איף, את קשה..
את הולכת ומפרשת דברים בצורה הנוחה לך, ובונה סביב הפרשנות שלך תאוריה שלמה שגורסת שאין להתערב בחיי הזוגיות של הילד,
מאחר והעניין יכול להתפוצץ לך בפרצוף כשהילד לא ישמע בעצתך ולבסוף יאשים אותך באלף ואחת האשמות, יעוות את דברייך כראות עיניו, ינטור לך טינה
ולבסוף גם אולי ינתק אתך קשר.. ואז את אומרת שאת לא מפחדת ושכל קשר בין פחד ובינך הוא מקרי לחלוטין..
זה נשמע כמו משהו שהייתי מייעצת לחברה של הבת שלך לעשות.. לא להתערב ולא לקחת צד, כי בסוף זה יכול לחזור ולנשוך אותה בתחת.
אבל זה לא מה שהייתי מצפה מאמא לעשות, לא כך הייתי מצפה מאמא לחשוב.. רחוק מזה. רחוק שנות אור.
את אומרת שאם הילד יבוא לבקש עצה תאמרי לו חד וחלק שאינך מעוניינת ליצור בעיות או לשמוע טענות בעתיד ולכן את שולחת אותו ל... מי? לא ענית לי..
פסיכולוג? פסיכיאטר? מטפל זוגי? לרב? למי את שולחת אותו?
ואז את בעצם אומרת לאותו "מומחה" לומר את מה שאת רוצה לומר בעצמך, כי את מאמינה שהילד שלך יסמוך יותר על דעה של אדם ניטרלי..
אבל אבל.. אם כך, הילד לא היה בא ומבקש ממך עצה מלכתחילה, לא?
אולי את מפחדת לומר את הדברים בעצמך, כי את מפחדת לקחת אחריות במידה והעצה תתברר כלא נכונה?
או שאת עדיין טוענת שהפחד, במקרה שלך, הוא רק צילום אילוסטרציה..
את קוראת "מומחים" (שוב המומחים הללו..) שבפירוש אומרים לא להתערב!
ואז את מפרשת את זה כ - "עיצה זה סוג של התערבות". (משמע, גם לתת עצה לילד משמע התערבות שלך בענייניו, דבר שאין לך זכות לעשות)
ובעוד מאמר שקראת, אמרו שיש לילד להתמודד לבד..
כמה מאמרים, כמה מומחים.. איפה את? איפה יצר האמהיות שלך, איפה הבטחון שלך בעצמך ובדרך החינוך שלך, שילדייך ידעו לקבל עצה מאמא בלי לפרש את העצה כמהלך שטני, ולסמוך עליהם (ועל עצמך, בעקיפין) שלא יעוותו מילותייך ולא יאשימו אותך, ולא ינטרו לך ולא ירביצו לך.
מכל המאמרים שקראת, לקחת לך את אלה שכך או אחרת - תורמים ותומכים בתאוריה שלך.
ואת מפרשת אותם כראות עינייך וממשיכה להזין את העיוות שהנחילו בך הורייך.
אני רוצה להאמין שיש בך מן השפיות, ושבהחלט תרשי לעצמך להתערב בזוגיות של ילדייך אם וכאשר יתברר לך שיש צורך בהתערבות.
אבל משום מה, קשה לי.