וויסקי פח:

וויסקי פח:

HIGHLAND RESERVE

מישהו שמע על זה? טעם?

מישהו יכול להגיד אם זה מספיק טוב בשביל קוקטיילים?

לצורך מושג כללי.. זה וויסקי של 53 שקל

knappertsbusch

New member
הסקוטי הנורמלי היחיד בטווח המחירים הזה

הוא scottish leader, שמלבד המתיקות הבסיסית
כולל גם עישון קל ונעים.

עדיין, אפילו אם זה רק לקוקטיילים, אני ממליץ בחום
להכפיל את התקציב, לפחות, לדיואר'ס dewar's או קאטי סארק cutty sark וכיו"ב.

תודה. פשוט כבר יש לי אותו בבית

אני לא מבין גדול בוויסקי ולטעמי הוויסקי הזה בסדר כמו הסקוטש בלנדד האחרים. אני לא כל כך מנוסה בלהבחין בדקויות השונות בוויסקי.

ובכל זאת.. למה הוויסקי הזה כל כך זול, הוא מיושן 3 שנים... מה זה עניין של מותג בלבד או שיש משהו בתהליך היצור שהוא ברמה שונה?

ההגיון הבריא אומר שהיצרן לא מתכוון להכין משהו זבל, בשביל זה יש וודקה שהיא הרבה יותר זולה.

כל העניין הזה מבלבל

knappertsbusch

New member
למה כל כך זול? פשוט מאוד

בבלנדד ויסקי מותר לך לשים גם 100 אחוז תזקיק של חיטה בזיקוק רציף,
בלי שום שעורה, יענו הכי זול שיש, ועדיין יוכלו לקרוא לזה ויסקי.
עוד לפני שמגיעים לעניין השנים, בוויסקי נורמלי יש אחוז מסוים
של תזקיק משעורה בזיקוק דודי (לא רציף) שמעניק הרבה יותר טעם
מאשר סתם צריבה אלכוהולית מתקתקה. זה עולה כסף,
ולכן וויסקי נורמלי עולה הרבה יותר מוודקה -

כי בוודקה אין חוקים, וגם וודקה אולטרא-סופר-פרמיום-שופרא-דשופרא
מותר ליצור בזיקוק רציף של שאריות מי גבינה.

רבים פה כולל אני היו בשלב הוויסקי ב-50 ש"ח,
אני בהחלט מסכים שעדיף משהו אחר בתקציב הזה.
באזור ה-120-150 יש כבר דברים טובים עד טובים מאוד.

0 כמובן. וודקה לפחות נוהגים לסנן

יש בהחלט ויסקים ניתנים לשתייה במחיר המתקרב ל-100, בהחלט שווים את התוספת.
אגב, בטווח המחירים הזה (50) רום וג׳ין עדיפים בהרבה על שניהם לטעמי...

מסננים וודקה בגלל מקורות המים שלהם

(רמות לא אופטימליים PH, מינרלים שונים ולא טעימים וזיהומים אם יש) וזה בעיקר מטעמי טעם.

בוויסקי זה זניח משום שהטעמים הדומיננטיים של הוויסקי משתיקים את האלמנטים שמעודדים את רפלקס ההקאה.

זה משול לכל משקה אלכוהולי שמוסיפים אליו סאוור והופך את המשקה לפשוט יותר לשתייה.

אני לא אומר את זה כי אני יודע את ההיסטוריה ותהליכי היצור של הוודקה והוויסקי זה פשוט קומון סנס שנגזר מהידע והנסיון הבסיסיים.

לגבי ג'ין אני נוטה להסכים אבל רום ב-50 שקל (?) יש רום בטווח המחירים הזה שהוא דארק\ספייסד? :)

omef

New member
לא כל וודקה מסננים

וגם אם כן זה לאו דווקא בגלל המים. אתה כותב פה נאומים חוצבי להבות ואז מתוודה שאין לך מושג איך עושים מה. אז איך אתה מרשה לעצמך לכתוב?!

אם אתם קוראים לעצמכם מביני עניין

אז אני יוצא מנקודת הנחה שאני יודע לא פחות ממכם. כי אני לא רואה שום הסבר מקצועי למשל ממך על סוגיית הסינון למשל ומשמעותה

אז ממה שאני יודע הסינון נועד לסנן רעלנים שפוגעים בטעם. אם לא היו מרגישים אותם אז לא היה סינון. מקור הרעלנים הוא מגוון, בין השאר במים. לדוגמא מגנזיום שבמידה מסויימת חיוני לגוף יכול גם להיות רעיל ומינרלים אחרים שמקורם במים שתופסים טרמפ על האדים ועדיין נשארים בריכוזים מאוד נמוכים אך מורגשים בתזקיק הסופי (למשל בוודקה שאין לה טעם ניתן להרגיש בהבדלים, לעומת זאת הטעם אינו מורגש במשקאות לא לבנים אלא אם כן המינרלים יוצרים תגובה כימית במרכיבים של משקאות מסויים ואז אולי זה כן משמעותי)

omef

New member
שני דברים:

1. לא טענתי שאני מבין עניין.
2. אתה צודק.

knappertsbusch

New member
התייחסות חלקית לכמה נקודות:

מסננים וודקה בגלל מקורות המים שלהם
>> אולי אם מקור המים שלך מזוהם. אופציה הזויה להפליא אך אינני שולל אותה לגמרי.
האופציה הסבירה והנכונה יותר היא הימצאות שאריות מתנול ושאר תוצרי לוואי של זיקוק,
אשר מזיקים או לא טעימים או גם וגם. בכל מקרה, מה שמסננים זה את התזקיק עצמו,
רק אח"כ מוסיפים לו מים (אתה מוזמן להציץ בהסברים הרלוונטיים באתרים של יצרני הוודקה הנפוצים).

תוכן: (רמות לא אופטימליים PH, מינרלים שונים ולא טעימים וזיהומים אם יש) וזה בעיקר מטעמי טעם.
>> לא שולל.

בוויסקי זה זניח משום שהטעמים הדומיננטיים של הוויסקי משתיקים את האלמנטים שמעודדים את רפלקס ההקאה.
>> לא מדויק / לא נכון. קודם כול הזיקוק בוויסקי הוא שונה במידה ויש סינגל מאלט בתוך הבלנד (זיקוק דודי וכיו"ב).
דבר שני, יש אוסף של חוקים שקובעים מתי למשקה מותר להיקרא "ויסקי" ומתי לא,
אחד מהם הוא שהתזקיק המקורי שאותו מדללים אסור שיהיה באחוז גבוה יותר מ-60 ומשהו.
זה משחק של איזונים - זיקוק באזור ה-60 אחוז הוא פחות נקי, אבל במקרה של ויסקי החבית מתפקדת
כמעין פילטר פחם איטי ומגודל - החבית חרוכה מבפנים, זאת אומרת, יש שכבה נקבובית של פחם,
המתפקדת במעין פילטר לא יעיל במיוחד. כמו כן, חלק מהרעלנים או מהחומרים שאינם טעימים
מתפרקים גם במשך הזמן - ובמקרה של ויסקי, נותנים לזה המון זמן, וזה מה שעולה הרבה כסף
בוויסקי שגילו מעבר ל-3 שנים - תשלום על שטח האחסנה של החביות.

זה משול לכל משקה אלכוהולי שמוסיפים אליו סאוור והופך את המשקה לפשוט יותר לשתייה.
>> עניין של טעם. שלא תעז להוסיף לי משהו ללפרויג חוזק-חבית שלי, לא סאוור ולא מים...

אני לא אומר את זה כי אני יודע את ההיסטוריה ותהליכי היצור של הוודקה והוויסקי זה פשוט קומון סנס שנגזר מהידע והנסיון הבסיסיים.
>> אני ממליץ שתקרא קצת יותר על תהליך הייצור של הוויסקי, ממקורות אמינים עד כמה שניתן.

תודה על התשובה

ממה שאתה אומר נגזר שהוויסקי ב-50 ש"ח הוא וויסקי שלא הצליח בתור מותג ואוכסן למשך זמן מינימלי של 3 שנים, כלומר: יש הסתברות שהוויסקי הזה יותר איכותי מהג'וני ווקר האדום.

לגבי מקורות המים. זיהום זה מובן יחסי. למשל מי השקייה (מים מטוהרים) לא נחשבים מים מזוהמים משום שהם מוגדרים להשקייה בלבד אך אם המים האלה היו נמצאים באקוויפר אז היו אומרים שהאקוויפר מזוהם.

לצורך יצור וודקה המים האופטימליים ביותר הם מים טהורים (מזוקקים 100%) ולזקק מים זה מאוד יקר (ואני לא מדבר על הטפלה שהיא לא בדיוק מזקקת את המים) לכן מסתפקים במים מינרלים (כל מים, גם מי ברז) שעברו סינון וכנראה גם UV.

זה למשל יכול להסביר למה אפשר להכין ליקרים מצויינים על בסיס ספירט לשתייה זול שנמצא בחנויות בשפע. וודקות מזוייפות לא מיוצרות על ידי ספירט מהחנויות, הולכים על השיטה הזולה ביותר, ספירט לצרכים תעשייתיים (קבלה למי ההשקייה)

ואני אומר לך את זה בלי שבדקתי את העניין אבל אני חותם לך על 170% proof דיוק :-):

nimrodrosen

New member
אוי

לא קשה להיות יותר איכותי מג'וני אדום ;-) אבל ב50 ש"ח אני בספק אם תמצא...

מים אופטימליים לוודקה הם מזוקקים/מסוננים אשר להם מוסיפים מינרלים מסויימים (מים מזוקקים 100% הם לא בריאים יש להם כוח אוסמוטי גדול מאוד אשר יספח מהגוף שלנו מינרלים). מים לדילול וודקה בד"כ מפיקים בעזרת צורת סינון שנקראת אוסמוזה הפוכה - שיטה יחסית זולה. בכללי לא מזקקים מים לתעשיית האלכוהול - זה יקר ואין לזה שום ערך מוסף.

וודקות מזוייפות העשויות מספיריט לצרכים תעשייתיים - זאת הסיבה שאנשים מתים בעקבות משקאות מזוייפים. לרוב מזייפים עם אלכוהול לתעשיית המזון (בדיוק כמו זה שנמכר בסופרים) אבל במעט המיקרים שבהם אנשים מקבלים הרעלות חמורות בעקבות צריכת משקאות מזוייפים שמקורם באלכוהול לצרכים תעשייתיים יש כותרות בעיתונים!

ועוד תיקון לגבי גראפה- המקור שלה זה משקה זול לאיכרים ולא (בדגש על לא) משקה פרימיום למרות שהשוק שלה השתנה והיום יש הרבה גראפות פרימיום..

הצעה אישית: לפני שאתה כותב משהו בפורום או בכלל- כדאי שתבדוק היטב את העניין קודם כי כשאתה כותב דברים לא נכונים/לא מדוייקים אתה יוצר רושם שלילי על עצמך והאנשים אשר קוראים דברים לא נכונים שאתה כותב ויודעים כי הם לא נכונים שופטים אותך לחומרה!

אם כבר בדברים לא נכונים\לא מדוייקים עסקינן

אוסמוזה הפוכה היא שיטת התפלה (במקום זיקוק של ממש) יותר מאשר שיטת סינון.

ובמקרה של וודקה אין לזה ממש משקל כי לא שותים וודקה על בסיס שעתי אבל אפשר להסתפק בסתם סינון, זה לא תה שלוגמים ממנו

"זול לאיכרים" בשביל זה יש יין פטישים ווודקה.. בשביל האיכרים הגרפה זה הקונייאק של המלוכה. זה עניין יחסי... צריך לשאול איכר עתיק יומין מה זה הגרפה בשבילו אבל לא צריך ללכת רחוק, אני הכרתי מספיק מבוגרים שמתלהבים מדברים כאלה או אחרים שבן אדם צעיר רואה בהם גועל נפש. למשל הלוף האגדי.

זה לא נבון איך שאנשים מתעלמים מהשקפותם של מעוטי היכולת וחושבים שאם בשביל המעגל החברתי שבו הם נמצאים משהו נחשב לנחות אז זה נכון בהכרח גם במעגלים חברתיים אחרים. זה מראה על צרות אופקים מסויימת

זה כמו שבישראל סתם נניח, סיגריית "גולף" או "קנט" זו סיגריה מגעילה בעוד שבמדינה אחרת זה "הדבר"

הכל זה טעם נרכש

nimrodrosen

New member
תיקון קטן

וויסקי על פי חוק מזקקים עד 80% בד"כ גריין וויסקי יזוקק לאחוזים הקרובים למקסימום.
בתעשיית הסינגל מאלט הסקוטית אחוז האלכוהול המזוקק נע באיזור ה 69-73% כשאני בטוח שיש כמה חריגים.
אח"כ מערבבים את הוויסקי עם מים לפני ההכנסה לחביות לחוזק של 60-63% מכאן אני מניח שנבע הבילבול שלך.

עדיף כבר את הוויסקי הזה

וודקה זה מוצר נחות, אלכוהול להמונים, אלא אם כן זה דאבל אספרסו או טעמים אחרים.

וודקה נועדה להיות זולה ולספק ביקוש אצל חתך רחב של אוכלוסיה בעלת רקע סוציאו אקונומי נמוך.. איך הפכו את הוודקה למוצר פרמיום אין לי מושג וזה לגמרי דבילי.

עם וויסקי ב-50 שקל אפשר להכין קוקטייל נחמד כמו סאוור או רסטי נייל ולהנות ממנו באמת.

Desert Seagull

New member
אתה יכול להגיד אותו דבר גם על גראפה

שנועדה לתת מענה לחתך סוציואקונומי נמוך ובכל זאת הפכה ברבות הזמן לתזקיק שיש בו גם רמות נמוכות וגם רמות גבוהות וסופרלטיבים כמו אקסלוסיבי ופרמיום. יש ויש.

אבל גרפה כבר נחשבה למוצר פרמיום מאז ומעולם

רק בעיניי המעמדות הנמוכות, הגרפה לא נועדה כדי להשתכר נטו. לעומת לעומת זאת לוויסקי, לגרפה, לג'ין ולרום המיושן והמתובלן יחסו ומייחסים גם היום סגולות רפואיות. לוודקה אין שום סגולות רפואיות חוץ מחיטוי, זה האלכוהול ההכי פשוט שיש בעולם ולכן הוא גם צריך להיות זול בהתאם וזו המהות של הוודקה, להיות אלטרנטיבה הזולה ביותר לדפוק את הראש

למעלה