כאילו שאתן לא יודעות, אבל נו יאללה.
גיל 3 - הגענו לארץ. זה בטח שינה את החיים שלי. הדברים היחידים שאני זוכרת שהיו שמיכות ירוקות במטוס, סבון קטן וורוד עם ריח תות בשירותים שכל הזמן רציתי ללכת להריח אותו ואת התיקים הירקרקים המזוויעים שלנו וכשנחתנו אז איזה סבא נישק את המדרכה ולא הבנתי למה. איפושהו בגיל 9 - הפעם הראשונה שהבנתי שהמשפחה שלי היא לא כמו של כולם. אבא שלי דפק לשכנה שלנו את האוטו עם האוטו שלו כי הוא נהג שיכור ואני וחברה שלי היינו למטה והיא בא אלינו ושאלה אם אנחנו מכירות את האיש הזה ושהוא שיכור והוא עושה שם בלאגן. אני זוכרת שהסתכלתי על החברה שלי, הורדתי את הראש ואמרתי בשקט:"כן, זה אבא שלי". אני לא ממש זוכרת באיזה גיל זה התחיל אבל לראות את ההורים שלי רבים, את המתח בבית, את הבריחה, את המכות, האלכוהול ועוד כמה דברים שלא הבנתי אז השפיע עליי המון. גיל 9 וקצת - ההורים שלי מתגרשים. אמא הודיעה לי את זה כבדרך אגב ורציתי למות. פחדתי לספר את זה למישהו או שמישהו יגלה וכרגיל חשבתי שיום יבוא והכל יסתדר ואנחנו נחזור להיות משפחה. והפעם מאושרת. זה לא קרה כמובן. וזה לא פתר הרבה דברים. גיל 10 - הסיגריה הראשונה שלי. במרפסת של הבית, הייתי לבד מן הסתם כי אף פעם אף אחד לא היה בבית. גיל 11 - עברנו דירה, בלי זיכרונות מאבא אבל יותר קרוב אליו. החטיבה התחילה וכל ההורמונים והשטויות של בני נוער. עשינו הרבה שטויות, התחילו העניינים עם הבנים, המסיבות, הלימודים הקצת יותר רציניים אבל בעיקר הכיף. גיל 14 - עברנו שוב דירה. הפעם לשכונות העוני מה שנקרא
סתם נו לא בדיוק אבל השכונות הפחות מפותחות של העיר עם היותר עבריינים, כל המנודים, המשוגעים, העולים... כל מה שאף אחד לא רוצה בעיר עצמה. סבתא עזבה אותנו ונאלצנו לקחת דירת עמידר. ידעתי שזה יגיע מתישהו ואנחנו נעבור לפה, שזה רק עניין של זמן, כי זה ברור שלא שחינו בכסף וזה המקום שלנו. פה החיים השתנו לי לגמרי. אם בגיל 11 ידעתי הרבה אז עכשיו אני יודעת אולי פי 10, הרבה סמים, הרבה עבריינות, גניבות פריצות, מכות, דקירות והרבה הרבה דברים שלא הייתי צריכ לראות או לדעת. אבל פה הרגשתי הרבה יותר שייכת מהעיר, אין מה להגיד. לכל אחד יש את הסיפור שלו וזה מה שמדהים פה. ברגע שעברנו הכרתי את הילדה הקטנה טהכי מתוקה בעולם שגרה פה בבלוק שלי והיא אתיופית וכשאני מסתכלת עליה אני רואה את עצמי. וכששאלתי אותה איפה אבא שלה, היא אמרה "אני לא יודעת" בדיוק כמו שאני הייתי אומרת, ואמא שלה נקרעת במשרה מלאה בדיוק כמו אמא שלי, והיא ילדה מאושרת כזאת שכל היום צוחקת ומסתובבת בחוץ עם החברות שלה, בדיוק כמו שהייתי אני. גיל 15 - האהבה הראשונה שלי. שנה. הראשון שלי. הייתי מטורפת עליו וזה הפך אותי לעיוורת. הוא חשב שאני הרכוש שלו, ז"א שאין דבר כזה חברות או מסיבות או ללכת לאנשהו או לצאת מהבית או לא להתקשר אליו בשעה מסויימת או לא לראות אותו בהפסקה בביצפר וכו' וכו'... מאוחר יותר זה הגיע גם למכות ולדיבור מגעיל ולקחתי את עצמי בידיים ונפרדתי ממנו, הוא איים להרוג אותי ולהתאבד אבל עברנו. גיל 16 - החבר השני שלי. מהשכונה כמובן. שנה וחצי. היה הכי מדהים בעולם. גרמתי לו להשתנות מקצה לקצה, הייתי האהבה הראשונה שלו והוא היה הכי ביישן וכזה מתוק, הפסיק עם הסמים, העבר הפלילי נמחק לאט לאט, הסכין יצא מהכיס, החברים השתנו קצת, אהבתי אותו הכי הרבה בעולם. לקראת הסוף חשבתי שמגיע לי יותר טוב ונפרדתי ממנו למרות שהוא היה מקסים. הרבה משברים עם אמא שלי. גיל 17 - בדיוק ביומולדת התחלנו לספור. החבר העכשווי, טבח, גדול ממני ב-6 שנים, מדהים, סקסי בטירוף ואני מאוהבת. עוד מעט כבר 8 חודשים יחד. זה התחיל נורא מוזר אבל נורא כיף לי וטוב לי ואני מאושרת. סיימתי תיכון. אין הרבה מה להוסיף חוץ מזה שזו הייתה תקופה מדהימה והכי כיפית בעולם והייתי חוזרת עליה עוד 3 פעמים. בין לבין לא הזכרתי את אחי שהיה זה שגידל אותי בעצם כי כמו שאמרתי אף פעם לא היה אף אחד בבית. וגם את סבתא מצד האבא שתרמה להתבגרות שלי. וגם את זה שאבא שלי הופיע מידי פעם והיו תקריות ממש לא נעימות בינינו, אם זה טלפונים או מפגשים מקריים שנגמרו רע או זה שעברנו אחד ליד השני ברחוב והוא לא התייחס, וטוב שכך. בקיצור אמורה להתגייס בינואר למאבחנת פסיכוטכנית, והצבא בטח יהיה גם משהו משמעותי בחיים שלי לא? אני יודעת שקראת אז תגידי משהו אם כבר.