ווינג צ'ון נגד מתאבק

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

pzirpimsghost

New member
מקבת המכשפים

Is this a dagger which I see before me, The handle toward my hand? Come, let me clutch thee. I have thee not, and yet I see thee still. Art thou not, fatal vision, sensible To feeling as to sight? or art thou but A dagger of the mind, a false creation, Proceeding from the heat-oppressed brain? בברכה [גל כפי שאתה יודע גודל האכזבה כגודל הכרית (טרנזיטיוי דרך הציפה)]
[[זה אשר רוצה לישון עם השטן מוטב שיביא כרית גדולה]]

zedprime

New member
מעניין אם הוא מוכן

להתחייב על אחוזי הצלחה ב"בהחלט ניתן ליתפוס בלהב של סכין חלקה ולא להחתך" ... או שזה בעצם משחק מילים , אתה לא תחתך , אתה תחתוך , את עצמך.

ידעתי שיהיו הסתיגויות

לכו תנסו צריך מיומנות זה נכון אבל בהחלט ניתן. לכו ליבחון במקום ישר להסתייג ומי שפוחד על היד שלו יכול ליבדוק על עגבניה רכה ורק לילחוץ כלפי מטה לא לבצע תנועת חיתוך. ומי שיבדוק מעט אני הראשון שהיתי מביע ספקנות .

erezsh

New member
אתה מניח

אתה מניח שהסכין לא חדה, והחיתוך איתה יכול להיעשות רק בעזרת ניסור. לא כל הסכינים הן כאלה! יש סכינים חדות מאוד, שיחתכו אותך רק בלחץ קטן מאוד. אני יודע שאני לא הייתי מהמר.

לך תיבדוק על סכין מטבח חדה

לא הבטחתי לך 100 אחוז הצלחה נגד רוצחי יאקוזה שכירים עם קאטנות מהמאה ה 16. דווקא סכינים עם שינון מאוד מסוכנים . אני לא הולך להמשיך להתווכח על זה אני את ההדגמות שלי ראיתי ואת הנסיונות שלי עשיתי .הטילו ספק זה חשוב ,ללכת ליבדוק האים יש יוצאים מהכלל ...טוב בשביל זה צריך קצת יותר .

mickeym

New member
../images/Emo45.gif ראיתי וניסיתי....

אני מסכים כאן עם הששת. ראיתי בשיעור (והייתי סקפטי בדיוק כמוכם) איך ניתן לפרוק סכין על ידי תפיסתו בלהב. כאן יש לי 2 הסתייגויות שאותן לא ציין הששת. האחת, ובהמשך למה שכתב יובל, לא מדובר כאן בתפיסה בזמן שהסכין בתנועה, אלא כחלק מהריתוק (לפחות בקאטות סכינים שראיתי) ואז ע"י תפיסת הלהב ושימוש במנוף שנובע כתוצאה מנעילות מפרקים כאלו ואחרים ניתן לחתוך את היריב. פעולת החיתוך מצריכה לא רק לחיצה של הסכין אלא גם פעולת "משיכה ודחיפה" ואת זה ניתן לבצע. קחו סכין ותלחצו עם הקצה על היד. למעט פצע לחץ זה לא יגרום לנזק משמעותי. לעומת זאתף סכין בתנועה זה משהו אחר. כמו כן,מדובר כאן על סכינים "חלקים" ולא סכיני מסור... מיקי

WaveGal

New member
קנה סכין יותר טובה ../images/Emo13.gif

אחרי הנחרצות וה"לך תבדוק לפני שאתה עונה" החלטתי להטיל ספק כבקשתך ולהקריב עגבניה על מזבח הניסוי המדעי המבוקר. השתמשתי בסכין השף האהובה עלי (ובהחלט הסכין החדה ביותר במטבח שלי) והעגבניה ז"ל הפכה לסלט על ידי הפעלת כח בניצב בלבד! (לא המשכתי לנסות על אצבעות) מסקנותי: לא! לא לנסות לפרוק סכין מהלהב ולא משנה מי אוחז בה. אין לזלזל בסכין שף טובה. (אגב: במקרים רבים לא "חותכים עם החלק המעוגל" אלא עם החלק הישר. החלק המעוגל משמש כציר על קרש החיתוך) הרי סכין היא מכשיר שנועד בסופו של דבר למקד כוח לקו דק ככל האפשר. יש פשוט סכינים שעושות זאת ביעילות רבה יותר מאחרות (ונראה לי גם שה"שינון" המוזר של סכינים מודרניות נועד למקד לנקודה קטנה יותר ולא רק ליעל את הניסור ועל כך יעירו, אולי, המומחים כאן מסביב)

רועי: עיקר הבעיה בפריקת סכין, היא

כשהיא נמצאת בידיו של אדם בעל מיומנות בסיסית טובה... שוב: אני לא מדבר על ארניסדור המסוגל לבצע שלושה - ארבעה חיתוכים לשנייה (!) אלא על סכינאי המנפנף במהירות את הלהב לכיוונך - לא מאפשר לך להתכוון על צד כזה או אחר של הסכין (אותה - בקושי תיראה) ולא מותיר לך נסיון חוזר... בראם - ראש השיטה וביה"ס שלנו: מתאמן מזה עשור רביעי באומנויות לחימה. יש לו כמה וכמה חגורות שחורות בשיטות שונות והוא מדורג בין חמשת הסכינאים הכי טובים בארה"ב ובין עשרת הסכינאים הכי טובים בעולם - כולל בפיליפינים! בראם מעיד על עצמו (אם כי בהומור קל) כי אינו יכל לפרוק סכין, מילדה בת 12 עם מיומנות בסיסית, כשהוא ביד ריקה, וזה בראם - לא כל אחד ...

ה-הממ חוזר

בלי להכנס לוויכוח פה למטה, רק לגבי התשובה שלך, ברשותך, אוסיף ואשאל: אקדח אפשר לתפוס, נכון. אקדח בקליבר של 9 מ"מ במהלך ירי יכול להוריד לך אצבע, או ליצור במקום כוויות לא נעימות, אבל נניח שהצלחת לתפוס את הצינה בזוית טובה כך שתצליח למנוע מהמנגנון לחזור עד הסוף - עדיין יש כדור אחד שלא תצליח לעצור. האם ההבדל הקטן הזה, בין היכולת לתפוס את הכלי עצמו ובין היכולת לתפוס החל מהפרק הוא ההבדל הגדול?

magic goldfish

New member
שטויות!

מי אמר שסכין אי אפשר לפרוק? שטויות והבלים. סכין אפשר לפרוק ללא כל בעיה, רק שהפריקה איננה מתבצעת דרך הנשק עצמו, כמו באקדח, אלא ללא כל מגע בנשק עד לשלב ה"קילוף". באקדח יש 4 וריאציות של פריקה- תפיסה מהקת וסיבוב הנשק (מה ששובר לו את האצבע), תפיסת הפטיש וסיבוב הנשק, תפיסת המחסנית וסיבוב הנשק על צירו בנטייה למעלה, ותפיסת המסנית וסיבובה בצורה אנכית. אני יודע שזה מסובך כשאומרים את זה, אבל עקב בעיות טכנולוגיות, אני לא יכול להראות לכם את זה. ובקשר לסכין, כל תנועת הפריקה תיעשה רק במפרק, עד שהוא יפיל את הסכין, ואם זה לא עובד אז פשוט "לקלף" את הסכין מהיד שלו ("לקלף" משמעו להכניס את היד לתוך היד שלו ופשוט להוציא את הסכין). מקווה שהצלחתי להבהיר כמה דברים. תודה ויום טוב

לקלף לא לקלף...

מעניין העסק... תאוריות תאוריות תאוריות... מעשים וקבלות יש? אם כן ספר לי על זה, זה מעניין אותי.. תפסית הפטיש וסיבוב הנשק.. זה הכי מעניין איך אתה תופס את הפטיש ודרכו אתה מסובב את הנשק. ועוד אנקדותה קטנה.. באקדח אי הפשר לתפוס את המחסנית כי היא נמצאת בתוך הקת כך ש......

אני מזמין אותך לתוציא לי סכין מהיד

ושני דברים יקרו: 1. אני אנפח לך את כל מה שתקרב לסכין שלי (וזו תהיה סכין דמה, כי בסכין אמיתית אני קוצץ אותך לסלט בשר ועצמות תוך שנייה על השעון). 2. אחרי הדגמת המחץ שלך בחיפושים אחר המרפק, הציר שלי ומה שלא, אולי תלמד דרך ארץ ולהבא, תחלוק על דיברי עמיתך בניסוחים מעודנים יותר מ"שטיות".

magic goldfish

New member
תסלח לי....לא התכוונתי להתבטא כך...

אבל אם את מתעקש, אני מוכן להוציא לך את הסכין מן היד. אינני רוצה להשמע מתיימר, אבל לאחר הרבה מאוד אימונים, שכללו גם סימולציות של זמן אמת, הוכח כי הוא אכן עוזר. באמת שלא התכוונתי שזה ייצא כך, אני מצטער. אבל עובדה היא שהדבר עוזר (כך שמעתי מאנשים שנאלצו להשתמש במיומנות פריקת הסכין גם ברחוב). אז לפני שאתה יוצא בכאלה הצהרות חותכות, תדאג להוסיף משהו כמו "למיטב ידיעתי" או "לדעתי". כך גם אני אעשה. מקווה שהלבנו את הדברים בינינו.

סימולציות של זמן אמת...

תגיד לי באיזה סרט אתה חי הא? יש סימולציה שתדמה לך את האמת בצורה כזאת חיה? די נו אנשים מבוגרים, מספיק כבר.. אני יכול לומר לך מניסיון אישי שלי באמת, אחרי בעיטה פיצוץ לביצים ואגרוף לפנים, לא יובל ואני חולק לו המוווון כבוד ולא אף אחד אחר יעמוד על הרגליים. מי שחולק עלי אני מוכן לתת לו בעיטה לביצים ולראות מה יקרה, זה עניין שאני חוקר אותו כבר מיזמן מה יהיה אחרי הפיצוץ לביצים.

בשביל בעיטה לביצים - צריך לפגוע...

בכל פעם שאנו מכוונים לביצים, היריב שם או לא הצליח לחסום את הבעיטה ? מה, סכינאי לא יודע לבעוט לביצים? מה יקרה אם בזמן בעיטה הסכין תרד על הרגל הבועטת? ריסוק מיידי של עצם השוק והרס מערכת העצבים ברגל, אבל זו הצרה הקטנה ... פגיעה אפשרית מאוד בעורק, תיגרור כניסה להלם תוך 20 שניות ומוות כתוצאה מאובדן דם בתוך 4 דקות ... חוק הבעיטות בקרב סכינים: כמעט תמיד עד גובה הברך, היכן שלסכין קשה לבלום.

יובל...

שמע אחת הבעיות שקורות לאנשים שנושאים נשק מסוג כלשהו והא מומחים לשימוש בו הוא שם מסתמכים על הנשק ולא רואים את המיכלול. דוגמא: בשנת 95 הייתה תקיפה בשוק מחנה יהודה ונהרג שם לוחם ימ"מ אגדי - צ'רלי שלוש ז"ל. מה שקרה זה שקפץ עליו מחבך חמוש עם סכין ונתן לו 5 דקירות בחזה והוא נפל. סתם בשביל לסדר את האזניים לוחם ימ"מ ואנשי שרות הביטחון הם מהאנשים המוכשרים ביותר בארץ בתפעול אקדח, בדיוק ירי ובמהירות. באותו מיקררה בדובר נמצא שהוא ניסה להתרכז יותר באקדח מאשר בארוע עצמו. אותו לוחם הוא אחד מהלוחמים הטובים של יחדת הימ"מ והוא היום כבר לא איתנו לצערי. לסיכום. עם כל הכבוד לשליטה בסכין הוא יוצר תלות מסויימת מעצם שליפתו. מהר מאוד הוא יכול להיות מופנה כנגדך אם הוא נופל ואז אתה ניכנס לפינה לא נעימה. בכלל אני מסתייג מהעניין שמלמדים אנשים שימוש בסכין זה כשלעצמו אני תופס כמעשה לא אתי למדי במיוחד עם האוכלוסייה הישראלית. ללמד אנשים להשתמש בכלי מסורציים כמו נון-צ'אקו למשל לא יצור שום בעיה כי אתה צריך לחיות עמוק בסרט כדי ללכת עם נון-צ'אקו ברחוב וכנ"ל לגבי חרק או כל כלי מסורתי כך שעניין זה יוצר אצלי הסתייגות מהענין. שלא תבין לא נכון אני ראיתי אותך עובד ומאוד התרשמתי ממך כמורה אבל העניין הזה הוא משהו שלא יכול לצאת לא מהראש. מחכה לתגובה. עמית פורת

עמית: להל"ן תגובתי - כבקשתך.

ראשית: סליחה שלא עניתי קודם ... לא היה לי אינטרנט נגיש ביום וחצי האחרונים ... ולעינייננו: מתוך העובדה שכמעט בלתי אפשרי לפרוק סכין מסכינאי מיומן, הסיכוי שהנשק ייפול ביד אוייב וצר - ויופנה כנגדנו הינו נמוך מאוד... אני לא מוסד ממלכתי ולא מחוייב ללמד כל אחד: לראייה - בוא וראה מה החומר האנושי שמרכיב את ביה"ס CSSD ומהוא מקור גאוותי: שלושה רופאים, פסיכולוגית קלינית, חוקר משטרה, אנשי היי טק מהשורה הראשונה, קצינים, לוחמים ביח' מיוחדות ואנשי קהיליית המודיעין - במיל'ועוד ... חבר'ה: אחד-אחד, שאני אוהב, סומך עליהם ומעוניין כי ידעו את כל מה שאני יודע ואף יתעלו עלי ברבות השנים ! אתה מדבר על הבטיחות היחסית שבללמד נשק מסורתי, אבל אנחנו: לפני היותנו בית ספר מסורתי לאומנויות לחימה פיליפיניות, אנחנו בית ספר לקרב מגע פיליפיני ... וככזה: אנו מחוייבים למציאות כפי שהתלמיד עשוי לפגוש ברחוב, לפני כל דבר אחר ... אשר לתלות בסכין: האמן לי- אנו יודעים גם להסתדר מצויין ביד ריקה ... שלך - יובל.

אין לי ספק בכך יובל

שהתלמידים שלך הם אחד אחד. אבל בתוך תוכי יש לי בעיה עם העניין הזה, הוא בעייתי ואני מאמין שאם תסתכל טוב טוב אולי תצליח להבין אותי בקטע הזה. אין לי ספק שאתם יודעים להסתדר גם ביד ריקה וראיתי לפי התנועה שלך שעבר ככה לידך במיקרה גם קצת איגרוף וגם היצצת פעם בשעור ג'ו-ג'טסו וזה מברך בכל שיטה לנסות להטמיע בה את המתודות של המורה בנוסף לתוכנית האימון הרגילה.

זה לא שאני לא מבין אותך - נהפוך הוא

רק שאני דואג פחות
הנחת העבודה שלי - אינה של בודו כי אם של רחוב - לפני כל דבר אחר. ישנה לחימה ביד ריקה, של חבטות ידיים ורגליים, נעילות מפרקים, הטלות וריתוקים - כחלק בלתי נפרד מהארניס. אם זאת, כמו כל מורה: אני מתבל את הארניס, במידע שאספתי במהלך השנים - ממקומות שונים ושאני חושב כי הוא יוסיף ... בכלל: הארניס מורכב מערב-רב של השפעות ובית-ספרנו (בדומה ל"קרב-מגע" ול- JKD ), תר כל הזמן אחרי דברים חכמים שמלמדים אנשים חכמים - במקומות אחרים ...

magic goldfish

New member
מאיפה האגריסיביות הזו?

התנצלתי על התבטאותי, למה את ממשיך באגריסיביות שלך? כנראה שאתה לא מבין את המושג "סימולציה"- בעברית, הדמייה- משמע, דימוי של מצב היפותטי שיכול לקרות. ההדמייה נעשית כך שתדמה כמה שיותר למצב אמיתי, אבל מן הסתם שזה לא יהיה אותו הדבר! נו באמת.... אני עוד לא בן 16 ואני מרגיש יותר בוגר ממך עכשיו. אז שוב, אני מצטער שהתבטאתי איך שהתבטאתי, בסדר?

למעלה