התייחסות חלקית לכמה נקודות:
מסננים וודקה בגלל מקורות המים שלהם
>> אולי אם מקור המים שלך מזוהם. אופציה הזויה להפליא אך אינני שולל אותה לגמרי.
האופציה הסבירה והנכונה יותר היא הימצאות שאריות מתנול ושאר תוצרי לוואי של זיקוק,
אשר מזיקים או לא טעימים או גם וגם. בכל מקרה, מה שמסננים זה את התזקיק עצמו,
רק אח"כ מוסיפים לו מים (אתה מוזמן להציץ בהסברים הרלוונטיים באתרים של יצרני הוודקה הנפוצים).
תוכן: (רמות לא אופטימליים PH, מינרלים שונים ולא טעימים וזיהומים אם יש) וזה בעיקר מטעמי טעם.
>> לא שולל.
בוויסקי זה זניח משום שהטעמים הדומיננטיים של הוויסקי משתיקים את האלמנטים שמעודדים את רפלקס ההקאה.
>> לא מדויק / לא נכון. קודם כול הזיקוק בוויסקי הוא שונה במידה ויש סינגל מאלט בתוך הבלנד (זיקוק דודי וכיו"ב).
דבר שני, יש אוסף של חוקים שקובעים מתי למשקה מותר להיקרא "ויסקי" ומתי לא,
אחד מהם הוא שהתזקיק המקורי שאותו מדללים אסור שיהיה באחוז גבוה יותר מ-60 ומשהו.
זה משחק של איזונים - זיקוק באזור ה-60 אחוז הוא פחות נקי, אבל במקרה של ויסקי החבית מתפקדת
כמעין פילטר פחם איטי ומגודל - החבית חרוכה מבפנים, זאת אומרת, יש שכבה נקבובית של פחם,
המתפקדת במעין פילטר לא יעיל במיוחד. כמו כן, חלק מהרעלנים או מהחומרים שאינם טעימים
מתפרקים גם במשך הזמן - ובמקרה של ויסקי, נותנים לזה המון זמן, וזה מה שעולה הרבה כסף
בוויסקי שגילו מעבר ל-3 שנים - תשלום על שטח האחסנה של החביות.
זה משול לכל משקה אלכוהולי שמוסיפים אליו סאוור והופך את המשקה לפשוט יותר לשתייה.
>> עניין של טעם. שלא תעז להוסיף לי משהו ללפרויג חוזק-חבית שלי, לא סאוור ולא מים...
אני לא אומר את זה כי אני יודע את ההיסטוריה ותהליכי היצור של הוודקה והוויסקי זה פשוט קומון סנס שנגזר מהידע והנסיון הבסיסיים.
>> אני ממליץ שתקרא קצת יותר על תהליך הייצור של הוויסקי, ממקורות אמינים עד כמה שניתן.