ויזה לארה"ב

וואו אתה מה זה חי בסרט...

אף אחד מהמתנחלים שאני מכירה, ואני מכירה המון (אחים שלי, ואפילו הייתי כזו בעצמי לתקופה קצרה), לא מסית ולא תומך ברצח ערבים או גרימת איזשהו נזק לערבים. מלבד אולי לא להעסיק אותם בתוך היישובים שזה די לגיטימי, וגם את זה עדיין עושים.
בינתיים אני זו שפוחדת לנסוע בתוך חווארה (עכשיו קצת פחות, כי בעלי הוציא רשיון נשק), בזמן שהם לא פוחדים להכנס ליישובים יהודיים. וזה אומר הרבה.
אתה יודע טוב מאוד שמתנחלים, גם אם אפשר לדון על זכותם המוסרית לגור איפה שהם גרים, הם לא חיות צמאות דם כמו שכניהם בכפרים.

vinney

Well-known member
את לא מכירה את הפרבולה שלנו?

גם קורא מונים לא פחד להכנס לנתניה. עד שעשו בו לינצ'. האלימות בחברה הישראלית מתגברת, ולאנשים כמו הפרבולה ומפעיליהם יש הרבה אחריות לכך.
&nbsp
ברגע שזה לגיטימי לרצוח אנשים רק כי אנחנו פוחדים להתמודד איתם (ע"ע ההצדקה של הפרבולה לזריקת רימונים לתוך בניין), למה זה לא לגיטימי לרצוח אנשים רק כי אנחנו לא מסכימים איתם? למה אני לא צריך לצפות מהפרבולה להצדיק זריקת רימונים עליי? הוא הרי רואה בי בוגד.
&nbsp
השיח של הימין בארץ הוא מאוד אלים, ולא סתם משווים בין הקורה בארץ למה שקרה בגרמניה בשנות ה30. אתם לא שמים לב לזה כי אתם חושבים שזה בסדר ו/או לא מכירים משהו אחר. חבל.

אני לא מצליחה להבין איך פירשת ככה את הדברים שלו

או שלי יש בעיה בהבנת הנקרא, או שלך יש בעיה.
אם היית נכנס מסתובב עם כלי נשק במטרה לבצע פיגוע גם אני הייתי מצדיקה זריקת רימון עליך, אבל אתה לא...

BravoMan

Active member
זה לא את, זה הוא!

שאלתי אותו פעמיים מה הוא היה עושה אם היה שם במקום החיילים והיה צריך לעצור את המחבלים, אבל הוא עדיין מסרב לענות...
&nbsp
כנראה הוא יודע שלא היה ממהר לסכן את חייו.
מעניין אותי אם הוא מסתובב במקבילה האמריקאית של תפוז ופותח שרשורים נגד שימוש ארה"ב במל"טים - יש אמריקאים שחושבים שזה שהמדינה שלהם הורגת אנשים ע"י מכונות ממרחק של אלפי קילומטרים במקום להכניס את חייליה פנימה ולקבל שיקול אנושי במקום אפילו במחיר סיכון חיים זה לא בדר.
&nbsp
אבל הי, כוחות ישראלים זרקו רימון על לוחם אויב, אז זו "הוצאה להורג"...

vinney

Well-known member
אחרי שפתחת שרשורפלצת שלם רק כדי לא לענות על השאלה

ההודעה הזאת קצת אירונית

&nbsp
כאמור - אענה לך. מיד אחרי שתתייחס סוף סוף לשאלה שלי שהתחילה את כל המלחמה הזאת.
&nbsp
הרי לא היית תקוף אותי בכזאת נחישות אם התשובה הייתה באה לך בקלות, נכון?

BravoMan

Active member
רוצה לפחות להביא לי קישור להודעה הספציפית

שאדע על מה אתה מדבר?

BravoMan

Active member
כן, וכשאתם תסיימו עם "הקו הירוק" תמשיכו לת"א

באר שבע, ועד אילת.
&nbsp
נו, רואה, לא קשה להיות דמגוג...
בינתיים, ראיתי ספרי לימוד מהרשות שמלמדים שהשואה היא שקר וצריך להרוג את הכובש הציוני האכזר, אבל לא ראיתי ספרי לימוד דומים מהתנחלויות.
&nbsp
כשאביו של אחד הרוצחים של הנער הפלסטיני התראיין לתקשורת, הוא אמר שהוא מתבייש ומוכן שיהרסו לו את הבית.
מנגד, עשרות קרובי משפחה של מחבלים התראיינו לתקשורת ושיבחו את בניהם ובנותיהם הגיבורים..

vinney

Well-known member
קו ירוק? תסיימו? מי?

ושוב, כאיש ימין טיפוסי, כשנמרים לך הטיעונים אתה עובד לצטט את חברייך הערבים...
&nbsp
"אבל לא ראיתי ספרי לימוד דומים מהתנחלויות" - אז דב ליאור לא גר בקרית ארבע? לא היה ראש ישיבת הסדר שמקבלת מימון ותמיכה מהמדינה? לא היה רב העיר בשכר ומימון של המדינה? לא תמכו לו בכירי הממסד, כולל רבנים ראשיים לישראל?
&nbsp
בסדר. לא ראית. לא הסתכלת אולי, יותר נכון.

BravoMan

Active member
תתפלא, אבל אני רחוק מאוד מלהיות איש ימין

בטח שלא איש ימין טיפוסי.
&nbsp
אני בהחלט מאמין שבמדינת ישראל יש גורמים יהודיים שמרחקם בדאע"ש הוא צעדים בודדים, אבל בניגוד אליך אני מסוגל להפריד בינם לבין מה שקורה בשטחים.
&nbsp
כשפסוקי הלכה של דב ליאור יכנסו לרשימת הלימוד הרשמית של משרד החינוך ויופצו בכלל בתי ספר בישראל נדבר. עד אז, צר לי, אבל טיעון הנגד שלך לא מחזיק מים.

vinney

Well-known member
דב ליאור הביעה תמיכה הבפצת ספר שמסביר

למה זה בסדר להרוג גויים.
&nbsp
דב ליאור הוא ראש ישיבת הסדר, רב עיר, וסמכות הלכתית בעיני אלה השמים חברים דמיוניים מעל לחוקי מדינה (אפשר לזהות אותם ברחוב לפי כיסוי ראש העגול האופנתי בקרבם).
&nbsp
בקצרה, הספר בו מנהל בית הספר הביע תמיכה גלויה הוא המקבילה העברית לאותם הספרים שBravoMan הזכיר.
&nbsp
וההבדל ביננו לבינם הוא שאנחנו צריכים להקיע את הדברים האלה עוד לפני שהם הופכים למיינסטרים, אבל חוששני שזה מאוחר מדי כי המיינסטרים הדתי הביע תמיכה גלויה ובלתי מסוייגת בדב ליאור.

אה, לזה אתה מתכוון. הוא לא הביע תמיכה

הוא כתב "הסכמה" לספר.
אני מניחה שאתה לא יודע מה המשמעות של הסכמה לחיבור הלכתי, אבל בוא נגיד שזה מגוחך להציג את זה כתמיכה באיזשהו מעשה.

בכל מקרה, אני גם הולכת עם מטפחת ואני לא ממש מחסידיו...
(וחבל, הוא מתיר במבה אסם בפסח
)

BravoMan

Active member
זה מצחיק - לו היינו נפגשים בפורום אתאיזם

אולי היינו מוצאים את עצמינו באותו צד.
גם לי יש בעיה רצינית עם המעמד של הדת במדינה הזו והערבוב שלה בפוליטיקה ועשיית חוקים.
&nbsp
אם זאת, בניגוד אליך, זה לא מביא אותי לרצות להשמיד את המדינה וכל יהודי שחי בה.

vinney

Well-known member
ואותי זה מביא? מה מביא אותך למחשבה הזאת?

דברים שהכנסת לפי ולא אמרתי?

BravoMan

Active member
אוקיי, אז אני לא יודע מה מביא אותך לרצות

לראות את מדינת ישראל מושמדת על כל יושביה, אבל מכל מה שכתבת בפורום ברור לכל שזו עמדתך...

vinney

Well-known member
כאמור, אתה ממציא דברים יש מאין.

איפה במשפט "אני אוהב את המדינה" ראית רמז לזה שאני רוצה לראות אותה מושמדת על כל יושביה? לא ברור לי.

BravoMan

Active member
לו באמת התכוונת למשפט הזה ולא היית סתם זורק

אותו כדי לחזק את טיעוניך, לא היית מבלה שרשורפלצת שלם בהטחת שקרים גסים על המדינה הזו ואלה מגנים עליה בגופם...

vinney

Well-known member
אתה כבר לא שם לב מה אתה מקשקש מרוב שאתה רוצה לקשקש

לא שמת לב שבינתיים הדבר היחיד שלא הסכמנו עליו זה אם לקרוא לחיסול "חיסול" או "מעצר שהשתבש".
&nbsp
זה הדבר היחיד שלא הסכמנו עליו.
&nbsp
שמת לב לזה בכלל?

BravoMan

Active member
לא.

אתה רוצה להציג את זה ככה, אבל מה שאנו לא מסכימים עליו זה איך מדינת ישראל וכוחות הביטחון שלה נוהגים.
&nbsp
אתה טוען שמחסלים מחבלים בלי משפט, אני טוען שזה מעולם לא היה.
גם כאשר ישראל נהגה במדיניות חיסולים, ומצער אותי מאוד שהיא הפסיקה, היית זו פעולה צבאית כלפי לוחם אויב בשטח אויב. לא הוצאה להורג של אסיר או פושע ללא משפט, כפי שאתה מנסה להציג את הדברים.
&nbsp
הורי ברור שלמרות טענות התמיכה, בעצם יש לך פה אג'נדה כנגד המדינה ואזרחיה (אני מדגיש אזרחי כי הבעיה שלך אינה רק עם המנגנון השלטוני או מוסד כזה או אחר).
&nbsp
אגב, אני גם לא טעון שהמעצר השתבש - לפי הכתבה המעצר התנהג תקין לחלוטין והכוחות שלנו עשו כל שביכולתם כדי לתפוס את המחבלים חיים, למרות הסכנה שבדבר.
&nbsp
וכן, שנינו קוראנו את אותה הכתבה - רק שבניגוד אלי, לא מעניין אותך מה קרה בכתבה, אלא מעניין אותך לעשות copy / paste לחתיכות שלה עם קצת האקינג באמצע כדי שתשמש אותך במקום בו לא מצאת סיפור אמתי...

vinney

Well-known member
אתה ממציא טיעונים שלא טענתי, וסותר את עצמך על הדרך

תקרא את המשפט הזה שכתבת: "אתה טוען שמחסלים מחבלים בלי משפט, אני טוען שזה מעולם לא היה"
&nbsp
עכשיו תגיד לי איך זה מסתדר עם המשפט הזה שכתבת: "גם כאשר ישראל נהגה במדיניות חיסולים, ומצער אותי מאוד שהיא הפסיקה".
&nbsp
אז אם מעולם לא היו חיסולים - מה זאת המדיניות הזאת שאתה מצטער שהופסקה?
&nbsp
את הטיעון עצמו שייחסת לי מעולם לא טענתי.

למעלה