והשבוע מה שהוכן

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

DUKASIT

New member
מצטערת להטריד אבל משהו לא ברור לי

אני הבנתי כך : - שמים במעבד מזון (לי יש מיקסר) את השוקולד, אגוזים והביסקוויטים. מרסקים. - בקערה ניפרדת מקציפים חמאה, סוכר, וניל וקליפת לימון. - מוסיפים ביצים אחת אחת. - מוסיפים את שאר החומרים שזה אומר: את תכולת המיקסר, 2 כוסות קמח, 3/4 כוס מיץ תפוזים ושתי כפות חלב. - חצי מהתערובת לשטח בתבנית- ואת החצי השני מפזרים מעל ואופים ? זהו ? אז אין מלית, הכל תערובת אחת ? כי בתמונה זה ניראה לי כמו בצק - מלית ומעל בצק. ושוב סליחה שאני קרציה אבל אתה אשם כי התמונה סוף הדרך.

ak5

New member
לוקחים חלק מהבצק ומשטחים

לאחר מכן מפזרים את הפירורים (שוקולד, ביסקוויטים ואגוזים) ומעל מפזרים את הבצק שנותר. היות והוא נוזלי מניחים אותו בזהירות בחלקים. אי אפשר לכסות את כל השטח.

ak5

New member
עוגת אילסרים בניחוח קפה דנית סלומון

עוגת אילסרים בניחוח קפה דנית סלומון מצרכים: 100 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים 2 כוסות קמח 1 שקיק אבקת אפיה 1 כוס חלב 100 ג' אלסרים מולבנים טחונים דק לסירופ ולציפוי: 3/4 כוס מים רותחים 2 כפיות נס קפה 5 כפות סוכר 2 כפות ליקר קפה 1 מכל שמנת לקצפת הכנה: בקערה בינונית, מקציפים חמאה, זוכר, וניל עד לתערובת בהירה וסוכר נמס. מוסיפים הביצים אחת אחר השניה ומקציפים עם כל הוספה. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, חלב ואילסרים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים חמישית לתבנית קטנה בשכבה דקה. היתר משטחים בתבנית 28 או 20*20. אופים בחום 180 45 דקות. התבנית הגדולה במדף התחתון והקטנה באמצעי. כאשר העוגה הקטנה מזהיבה (כ-20 דק) מוציאים אותה ומפוררים לפירורים גדולים. מחזירים לתנור עד תום האפיה לייבוש. מרסקים והופכים את הפירורים לאחר 15 דק. מכבים התנור ומוציאים התבנית הגדולה. משאירים הקטנה בתנור פתוח מעט. דוקרים את העוגה הגדולה במזלג. סירופ: מערבבים מים רותחים, 1 כפית נס קפה, 3 כפות סוכר וליקר ויוצקים על העוגה החמה. מצצנים העוגה והפירורים. מקציפים שמנת לקצפת עם 2 כפות סוכר וכפית נס קפה. מורחים על העוגה ומפזרים מעל הפירורים. מכסים ללילה במקרר. AK - השתמשתי באגוזי מלך

ak5

New member
כרוכיות גבינה ושזיפים דנית סלומון

כרוכיות גבינה ושזיפים דנית סלומון 300 ג' בצק עלים (אני הכנתי לבד) חלמון ביצה + כף מים להברשה 250 ג' גבינת טוב טעם 1/2 כוס סוכר 1/2 כפית קינמון 1/2 כפית תמצית וניל 1 ביצה גדולה 2 כפיות קורנפלור 20-22 שזיפים מיובשים, מגולענים ציפוי – סוכר מעורב בקינמון הכנה: מרדדים בצק לריבוע 35*35 וחוצים לשנים. מורחים השוליים בחלמון מעורבב עם המים. טורפים הגבינה והסוכר, ביצה, קינמון, וניל וקורנפלור. מניחים פס גבינה במרחק שליש מהקצה לאורך ועליו שורה של שזיפים. מקפלים את השוליים הצרים ואחר כך מגלגלים לכרוכית. מברישים בחלמון טרוף, מבצעים חתכים בבצק ומפזרים הציפוי. אופים 50 דקות בחום 180 או עד שזהובות ותפוחות.

AK כנס רגע

הסתכלתי על פרוסה מהכרוכית. הבצק למעלה נראה מעולה
הבצק למטה נראה לי קצת לא אפוי ורטוב. אם צדקתי, ממליצה להבא לפתוח את העלה דק מאודדדדדדדדדדדדד, וגם להוריד את התבנית לדרגה שמתחת לאמצע, וחוצמיזה, אם המלית רטובה מומלץ "לרפד" אותה בפירורי לחם-למלית מלוחה , או פירורי עוגיות- למלית מתוקה. שים לב איך הבצק אצלי אפוי בגלל שהוא דק. ומצטערת אם פגעתי פשוט אחרי נסיונות רבים שלי רציתי שייצא גם לך טעים

ak5

New member
תודה. מכל מורותי השכלתי

ובמיוחד ממך בשמחה רבה. אני לא זוכר במדויק אם היה רטוב כי הכל חוסל אך בטוח שלא נפתחו העלים כמו למעלה. אנסה פעם הבאה מה שכתבת ואפילו את הבצק לפי המתכון שרשמת. האם באמת צריך לחכות 24 שעות כו' או שיש קיצורי דרך. ביתר המתכונים יש חצי שעה בין מתכון למתכון

לא, אין קיצורי דרך

אחרת איך תיספג המרגרינה? מומלץ לעבוד עם מרגרינה אפיכל!!!! אני אפילו פותחת פעם נוספת חוץ ממה שרשום במתכון, כמה שתפתח יותר את הבצק יהיו לו עלים יותר. וחשוב מאוד לפתוח דקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק כך לא תצטרך ל"רפד" לפני שאתה שם מלית. ד"א, אני אופה בטורבו בחום 170 מעלות.

מאיה 72

New member
איפה את קונה מרגרינה של אפיכל? היתה

פעם מרגרינה של אפיכל מיוחדת לבצק עלים, לא ראיתי אותה כבר כמה שנים...

ak5

New member
ולסיום גלידת תאנים

מתכון שלי AK5 כוס מחית תאנים 2 כוסות חלב קופסת שימורים חלב מרוכז 3 כפות קוניאק 20 דקות במכונת גלידה

מממ יאמי איזה עוגות ../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

אהבתי את המתכונים של דנית סלמון תודה על השיתוף והמתכונים

למעלה