ווינג צ'ון נגד מתאבק

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך
זאת בכלל לא הנקודה.

אני לא חושבת שמישהו פה התכוון לערער על העובדה ששליטה בקרקע נותנת יתרון מכריע בקרבות אחד-על-אחד. (ואם כן, אז אני מוכנה להצטרף למקהלת ה"אתם-לא-יודעים-כלום-מהחיים-שלכם".) בד"כ זה לא ממש רלוונטי, כי בקרבות אמיתיים, אין שום חוק נגד להביא חברים, וכשנלחמים נגד יותר מבן אדם אחד, ירידה לקרקע היא תבוסה ודאית. אם הבנתי נכון, הטענה היתה שהלוחם הספציפי הזה לא מייצג את הסגנון הספציפי. וזה יכול להיות, אפילו אם הוא הפסיד, לא?

TRIPLEfnH

New member
די להתפלצפות

בקרבות אמיתיים לא משנה קרקע, לא משנה סטאנד אפ, לא משנה חברים ולא בטיך ! משנה למי יש יותר נשק, וזה לארה"ב.

zedprime

New member
וגם כל ארצות הברית ואולי העולם

לא שווה כנגד MR.T , הנה תראה הוכחה : http://www.geocities.com/death_spa_fish/t1.html והנה אפילו ב99% אחוז מתוך הקרבות של MR.T כנגד כולם - הוא ניצח. http://www.sit.wisc.edu/~kljense3/MrTvs.html מה שמוכיח , שפיתוח שרירים ושתיית חלב - שווים הרבה יותר מאשר קונג פו.. בברכת מילה אחרונה ששייכת כנראה ללחימת קרקע.

erezsh

New member
הו צחי

אני עוד זוכר את הימים הטובים בהם היית משוכנע שאתה יכול לנצח את Mr.T (אני ממש התווכחתי איתך על זה שעות). ועכשיו, אתה ממש מדבר בהיגיון. היו ימים... היו ימים...

zedprime

New member
לנצח זקן שחולה בסרטן?

לא בעיה עד כדי כך גדולה . חוץ מזה אתה ראית בעצמך , גיבורים משנות ה80 יכולים רק להעיף אנשים לאוויר ולירות על צמיגים של מכוניות - כל עוד שאני יודע ליפול , אני בטוח.

erezsh

New member
אתה צודק בהכל, אבל שכחת פרט קטן:

אתה לא יודע ליפול! וזה לא משנה כמה ניסיתי לשכנע אותך ללמוד. ואל תשכח שבשנות ה-80 לזרוק אנשים זה היה בטוח, אבל היום אתה עלול לעוף לכביש ולהיפגע ע"י מכבי-אש, או ליפול על מזרק סמים של אמן טאי-צ'י...

zedprime

New member
ארז

אני לא רוצה ליפול , אני לא רוצה ללמוד ליפול. זה לא אומר שאני לא יודע ליפול , למעשה זה אחד מהדברים שאני עדיין אמור לזכור.. בכל מקרה , אני מסכים לגבי הסכנות של היום - אבל כל מה שצריך לעשות זה לארגן כקהל חבורה של ילדים ששותים חלב , ככה MT.T לא יחשוב אפילו לזרוק אותי לאוויר. בקשר למזרק סמים של אמן טאי-צ'י , כן , טוב נו... אתה יודע... יש דברים צפויים מראש.

erezsh

New member
צחי

אבל מה אם חבורת הילדים ששותים חלב תזרוק אותך לאוויר?

zedprime

New member
אסור להתעסק עם חבורת

ילדים ששותים חלב , זה כבר מסוכן.. גם בשבילך. שלא לדבר על גמדי גינה!

erezsh

New member
במיוחד

במיוחד אם מדובר בגמדי גינה מ Constructor, כלומר Gnomes, שהם בעצם יותר גדולים מהבית. מעניין אם הם גם שותים חלב... אומרים שזה עוזר לגדול...

machado

New member
משהו על גרייסי ג'וג'יטסו

בג'וג'יטסו בראזילי אף על פי שהקרקע זה דבר חשוב ומובהק,יש גם הרבה טכניקות עמידה:הטלות,בריחים,השתחררויות מחביקות ותפיסות,עבודה מול סכינים ואקדחים ושילוב אלמנטים של אגרוף תאילנדי. נלמדות טכניקות של התמודדות עם יותר מיריב אחד,והתמודדות ממצבי מגננה כמעט בלתי אפשריים. לא סתם יחידות ביטחון מהמובחרות בעולם(כולל יחידות ישראליות),מאמצות ולומדות שיטה זו. לכן חשוב לזכור,שקודם כל מטרתה של שיטה זו,זה לבוא לידי ביטוי ברחוב ולא רק להצליח בזירות.

האבקות זה בהחלט גרייסי, אבל ...

איגרוף תאילנדי - לא שהם לא יודעים, אך ישנם בתי ספר מומלצים יותר ... פריקות נשק חם? אין כמו קרב מגע / קרב מגן. לחימה נגד סכין (ביד ריקה)? אפשרי רק כשהסכין לא זזה וצמודה/קרובה לגוף.

גם אקדח זה לא כיף גדול

אבל אקדח אפשר לתפוס, בהקדח אפשר לגעת. ואם מדובר באקדח חצי אוטומטי אז לעיתים הנגיעה עשויה לשבש את המנגנון שמפעיל אותו. לא כדאי לגעת בסכין.

הסתיגויות לגבי סכין

לא כדאי לגעת בלהב של סכין משוננת .בהחלט ניתן ליתפוס בלהב של סכין חלקה ולא להחתך, בתנאי שאתה לא מחליק את היד לאורך הלהב אלא מבצע תנועת שבירה החוצה מכף היד . ומכיוון שיקומו אנשים ולא יסכימו אנא לכו למטבח וטלו את הסכין האהובה עליכם ביד החזקה איחזו בידית ,בשניה איחזו כך שהאצבעות חובקות את הלהב בחלקו הישר (כן חזק ..)החיתוך מתבצע בקצה המעוגל בדרך כלל וכך לי יש סימני אחיזה אדומים בכף יד ולכול כלל יש יוצא מן הכלל.

erezsh

New member
אחחח, אווץ'

תפסתי את סכין השחיטה החדשה שלנו! טוב, סלח לי, אבל אני חייב לרוץ למיון.

gafni

New member
תרגיל יפה - אתה מוכן לבצע אותו

כשבצד השני של הסכין אוחז יובל נחמקין ?

WaveGal

New member
אפילו לא אם "בצד השני" משמעו הלהב

או החָרפה (קמץ קטן בח').
בכל מקרה, אני גם לא חושב שכדאי לנסות את התרגיל עם lightsaber. אל תנסו בבית...

למעלה