וויכוח בין אנשים

helva

New member
תגדיר עיקרי ../images/Emo13.gif

נכון, מאגר הגלחיקוגן של הכבד משמש את כל הגוף. נכון, ריכוז הגליקוגן בכבד גדול יותר מריכוז הגליקוגן שבשריר. אבל מבחינה כמותית מאגר הגליקוגן בשריר גדול יותר כי מסת השריר גדולה יותר.

טנקר

New member
את/ה בטוח/ה?

השתמשתי במילה עיקרי כי הוא מקור לשאר הגוף-אבל באמת סמנטיקה זה העניין פה? ובקשר למשפט השני שכתבת:את/ה בטוח/ה שמאגר הגליקוגן גדול יותר בשריר כי המסה שלו גדולה יותר?גדולה יותר ממה? מהכבד? כל שריר?תחשבי שנייה מבחינה הגיונית

helva

New member
כשאני לא בטוחה אני כותבת "נראה לי"

כן, מסת כל השרירים בגוף גדולה ממסת הכבד. לא מדובר על כל שריר לבד. כשמדברים על מאגר הגליקוגן בשריר לא מתייחסים, עד כמה שידוע לי, לשריר בודד.

טנקר

New member
לא נשמע הגיוני

אם יש מאגר גליקוגן אחד משותף לכל השרירים בגוף-זה קצת מחמיץ את המטרה לא? זה מאבד חלק מאפקט הזמינות המיידית

helva

New member
לא אמרתי שיש

אבל כשמדברים על "מאגר הגליקוגן בשריר" מדברים על מאגר הגליקוגן בכל השרירים, כשבכל שריר יש מאגר נפרד כמובן.

רפליקון

New member
כלומר, במילים אחרות....

מה שאתם אומרים זה, שלשרירים בגוף יש מעין אוטונומיה משלהם. יש להם גליקוגן לצרכי המאמץ כמו גם שיש לשרירים את חלבון הגלובין העוזר בהעברת חמצן במהלך פעילות גופנית אינטנסיבית, נכון? אם יש עוד משהו שיש לשרירים בצורה אוטונומית, אשמח לדעת.

New member
תיקון קל

לשרירים יש מיוגלובין לא "סתם" גלובין כי חלבון זה לא יכול לקשור חמצן לבד. אם מדברים על מערכות אוטונומיות של שרירים אז הדבר הכי חשוב להזכיר זה מערת העברת וייצור האותות האוטונומית של שריר הלב.הלב כידוע, לא צריך גירוי עצבי ע"מ לפעול ובהינתן חמצן ומזון בכמות מספקת הלב יכול להתכווץ גם מחוץ לגוף. שלא כמו במערכת העיכול (שגם לה יש אוטונומייה בתפקוד) המע' שמעבירה ויצרת את הגירוי החשמלי בלב איננה מבוססת על עצבים אלא על תאי שריר שהתמחו בעברת חשמל (תאי פורקנייה). בברכה, אבירם

qet1

New member
הכי מומלץ

לאכול פחממות כשעתיים-שלוש לפני האימון(כדי שתהיה אנרגיה לאימון) ולאכול חלבונים אחרי האימון(כדי לבנות את השרירים)

Motti19

New member
אין זה מסוכן להתאמן בגיל צעיר כל

עוד הוא נעשה בצורה (ע"י השגחת מאמן) נכונה וע"י תזונה נכונה. אפשר כבר להתחיל להתאמן מגיל 14.

Thanos

New member
עוד שאלה על שרירים

אם עושים פעילות גופנית מופרזת השרירים נתפסים, אם הם נתפסים הם עדיין מתחזקים או שהיותם נתפסים גורם להם לא להתחזק?

2_be

New member
2 דברים

דבר ראשון, בלי שום קשר בזכותך המשכתי ללמוד עכשיו למבחן שלי בפיסיולוגיה (אם מישהו היה שואל עכשיו שאלה על מנועים והיה גורם לי לקרוא את החומר למבחן הנוסף זה היה מצוין
), קראתי עוד כמה דברים מענינים בנושא (אז הורדת ממני קצת מרגשות האשם על זה שאני פה
) דבר שני- תשובה הם כן מתחזקים, התפסות השרירים נגרמת כתוצאה מחומצת החלב (היה לנו שירשור על זה לפני כשבוע, תכף אביא קישור), אם מתרגלים לסף הכאב הנובע מכך ומגדילים את עוצמת האימון השרירים מתחזקים ויותר מהר ממה שאני אכתוב תוכל לקרוא כאן.

2_be

New member
ועוד משהו

גם מניסיון אני יכולה להגיד שהשרירים מתחזקים למרות שהם מתכווצים.

למעלה