל"שלמות פנימית"?

Le Fay

New member
קצת מאוחר בשבילי ../images/Emo6.gif

עכשיו אתה אומר לי? מי זה ניק רומנו ועל אלו דלתות הוא דופק? לא נשמע מי יודע מה נוח, מקווה שהוא מרפד אותן במשהו.

dbutcher

New member
../images/Emo8.gifבשעות כאלה???

אני עוקב אחריך כבר שבוע
מתי לעזאזל את ישנה???
(אני מתעורר כרגע
)

Le Fay

New member
שחר צחור ../images/Emo13.gif

ככה זה כשרוצים להספיק מלאנים כל עוד יכולים... אבל כשאין משהו נורא מעניין לעשות - ישנה ועוד איך!

pinkli

New member
העיקר הוא..

לחיות להנות לשמוח להקשיב למוסיקה להתרחק מכלבים וכלבות.. לטייל לדעת להקשיב וכן, החופש להחליף את הדעות שלך ואולי בעוד 15 שנה אכתוב משהוא אחר.. מקווה שלא

מתקדם טיפונת

אני ינסה לענות, למרות שאנלא ראיתי עדיין את כל השאלות. 1. אין ערכים, יש אינטרסים. 2. המושג "ערך" או "מוסר" כדבר העומד בזכות עצמו הוא מושג שויתרתי עליו ואולי יש מקום להצטער על כך, אם כי זה כמו להצטער על זה שקמת מחלום והפסדת מליון דולר כי זה היה רק בחלום, אבל למעשה אתה לא יכול כל הזמן לחלום, אז קמתי מחלום שפינטז שיש דבר שנקרא ערכים ומוסר וגילתי שאין, זה מצער, אבל בכל זאת עדיף לחיות את המציאות מאשר את החלום. 3. במקום שעכשיו אני אפילו לא מתיימר לחשוב עליו. 4. אבא אמא וילד. 5. 27 ואילך. התקדמתי??

סעיפים 1 ו 2

אופס ! הערת אותי למחשבה... האם אינטרסים שלך אפשר להחשיב כערכים ? והתחשבות באינטרסים של זולתך ? ומה בנוגע לעכבות והתניות נפשיות כתוצאה מחינוך וכיוצא בזה ? 'קמתי מחלום ... שיש כזה דבר שנקרא ערכים ומוסר' מה בדיוק היה החלום ומה בדיוק גלית ?

על ערכים וחלומות

האם אינטרסים אפשר להחשיב כערכים? קראתי פעם ספר שכתב שבפסיכולוגיה מקובל לחלק את מרבדי האדם לשלשה, סתמי, אני ואני עליון. הסתמי הוא כולו בתת מודע, והוא האינטרס האישי בלבד בלי התחשבות במגבלות כלשהן, תינוקות חיים רק בסתמי. האני זה דאגה לאינטרס שלי תוך התחשבות במגבלות מעשיות חברתיות וכו' וכו', כמו הימנעות מעשיית צרכים באופן חופשי. דומני שהאני מתגלה בגילאי שנתיים שלש והוא נמצא הן בתת מודע והן במודע. האני העליון הוא המוסר והערכיות המנעות ממעשים לא רק בגלל מגבלות כלשהן אלא מתוך הבנה שאינם ראויים והוא נמצא במודע ובתת מודע. אני חושב שלא קיים אני עליון כדבר בפני עצמו והוא כולו תוצאה של אינטרסים או שלי או שהתחנכתי על פיהם ושהתחנכו על פיהם במשך דורות. השאלה שלך אינה שאלה, כי אם אתה אומר אינטרס = ערך, אז ערך הוא לא ערך, במובן של אני עליון, של דבר שיש לו זכות קיום בפני עצמו, של דבר מוצדק, כיון שהמניע שלו הוא לא מתוך ההבנה של נכונות הערך וצדקתו אלא מתוך אינטרס מוחלט. לגבי מה שכתבתי קמתי מחלום.. הכונה היא שאחרי תקופה מסויימת בחיים שהאמנתי שקיימים ערכים העומדים בזכות עצמם ושהצדק מחייב אותם והם מחייבים את הצדק, התברר לי שכנראה שלא והכל הוא במקורו אינטרס אחד גדול והמשלתי את זה לקימה מחלום.

spag

New member
התשובות שלי

אין עכשיו ערכים מרכזיים. יש רעיונות כלליים שאני זורם איתם מפה לשם ומנסה לבנות לעצמי מערכת של טוב ורע. עכשיו אני בשלב הבניה - אבל מצד שני אני חושב שזה ימשיך ככה כל החיים.
יש דבר אחד שעכשיו אני די מתעסק בו ודי מנסה להחליט מה קנה המידה שלי: יחסים עם בנות. אני לא יודע עד כמה אני רוצה ליצור קשרים בלי כוונה רצינית לגמרי. אני לא יודע אם אני רוצה להגיע למגע מיני עם נשים שאני לא מעוניין בהן יותר מזה. אני לא יודע מה דעתי על זנות. וכו' הערכים האלה עכשיו נתונים אצלי בשאלה: לוותר או לא? האם אתחרט?
עוד 15 שנה. כסף.
אולי פשוט אשה אחת וכמה ילדודס.
בגלל מסלול שבו אני נמצא עכשיו, כנראה אתחתן עוד יותר מ-5 שנים. ובנוסף אני חושב שאני לא מספיק "בנוי" לנישואים עכשיו, אבל עקרונית אין לי סיבה שלא להתחתן עכשיו. צליל עוגב, מה איתך?

בן הצבי

New member
ספאג יקר שלי.

אני מחשיב עצמי כחבר טוב שלך, ואתה נשמע לי מבולבל ובמסע שכנוע עצמי. או אולי הזולת הוא הראי של עצמי..? הרהורים בשעת לילה..

spag

New member
אהמ...

אני חושב שההודעה שלי הייתה די לא ברורה. אתה לא היחיד שלא הבין אותה. קבלו ביטול - ותקראו ת'חתימה שלי! מסע שכנוע עצמי - - - בשום אופן לא!!!

בן הצבי

New member
הזולת הוא הראי של עצמי...

וכנראה זו היתה כוונתי.. הרהורים נוגים בשעת לילה מאוחרת...

למעלה