ווינג צ'ון נגד מתאבק

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך
דג זהב: אם הצלחת להרגיזני ../images/Emo13.gif

הרי שזו אשמתי, שכן: למרות שאני פולני קטן, יש לי מזג של לטיני גדול ... צדק גם חברנו tessen שכתב את שכתב, בתחתית השרשור ... כוונתי לא הייתה לבדוק למי יש יותר ארוך (בני ה- 16 של היום- לך תדע...) חובת ההוכחה, חלה תמיד על הטוען להפריך ... זו דרכה של דרך תקינה גם כאשר מנוסחים הדברים בנועם - ואיש לא נפגע... אני מאחל לך עוד הרבה שנים של אימונים ... בטוחים ... בברכה - יובל.

dswbg

New member
מאיפה האגרסיביות בקרב סכינים...!?

ידידי,נראה שאתה שוכח שמדובר במצב אגרסיבי מעצם הגדרתו.. נראה לי שמה שיובל ניסה לומר זה שמדובר במצב אגרסיבי ולא פשוט, והוא בחר במילים חזקות כדי להבהיר לך את ההבל שבטענה שלך. לדעתי עדיף שתספוג את המילים ה'אגרסיביות' האלה ותחשוב עליהן טוב טוב, במידה והם יגרמו לך ללמוד קצת ענווה ולהיות קצת פחות בטוח ביכולות שלך נגד סכין (מי יודע, אולי אפילו עד כדי-כך שבמצב אמת תעדיף לברוח...) הרי שהוא עשה לך טובה גדולה - וזו נראה לי הייתה כוונתו המקורית.

טוב, אז סגרנו ../images/Emo88.gif

אימון הפורום הבא, magic goldfish מנסה להוציא סכין מידיו של יובל. גוטמן, אפשר לסמוך עליך שתביא מנגל ל"קבבים"?

כדי לחדד את דבריו של יובל

בעולם של שיעורי "קרב מגע" בטירונות, שבה הרס"פ מדגים איך התוקף תוקף אותך בקשת גדולה מתוך הכוונה לשפד אותך בלבד, עם סכין שחדה כמו סכין מטבח ממוצעת (לא של טבחים), יש פריקות. בעולם של סכינים שעם מינימום כוח נעצרות בעצם, ועם הרבה כוח לא נעצרות בעצם, שהתוקף לא רוצה רק לדקור אותך אלא לחתוך ולשסף ואז אולי לדקור, החים נראים אחרת לחתולין. דווקא עבדנו ביום שישי על מה קורה אם יש אובר חוכם שתופס לך את היד. הבוטום ליין: מFingers נשארות לו Fingis. ומצחיק, בגלל שתנועת ה"קילוף" היא בדיוק התנועה בה אנחנו משתמשים כדי לעשות את זה. האפור

ועוד דבר קטן ...

גם אני (במקרה שלנו - הסכינאי) יודע לבעוט, להתאגרף, ולנעול מיפרקים ... ואתה כ"כ בטוח שאם שנינו ביד ריקה - מצבך יהיה טוב ... עכשיו תוסיף את הסכין למשוואה ... נעשה את זה פשוט: ימים ג' מ- 20:00 ויום שישי מ- 10:30 יש שיעורים ואני בסטודיו. כל מי שיודע בודאות שאפשר להתמודד ביד ריקה נגד סכין- מוזמן להיות אורח רצוי ולהאיר את עיני.

(ההודעה כוונה לדג הזהב הקסום)

אגב: מה זאת אומרת "אם אני מתעקש"? אני לא מתעקש כלל ... אני טוען שאי אפשר והוכחתי לכל מי שבא לבדוק. תבוא - תוכיח אחרת וכמו שאומרים הצרפתים: "שפון" ...

tessen

New member
מה עובר עליכם???

כבר יומיים אני עוקב אחרי העץ הזה ומה אוכל להגיד פשוט מדהים. חלק מהדיון פה עובר להיות דומה לשיחות של "למי יש יותר גדול?" יובל, כל מה שאני יודע עליך הוא רק מתוך קריאה בפורום ובאתר שלך, מה שהספיק לי לגמרי על מנת לרכוש אליך הערכה וכבוד כאדם ואומן לחימה, אבל די הופתעתי מההצהרה הקודמת שמצלצלת כמו מי שגב יבוא! אני מבין את הכעס שנובע מלשמוע אחרים אומרים כן אני מסוגל לעשות ככה וככה בלי אפילו שהכניסו את עצמם פעם אחת לסיטואציה שבה ישמו את דבריהם. אבל לפי דעתך התגובה שלך הייתה מיותרת לאדם בעל נסיון כמוך. מה שלא מוריד אצלי את ההערכה אליך! אבל נעזוב את זה. לגבי כל הדיון שנטחן פה בפעם המי יודע כמה, מי יותר חזק, מי יותר טוב, מהם מצבי אמת? וכו'. לגבי כל אות תחרויות של ufc ושאר mma, כן יש בהן משהו שקרוב למציאות וזו הסיטואציה ולא הפעולה עצמה. תשאלו כל ג'ודוקא או מתאגרף תאילנדי או מתאגרף או כל אומן שעלה להתחרות אי פעם, מדובר במצב בו לוקחים את הידע שנרכש ועוברים לרמה אחרת שבה יש את הסיכוי לפגיעה. אבל כל זה בתוך בועה מסוימת של תחרות ובה עדיין לא קיים בראש המצב של להיות או לחדול. אני לא יודע לכמה מהקוראים פה הייתה ההזדמנות להיות חלק ממה שנקרא קרב רחוב או סיטואצית סיכון החיים, אבל כאן באותה נקודה הרבה ממה שלומדים עף ישר מהחלון, לקרב רחוב יש את הכללים הלא כתובים ואת הקצב שלו. אני לא מדבר על מה קורה אם באים חברים או נבוטים עם מסמרים או צ'אק נוריס קופץ מהגג עם קלצ'ניקוב ביד. אין מצב שברחוב או בכל סוג של עימות בו יש סכנת חיים יוכל מישהו שלומד שנים לישם אחת לאחת את הטכניקות אותם הוא יודע, כולנו במצב כזה חוזרים לדברים הכי בסיסיים שיודעים, היתרון כאן למי שעוסק באומנות לחימה כלשהי הוא היכולת לכוון יותר טוב מהיריב וגם אינסטינקטים יותר חדים שבמרבית המקרים הם אלו שיקבעו את התוצאה. אני לא מזלזל במתאבקים למיניהם, אבל אם תקחו ותסתכלו על כל אותם קרבות ufc תראו ששם מדובר בצורת חשיבה שמתאימה לסיטואציה הזו, אותה התנהגות לא תתאים לסיטואציה של חיים ומוות שבמקרה כזו רוב המוטוריקה העדינה שלך הולכת לעזאזל ואתה נשאר עם הדברים הגסים והבסיסיים שיכולים להציל את חייך. כל אותם תחרויות לדעתי באו לענות על איזה צורך בסיסי שלנו, להוכיח מי יותר טוב מי יותר חזק. אין אומנות לחימה אחת טובה יותר מהשניה, כל אומנות נותנת משהו לזה העוסק בה. הכל תלוי באומן עצמו, תסתכלו אפילו על גרייסי הגדול. האדם מצליח לנצח אומנים שונים לא בגלל שהוא יודע bjj אלא בזכות היותו טכניקן מעולה. הוא משתמש תמיד באותן הטכניקות אך הן טבועות בו כל כך טוב שהן הפכו לטבע שני אצלו. כל לוחם שם עולה לאחר הכנות ואימונים מפרכים שכוללים צפיה בקלטות וקריאה על היריב. דבר שלא קיים במציאות שם אתה לא מוכן לכלום ומספיקה העובדה שתצליח לא לקפוא מפחד על מנת להציל את חייך. אני עדיין בכל זאת מעריך את אתם חברה שמוכנים להכנס לאותן זירות, אבל אני די משוכנע שאם נפנה אליהם ונשאל אותם מה קורה אילו היו נאלצים להשתמש בידע הזה באמת. אני משוכנע שכל אחד מהם יטען שהוא יתנהג שונה לגמרי והדברים שהוא מרשה לעצמו לעשות בזירה הוא לעולם לא יעשה ברחוב.

magic goldfish

New member
תודה לך....

באמת שפכת לי קצת אור על העץ הזה. אתה צודק במאת האחוזים. כל השיטות שמבוססות על הגנה ברחוב (דניס הישרדות, קרב מגע, התגוננות רחוב) הם מושתתים על כל הסימולציות שיש ברחוב. אז מן הסתם שנלמד פריקת סכין. אם נוכל ליישם את זה בקרב או לא, זה כבר משהו אחר. עובדה היא, שאנחנו לומדים את זה, וזה זניח אם אנחנו באמת יכולים ליישם את זה, נכון? בכל מקרה, לסיכום יש לאמר- איש איש בשיטת לחימתו יחיה. אז אני לא מאמין שזורמת בתוכי אנרגיה הנקרית צ'י. זה אומר שזה לא נכון לגבי אלה העוסקים בטאי צ'י? לא. כך שיוצא שלמיטב ידיעתי, ואני חוזר ואומר, למיטב ידיעתי, אני יודע לפרוק סכין. ובאמונה זו אחיה, ברשותך. תודה וערב טוב

nitzano

New member
דג זהב

מה בנוגע לתפיסת הלהב של לוחם בעל סכין עם להב פפיות ? או זה האוחז בסכין כך שהלהב מקביל לאמה והידית לחזית ? ולא לשכוח שמומחים רבים יודעים לשנות איזה בזמן התנועה .

מאבו

New member
בנושא פריקת סכין

רצוי לחזור ולקרוא את המאמר של Darren Laur ב www.realfighting.com ( המאמר הוצג כאן באדיבותו של אמיר לפני מספר שבועות). הרבה מיתוסים נשברים בזכות נסיון מחקרי מעניין וחשוב. מאמר חובה לכל המתאמנים בפריקות סכין!!!

machado

New member
רויס גרייסי יודע טוב עמידה,לראיה...

אימוניו הרבים עם אוסקר דה להויה ,אלוף עולם לשעבר באגרוף שהפך לתלמידו של רויס. בנוסף,רויס עובד(כמעט כמו כל מי שמתעסק בג'וג'יטסו בראזילי)גם על טכניקות של אגרוף תאילנדי,אך בדרך כלל יעדיף לקחת לרצפה מכיוון שזהו סגנונו. דרך אגב,גם היום הוא נחשב לאחד מאנשי ה- mma הטובים בעולם.

לרויס גרייסי

יש גדול? נו באמת, הרבה זמן לא היו דיונים מסוג: ברוס לי יותר חזק מצ'קי צ'אן... (מעניין מי ישלח אותי לדו קרב עם רויס המהולל, שיוכיח לי שמה שאני יודע לא שווה כלום...)

WaveGal

New member
שוב. ברצינות

מה ווינג צ'ונגי במה שהתרחש שם? האיש השמאלי נראה כאילו הוא נקלע למקום בטעות ישר מהרחוב (השקט). הוא לא ניסה להתחמק או להשתמט מהאחיזה ואז שכב על גבו וספק ספג ספק נגח באגרופיו של המנצח.... לא? מה היה אמור לעשות מאסטר ווינג צ'ון? (ומייד אשיב שלמיטב ידיעתי הצנועה, מאסטר בטאי צ'י היה נמנע מלעלות לזירה ובכך מביס את הג'ודוקה\מתאבק עוד בטרם החל הקרב
)

ethanguy

New member
....

בווינג צון אין קאונטרים ל"TAKE DOWNS" ו קרקע מעט לפי הידע שלי לאיש הווניג צון לא היה הרבה מה לעשות - לפחות לפי מה שחוקי ב-UFC

shlomi_e

New member
רגע..רגע..חשבתי שזה סירטון של....

יגאל שילון??!!...לא??!!! חבל שקטעו את הקטע שהוא נכנס ואומר "..אאאאאאאאאאאאההההההה...". עוד לא הבנתי מה שיטת הלחימה של הבחור המסכן??? אולי הוא התאמן רק על חישולים וספיגות...ולא על טכניקה. בקיצור "קונג-פו".....עושים לו פפפווו....והוא ניהיה קונג???

pzirpim

New member
שלומי שלום,

אנני בטוח שהיתי רוצה להתמודד עם הבחור שהפסיד. הוא פגש משוhא שגבר עליו-- יכול לקרות לכולנו. בברכה

shlomi_e

New member
לא התכוונתי להעליב.....אבל....

לא ראיתי שום סממן של שום תורת לחימה כלשהי אצל הבחור שהפסיד. ושוב סליחה אם פגעתי במישהו .

shlomi_e

New member
וחוץ מזה....אתה יודע מה...

אם אני הייתי נלחם נגד מתאבק (או בכלל זה - מישהו חזק בעבודת קרקע). אני הייתי מנסה לא להגיע למצב הזה בכלל. ועוד משהו...כשמישהו מיסתער עליי (כמו שהמתאבק הסתער על הבחור המסכן) אני ישר תוקף חזרה בבעיטות!!!! ולא עומד כמו טמבל וממתין להתגוששות. כשאני יודע שאפסיד!!

למעלה