ויכוח עם מאמינים

scorpionsrulz

New member
ויכוח עם מאמינים

הגענו לנקודה שהוא במגננה אני צריך עצה איך אני מוכיח לו שהוא טועה "אבולוציה זאת הנחה שכך וכך התגלגל ונוצר עולם מושלםםםםם!!!! והינה אני סותר את האבולוציה שלא הכל נוצר במקרה בבקשה אם אתה בן אדם הגיוני כן אתה צריך להבין ששלמות לא יכולה ליווצר במקרה אחי ואתה צריך להבין שיש חוכמה מאחורי הדברים למשל כמו הרבה דברים אחרים בחיים כמו מחשב או מכונת כביסה או מערכת סטראיו ,דיוידי,פלשטשיין,טלויזיה,לא חסר יש עוד הרבה ועכשיו אתה יודע שכדור הארץ יכול להישרף או להפוך לגוש קרח אם השמש תסטה ממסלולה מערכת השמש מורכבת את זה אתה מבין אם הכול היה מקרה אז היינו צריכים לראות פעם את השמש יוצאת ממסלולה הקבוע ושורפת או מקפיאה את העולם מי סידר את כל אלה והגדיר אותם וקבע להם חוקים כאלו ואחרים? איך אתה מסביר את זה שבטבע יש חוקים איך אתה מסביר את זה שבכל דבר בבריאה יש חוקים איך ולמה להתפתח ועכשיו האדם גוף האדם כל כך מובנה ומורכב שזה לא יכול להיווצר במקרה כמו שאתה תגיד שמחשב לא יכול להיווצר במקרה והמחשב מעיד על חוכמה שיצרה אותו קל וחומר שאדם מעיד שחוכמה יצרה אותו והוא לא נוצר במקרה שאדם פי מיליונים מורכב יותר ממחשב מימיליונים של חלקים אני יתן לך עוד דוגמא אח יקר אם עכשיו מישהו יבנה רובוט שיכול לדבר ולאכול מה תגיד שזה נוצר לבד? או שיש חוכמה גדולה מאחורי דבר כזה? תחשוב על זה לבנתיים שאתה חושב התנ"ך זה לא הנחה שכך נברא העולם התנ"ך אומר שכך וכך נברא העולם אומר שיש בורא שברא הכל ומוכיח את עצמו כל פעם מחדש זה שאתה לא למדת את התנ"ך כמו שצריך זה לא אומר שזה לא נכון ועכשיו מה היגיון שלך אומר? יותר הגיוני שהעולם נוצר במקרה או שיש חכמה מאחורי העולם וכל הפרטים בו? לתאוריה שתי דרכים: ועכשיו לעניין התאוריה אחי 1. תאוריה באה מהמילה תאור ולכן תאוריה מתארת כל דבר שיש למשל היסטוריה דברים שקרו באמת 2.או שהתאוריה מביאה השקפות של אנשים שכך הם מתארים דברים בחיים ולא כל תיאור שאדם מתאר בדימיונו נכון ולכן כל אדם יכול לשמוע מלא תאוריות בחיים בשתי המובנים ויכול האדם לשפוט לפה או לפה לגבי התנ"ך כל מה שמתואר שם מוכח למשל ההיסטוריה של עם ישראל והמצב שהיה בעולם באותם זמנים. את התנ"ך מוכחים האכריאולוגים והיסטוריונים ועוד הרבה דברים באים ומוכיחים את אמיתות התנ"ך ויש נבאים שניבאו מלא דברים והוכח שהנבואות שבתנ"ך התקיימו ותורה זאת מהמילה הורה הדרכה והתורה היא ספר הוראות יצרן ועוד רשום הרבה מדעים שהמדענים הגיעו אליהם רק היום והיה רשום בתורה עוד הרבה לפני איך אתה מסביר את זה ? לסיכום התנ"ך מוכח ומוכיח את עצמו כל פעם מחדש "

scorpionsrulz

New member
כנס

אין לי שאלות אני אומרלך שניסיתי הכל לא עזר הוא עדיין בטוח בזה..

כנס.......

בקישורים שנתתי לך תמצא מספיק חומר שיסתור את כל השטויות שהוא אמר לך, אם לא תתעצל, ותקרא את החומר, יהיו לך תשובות מצויינות לתת לו. משתמש בצלילים.

רק בגלל שאתה נודניק ....

(סתם בצחוק
) אני אתן לך תשובה רק לחלק מהדברים משום שכתכת הודעה ארוכה וגם דיי מבולבלת ככה שקשה מאד להתייחס לכל הנקודות בה. חבר שלך אומר שעולמנו המושלם הוא ההוכחה שיישות חכמה יצרה אותו, בזזזזזזז............. תשובה שגויה!! העולם רחוק מאד להיות מושלם, גוף האדם רחוק מלהיות מושלם! תראה לדוגמה כמה בני אדם זקוקים למשקפיים כדי לראות, תראה כמה בני אדם סובלים מכאביי גב! מאות מיליוניי בני אדם מתו עד היום ממחלות! תראה כמה תינוקות בעולם נולדים עם מומים שונים ומשונים, לזה אתה קורא "עולם מושלם"? זה רחוק מלהיות מושלם..... מאלוהים כזה כל יכול הייתי מצפה לעבודה הרבה יותר טובה.... חוץ מזה תבקש ממנו שיסביר לך מדוע לגברים יש פיטמות? מדוע גופנו מכוסה שיער דליל (גם אצל בנות) חסר כל שימוש? תשאל אותו מדוע יש לנו את עצם הזנב, ולמה קיים דמיון רב כל כך בין איבריי גופנו ובין איבריי הגוף של קופיי השימפנזה, ושיסביר לך בבקשה גם למה קיימת ציפור כמו בת יענה שהיא בעלת כנפיים אבל לא מסוגלת לעוף, תשאל אותו.... "אתה יודע שכדור הארץ יכול להישרף או להפוך לגוש קרח אם השמש תסטה ממסלולה.......?" למה שהשמש תסטה פתאום ממסלולה ותשרוף את כדור הארץ או תגרום לו לקפוא?? כי ככה ציפציף מהוועד רצה? תבין, כל זמן שאף אחד לא "דוחף" את השמש ולא מתנגש בה אין שום סיבה הגיונית שהיא תשנה את מסלולה, ברור? "חוקיי הטבע" הם לא חוקים שמישהו קבע בכנסת, זה שאנחנו קוראים להם חוקים זה רק כדי שיהיה לנו נוח להתייחס אליהם, אלו הם בסך הכל תכונות של חומרים, לכל חומר יש תכונות משלו, אף אחד לא קבע את התכונות האלו, הן קיימות משום שכך בנויי החומר, לדוגמה אם אתן בעיטה לכדור הכדור "יטוס" קדימה, זו פיסיקה פשוטה, אף אחד לא היה צריך לחוקק חוק שאומר לכדור להתגלגל קדימה אם מישהו בועט בו. התורה לא ניבאה שום דבר אלו סתם שטויות, רק אחרי שקורא איזה אירוע מוצאים מיד איזה משפט מעורפל שכביכול חזה זאת, תבין, יש כל כך הרבה משפטים מעורפלים בתורה שניתן לפרש כל אחד מהם בכל אופן שרק יבוא לך, שלא משנה מה יקרה תמיד תוכל למצוא איזה משפט בתורה שכביכול אומר שזה יקרה, בו תראה לי דוגמה אחת של רב שצפה מראש שמשהו יקרה, עוד לפני שהדבר קרה, וזאת על פי פסוקים מהתורה.....! חוץ מזה תשאל את החבר שלך איך אלוהים נוצר? אם לא יתכן שחיידקים עלובים כמונו שחיים על גרגר אבק ביקום בשם כדור הארץ נוצרנו לבד, אז איך אלוהים שהוא פי אלף אלפיי מונים יותר מדהים מאיתנו נוצר לבד? האם אין כאן סתירה? כי אם אלוהים כל כך מדהים (שאין שום עדות לקיומו!!!) נוצר לבד אז למה לא יתכן שגם הטבע ובעליי החיים ובני האדם נוצרו לבד מה ההבדל בדיוק? משתמש בצלילים.

scorpionsrulz

New member
כנס

בידיוק התשובות שלי אבל מסתבר האל תמיד היה נכון לא מפתיע? וכדומה וכדומה ..

תבקש ממנו שיוכיח לך.......

הוא אומר לך שהאל תמיד היה קיים? תגיד לו שאתה רוצה הוכחה! כל אחד יכול להגיד. משתמש בצלילים.

jackie111

Well-known member
תסביר לחבר שלך

שיש כאלה שיש להם חבר דימיוני.

jackie111

Well-known member
אתה מיצג אותו גרוע.

יש לי צפיות לרמה יותר גבוה מדובריו.

scorpionsrulz

New member
אני אתאיסט!!

אני מביא את מה שהוא רושם הוא תאיסט אם עדיין לא הבנת אגב תאיסט שחסיד האבולוציה מישהוא שמע על זה?

scorpionsrulz

New member
כנס

סתם מעניין מה תגיבו ושנית כל הרי כולנו יודעים שזה שטויות .. הרי המאמינים שיכנסו לפה בלי קשר לאשכול הזה יחשוב וואי איזה שטויות אז זה לא כזה משנה .. אגב תראו מה ענו לי "מדוע אנו עושים ברית מילה ביום השמיני לחיינו? הרי זהו מנהיג שקיים אלפי שנים רק עכשיו מדענים גילו שביום השמיני בחייו של אדם יש לדם את רמת הקרישות הגבוהה ביותר לאחר יום זה רמת הקרישות יורדת ויש סכנה גבוהה יותר. מאין ידעו זאת לפני אלף,אלפיים וגם 3000 שנה?!? אתה חייב להודות שזוהי אינפורמציה שיכלה להגיע רק ממקור נעלה מאיתנו "

אמנון כ

New member
הנה דוגמה לשטות של מחב"תים

בוא ותראה לי שכתוב בתורה משהו בסגנון: "ותעשו ברית מילה לבניכם ביום השני היות ורמת קרישות הדם גבוהה ביותר לאחר יום זה". מן הסתם זה לא כתוב. ברית המילה זה מנהג עתיק (וברברי אם אתה שואל אותי, אבל זה לא קשור), וסביר להניח שעשו כמה ניסויים עם ברית המילה לפני שישבו לכתוב את התנ"ך. ניסו על תינוקות ביום הלידה, וראו שיש סיבוכים. ניסו אחרי שבועיים וראו שגם לא משהו. ניסו אחרי שלושה ימים, וגם היו הרבה מקרים של בעיות ובסופו של דבר הגיעו למסקנה ששמונה ימים זה זמן אידיאלי. אין צורך בשום מקור אלוהי בשביל האינפורמציה הזו - זה פשוט ניסוי וטעייה. באותה מידה אתה יכול לשאול כיצד ידעו שהכי טוב להכין כלי אבן מאבן צור? האם נדרש מקור ידע אלוהי לכך? ברור שלא. ניסו לעשות כלים מגרניט, מאבן גיר ומסוגי סלעים שונים, והגיעו למסקנה שהצור הוא אידיאלי לשם כך.

scorpionsrulz

New member
כנסו

"לא יכולה להיות שלמה בעולם שבו החזק שורד. אם הכל היה מושלם ואף אחד לא היה טוב יותר מהשני לא היינו שורדים. תמיד חייב להיות החלש והפגיע. אצל בע"ח זה מובן מאליו, אצל האדם זה כבר לא ככה כי גם האדם החלש והנכה יכול לשרוד בעזרת השכל. אבל לו היית לומד על המערכות הביוכימיות של הגוף היית מבין. כך לדוגמא חילוף חומרים- בגוף בבת אחת מתרחשים אלפי תגובות לכל הכיוונים בצורה מושלמת. לעשות תגובה אחת מכל אלפי התגובות האלו במבחנה זה סיפור מסובך ביותר ויש הרבה סיכווים לכישלון ולתפוקה נמוכה של תוצר. אבל בגוף בבת אחת מתרחשים אלפי תגובות בצורה מושלמת. הלוואי שהיה לי סורק להביא לך תמונה של מפת התגובות כדי שתרגיש קצת את הכוונה. וזו אחי, שלמות!"

scorpionsrulz

New member
הפיגו לי את שעמום יום השבת

אני ניקרע כאן מצחוק על כל התגובות האלו

scorpionsrulz

New member
אגב הנה עוד תגובה מפגרת

"אנחנו מעבר להבנתנו אז אתה חושב שאחנו יכולים להסביר את האל? קודם שנבין איך גוף האדם פועל ואחרי זה ננסה להבין איך האל פועל. זו שאלה ללא תשובה. לפעמים צריך פשוט להאמין "

אמנון כ

New member
הכי אני אוהב את אלה...

"לו היית לומד על המערכות הביוכימיות של הגוף"... ומי אומר את זה? טמבל חסר כל השכלה פורמלית במדעים שרק יודע לצטט רבנים שמצטטים רבנים אחרים שמצטטים כמרים... אין אחד שיטען שהמערכות הביוכימיות בגוף מורכבות. אז מה? גם בנמטודה (תולעת פרימיטיבית זעירה), יש מורכבות אדירה. וכך גם בפיל, בגויאבה ובנמלה. יש המון מן המשותף בין היצורים החיים, ורבות מהמערכות דומות ואף זהות (למשל בקרב יונקים). אבל הנקודה החשובה היא שמורכבות לא מעידה על מושלמות, ובטח שלא על תכנון עליון. דוגמה קלאסית לכך זה העין שהמחב"תים מביאים כל הזמן ואומרים שזה איבר מושלם ומדהים, אלא שלא כך הדבר. העין רחוקה להיות מושלמת. למשל אנחנו לא רואים למרחק כמו הנץ, לא רואים אור אינפרא אדום כמו דבורים ובכלל - כל ה"תכנון" של העין הוא כל כך מטופש שמעיד על כך שהוא נוצר בטעות ולא במקרה. גם מספר האנשים הנדרשים למשקפיים ובעלי ליקויי ראייה שונים מעידים על כך.

למעלה