ויכוח קטן...

עידוdee

New member
ויכוח קטן...

אני ועוד חבר התווכחנו בנוגע לשאלה אם יקבלו אנשים שלא שירתו בצבא לשירות המדינה (הכוונה למשפטנים). מה דעתכם?

קבלה לשירות המדינה.

ברמת העיקרון לפי החוק היבש אין הבדל בין מי ששירת למי שלא שירת בצבא בקבלה לעבודה, אלא אם כן מהות העבודה דורשת סיווג בטחוני או עבר בטחוני, השאלה היא איפוא אם המראיינים או מקבלי ההחלטות יודו בכך שנעשתה הפליה על רקע שירות צבאי, והתשובה לשאלה זו היא בפירוש לא. אוכל לומר לך כי אם אין לך סיבה מוצדקת לאי שירות בצבא קבלה לשירות המדינה יכולה להיות עבורך ציפייה שלא תתגשם, וזאת בלי שתקבל את הסיבה לכך שנכשלת בריאיון, לשון אחר: אי שירות בצבא יכול לשמש עבורך כמכשול בקבלה לשירות המדינה על אף העובדה שלפי החוק היבש אין מניעה לכך. אוסיף כי אם יש ברשותך סיבה מוצדקת (פטור לתלמידי ישיבה, פטור מדת, פטור על רקע נפשי, פטור על רקע פיזי) אין סיבה כי זה ימנע ממך סיכוי שווה עם שאר המועמדים לקבלה לעבודה. בברכה, אמיר.

sacrament

New member
נו באמת..."סיבות מוצדקות"

מצד אחד אתה אומר שפטור עלול לגרום לזה שלא יתקבלו ומצד שני אתה אומר שאם יש לך סיבה מוצדקת של פטור אז אין סיבה שזה ימנע סיכוי שווה...כל הפטורים שציינת הם בערך כל הפטורים שיש (שכחת את "אי התאמה"). אם יש לך פטור- זו סיבה מספיק מוצדקת. בכל זאת, המדינה חתומה על הפטור...

flutter girl

New member
רגע, מה?

פטור מסיבה מוצדקת הוא הפטור היחידי שיש. מה האלטרנטיבה האחרת? ההבדל שאתה מנסה לעשות זה בין פטור מלאכותי (כלומר: הנפצה) לבין פטור מסיבה מהותית וקיימת. שניהם, בסופו של דבר, נראים אותו הדבר על הדף.

flutter girl

New member
מה שאותי משעשע

זה הביטוי שלי "אלטרנטיבה אחרת". ככה זה אחרי 5 שעות שינה + מבחן בחוזים + נהיגה שעה ורבע הביתה.

sacrament

New member
בהחלט

חשין למשל...(אם כי הוא דוגמה קצת ישנה...). אגב, בתור אחת שלא עשתה צבא- ראשית כל קיבלתי מיליון זימונים לכל חור במשרד המשפטים (כלומר, לא סיננו אותי על סמך זה...), וגם בריאיונות עצמם לא נשאלתי על הצבא כלל וכלל (למעט ריאיון אחד, וגם פה לא התעכבו). ועוד משהו- אם אתה ממש רוצה לפתוח דיון על משתמטים...פורום סטודנטים זה המקום בשבילך. (-: אם כי, אני יכולה לקרוא לכמה מהם לפה. אני בטוחה שהם ישמחו. אפשר גם לעשות דיון על ערבים. או לשלב אותם יחד.

B L I M P

New member
הבעיה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה

היא סיווג. כמובן שתלוי למה השתחררת, אבל מיתוסים מספרים שמתשחררי קב,ן למינהם מתקשים לקבל סיווג. לכן אם מדובר במשפטנים במקומות שדורשים סיווג (וראיתי לפחות מודעה אחת כזו) יתכן וכן תהיה בעיה. חוץ מזה, אין שום בעיה.

limorlim

New member
לדעתי אם סיבת ההשתמטות לא מוצדקת

ע"ע מאיה בוסקילה - אז סביר להניח שהמראיין לא יראה את זה בעין יפה... אבל זו רק דעתי.

limorlim

New member
ורק לשם הבהרה...

כוונתי היא שאם בחורה הצהירה שהיא דתייה כמו מאיה בוסקילה זה מעיד שהבחורה לא אמינה...

EgeBamayasi

New member
כן... אבל איך המראיין אמור לדעת שהיא שיקרה?

עם בחורות דתיות זה באמת יותר קל, אבל תמיד יש את האפשרות שבחורה הייתה דתייה וחזרה בשאלה מאוחר יותר

limorlim

New member
זו בסה"כ דוג'

לרוב המידע אכן חסוי... אבל אם בחורה באה בלבוש לא צנוע לראיון עבודה ואומרת שהיא לא עשתה צבא בגלל שהיא דתייה למראית עין זה נראה קצת תמוה... לפחות לדעתי. ולגבי בוסקילה - חמור בעיניי שהיא השתמשה בצבא לטובת האינטרסים שלה...

הייבי

New member
אם היא באה לא צנוע לראיון עבודה זה בעייתי

באופן כללי לראיונות עבודה מומלץ להגיע בלבוש "מהוגן". הרבה דתיות לא הולכות עם חצאית ולכן בהנחה שהגעת לראיון עבודה עם חולצה מכופתרת שרוול ארוך/שרוול קצר ומכנס ארוך אז אין שום סיבה לעורר חשד. אם הגעת עם גופיית בטן ומכנסי "דפוק אותי" אז הפטור הוא הבעיה הכי קטנה שלך, לפי דעתי.

הייבי

New member
אז מה ההגדרה של "לא צנוע" לראיון עבודה?

לי יש הרבה חברות דתיות וחלקן הולכות עם מכנסיים (גם צמודים וגם 3/4) וחלקן הולכות עם חולצות צמודות שרוול קצר (אפילו קצר מאוד שנראה כמעט כמו חולצה בלי שרוולים) ולא רק עם צווארון סגור אלא גם עם וי ופתחים עגולים יפים (פשוט לא עם כל החזה בחוץ). אני לראיונות עבודה שלי (בלי להיות דתיה) לבשתי חולצה מכופתרת/חולצה "נורמלית" אחרת ומכנס ארוך. לא נראה לי שאפשר להסיק על חוזק האמונה שלי מהבגדים האלה.

הייבי

New member
דווקא לא דיברתי על הדתיות באת"א

אני עשיתי שירות לאומי חילוני, אבל במסגרת מקומות השירות נתקלתי בהרבה דתיות (חלקן נשארו חברות מאוד מאוד טובות שלי) ואני מדברת רק ממה שאני רואה אצלן.

flutter girl

New member
כנ"ל,

הרבה בחורות ששמרו כשרות, שבת וכו' אבל עדיין לבשו מכנסיים וחולצות קצרות, והפטור מטעמי דת שלהן היה רלוונטי ולא מונפץ. אני משווה את זה לבחורה שיצאה מטעמי דת סתם כי לא התחשק לה להתגייס, והסתובבה במקום השירות עם חצאיות מיני וכל הציצי בחוץ...

PoisonousLitchi

New member
אם כבר העליתם את נושא הלבוש..

בגדים רגילים של סטודנט/ית (לא מיני או גופיות.. אלא חולצה קצרה וג'ינס נגיד) מתאימים לראיון עבודה? או שעדיף לבוא מכופתרים? הרי לא נראה לי סביר שעו"ד/רו"ח מגיע לעבודה בג'ינס, ואולי המראיין מניח שקוד הלבוש של המשרד תקף גם לראיונות של סטאז'רים?

למעלה