ויזה לארה"ב

vinney

Well-known member
זאת שאלה מצויינת למה.

אולי כי יש לו ערך מודיעיני? אולי כי יש לו ערך פוליטי? לא יודע.
&nbsp
זאת שאלה שצריך לשאול את מי שקיבל את ההחלטה, לא אותי. אני רק מצביע על העובדה שזה נעשה.
&nbsp
לגבי הפרשנויות שלך - אני במקרה הזה הולך על הפשט, אתה מחפש את מה שאין. כנראה שנשאר חלוקים גם בזה.

BravoMan

Active member
איזה יופי ששנינו מדברים על אותם משפטים

אבל הפירוש שלך הוא "עובדה" ושלי הוא רק "פרשנות".
זה איזה סטטוס מיוחד שמקבלים כשעוברים לגור בארה"ב?

vinney

Well-known member
מה אתה טוען שאינו עובדה?

לא עצרו את ראש החוליה בעודו בחיים? זה כתוב במפורש בכתבה.
&nbsp
כאמור - אני קורא את הכתוב ותו לא, אתה ממציא דברים יש מאין כדי להצדיק פרשנות משלך.

BravoMan

Active member
שני הטיעונים הבאים שלך אינם עובדות:

1. לא ניסו לעצור את המחבלים בחיים.
2. הוציאו אותם להורג.

BravoMan

Active member
קראתי ועוד איך קראתי!

מעניין שברח מעיניך שבכתבה מפורט שמבוקשים אחרים באזור, נעצרו בעודם בחיים ובלי קרב יריות בכלל!
&nbsp
נעלם מעיניך גם, שלמרות שהיה מדובר בלוחמי אויב מוכנים להרוג, כוחות הביטחון עדיין פעלו כאילו מדובר בפושעים מן המניין ונתנו להם הזדמנויות רבות להיכנע בחיים וללא קרב.
&nbsp
אם היו מחפשים להרוג אותם מיד, כפי שראוי לעשות עם לוחמי אויב בשדה קרב, היה המפקד מורה לנהג הבולדוזר לגלח את הקומה בה היו המחבלים, ולא את הקומה הריקה מעליה!
או לחלופין, במקום להזמין בכלל בולדוזר, היה מתחיל בזריקת רימונים פנימה, או מבקש לשטח את הבית בנשק כבד יותר...
&nbsp
אבל לכל זה לא שמת לב...
&nbsp
אתה יודע, לא רציתי לרדת לרמה אישית, אבל אם כבר פתחת את הפה: אתה "מחבל ספה".
בעוד שמחבל רגיל מסכן את חייו ויוצא עם נשק לרצוח אנשים ובכך לזרוע פחד ואימה, אתה יושב בנוחיות ביתך הבטוח וזורע פחד ואימה ע"י שקרים גסים, שקרים כ"כ בוטים שאפילו מי שאשכרה יטרח לקרוא את הקישור שהבאת יבין שהם קשקוש.
&nbsp
אבל אתה בונה על זה שאם תחזור עליהם מספיק, ותכתוב בצורה מתנשאת מספיק, זה יראה כאילו אתה צודק...
&nbsp
אנשים כמוך הם שמנסים, למזלי ללא הצלחה בינתיים, להרוס את המדינה הזו!
ולך זה גם קל - אתה לא גר פה...
&nbsp
אגב, אם באמת יכולתי להשתלט על המדינה הזו כמו שאתה כותב, באמת הייתי גורם לה לנהוג כפי שאתה ושקרנים אחרים "בארגוני זכויות אדם" טוענים שהיא נוהגת.
זה היה פותר פה את כל הבעיות תוך חודש גג!

&nbsp
ולמי שתוהה - אני כותב "ארגוני זכויות אדם" במירכאות, כי ארגונים כמו בצלם, שוברים שתיקה, BDS, וכו' לא רואים בילד יהודי שנהרג מטיל בסלון ביתו, או מאישה יהודיה שנהרגה מאבן על מכוניתה, בני אדם ולא דואגים לזכויותיהם כלל.
&nbsp
לאומת זאת, הם דואגים מאוד לזכויות אותו משגר טיל, גם אם הוא משגר אותו משטח בית ספר ומשתמש בילדים שם כמגן אנושי...

vinney

Well-known member
אתה כל כך מתיש...

"שמבוקשים אחרים באזור, נעצרו בעודם בחיים" - מש"ל. זאת אומרת שאפשר לעצור בעודם בחיים. אם רק רוצים.
&nbsp
הרי זה לא שלא היה למבוקשים ההם נשק, נכון? פשוט דאגו לעצור אותם בהפתעה/בנחישות/במקרה, ולא באו לחסל אותם.
&nbsp
"היה המפקד מורה לנהג הבולדוזר לגלח את הקומה בה היו המחבלים" - תזכיר לי, מתי באו לעצור מישהו בארץ עם בולדוזר?
&nbsp
"זה היה פותר פה את כל הבעיות תוך חודש גג! " - זה גם מה שהיטלר אמר. מזל טוב.
&nbsp
"הם דואגים מאוד לזכויות אותו משגר טיל" - תראה לי איפה הבעתי דאגה כזאת.
&nbsp
אתה כל כך שונא אותי שאתה מוכן לייחס לי את כל מה שאתה שונא בכל מי שאתה שונא ואתה מוכן להאשים אותי בכל צרות תבל רק כי אני מציב מראה מול פנייך ומראה לך מי אתה.
&nbsp
אתה מסכן. אני מרחם עלייך.

BravoMan

Active member
אתה עדיין ממשיך להגיב, אז כנראה לא עד כדי כך מתיש

"זאת אומרת שאפשר לעצור בעודם בחיים. אם רק רוצים." - בדיוק! אם המחבלים רוצים להיכנע ולהישאר בחיים, אולי אפילו להגיע לכלא ישראלי ולעשות תואר ראשון על חשבון משלם המסים הציוני, אפשר לעצור אותם ללא פגע.
&nbsp
אבל הרי מבחינתך רק לצד אחד יש פה אחריות...
&nbsp
תראה לי איפה כתוב שניסו לעצור אותם בהפתעה!
ואיך בדיוק עוצרים מישהו בנחישות בלי להפעיל כוח???
&nbsp
שטח מדינת ישראל עדיין אינו שטח מלחמה, להזכירך. אפילו כשעוצרים פה ראש משפחת פשע גדולה אף פעם לא מגלים שכל הבניינים הסמוכים מלאים בלוחמים שמוכנים לפתוח באש על השוטרים.
&nbsp
ואתה שוב משקר - לא באו לעצור אותם עם בולדוזר! הביאו את הבולדוזר מאוחר יותר כניסיון אחרות לתפוס אותם בחיים! אתה כמובן בוחר להפוך את העובדה הזו על פיה כדי שתשרת את מטרתך.
אני שואל אותך שוב - אם רצו להרוג אותם, למה לא הוריד את כל המבנה מיד? בלי כל המשחקים מסביב???
&nbsp
וכן, תשווה את בן שיחתך להיטלר - זה ממש מוסיף אמינות לטיעוניך. ואם היית קצת פחות אכול שנאה, אולי היית קולט שלא סתם שמתי סמיילי בסוף המשפט הזה, אלא כדי להדגיש שהוא נאמר בסרקזם.
הרי אם ישראל באמת היית מפעילה אפרטהייד לא היית לה שום בעיה לספח את כל השטחים, ואם היא היית מוציאה להורג את כל המחבלים ללא משפט, כבר היו פה הרבה פחות מחבלים, במיוחד לא היו כאלה שהיו משתחררים וחוזרים לרצוח.
&nbsp
אבל מה לעשות שאנו בכל זאת מנסים להיות מדינה מוסרית, אפילו מוסרית מידי, באמצע ג'ונגל של חיות אדם...
&nbsp
באשר לדאגה לגבי משגרי טילים - אתה מביאה אותה בכל הודעה והודעה בשרשור הזה כשאתה טוען שכוחות הביטחון הישראלים היו צריכים לסכן את החיים שלהם כדי לטפל בכפפות משי בלוחמי אויב חמושים ששוב ושוב סרבו להיכנע בחיים ואף פתחו באש!
&nbsp
אני שואל אותך בפעם השלישית - אם אתה היית שם על הקרקע, מה היית עושה במקום אותו מפקד? איך הייתה פועל? האם היו לך הביצים להיכנס לתוך הבית הזה בגופך???

אילן די

New member
כי בתמימותך אתה מניח שזה דיון

זה לא דיון. זה ויכוח. דיון זה דיאלוג תרבותי שבו צד אחד מעוניין לשמוע את הצד השני ולא לקשקש עובדות חסרות שחר מטעמים הישרדותיים בלי לרצות להבין את העובדות האמיתיות.

הפרבולה

New member
הבדיקות היתר הביטחוניות של הערבים זה רק מסיבה ביטחונית

רק הערבים מאימים על הישות הציונית ( וגם על מדינות המערב )רק הם דורשים נקמה על כל מיני אירועים שבהם צה"ל פגע בהם, רק מתוכם יוצאים כל מיני משוגעים שמצטרפים לדעא"ש באופן פעיל ( למשל הפלת המטוס הרוסי בסיני ).
&nbsp
לא שמעתי אף מתישב מעבר לקו הירוק שמאיים לפוצץ מטוסים בתגובה להריסת הבתים בעמונה למשל, לא שמעתי אף מתנחל שאומר שיש לחסל את הישות הציונית, לכן אין מה לבדוק אותם בשדות התעופה יותר מאשר בודקים כל אדם אחר שאינו ערבי.
&nbsp
מצידי שיעלבו כל המיליארד מוסלמים בעולם , שיתלוננו על אותם "קומץ" משוגעים שיוצאים מקרבם שמאימים בגלוי לפגוע בתעופה האזרחית של ישראל ושל העולם כולו, על בטיחות בטיסה אסור להתפשר.
&nbsp
הסימטריה שאתה מנסה לעשות בין האויב שמנסה לפגוע במדינת ישראל לבין מתישבים מעבר לקו הירוק שכמה בודדים מהם מתדרדרים למעשים פלילים הוא מגוחך .
&nbsp

vinney

Well-known member
ואתה מאיים על ערבים

למה שלא יפשיטו אותך ולא יחטטו לך בפייסבוק? מי יודע, אולי תרצה להוריד מטוס שלם של תיירים לתורכיה רק כי הם מעיזים לטוס למדינה מוסלמית?
&nbsp
איתכם אי אפשר לדעת, הפסיכיים.

הפרבולה

New member
זה שלא , אני לא מאיים על הערבים

מעולם לא הצהרתי ( וגם אנשי ימין לא הצהירו ) שיש לסלק את הכיבוש הערבי מרמאללה או מעזה או מירדן סוריה לבנון מיצריים. לא שמעתי יהודים שמצהירים שיש להשליט את הדת היהודית על אחרים בכוח ומי שמסרב יש לשחוט אותו ( כמו שעושים אנשי דע"אש שמתברר ש 15% מערביי ישראל תומכים בהם )
וגם לא היו שום איומים קונקרטים לפגוע סתם בערבים , רק בגלל שבני עמם האחרים פגעו ביהודים, לכל היותר "האיומים" הם רק איומי התגוננות של הצהרת הפעלת כוח למי שינסה לפגוע במדינה הציונית ובאזרחיה היהודים ( ערביי ישראל הם פחות בסיכון להפגע מהטרור ואם זה קורה זה בד"כ בגלל טעות בזיהוי של המחבל )
&nbsp
ובכלל מדובר על סטיסטיקה, תאורטית יכולים להיות משוגעים בכל צד אבל הסטטיסטיקה היבשה מוכיחה שמי שעושה 99% מהפיגועים בעולם כוולל נסיונות לפגוע בתעופה האזרחית הם מוסלמים, ולכן הנחת העבודה של שרותי הבטחון זה שיש לבדוק בדיקת יתר בעיקר מוסלמים ופחות בני עמים אחרים ( יהודים יפנים איטלקים, שבדים...), ומי שמאוים הכי הרבה בעולם זה מדינה אחת ויחידה ישראל!!

vinney

Well-known member
אם אני הייתי ערבי מנצרת הייתי מרגיש מאוד מאויים

מההתבטאויות שלך. אפילו בלי להיות ערבי מנצרת אני מרגיש מאוים כי אני יודע שאחרי שתסיימו עם הערבים, החילוניים וההומואים יהיו הבאים בתור.
&nbsp
אתה אולי חושב שבכנות שהגזענות שלך מוצדקת, אני מאמין לך שאתה בכנות מאמין בזה. גם היטלר האמין. אבל לא, היא לא.

vinney

Well-known member
אגב, אני לא מנסה לעשות שום סימטריה

אתה רוצה לטעון שאלה שחוטפים ורוצחים נערים ממניעים לאומניים צריכים לקבל פרס? לא צריך להרוס להם את הבית? לא צריך להעניש את משפחתם על זה שגידלו כזאת מפלצת? למה לא מגיע עונש מוות למי שלקח ילד בן 16 ורצח אותו רק לשם הגשמת האידאולוגיה הלאומנית שלו?

בוא תסביר לי בבקשה למה לרוצחי הנערים החטופים לא מגיע עונש מוות.

הפרבולה

New member
לרוצחי הילד הערבי יש לתת את העונש הקבוע בחוק

על רצח - מאסר עולם .
&nbsp
ושוב אין סימטריה , רוצחי הילד הערבי הם פושעים ואין עדות לכך שמשפחתם או המדינה או מועצת יש"ע הסיתה אותם לרצוח ערבים, נהפוך הוא כולם מסתיגים מהמעשה, והתישבות מעבר לקו הירוק ( גם אם לא סופח רישמית ) אינה פשע לפי חוקי מדינת ישראל.
&nbsp
אבל לרוצחים מהצד השני יש הרבה עדויות על סביבה תומכת כולל הסתה של הרשות הפלסטינית הרישמית שרואה בזה מעשה גבורה נגד האויב הציוני ולכן מתבקש כן להרוס את ביתם ולגרש את משפחותיהם לעזה או סוריה . מדובר בתגבוה לאויב ולא סתם ענישה פלילית.

vinney

Well-known member
יש סימטריה.

״ואין עדות לכך שמשפחתם או המדינה או מועצת יש"ע הסיתה אותם לרצוח ערבים״ - אתה העדות.
&nbsp
אם לקחת אותך בתור מתנחל ממוצע - אז אתה העדות בדיוק לזה.

הפרבולה

New member
ואתה עדות לכך שאתה והשמאל תומכים ברצח ילדים דתיים.

אתה רואה, גם אני יכול ליחס לך כל מיני שטויות .
&nbsp
והשינאה העיוורת שלך לכל מי שמתישב מעבר לקו הירוק מוציאה אותך מדעתך, מה באמת יש סימטריה בין מי שאוהד את דעא"ש ( חלק מערביי ישראל למשל ) או בכלל כל ארגוני הרצח הערבים , לבין מי שהלך לגור במעלה אדומים ?
&nbsp
אחרי שערפאת בעט בכם בבוז ועשה ממכם צחוק לאורך כל תהליך אוסלו נשארתם רק עם השינאה להתישבות היהודית מעבר לקו הירוק שפעם הישלתם את עצמיכם שזה המכשול כביכול לשלום עם הערבים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
ותודה שהוכחת את טענתי

כן, בעיניי כל תומכי הטרור אותו דבר. אני לא מבדיל בין תומך טרור עם כיפה לתומך טרור עם כאפייה. ובניגוד אלייך - אני לא מתבייש להגיד שלמי שרצח נער ושרף אותו מגיע עונש מוות. וזה לא משנה לי שהוא פלשטינאי הנענק תחת כיבוש והנער היה מתנחל, ממש לא.
&nbsp
אתה זה שעשית את ההבדלה. אתה זה שהבעת תמיכה בטרור של דעא"ש. סליחה, מתנחלים. וכן, לא רואה הבדל מהותי בין נוער הגבעות לדעא"ש. ממש לא.

הפרבולה

New member
בוא נודה על האמת - חשוב לך מה הערבים חושבים!

הרי לא יתכן שבאמת אתה מאמין שדע"ש מצד אחד ומתישבי מעלה אדומים מצד שני הם באותו דרגת סיכון לשלום העולם. לא יתכן שאתם באמת מאמינים שהתישבות יהודית במקום שלא סופח רישמית לישראל מסכן את כדור הארץ.

אבל מה כן ? אתה ( ורוב השמאל וחלק מהעולם לצערי ) כן רואים במתישבי מעלה אדומים ואריאל סיכון לעולם בצורה עקיפה , בגלל שלדעתכם זה מרגיז את הערבים ושהערבים מתרגזים זה מסוכן, זה גורם לצמיחת ארגוני רצח כמו דעא"ש, חמאס ,החזית העממית.... ולכן המסקנה המטומטמת שכאילו התישבות ביו"ש = דעא"ש
ולא משנה לכם העובדות , שדעא"ש צמחה בלי קשר לזה שיהודים התישבו בשטחים שלא סופחו רישמית לישראל, ושבכלל הערבים רואים בכל פלסטין שטח כבוש, ושבכלל מה פתאום הערבים אמורים לכעוס על זה שליהודים יש מדינה קטנה אחת במזרח התיכון שמהווה פחות מחצי % משטח מדינות ערב!

גם הצרפתים חשבו שאם הם יקרוא לחרם על מוצרי יו"ש זה ירגיע את הערבים , עד שחטפו את הפיגועים הרצחניים בפריס לפני חודשיים.

vinney

Well-known member
היחיד שחשוב לו מה הערבים חושבים זה אתה בדיון הזה.

למעלה