והשבוע מה שהוכן

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך
../images/Emo13.gifשלום

הי מה המצב תתחברי לצאט שלתפוז ונדבר ככה יותר נוח אוקי אורית מהוד השרון

פנינה ט

New member
מה אגיד לך אתה פשוט../images/Emo47.gif

העוגות והמאפים שלך נראים תמיד מדהים, תמשיך להעשיר אותנו במתכוניך כל שבוע

ak5

New member
אז אפשר בשיטות הרגילות עם שמנת

מתוקה. החלב המרוכז מוסיף המון. אני לא יודע האם יהיה חזק מספיק עם קצפת בעת הקפאה

אילנית12

New member
אני גם הכנתי השבוע עוגה מהספר:

עוגת קרם,"בלק פורסט". טעימה חבל"ז. שבוע הבא אשים את המתכון והתמונה.

effyba

New member
אקי...גם אני באקספלוריישן של הספר

הזה. המתכונים שלה באמת נפלאים. מעניין שגילינו אותה רק לאחרונה. יש לי גם את "עוגה עוגה" החדש של רוני ונציה. גם זה מתאים לנסויים...

אכן חורש את הספר מעניין אם

הכותבת דנית סלומון יודעת שישנם כאן בתפוז אנשים ואתה בעיקר שמכינים את המטעמים שלה שבת שלום לכולם

bigjack

New member
AK פשוט חבל על המילים

הכל נראה נהדר, אמרתי כבר שהייתי צריך שכן כמוך

ak5

New member
והתוספת עוגת שמרים של דנית סלומון

הכנתי 2 רולדות עם מילוי של ממרח שוקולד לבן וחום. בצק שמרים מתוק/דנית סלומון הקלדה ראשונית: אילנית הכמות מספיקה ל6 כרוכיות ול2 עוגיות שושנים,או ל-100 עוגיות. הבצק קל מאוד לרידוד, אפשר להחליף את החמאה,במרגרינה,ואת החלב במים פושרים. החומרים: 6—7 כוסות קמח 3/4 כוס סוכר 1 כפית מלח 1 שקית שמרית(50 גרם) 200 גרם חמאה מומסת 4 ביצים גדולות 1 כפית תמצית ווניל חצי כוס חלב פושר מעט שמן. ההכנה: בקערה מערבבים קמח,סוכר,מלח,שמרים,יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים,חוץ מהשמן. לשים 5 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש,אם יש צורך מוסיפים מעט קמח בזמן הלישה. משמנים את כפות הידים בשמן והופכים ביניהן את כדור הבצק,לצפות אותו בשיכבה דקיקה של שמן. מחזירים את הבצק לקערה,מכסים ומניחים להתפחה,עד שהבצק מכפיל ניפחו,לשים שוב מוציאים אוויר. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים. מתחילים למלות. אפשר להכין גם לחמניות. בצק שמרים מתוק לרולדה אחת להשתמש בחצי מכמות המלית. לפני האפיה למרוח חלמון עם מעט מים. AK – הכנתי חצי כמות 3 כוסות קמח 1/3 ועוד קצת כוסות סוכר 1/2 כפית מלח 16 ג' שמרים יבשים 100 ג' חמאה מומסת 2 ביצים 1/2 כפית וניל רבע כוס חלב פושר הכנה: הכנסתי את כל החומרים לקערת מיקסר. קודם היבשים ואחר כך הרטובים ולשתי באמצעות וו לישה 3 דקות עד לקבלת בצק הומוגני וחלק. מלית – מליות מוכנות

למעלה